Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Evičko potřebuji poradit
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 25 Čec 2005 11:27
- Nahlásit

Dobrý den, prosím potřebovala bych poradit (jsi přes ty lovečáky)
budeme si pořizovat foxíka hladkosrstýho s PP dnes nebo zítra se jedem podívat na štěndo.
Koukala jsem na internentu na standart, ale moc toho nepíšou. Jen bych potřebovala poradit abych si vybrala dobře, nemám totiž s foxíkama zkušenosti.
Jinak se pejsama zkušenosti mám, ale jen S NO(dělám sportovní kynologii)děkuji moc

Evicka
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 11:32
- Nahlásit

No konečně něco pro mě, škoda, že si nejedete pro foxlíka z naší chovatelské stanice( je tak pro srandu www.pospichal.wz.cz ) a teď mi napiš, co konkrétně chceš vědět, napiš mi taky jací jsou rodiče, tj. jméno a chovatelskou stanici a potom taky jméno chovatele, od kterého si štěndo berete. Pokusím se na vše odpovědět.
Taky mi napiš, jaké máš na štěně požadavky, tj. pouze společník, agility, loc. výcvik, atd. Můžeme to řešit tady veřejně, nebo moje mailová adresa: eva.pospichalova@ssp.mpsv.cz

Těším se.

Anonymní
# Zasláno: 25 Čec 2005 12:19
- Nahlásit

Tak moc toho nevím, volala jsem totiž zatím jen na jeden inzerát. Jsem z jižních čech a jedu se podívat na pejska do Veselí nad Lužnicí k panu Doležalovi. Tak tam se snad dovím víc.
Pokud ho znáš, byla by ch jedině ráda, kdybys dala nějaký info.

Psa chceme jako společníka a agility.

Jinak radu bych chtěla hlavně v tom, čeho se vyvarovat co se týče exteriéru a samozřejmě i povahy, ale jsou to zatím měsíční štěnda tak to toho moc asi nepoznám.

Evicka
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 12:49
- Nahlásit

Takže p. Doležal bude zřejmě začínající chovatel, jelikož jej vůbec neznám a nikdy jsem o něm neslyšela. Takže pokud chceš ode mne rady, tak se zeptej na celé jméno feny, celé jméno psa. Mohu ti zhodnotit z hlediska genetiky o jaké jde spojení. Úplně nejlepší by bylo, kdyby ti dal kopii PP matky, krycí psy znám prakticky všechny. Ono totiž u těchto začínajících chovatelů s jednou fenou nebývá nijak kvalitní základ, tj. s fenou absolvují jen jednu, max. dvě výstavy nutné pro chovnost a dále s ní nijak nepracují. Alespoň toto pravidlo platí u foxlíků. Jinak u měsíčních štěnat co do exterieru nepoznáš nic. Jsou to malé nemotorné kuličky. Spíš se podívej na čistotu prostředí, rozhrň srst, kůže musí být jasně růžová, nesmí tam být lupy ani parazité, štěňata musí mít čistá očka bez sekretu a musí dobře reagovat na člověčí přítomnost, nebojí se, aktivně jdou za člověkem. Teď už záleží jen na tom, jaká barva se vám bude líbit. Pokud by to byla některá z větších stanic se zkušenostmi, tak bych ti poradila, abys výběr nechala na chovateli. Jenže v tomto pžípadě toto poradit nelze.
Ocásek nesmí být příliš kupírovaný, začátečníci si to někdy dělají doma sami a neodhadnou správnou délku. Ocas potom bývá krátký a působí velmi komicky a celkově narušuje souladný tvar těla. Jinak zkontrolujte chrup, úplný počet řezáků a špičáků, pokud tyto zuby chybí, je to hrubá vada. Ono takto se moc těžko radí. Zkus se kouknout na naše stránky, pročti si je, tam taky načerpáš jistou inspiraci. Exterier štěňete lze posoudit tak kolem 6. týdne věku, potom začne štěně růst nepravidelně a nelze poznat nic. Pokud tě ještě něco napadne, tak dej vědět. Hlavně nezapomeň na ty rodiče. Pokud to nebudeš vědět, nejsem schopná cokoliv zhodnotit.

Anonymní
# Zasláno: 25 Čec 2005 13:09
- Nahlásit

ted jsem tu našla papírek na který jsem si v rychlosti psala nf ějaké informace, když jsem panu Doležalovi volala a pes by si měl jmenovat Ondy od Oslavy- jestli jsem to dobře přečetla.
Na ty vaše stránky se nějak nemohu dostat dostávám se jen na hlavní stránku... rádá bych se podívala

Martina
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 13:16
- Nahlásit

Anonymní
Musíš kliknout na to VSTUPTE

Anonymní
# Zasláno: 25 Čec 2005 13:23
- Nahlásit

Martina
to vím tam jsem dostala nabídku na výrobu zbraní pušek atd to dělá nejspíš manžel ale na chov psů se nedostávám a nebo to dál už nejde

jana33
# Zasláno: 25 Čec 2005 13:24
- Nahlásit

vlevo je kolonka chovatelství

Anonymní
# Zasláno: 25 Čec 2005 13:31
- Nahlásit

jana33
myslíš chov psů ať klikám jak klikám tak nic ale chovatelství doslova nevidím

Evicka
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 13:43
- Nahlásit

Andy Od Oslavy je pes po dobrých rodičích, má všechny typické znaky foxteriera, má už i nějaké výstavní ocenění. Chybí mu ovšem výrazný samčí výraz, který bývá hodně ceněný. Je to pes celý bílý jen s několika málo hnědými znaky. Povahu má klidnou, vyrovnanou a je po dobrých rodičích. Z této strany by mělo být vše v pořádku. Teď jde ještě o matku, ono někdy rodiče k sobě nesedí typově, nehodí se k sobě některé linie, ale to trvá člověku dlouho než se v tom zorientuje.
A stránky fungují tak, jak popsaly holky přede mnou. Vstupte, chovatelství a tam jsou potom jednotlivé odkazy na feny, psy, dohledávky, atd.

Anonymní
# Zasláno: 25 Čec 2005 13:51
- Nahlásit

Evicka
matku tu mám poznamenanou ale špatně je to Bety ......od (nějakého) lesa. to ti asi nic neřekne

Anonymní
# Zasláno: 25 Čec 2005 13:53
- Nahlásit

Dnes to ale vše zjistím, jedu se tam podívat a zítra dám určitě vědět a ráda bych od tebe slyšela názor

Martina
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:02
- Nahlásit

Anonymní
http://www.pospichal.wz.cz/index1.htm
zkus teda rovnou tohle

Evicka
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:02
- Nahlásit

Někdy načítání stránek trvá dosti dlouho, protože je tam spousta fotek. Jinak pokud fungují stránky holkám, tak by měly i tobě.

Anonymní
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:40
- Nahlásit

asi jsem fakt debil ale mě to fakt nefakčí, zkusím to zítra nebo ten teď bych ten PC už asi rozmlátila
Jsem fakt moc zvědavá na ty tvoje zvířata a ne a ne se tam dostat. to by mě vždycky trefil šlak
ale to chce klíd a nohy v teple, kouknu se na ty stránky doma. Na psíky se moc těším jedu tam asi tak za hodinku tak uvídíme co z toho bude. Zítra hned ráno napíšu i jméno tý čubinky

ola
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:50
- Nahlásit

Nechci se vám do toho plést,ale jak jsem tak okoukla Evičky stránky,tak má zrovna štěníky-cvalíky,takže kde je problém?! Pokud se ti Anonymní nebude líbit štěndo u toho p. Doležala,tak se domluv s Evičkou! Já to vidím jako to nejlepší řešení!

Garfield
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:52
- Nahlásit

Já to taky nechápu, když chceš štěndo a papírový a hledáš kvalitní chov, proč nenavštívíš Evičku? Kromě záruky dobrého psa, máš i stálý přísun rad, laskavý přístup a víš, od koho psa bereš (dá-li se to takhle z netové známosti říct).

Anonymní
# Zasláno: 25 Čec 2005 15:17
- Nahlásit

ola
Garfield
Holky je to snadný- pro mě je to docela daleko. Jestli jsou Hanušovice tam co myslím.
Hrozně ráda bych si vzala štěndo od odborníka, nejde to kvůli vzdálenosti tak chci alespoň poradit.
a co třeba se tam nakonec rozjedu

Evicka
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 15:21
- Nahlásit

Já ráda poradím každému, kdo má zájem o tohle bezva plemeno, ale naše štěňata nikomu nenutím, jednat tenhle vrh je již beznadějně zadán a další avízovaný vrh nevím, jak dopadne. Fena by měla být měsíc březí, žádné změny se s ní nedějí, takže nevím, jak to dopadne. Ale děvčata, děkuji za chválu, ale každý má právo vybrat si štěně kde chce, navíc u nás bude cena zřejmě vyšší než u p. Doležela, od kterého chce anonym. Foxlíky propaguji jen z čisté lásky k tomuhle nedoceněnému plemeni, a taky proto, aby se rozrůstala naše členská základna, lidičky platili příspěvky a Klub mohl udělat víc akcí, zlepšovat zpravodaj a tak. Jsem vůl. Ale ať.

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 15:27
- Nahlásit

No jo, cesty se docela prodraží. My se byli mrknout na štěníka - tj. jen za benzín spočteno přesně 2300. Teď pro něj pojedem a stejná suma, že... Takže defakto hups a štěník o 5000 dražší.
Ale v žádném případě nelituji!!

Anonymní
# Zasláno: 25 Čec 2005 15:32
- Nahlásit

Evicka
líbí se mi na tobě to krásně čistý zapálení pro tohle plemeno, jen kdybych mohla a ty bys měla tak se hned k vám jedu podívat.Na ty stránky se fakt furt nemůžu dostat asi mi haraší počítač
Zkusím to doma jen co přijedu od těch štěňátek a zítra ti dám vědět jak to tam vypadalo a tak.
Za chviličku už mě vyzvednou a vyrážíme tak jsem moc natěšená a zvědavá Tak pa pa lidičky
Hned mám lepší náladu, když vidím, že je na světě ještě dost milých lidiček jako jste vy

Evicka
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 15:39
- Nahlásit

Terri, no konečně. Už jsi dlouho o svém knírači nepsala, tak jsem myslela, že z toho sešlo. Nám se doprava taky takhle prodražila. Taky nelitujeme.

Jinak pro anonym:
Dveře jsou u nás pro každého otevřeny, obzvláště pro ty, kteří nesou nějakou tučnou puškařskou zakázku a potom pro ty, kteří mají rádi foxlíky ,přírodu a zvířata vůbec.

ola
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 16:51
- Nahlásit

Evička
Teda ještě jednou jsem koukla na vaše stránky a ty nože,to je nádhera! Nože jsou moje slabost! Držím palce-nejen v chovu,ale i v podnikání. Obzvlášť když jste z Hanušovic-můj muž pochází z Mladkova,což není tak daleko. A teď si uvědomuju,že jste i stejně staří. To jen tak mimochodem!

shiba
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 17:03
- Nahlásit

S těmi cestami za štěňátky - když vím, co chci, není žádná cesta daleká. Za život hafana se s ním nacestuji daleko víc *4*

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 20:00
- Nahlásit

Evicka
Terri, no konečně. Už jsi dlouho o svém knírači nepsala, tak jsem myslela, že z toho sešlo
No ani náhodou , ale psala jsem tu o štěníkovi cca 14 dní zpět, a tos byla asi na dovolené, protože jsem Tě tu dlouho neviděla...
Jedem pro něj cca za 10-13 dní

Evicka
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 09:45
- Nahlásit

Jo měla jsem od začátku července do 20.7. dovolenou a byla jsem ráda, že počítač nevidím. Jen jsem odpovídala na maily. Jinak jsem si řekla, že když dovolená, tak dovolená a počítač je tabu.
Tak to už se asi moc těšíš, že ano. To těšení před je nádherné.

Oli,
tak to je fakt náhoda. Česká zemička je maličká a Moraváci jsou všude. Jinak nám oběma s manželem je 34. A mě zase nože moc neříkají. Snad jen dobře nabroušené kuchyňáky. Ale musím uznat,ž e se mu občas něco vážně povede.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 09:54
- Nahlásit

Evicka
Těším se šíleně ! Pomalu si dávám do hromady věci pro něj, zatím jen na papíře A taky mě chytá panika co kdy jak kde proč a něco nezameškat. Těším se na všechno a na cvičení - a z toho mám největší obavy - všechno (kromě základní poslušnosti) jen z knih, mnohdy to nechápu a tak no

Anonymní
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:01
- Nahlásit

Evicka
Tak jsem se včera byla podívat na ty štěniska Fenka se jmenuje Bugi od Lesa Krátoše. Měla jsi pravdu jsou to chovatelé začátečníci s fenkou mají zatím jednu výstavu a to mezinárodku, kde dostala V4. Je to moc hezká fenka, která nás hned vítala. Je taky světlá s hnědou hlavou.
Štěnda byla v pořádku, živá, čistá.
Pokud fenku znáš, tak dej vědět. díky

Evicka
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:16
- Nahlásit

Co se fen týče, znám jen ty, kteeré něco znamenají, tj. především ty hodně úspěšné výstavně nebo pracovně. Fen chovných je velké množství a jedna mezinárodka nic neznamená. Takže fenu nemůžu zhodnotit, jelikož jsi ani nenapsala její rodiče. Ani stanice Od lesa Krátoše není nijak známá,chová na možná jedné feně, vrhy má pouze sporadicky a prozatím zde nebyl žádný známý jedinec.Takové stanice mě nezajímají a ani je nesleduji.Počítej s tím, že to není špičková stanice, takže nemůžeš očekávat ani špičkové štěně. Pokud ti mé zhodnocení takhle stačí. To, že tě fena vítala je naprosto běžné, pokud by tomu u foxla bylo jinak, tak je něco v absolutním nepořádku. Mají milou a přítulnou povahu.Pokud se ti tam líbilo, vybrala sis, tak si štěně vezmi. Trvej však na písemné kupní smlouvě a zeptej se, zda poskytují nějaký chovatelský servis jak je tomu u větších stanic. Ten spočívá především v poradenství, pomoci s přípravou na zkoušky, výstavy, občasné návštěvy a u nás např. úpravu srsti před výstavou zadarmiko, ale pouze u našich odchovů. I když se přiznám, že i jiným jsme to zatím dělali zadarmo. Jinak strst se před výstavou stříhá, a to především pro zvýraznění celkového rámce těla, hlavy, délk krku, atd. Rozhodně nedoporučuji tuto úpravu dělat sám nebo v psím salonu. Jedná se o specifické plemeno a úprava nestojí zanic. Cílem je především zdůraznit klady a potlačit nedostatky a na to má chovatel různé fígle v úpravě srsti.

Garfield
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:20
- Nahlásit

Štěnda byla v pořádku, živá, čistá.

Tak jsem si říkala, že to není třeba zdůrazňovat, že by bylo na pováženou, byla-li by štěnda mrtvá... Ale živá bylo myšleno asi jako veselá, aktivní, zvídavá...

Anonymní
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:33
- Nahlásit

Díky moc za rady. Samozřejmě, že štěndo bude s kupní smlouvou. Je pravda, že já žádnýho superšampióna nepotřebuji. Štěnda byli nádherní, prostředí také, vše čisťounké a lidičky taky moc milí. Seděli jsme spolu u kafíčka a probírali vše možné.
S fenou nebyli prý na jiné výstavě, že jim vždy když chtěli jít, tak hárala. Bylo vidět, že pejsky nade vše milujou, neboť paní ukazovala fotky svých předešlých pejsanů, co měli. A to byli i fotky snad i z roku zwaj.

Anonymní
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:44
- Nahlásit

Dovolím si vstoupit do diskuze
Moje zkušenosti s výběrem psa - jako dítě jsem měla křížence a byl to nepřekonatelný pes, protože byl 1. v mém životě. PO jeho smrti jsem se rozhodla,že chci psa s PP. Byla to pěkná fuška,sehnat to, co jsem chtěla - věděla jsem to naprosto přesně a neslevila jsem. Moje obrovské úsilí ve shánění požadovaného štěnda se vyplatilo a každý den se mi 100násobně vrací v podobě výborné povahy a špičkového vzhledu zdravého psa po skvělých rodičích. Pejsu nikdy vystavovat nebudu-oba máme radši pohyb, ale to není důvod,
proč nemít toho nejlepšího chce to sehnat si reference - třeba se obrátit i na klub toho plemene, nejlepší je zjistit si reference od majitelů předchozích štěňat (nelze u začínajícího chovatel, který čeká 1. vrh)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:48
- Nahlásit

Jen bych skromně připodotkla, že každý, i ti nejlepší, někdy začínal a to, že je vrh prvním vrhem v dotyčné chov.st. neznamená, že z něj nemůžou být super psi. Doporučila bych ještě prozkoumat rodokmen a zajímat se o sourozence rodičů a prarodičů, to by měly být ještě poměrně snadno dohledatelné informace.

Anonymní
# Zasláno: 26 Čec 2005 13:12
- Nahlásit

Ketrin
:biglolrovedu!!!
V ruce jsem měla papíry rodičů, ale já měla oči jen pro štěndo, ale příští týden tam jedu zas, tak si to ofotím

Anonymní
# Zasláno: 26 Čec 2005 13:24
- Nahlásit

Myslím,že ten chovatel foxlíků bude docela seriózní,když poskytuje všechny možné info, ukáže papíry rodičů i štěnda a vůbec, podle popisu se mi zdá, že se snaží a dělá to pro radost a ne na kšeft, což je velké +

Anonymní
# Zasláno: 26 Čec 2005 13:38
- Nahlásit

Anonymní
No přece nebudou lidi kupovat zajíčka v pytli Ty taky když přijdeš do obchodu a budeš si chtít koupit třeba televizi, tak ti jí taky předvedou, ukážou a daj ti k tomu manuál, škoda že není manuál i pro pejsky, pro některý lidi, když neví jak se chovat ke psovi

Anonymní
# Zasláno: 26 Čec 2005 13:46
- Nahlásit

Ukázat budoucímu majiteli štěnda, jejich rodiče včetně PP a zodpovědět všechny všetečné dotazy rozhodně není automatické. Dělají to jen lidé, kteří mají pejsky rádi a nejsou to "množitelé" pro prachy.
na straně nakupujících je spousta lidí, kteří dají více času a peněz za nákup hadrů a pes je pro ně možná míň než značkové tričko a přesto psa mají, takže s tvrzením, že se nekupuje "pes" v pytli docela nesouhlasím.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 13:59
- Nahlásit

Anonymní
No, pokud jde o ten "manuál", já jsem ho ke štěňatům dávala. Protože vím, a tys to taky potvrdila, že u chovatele máš oči jen pro štěně a moc nevnímáš, co ti chovatel říká, tak právě proto při odběru všichni ode mě dostali "návod k použití"-cca 3 stránky rad, ponaučení a nabádání, od krmení, odčervování, hygieny atd. až po základní výchovu. A byli za to rádi.

Anonymní
# Zasláno: 26 Čec 2005 14:08
- Nahlásit

No já nevím, s tímhle já zkušenosti nemám. Jak už jsem psala úplně na začátku tak mám zkušenosti s NO a toho co mám jsou mu 3 roky a chovatel se o něj doteď se zajímá a má radost z našich úspěchů. Když jsem si ho vybírala, tak rád se vším poradil , vše ukázal a rodiče dopodrobna popsal jejich povahy, krásu, zkoušky, výstavy a vše náležitě doložil.
S tím manuálem je to fajn, ale zase to budou číst jen lidičky co chcou pro své pejsy jen to nejlepší a ty hajzlíci co pejsy všemožně trápí, tak ty to nezajímá.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 14:10
- Nahlásit

Ty hajzlíky by člověk měl z 99% včas rozpoznat a štěně jim neprodat.

Evicka
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 14:14
- Nahlásit

Nikdo nikdy na chovu se vším, co k němu patří, pokud ho chce dělat na co nejvyšší úrovni nikdy nezbohatl, byť měl i několik vrhů ročně. Rozhodně to o plemeni foxterier platí mírou vrchovatou a bez nadšení a dotací z jiných zdrojů by chov nebyl vůbec reálný. Takže anonyme, výstav je v roce tolik, že hárání při termínech je nesmysl. Je to tak, jak jsem psala v některém ze svých předchozích příspěěvků. Splnit podmínky chovnosti, rychle fenu uchovnit a šup- štěňata. Docela bych se vsadila, že ta mezinárodnka byla její první a poslední výstavou v životě. Nechci nic zakřiknout, ale jak někteří s chovem s velkým nadšením začnou, tak to taky někdy vzdají. Ono totiž se začátečníkům někdy dost těžko prodávají štěňata a jsou rozčarováni z toho, jak to, že u většího chovatele to jde a jim ne. Dnes už si člověk vybírá kvalitu, jméno a dává na doporučení. Není to tak jednoduché, jak si každý začátečník myslí. Rozhodně tím nijak nechci poškodit tvé dobré mínění o tomto chovateli. Pokud má ovšem jednu fenu, aktivně se o chov celkově nezajímá, zůstane vždy jen chovatelem amatérem, bez většího přínosu danému plemeni. A toto je myšleno obecně. Jinak pokud chceš další hodnocení, tak potřebuju znát alespoň rodiče Bugi, nejlépe i prarodiče, nejlépe celý rodokmen.

Anonymní
# Zasláno: 26 Čec 2005 14:30
- Nahlásit

Evicka
jak jsem výš psala tak tam jedu příští týden a papíry si ofotím V něčem máš pravdu, u jedný feny zůstanou, ale do dalších vrhů se neženou, ptala jsem se jestli budou v nejbližší době dělat další, ale prý ne. Prý možná časem až bude mít více výstav za sebou. Pán je do toho zapálený, neboť mu právě na tý jediný výstavě fenku dost vychválili. Prý na těch dvou výstavách jí už měl přihlášenou a přišlo to hárání, prý jí vždy přihlašoval chovatel Bugi, tak asi proto to vázne. Prý si jí i chovatel přijel ostříhat, tak si myslím, že i zpětně i u chovatele Bugi ochota spolupracovat.

Evicka
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 14:37
- Nahlásit

Fajn, jsem ráda, že jsi taky zapálená, tak tady je odkaz na Klubové stránky. www.foxterrier.cz ty si prohlídni, je tam všechno možné a jsou moc dobře udělané.

Anonymní
# Zasláno: 26 Čec 2005 15:01
- Nahlásit

Evicka

Nikita
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 15:58
- Nahlásit

Evicko, já měla za to, že chovatelé mají přehled o chovu daleko větší! Já foxla maximálně poznám na fotce (aspoň si to myslím), ale stačil mi jen ten link na klub, který jsi sem dala, a nepotřebuji rodokmen a vím, že fena Bugi od Lesa Krátoše je narozena 10.3.2003, chovatel Neruda Josef (Soběslav) po rodičích Sufredon Red Admiral x Alfa z Černovické obory.
http://www.foxterrier.cz/odchovy/pkhladky03.htm

Mně když se někdo zeptá na zvíře VK, většinou mu vyplivnu šestigenerační rodokmen, nejlépe toho kterého spojení, tedy jak to bude vypadat u poptávaného spojení. Ty to nemáš ve stroji???

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 20:50
- Nahlásit

Nikita
kdyby jenppom VK...malinu taky a když dostaneš podklady pro pinzetu,tak spácháš to samý,barevně podchycená příbuznost a když si budu přát,tak v grafu výkonnost
a tak to má bejt

Nikita
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 21:44
- Nahlásit

Sali
No malinama se nechlubím, tam si tak jistá v kramflecích nejsem, ikdyž pár tisíc zvířat tu taky mám. Dobrmany nedělám. Ale já měla za to, že chovatelé mají vlastní databáze a přehled o chovu u nás i venku! Co jsem mluvila s některými zahraničními chovateli velkých kníračů, tak ti takové přehledy mají, právě pro sestavování spojení, dá se zjistit, co po kterých zvířatech vylezlo apod. Proto přeci musím sledovat i ty "nevýznamné" chovatele a jejich odchovy, ne?

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 08:19
- Nahlásit

Nekomentuji, mám svůj systém a řád v jedincích, především to, co mě zajímá a které linie mě zajímají. Kdybych dohledávala každého jedince, tak neudělám nic.Proto ten odkaz na stránky Klubu.

Jinak pro anonym, když už si s tím dala Nikita práci a vyhledala rodiče Bugi. Sufredon je vynikající anglický plemeník, anglický šampion s mimořádně krásným exterierem. Byl do ČR zapůjčen na zhruba rok a za tu dobu tady nakryl velké množství fen. Těžko hodnotit kvalitu těchto odchovů, na výstavách se jich objevilo poměrně málo. Ovšem lze konstatovat, že se špičkovou fenou dal pár skutečně kvalitních potomků. Konkterizovat nebudu, to ti nic neřekne. Takže spojení Bugi a Andy by nemuselo být zase až tak špatné. Jedná se o spojení dvou nepříbuzných linií, v každé linii by se dalo najít pár vynikajících předků.

Anonymní
# Zasláno: 27 Čec 2005 08:35
- Nahlásit

Evicka
tak to si mě potěšila, prý se nenamáhali hledat krycího psa a rovnou se obrátili na poradce chovu, což si myslím je správné, když jsou začátečníci
Musím opravdu konstatovat, že Bugi je opravdu moc pěkná a elegantní fenka ve skvělý kondici, je taky jemnějších proporocí.
Jen ještě jedna otázka jsou nějaké dědičné nemoci nebo vady u těchto psů, na co si mám dávat pozor?

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 08:42
- Nahlásit

Evicka
Jak to tedy děláš Ty? Já bych si právě napsala do jednoho políčka jméno psa, do druhého jméno feny a pak popisovala ten šestigenerační rodokmen, co mi to vyplivne, včetně vyhodnocení DKK, zkoušek apod., přičemž si můžu dohledat i sourozence předků apod.
Neber to jako kritiku, já nejsem žádný velký chovatel, jen mě to zajímá. A právěže co jsem se ptala některých chovatelů, tak každý nějakou svoji databázi měl.

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 10:50
- Nahlásit

Takže pro anonym: Foxlík je obecně velmi zdravé plemeno, netrpí žádnými dědičnými chorobami, je to plemeno dlouhověké a aktivní až do pokročilého věku. Jediné čím trpí je zubní kámen, a to dosti. Moje devítiletá špiclanda měla zuby jako padlý sníh, zatímco čtyřletá fena foxla je měla děsný. Takže tady pomáhá čistit a pravidelně odstraňovat.

