Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Vařená strava pro březí fenu
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 20:21
- Nahlásit

Ahoj,
tak jsme se rozhodli naší fenku boloňského psíka nakrýt, jsou to 2 týdny, zatím nevíme, zda se to povedlo,ale i kdyby ne, tak je to dobré vědět.Doposud jsem jí krmila vařenou stravou a jednou týdně granulemi, když jsem měla od řezníka, tak i syrovým masem a to 60gmasa a 30gramů příloh (těstoviny a zelenina). Chci se zeptat zkušenějších, jak je to u březí feny? Čeho přidat, případně čeho ubrat? Děkuji.

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 20:33
- Nahlásit

Verca
Nemenila bych jidelnicek, pestra strava je nejlepsi. Krm, na co je zvykla, stridej druhy masa + vnitrnosti, zelenina, testoviny treba prohodit obcas za ryzi a bud rada, ze ti bude zrat. Mne cuba drzela v druhy pulce brezosti temer hladovku, mela neskutecny chute, takze jsem vyvarela napr. jatra (ale jen kureci, jiny odmitala), kupovala tresku apod, aby do sebe laskave neco nasoukala. Nepridavala jsem z vitaminu nic, krom obvyklyho obcasnyho Roboranu a Pangaminu.
Jestli se zacne zakulacovat, tak krmeni rozdel na vicekrat denne.

Verca
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2008 11:48
- Nahlásit

Díky moc. a rozdělovala jsi pak nějak dávky? nebo jsi dávala jen jednou denně, teda jestli tak krmíš...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2008 12:03 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Verca
Taky jsem krmila masem. V březosti nepřidávej příliš vápníku, ale po porodu a těsně před ním, když bude kojit, jsem vápníkem celkem ládovala, ve formě skleletů, u malého pejska asi skelety nepřipadají v úvahu.

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2008 17:45
- Nahlásit

Verca
a rozdělovala jsi pak nějak dávky? nebo jsi dávala jen jednou denně, teda jestli tak krmíš...

No jestli ti fena zabrezne a zacne se kulatit, tak velkou davku zradla do pupku najednou nenasouka, bo se ji tam nevejde.
Takze rozdelit na vicekrat denne (ja se snazila 3-4x do ni neco nacpat), klidne zvysit davku, krmit ad libitum. Ale ja mela tehuli fenu nezravku, jiny feny jsou schopny se precpavat - to musis indivindi dle svoji nastavajici matky.
A jinak souhlas s Muchos, hlavne nedotovat fenuli pred porodem vapnikem.

Verca
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2008 20:04
- Nahlásit

Mucholabka
TAkže tak týden před porodem začít s vápníkem nebo je to moc brzy?

Fifi
Tak snad jí to nenapadne nežrat. Zatím má apetitu do alejuja, ale jsou to teprve necelé tři týdny od nakrytí.

Nemáte zkušenosti s vápníkem ve formě tablet? Skelety by neprošly...

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2008 20:16
- Nahlásit

Verca
S vapnikem zacni AZ PO PORODU pripadnym, tak tyden, deset dni veku stenat, podle stavu fenky (veterinar na drate by mel byt pro pripad nouze samozrejmosti). NE v dobe brezosti. Proste bacha na eklampsii, pohledej si chytry clanky na netu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání