Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / zkušenosti s granulemi Acana pro velká plemena
Autor Zpráva
papaja
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2005 20:16 - Změnil/a: Moderátor
- Nahlásit

Ahoj. Jaké máte zkušenosti s granulemi Acana pro velká plemena?

Anonymní
# Zasláno: 23 Čec 2005 20:30
- Nahlásit

DobréMuzu doporucit...

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 13:31
- Nahlásit

LB štěněcí-zvíře snadno tloustne,zjm.je li ubytované v interiéru a je-li žravé.
LB dospělácké-zbytečně objemná stolice.Rozumná kondice i při rozumné zátěži.

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:01
- Nahlásit

Sali
Ale přitom tuku zas nemají až zas tolik...
Když jsem si srovnávala prémiovky, přišlo mi to všecko podobné. tj. tuky u LB cca 15%

Anonymní
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:15
- Nahlásit

Sali
Sali, když štěně tloustne po Acaně, co si myslíš o Eukanubě? Moje retrieverka, asi před dvěma měsíci jsme přešly na Eukanubu, protože Hills už jí nejel, se zakulatila, nedávám jí ani plnou dávku a stejně se mi to nedaří shodit, moc ji ještě namáhat a vyběhávat nemůžu, je to přece jen ještě 9 měsíční štěndo.

Garfield
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:36
- Nahlásit

papaja
(NO bez 17 dnů rok) krmím jimi od začátku (chtěla jsem K9, ale nechutnalo) a myslím si, že pes přiměřeně roste, má kvalitní srst, velice brzy postavené obě uši, dobře vyvinutou kostru i svalstvo, ale je hubenej. Je fakt, že se v tom mrmcá a nechce je žrát, neboť očekává svůj masový termín nebo sýrový termín nebo vnitřnostní termín. Ale nemá moc na výběr, protože je žrát musí. Ovšem je opravdu hubenej (má ale opravdu hodně pohybu).

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:39
- Nahlásit

svůj masový termín nebo sýrový termín nebo vnitřnostní termín.
To je dobrý

Garfield
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:50
- Nahlásit

...jsem jak Klaus... opravdu, ale opravdu hodně...

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:56
- Nahlásit

Garfield
Až na to, že u Tebe Ti budu věřit

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 08:25
- Nahlásit

Anonymní
s Eukanubou nemám čerstvé zkušenosti,krmila jsem jí naposled před deseti lety,zátěžovku,u hyperaktivního dobrmana,asi půl roku,vypadal slušně.
Shodou okolností mám teď taky štěně velkého plemene,dobrmana sedm měsíců,se sklonem k tloustnutí,s neskutečným apetitem,a přešla jsem u něj na domácí stravu,žere převážně syrová kuřata-kostry na polévku a polévkové směsi,nízkotučný jogurt,tvrdý chleba který miluje a kvanta rajčat a čínského zelí,pokud možno v jedné míse všechno a ad libitum, a spolu s zátěží úvodu do problematiky sportovní kynologie začíná vypadat docela rozumně...

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 08:29
- Nahlásit

ad zátěž sedmiměsíčního těžkotonážního dobrmana-volné procházky tak do dvou hodin s ostatními psy s lítáním ve věčných kruzích dle jejich potřeby,když se vylítají,sami přejdou do kroku,stopy,rozhejbávací obrany s lovením kořisti na laně,rozhejbávací poslušnosti s fixací na peška...
Pes nemá žádný nucený pohyb,všude je na volno a všechno si řídí sám.

Anonymní
# Zasláno: 26 Čec 2005 08:34
- Nahlásit

já krmím Acanou pro březí feny (červená) svýho 3 letýho psa, nicméně si stále udržuje svoji subtilní postavu, netloustne ani náhodou, takže jak asi kdo..

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 08:47
- Nahlásit

já krmila Acanou svýho času všechno,a je to kus od kusu,jedna malina kyne ze vzduchu,druhá je nevykrmitelná ani po dvojnásobnejch dávkách červený Acany,dobrmani všichni za normální situace kynou po plných dávkách adult LB,ale při prudkém zvýšení energetických nároků metabolismu potřebují červenou Acanu...
LB puppy mi vytloustla všechny štěňata,i tu nevykrmitelnou malinu v pěti měsících....

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 08:49
- Nahlásit

Začátkem léta jsem přešla na home-made potravu a granule mám jen jako doplněk,používám Bewi-dog Sport Croc,a myslím si,že takhle snáz dokážu každému zvířeti stvořit jídelníček dle jeho potřeb.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 09:02
- Nahlásit

těžkotonážního dobrmana
Těžkotonážní pinzeťák, co??? Už samo to spojení se vylučuje
Sali, došly Ti fotky...?