Nikito,
mám svoji knihu, kde si počítám různé kombinace, zapisuji si ty jedince, kteří mě potencionálně do chovu zajímají, sleduji plemeníky a jejich potomky. Dopodrobna však pouze ty, kteří se přímo dotýkají mého chovu. Jinak ostatní si nepíšu, jelikož máme Klubově podchyceno všechno, co považuji za důležité, takže stačí kouknout na stránky. V pořítači tuto databázi nemám, shromažďuju si tyhle informace hezky po staru - ručo fučo.Takhle mi to totiž nejvíc vyhovuje. V chovu foxlů je několik na sobě nezávislých linií, které se mezi sebou nekříží. Já ponejvíc sleduji linii naši.Prostě si to dělám po svém. Pokud potřebuji dohledat nějakého jedince, je tady opět Klubová kartotéka. Já mám prostě svůj osobní systém, který nikomu nenutím a taky netvrdím, že je nejlepší. Každému vyhovuje něco jiného a mě se to takhle prostě prozatím osvědčilo.

Suzi
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 11:26
- Nahlásit

Procitam si vasi diskusi a hodne mi to pripomina sebe pred dvema lety, co jsem si jela taky podobne temer naslepo pro sveho foxlika. Skoda jen, ze jsem v te dobe nevedela, ze se na netu daji najit tak sympaticti lide, ochotni poradit a co maji takovy rozhled, hned bych dala na vase rady. Ale nicmene nastesti se muj vylet na druhy konec republiky pro to pridrzle mrně vydaril. Akorat me mrzi, ze jsem tehda o stanici Evicky, nemela ani tuseni, hned bych k vam zamirila

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 12:33
- Nahlásit

Suzi ahoj, kde jsi byla tak dlouho? Už jsem myslela , že jsi zmizela z povrchu zemského. Tak jak se Vám daří, jak pokračujete?

Suzi
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 12:57
- Nahlásit

Nemela jsem ted dlouho pristup na net. Dari se nam (myslim) cim dal tim lip. Za posledni mesice jsme s foxlici udelaly spoustu prace a to vzdycky potesi. Na nekterych trenincich az ziram, kde se to v te fene bere (asi tajne trenuje po nocich, protoze obcas se ji uplne perfektne povede opravdu nejaka pikantni vecicka, kterou jsme predtim nikdy necvicili - treba jeden z tech silenejsich nabehu do slalomu a jine fajnovky). Za 3 tydny mozna vyjedeme na prvni zavody (takove jenom malinke).

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 13:39
- Nahlásit

No tak to je super. Foxlík je pro agility ideální, jen zkrotit jeho temperament a určitou dravost do plnění disciplín a vypilovat přesnost. Ale to se určitě časem podaří hlavně díky tvé trpělivosti a inteligenci psa. Tak držím palce, ať to dobře dopadne a pak se určitě ozvi. Nebo sem hoď i nějakou hezkou fotku.

Suzi
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 14:04
- Nahlásit

Nejidealnejsi pro agility ale urcite neni, rozhodne to neni plemeno, se kterym je v tomhle smeru najit spolecnou rec jednoduche (zvlastne zacatky muzou byt hodne tezke a vytrvaji jen nejvytrvalejsi) - nekdy totiz docela verohodne imituje nerizenou strelu, ktera tezko dopada na cil, jenz jsme ji mi zvolili. V urcite chvili ale nastane zlom a pak uz je to jenom radost Podle me to ale urcite neni pesan pro uplne zacatecniky, chce hodne trpelivosti, casu a na vypilovani presnosti doporucuju ale teda poradny! pilnik. Moje cuba je mimojine taky docela naladova a obcas na me zkousi uplatnit i svuj profil histerky. S inteligenci souhlasim, ale na ostatni jeji projevy tak obcas prilis nepusobi. Snazi se uvazovat si po svem, a tak to nekdy vypada, ze je hloupejsiho razeni, kdyz odmita uposlechnout nektery povel - Jenze ona proste VI, ze jit na tamtu prekazku je lepsi nez jit tam, kam chci ja). Je to vesely pes pro vesele lidicky, ale chce to spoustu pochopeni. ... fotku zkusim nejakou pohledat.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 14:04
- Nahlásit

Evicka
Evičko, prosímtě, knírek mi rychle poroste, mám mu koupit hned velký pelíšek nebo dva.. a nebo může spát na nějaké dece či matračce...

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 14:09
- Nahlásit

Terri
Moje čubina měla od malinkatýho štěňátka velkej pelech, v něm spoustu dek. Nemá smysl kupovat jeden menší a pak podle růstu větší. Ty potvůrky rostou jak z vody, to by jsi neustále kupovala pelechy.

Suzi
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 14:47
- Nahlásit

Evicka
Zalozila jsem si tady teda galerku a hodila tam i fotku me kniracky. Bohuzel z agility jich prilis pouzitelnych nemam. (aspon neco)

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 15:44
- Nahlásit

Jo, už jsem je viděla, tak jak přibudou, tak přidávej.

Terri, víš, štěňata demolují, takže já bych pro začátek volila spíše nějaký zdemolovatelný příbyteček s dekou, počítám s tím, že si do něj občas kousne a s tím definitivním bych nespěchala. Je fakt zbytečné kupovat jich několik.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 17:04
- Nahlásit

No právě, náš Arník ten první rozkousal (tu ohrádku co je kolem spodku), druhý už v pohodě.
Tak to zkusím pro malinkatého něco vymyslet a koupit až se bude zdát, že mu pelechy nechutnají

Anonymní
# Zasláno: 26 Srp 2005 09:41
- Nahlásit

Evicka
Tak včera jsme si přivezli štěndo domů dostali jsme k němu opravdu velkou výbavičku paní i slzičku upustila.
No co budu povídat Axíka je plný barák. Je to takový nezmar, samostatná jednotka, která se ničeho nebojí ani našeho gaučáka labradora, kterého máme doma. Vůbec neplakal asi se zabavil s labíkem. Celou noc byl moc hodný spal s námi v ložnici, ale pod postelí na svým pelíšku. Je to opravdu zlatíčko s velikánským temperamentem včera už jsem udělala nějaký fotečky, jestli přijdu jak je sem hodit, tak je sem hodím

axice
# Zasláno: 6 Zář 2005 12:55
- Nahlásit

Evicka
ahooj, tak jsem se chtěla pochlubit s mímem, tak jsem dala fotečku do galerky. To jsem já ta anonymní, co potřebovala poradit ohledně hoxíka. Ten náš se jmenuje AX tak proto ta Axice

Evicka
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2005 14:13
- Nahlásit

Axice ahoj, jo pamatuju na anonymní dotazy. Pejsek vypadá moc hezky. Koukla jsem se na fotečku, kterou si přidala do galerie. Takže nevím, jaké rady jsi dostala od chovatele, ale foxlík, i když je malý a roztomilý, potřebuje pevnou ruku, důsledné vedení a hlavně v počátku perfektně zvládnout povel na přivolání. Teď je ve věku, kdy se dobře učí. Taky zákazový povel je u foxla důležitý. Nebo mi je můžeš poslat na mail - evulepos@seznam.cz.

Martina
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2005 14:21
- Nahlásit

Evičko, prosím, koukni na téma purina pro plan, potřebuji radu kvůli tomu pangaminu. Díky

axice
# Zasláno: 6 Zář 2005 15:02
- Nahlásit

Evicka
myslím, že s výcvikem psů mám docela zkušenosti, ale jen s NO. dělala jsem sportovní kynlogii. Pejsek už přivolání krásně zvládá, umi i povel sední a na místo, ale vše nenásilnou formou=hrou
Jediného čeho se tedy bojím, že se bude rvát se psy, je to tiž takový dravec, ale doufám, že když bude mezi nima vyrůstat, tak to bude ok. ten můj labík je už sice takový pardál ale štěňátka umí krásně vychovávat
Chtěla jsem tě poprosít, pokud bych měla nějaký problém, můžu se na tebe obrátit???Jako na zkušenou chovatelku foxlíků

Evicka
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2005 15:06
- Nahlásit

Jasně, já nejsem žádný nelida, klidně. Jo a bacha, foxl není NO a co platí na NO nelze aplikovat na foxla, ale to poznáš sama. Chce to jiný přístup, foxl nebude takhle ochotně poslouchat a plnit vše jako NO. Taky jsem měla kdysi 2 feny NO a ty udělaly co mi na očích viděly. Tyhle potvory smlouvají a hledají skulinku jak příkaz obejít. Je to po celý život kdo z koho v dobrém slova smyslu.

axice
# Zasláno: 6 Zář 2005 15:20
- Nahlásit

jo jo to je mi jasný a to je myslím hlavní důvod proč jsem si ho pořídila, tu jeho povahu prostě žeru a já jsem ten typ který má trpělivosti na rozdávání, takže mě prcek ničím (snad) nerozhází

Evicka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2005 07:48
- Nahlásit

Uvidíš, že budeš spokojená. Je to fakt bezva plemeno. Jak já říkám, je to aktivní pes pro aktivní lidi.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání