| Autor |
Zpráva |
Mel
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 21:01
- Nahlásit
Potřebovala bych poradit, co mám dělat, když vím o týrané fence. Patří jednomu množiteli. Fenka je zavřená v kotci, na procházky nechodí, kotec jí taky nikdo nečistí (všude samá h...a) a tipla bych to na to, že taky moc nažrat nedostane. Navíc z tý špíny, ve které musí žít, má nějakou nemoc kůže a bůhvíco ještě. Oči má úplně v hnisu - když jsem jí hodila granule, nemohla je vůbec najít, takže se zrakem to asi taky nebude slavný. Majitel ji má na štěňata (nechápu, kdo na ni vůbec pustí svýho psa a kdo si vezme štěně - ale asi to dává do výkupů) samozřejmě bez PP a nemá ani peníze, aby se o ni staral.
Problém je v tom, že ho potřebuju nějak „udat“ anonymně, ale zase chci, aby to bylo účinné.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Čec 2005 21:10
- Nahlásit
Hrůza, zkusila bych kontaktovat Ligu na ochranu zvířat - třeba po netu. Nebo si zadat třeba týrané zvíře nebo ochránci zvířat do vyhledávače a zkusit to projít. Tak bych postupovala já.
|
Kimina
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2005 22:31
- Nahlásit
Ahoj lidi,
to je fakt hrůza. Co jsme to sakra za podivnou rasu. Myslíme si, že jsme nejlepší a máme právo zacházet se vším živým jak nás napadne. Je mi z toho fakt nanic.
No, my jsme jednou taky narazili na psa týraného hlady. Byl uvázaný v lese u polorozpadlé chaty. Kost a kůže. Je to už dlouho, ale tehdy jsme kontaktovali městský úřad. Oni se do toho vložili a oslovili majitele ať s tím něco udělá. My mu zatím každý den vařili a jezdili jsme ho tam krmit. No majitel s tím něco udělal. Nechal ho utratit. Bylo nám z toho všelijak. Nikdo z nás netušil, že to takhle dopadne...
No, myslím, že u nás přece existuje zákon proti týrání zvířat, tento "chovatel" ho porušuje a tak je to věcí zákona. Takže bych asi podala trestní oznámení na policii a žádala bych nějaké předběžné opatření než se to prošetří, ať mu psa seberou a dají ho třeba do útulku kde se o něj postarají, ale to je i o penězích a to bývá taky problém. Ale to by asi nešlo anonymně. I když já osobně bych se na nějakou anonymitu vykašlala, ale jasně, že nevím v jaké jsi situaci a co je to za člověka.
Zrovna dneska jsem s přítelem probírala tyhle svinstva a říkala jsem si, že bych asi nemohla mít zbrojní pas protože bych se asi často neudržela a takovýmhle blbcům bych rozstřílela pr..l.
Mel, držím Ti pěsti, rozmysli to, ale něco určitě udělat musíš. Ten pes si takový život nezaslouží a jeho majitel si nezaslouží žít v klidu. Napiš pak jak to dopadlo.
|
Endy
|
# Zasláno: 23 Čec 2005 11:00
- Nahlásit
Kontaktuj veterinární správu.Zvíře nafoť,všechno to popiš a připiš,že chceš zůstat v anonymitě.Oni se musí každou stížností zabývat,měli by tam poslat veterináře na kontrolu.Ten jediný může rozhodnout o odebrání zvířete.
Taky jsem volala na městskou policii,že u sklepa sedí půl dne uvázaný pes v dešti.Nechtěli po mě ani jméno ani adresu.Přijeli a psa odvezli do útulku.Druhý den přilítla majitelka(zaskočila si jen na jedno pivko)zjišťovat,kdo jí to udal.Naštěstí bylo kolem víc lidí a všichni se do ní pustili,že toto se psovi nedělá.A ona hned obrátila.Proto by pro tebe bylo lepší do toho ještě někoho zapojit,když vás bude víc,nemusíš zůstávat v anonymitě.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Čec 2005 12:54
- Nahlásit
Ahojky,já si myslím,že to tak jednoduchý nejni.My máme podobný problém se sousedem s vesnice,"chová" koně,kozy a psi a to prosím má všechno ubytované v baráku.Koni vyboural větší díru do zdi aby mohla chodit do obýváku v oknech má hnůj a s kozama dokonce spí a to prosím se vším všudy.Koník běhá v noci po silnici a když říkám v noci myslím tím ve dvě ve tři ráno,no je to hrozný,dokonce toho koně vytahovali ze záplav(jel se na ně podívat).A když jsme se na to ptali tak by jsme museli dát písemnou žádost samozřejmě podepsanou a oni mu to můžou ukázat,kdo ho udal.A jelikož se ho všichni bojí tak to nikdo neudělá.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2005 11:57
- Nahlásit
Dík všem. Zjišťovala jsem to s těmi ochránci, ale na stránkách maj uvedený, že oni sami s tím nic nezmůžou. Je nutný se obrátit na hygienickou správu, kde si myslím, že to anonymně nepůjde. Každopádně, v pondělí tam zavolám. Uvidíme, co mi řeknou.
A ta anonymita je nutná a nechci tu psát důvod, právě kvůli tomu, aby mě pak nešlo zjistit.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2005 13:45
- Nahlásit
Mel
Podle fotky to vypadá, že to oko co je vidět /není za drátěnkou/ fenka vůbec nemá
Držím palce, aby to pro fenku dobře dopadlo, pak dej vědět.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2005 13:54
- Nahlásit
Mel
Prosim te, udelej cokoli. To je neco prisernyho. Pokud to neni nekdo z rodiny nebo sef nebo nejaky mafian, tak bych ani moc neresila jmeno-nebo se proste podepis jinak, to je prece jedno. Kdyz vyzaduji jmeno, tak jim proste nejaky napis. Hlavne, ze ten pes se bude mit lip.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 13:35
- Nahlásit
Ahoj všichni, tak jsem se konečně dotelefonovala tomu správnému člověku v daném kraji, který má na starosti týrání zvířat.
Zatím má dovolenou, ale příští týden se zajede na fenku podívat.
Jinak, abych Vás všechny uvedla do obrazu, jak to je s odebráním zvířete:
Pracovník krajské hygienické správy se zajede na zvíře podívat a buď majiteli domluví, nebo může podat návrh na odebrání zvířete. Hygienická správa sama nemůže zvíře odebrat, to musí udělat příslušná obec. Ta, když zvíře odebere, se o něj musí samozřejmě postarat na vlastní náklady. Takže se jim do toho moc nechce. Navíc jsem byla informována o tom, že na vesnicích to většinou chodí tak, že majitel zvířete je buď příbuzný nebo známý některého z obecních úředníků, takže
S anonymitou by neměl být problém.
Mám ještě takový dotaz, nechtěli byste někdo tu fenečku? Kdyby ji totiž bylo možné někam umístit, je větší šance, že ji majiteli odeberou. Myslím, že jí je tak 5 let a kdyby ji člověk dal do pořádku, bude moc pěkná a navíc určitě vděčná.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 14:19
- Nahlásit
Mel
té fenky je mi moc líto....zrovna mám na stole kalendář se psy a na fotce tohoto týdne je nádherný bílý bulík - čisťounký statný....když to srovnám s fotkou té fenečky, je mi do pláče....Já bych někdy opravdu vraždila...Pevně doufám, že tomu množiteli fenku odeberou. Já bych nejraději zachránila všechna týraná zvířata, jenomže je třeba být realistou. Jednoho psa z útulku už máme, celkem už mám hafany 3.....Držím ale palečky, ať se najde někdo ochotný, kdo fenku dá do kupy. To zveřejnění na netu jistě také pomůže.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 14:48
- Nahlásit
Evik
Já už jim řekla, že bych si jí případně vzala. Problém je v tom, že ten majitel je vlastně víkendový soused, tak nevím, jak bych jí před ním tajila. Taky doma by mě asi vyhodili... Proto by bylo super, kdyby se našel někdo, kdo by si jí vzal. Jinak myslím, že když se dá do pořádku (což bude asi taky pořádná suma za veterinu) bude fakt moc pěkná.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 15:05
- Nahlásit
Mel
kdyby sis jí mohla vzít bylo by to super, ale jestli je zatím v majetku Tvého "souseda", pak je to asi složitější....lidé jsou zlí....chápu, že máš strach, aby se třeba nepomstil.....
Přítelovi rodiče kdysi chovali nutrie a choval je taky jejich soused. Přítelovým rodičům se "potvůrky" množily a prospívaly a sousedův párek ne a ne mít mladé....(ten soused si myslel, že zbohatne prodáváním mladých na maso)....No prostě místo aby se s "tchýní a tchánem" domluvil třeba na odkoupení mladých, tak jim ty jejich nutrie všechny otrávil. To je jen příklad, až kam a kvůli jaké pitomosti jsou lidé schopni zajít.....
|
kery
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 12:03
- Nahlásit
Ahoj Mel, zkus kontaktovat v okolí nějaký psí útulek, zda by nebyl ochoten příjmout psa do svého zařízení. Obec je ze zákona povinna na toto zvíře platit náklady spojené s jeho ubytováním, a potom je vymáhat na původním majiteli zvířete.
Ale pozor - není útulek jako útulek. Jen aby nedopadla stejně či ještě hůř. Jsou lidé - provozovatelé útulku - kteří nemají potuchy, co to vše obnáší. A zvířata u nich také živoří, avšak pod názvem psí útulek. A nebo pak kontaktovat Ligu na ochranu zvířat ČR a oni by mohli třeba vědět, kam s fenkou. A nebo mi kvůli anonymitě napiš na xkery@seznam.cz, třeba bych mohla pomoci. Dík, že nejsi lhostejná k týrání... K.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 14:25
- Nahlásit
kery
vymáhat na původním majiteli
Myslím, že u toho majitele by toho moc nevymohli. Fenka je vyhublá a nemocná, protože nedostává pořádné krmení, majitel i kdyby chtěl, tak na to nemá.
Zatím to ještě nebudu řešit, uvidím, co mi řekne ten pracovník veterinární správy, případně bych ti pak napsala ten mejl. (Dá se říct, že Váš útulek je celkem v okolí - co jsem koukala na web, který jsi uvedla v jiné diskuzi)
|
kery
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:48 - Změnil/a: kery
- Nahlásit
Mel
Trýznitel určitě pobírá podporu nebo soc. dávky, a pokud bude uznána vina, obec to z něho vymůže tím, že mu jsou prováděny srážky z dávek či podpory. Pokud by se fenka dala u někoho "do kupy" a zaslal by kvalitní foto, můžu ji dát do naší nabídky, ale s tzv. "bojovými plemeny" je to špatné, je o ně malý zájem. I když na naše www stránky se dívají lidi z celé ČR, umístili se pejsci i do Prahy, K. Varů,....Třeba bude mít štěsí.K.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Srp 2005 17:15
- Nahlásit
Je to hrozný. Nechápu jednu věc. Když odebíraj někomu dítě tak je nezajímá nic a hned ho vemou ale když má někdo zachránit týraného psa tak to je hned že oni nemužou že musí jiní...je to zoufalé.
V telce jsem viděla jak nějaký dva kříženci byli zavřené v autě a ve vedru,bez otevřeného okna...někdo zavolal policii a ještě někoho a oni řekli že se nemužou do toho auta dostat ře je to cizí majetek atd. a tak tam ti psyx byli další 2 hodiny než ato teda otevřeli.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 14:33
- Nahlásit
Mám další informace a bohužel asi nikoho nepotěším.
Kotec, ve kterém je fenka držená, je rozměrově vyhovující a zákon nikde neukládá, že by se se psem muselo chodit ven a jinak se mu věnovat. Dále bylo předloženo potvrzení, že má nějakou stafylokokovou infekci, kterou tohle plemeno dosti trpí a že je léčena (zřejmě kotec plný výkalů s tím nesouvisí a o tom léčení taky dosti pochybuju). Tím pádem dle zákona se nejedná o týrání zvířat.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 15:17
- Nahlásit
tedy to je hrůza....ale my normální smrtelníci můžeme tak akorát brečet a co zmůžeme..zákon nahrává hajzlům
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:12
- Nahlásit
tak to je síla a já čekala, že se tu dozvím něco pozitivního, páč jsem před dvěma dny kontaktovala veterinární správu v obdobném případě. Psi, o které se jedná sice nejsou až tak zubožené jako fenka na fotce, ale tráví také celé dny v kotcích mezi svými výkaly, na betonu, kotce nejsou zastřešené..vlastně se tomu ani nedá říkat kotce. Prostě ti lidé natáhli kolem boudy pletivo a tím to končí. Hlavně v tomhle počasí to musí být pro ty psy med - když na ně ze všech stran fučí, zezhora sněží a ke všemu ta hromada výkalů
máte ještě někdo jiný zkušenosti s Veterinární správou, jak má co vypadat? Našla jsem e-mailovou adresu na inspktorát v našem městě. Zkusila jsem tedy poslat stížnost e-mailem s tím, že jsem měla ještě plno dotazů, jestli smí vůbec oficiální stížnost podána elektronicky, jestli mohu být informována o průběhu a tak a nikdo mi neodpověděl. Takže teď nevím - napsat v pondělí další e-mail, zajít tam osobně, vykašlat se na veterinární správu a informovat Městský úřad...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:46
- Nahlásit
Ahoj,
tak tohle je hrozný,jak někdo muže takhle zbídačit psa,hned bych si jí vzala akorat mam už tři psi v 2+1 a to už by jsme se sem nevešli.pokusím se jí najít majitele a mam znamého na veterinarní spravě tak byseto dalo urchlit.Pisni na mail otřebovala bych jmeno a adresu majitele. p.zemlickova@seznam.cz
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:47
- Nahlásit
omlouvam se ten smajlík tam nepatří
|
pospa-eva
|
# Zasláno: 6 Pro 2005 15:48
- Nahlásit
Mel