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 09:26
- Nahlásit

Terri
měla bys ho vidět.....

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 09:28
- Nahlásit

Terri
došly,už se koukám....pěknej klacek to byl...

Anonymní
# Zasláno: 1 Srp 2005 12:57
- Nahlásit

Ahoj, vidím, že máte všichni super zkušenosti.Chtěla bych poradit....V září si máme jet pro naše vytoužené štěňátko rotvíka. Už teď si ale lámu hlavu, jak nejlíp krmit. Jenom granule? Nebo střídat s domácí stravou? Poraďte prosím!!!!
Co by bylo nejlepší kvůli kondici.

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2005 20:09
- Nahlásit

Sali
85 v kohoutku, váha přes 80 kg

Anonymní
# Zasláno: 6 Říj 2005 10:57
- Nahlásit

mam stena retrievera, to ako sa vie su pazravci...krmim Acanou Large Breed Professional a nemozem sa stazovat, dostava svoju dennu davku, jasne, ze by chcel viac, ale ma smolu...z toho co dostava ma krasnu srst, rastie primerane a netucnie...navyse, pred tym som krmila RC, ANF a z RC mal sracku, velku plynatost a nechcel to zrat...ANF uz zral, to mu chutilo, stolica sa vsak upravila len trochu, stale jej bolo vela, aj ked kompaktnejsia a plynatost bola tiez velka...Acanu mame asi mesiac a vsetky priznaky zmyzli....zerie, plynatost nie je, stolica kompaktna a v primeranom mnozstve...ma primerany pohyb pre takmer 4 mesacne stena...

A co sa tyka ci varena strava, granule alebo kombinovana...moj nazor je, ze bud varena, ak si clovek trufa spravne vyvazit stravu, alebo ciste granule...kombinovanim totiz sa narusa rovnovaha. Granule obsahuju, ak su kvalitne, vsetko, co maju mat a ked sa vo vacsom prida nejaka ina zlozka, tak dochadza k nerovnovahe....dospelemu psovi to nemusi vadit, ale stena je haklive, je v raste a vyvoji...ja krmim len granulami, lebo na varenu stravu si netrufam, obcas mu ich polejem olivovym olejom na srst, alebo stavou zo sardiniek (ciste, nie s prichutou), obcas dostane kusok syra, alebo ovocie, zeleninu...ale tieto mlsky dostava za odmenu, pri cviceni....

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 11:19
- Nahlásit

Anonymní
pokud nejsi prase na složení jídelníčku,rovnováhu nenarušíš,to jsou reklamní a účelové kecy....neexistují plně vyvážené granule a už vůbec neexistuje potřeba naprosto rigidního schématu,pracuješ s živými tvora kdy každý je trochu jiný....

Anonymní
# Zasláno: 6 Říj 2005 20:38
- Nahlásit

Sali...suhlasim, napriek tomu sa varenej stravy bojim...jasne, ze ani granule nie su 100% nezavadne a co ja viem co este...ale moje stena ma citlivy zaludok, vidim to na tom, co zje a co ide von...v akom mnozstve a stave a pritom napriklad sestrin pes to zje a bez problemov...tu mam istotu,z e granule mu nerobia problem...trvalo chvilu, kym sme nasli tie prenho spravne, ale je to teraz ok...nie som si ista, ci by na varenej strave nemal problem...uz aj to pridanie obcas niecoho "ludskeho" do stravy mu narusa stolicu, takze to davame s mierou...nie ze by som z neho chcela mat cintlavku, ale jednoducho je to tak dane, ze pre nas su lepsou volbou granule...a z tych, co sme skusali prave acana...

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 09:06
- Nahlásit

Anonymní
jasně,to je v pořádku,jen nemá cenu se něčeho bát a proto,že je mozek zpracovaný reklamou a kolem dokola opakovaným tvrzením že něco a tak.....
Prostě hotová strava pro psy je komerčně úspěšná taky proto,že řeší problémy s přemýšlením co a jak dát,s prostorem kde to skladovat a s časem kdy to umíchat...je nesrovnatelně jednodušší hrábnout do pytle a navršit 8 misek,než se patlat v dvacetilitrovém kýblu s "home-made fresh superpremiovkou",a pak po sobě ještě uklidit

Přesně vím o čem mluvím.....ten úklid je nejhorší.

birma
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 09:39
- Nahlásit

Mýmu psovi Acana LB puppy vyhovovala, ale po adultce byl jenom kost a kůže

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání