| Autor |
Zpráva |
Káťa NB
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 07:44
- Nahlásit
Ahoj, potřebovala bych poradit. Mám doma štěně a protože mělo pořád nějaké problémy, začala jsem ho krmit barfem. V té době jsem měla nakrytou fenku a ta nikdy moc granulím nedala, ale jakmile jsem začala dávat štěněti syrové, přestala je jíst úplně. Nechtěla jsem jí stravu měnit, ale když se mi zrácela před očima, dala jsem jí to syrové taky. Během chvilky v misce nic nemá a tváří se co ještě dostane. Tak, ale nevím, kolik jí ho mám dávat? 1/1 nebo 2/1? Taky na váhu. Má 3,5kg. kolik masa na kilo? Protože je tak malá nedávám kosti a nahrazuji skořápkami. Můžu každý den? Nebude mít moc vápníku? Jak je to se skořápkama. Jsou plnohodnotné jako kosti když je zakapu citónem? Díky za rady. Katka. P.S. je v polovině březosti.
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 07:50
- Nahlásit
dej zhruba 70 - 80gramů masa a masových kostí - třeba kuřecí krky nejsou tak tvrdé a mohla by je sníst. A nějakých 30 gramů ovoce a zeleniny. Se skořápkama nevim, ale místo masových kostí bych je nedávala.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 08:38
- Nahlásit
Káťa NB
Březí feně jsem vůbec nedávala vápníkové doplňky, i kostí méně. Až pár dnů před porodem jsem začala s vápníkem hodně mírně a po porodu byly vápníkové bomby. Zatím si vezme ze stravy. Pokud bude mít přebytek vápníku teď v březosti, v době kojení může mít potíže. Teď se musí "naučit" vstřebávat vápník z běžné stravy, jinak to v době kojení "nebude umět".
|
Káťa NB
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 08:44
- Nahlásit
No právě, ono se to říká. A má v mase, tvarohu a jogurtu dostatek vápníku? A mám jí přidávat cca 10% jidla na týden - masa nebo celý objem?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 08:50
- Nahlásit
Káťa NB
Moje fena v druhé půlce březosti nechtěla ani skoro vůbec žrát, krmila jsem ji horko těžko z ruky a kosti stejně kousat nechtěla. Po porodu jsem nedodávala žádné doplňky, chtěla jsem si to zkusit opravdu pouze na stravě a povedlo se, úplně v pohodě bez komplikací. Jogurty jsem nedávala, ale tučný tvaroh-i když mi říkali, že tam je vápníku míň, mlíčko s piškotama, nebo jsem míchala plnotučné mlíko s tvarohem, a skelety, skelety, skelety z kuřat. Předpokladem ale bylo to, že fenka mlíko miluje a nedělá jí problémy, taky na skelety je zvyklá. Taky od vetamixu drůběží mleté-je to samá kost, ale pro můj účel ok, míchala jsem napůl s hovězím, sem tam přidala syrové sádlo.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 08:52
- Nahlásit
Káťa NB
Jinak březí fenku bych krmila ad libitum-kolik si sama řekne.
|
Káťa NB
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 08:59
- Nahlásit
Hm. A nemůže mít moc bílkovin? Aby nepřerostli štěnata?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 09:04
- Nahlásit
Káťa NB
Jsem asi z těch hloupějších, a věřím, že pokud to nemají geneticky dáno, tak nepřerostou.
A uhlídání bílkovin je na tobě, nesmíš krmit pouze svalovinou, ale dávat i nějaký balast. Není to dobré ani pro fenu stran ledvin. Ne vždy je nejlepší maso pro lidi tou nejlepší výživou pro psa-vypadá hezky, když máš čisté maso, ale je to samý fosfor a krmná dávka není vyrovnaná, normálně dávám spíš odpadní maso s křupkama, kůžema, v tvojem případě určitě krky nebo mleté křídla, a vnitřnosti-žaludky, ledvinky, srdíčka-i když syrové srdíčka psům moc nechutnají, a játra jedině vařené a ne jako jediná součást dávky, i nějaké t psí salámy, kde jsou sice pomleté kopýtka, ale pes to potřebuje. Konzervy dávám výjimečně, to je humus. Když už, tak ne kostičky v omáčce, ty jsou na prd, ale konzervu plnou masa-myslím propesko je dělá.
|
Káťa NB
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 09:13
- Nahlásit
Udělala jsem sulc z nožiček, pomlela a chci dávat každý večer. Nějaké křupky tam jsou. dneska půjdu koupit nějaké křídlo a zkusím pomlít.
|
Obludka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 17:27
- Nahlásit
Ahoj, mám taky jeden dotaz na BARF. V neděli jsme si přivezli štěně a chci ji krmit BARF, ale moc mi nechce baštit tu zeleninu a ovoce. Masíčko jí samozřejmě jede.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 17:50
- Nahlásit
Obludka
To moji taky nechcou, tak jim to nenutím, když mají potřebu, sežerou ze země jabko nebo trávu nehrotím to.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 18:16
- Nahlásit
Ten můj truhlík sežere úplně všechnu zeleninu i ovoce. Klidně i na velké kusy.
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 18:44
- Nahlásit
Obludka
My naštěstí se zeleninou u bafáků nemáme problém - pro ty co to nežerou jsou nějaký doplňky místo zeleniny na URL
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 21:43
- Nahlásit
Káťa NB
nenarozená štěňata nemůžou díky složení potravy pro fenu přerůst. opravdu to maj daný geneticky. To mám od veterinářky
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2009 07:42
- Nahlásit
to nežraní zeleniny jsem vymyslela následovně: necháte zeleninu mírně povadnout, možná polámat - ne kaši, prostě jen posekat, aby pustila šťávu a na to dáte lososový olej. Je tak aromatický, že hafani, co ho mají rádi to zblajznou jako malinu. Nebo vím, že hodně pomáhá na ovonění ten syrový špek - nastrouhám ho na jemno na struhadle a pak se patlám se zeleninou. Snad to pomůžu. Není nad čerstvou zeleninu.
|
Káťa NB
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2009 08:02
- Nahlásit
Dík za odpovědi. No zatím byla vždycka krmená převážně granulama. Byla akorát nikdy se jima nepřežrala . Tak doufám, že to odhadnu. A já tak doufala, že ještě tu březost vydrží na granulách
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2009 09:36
- Nahlásit
verunicicka
nenarozená štěňata nemůžou díky složení potravy pro fenu přerůst. opravdu to maj daný geneticky. To mám od veterinářky
vůbec se v tom neorientuju ale já bych brala že kdžy to lze ulidí proč ne u psisek?
i když možná jsou na tom líp jak lidi co já vím(u lidí se "zvětšuje"plod třeba Glukopurem a tak )
|