| Autor |
Zpráva |
Krtek
|
# Zasláno: 20 Čec 2005 13:39
- Nahlásit
Chci si pořídit jorkšíra, ale mám už doma 1,5 roku zakrslého králíka. Budou se snášet? Byli by spolu denně 8 hodin v bytě 2+0, králíček samozřejmě bude v kleci. Je vhodné si pořídit pejska? Díky.
|
žanda
|
# Zasláno: 20 Čec 2005 13:42
- Nahlásit
krtečku mám staforda- králíčka a morče.... a pokud máš králíčka v kleci nevidím důvod proč nemít pejska-a pouštět králíčka jen pod dohledem.....a pejska učit,jak se k němu má chovat.
|
*sara*,
|
# Zasláno: 20 Čec 2005 13:48
- Nahlásit
Já měla činčilu s pejskem. Samozřejmě byla v kleci, jinak by jí asi honil. Ale žili spolu do jeho roku. Pak nám nečekaně umřela. Ona se před ním schválně předváděla- skákala, dělala různé otočky a on na ní vydržel koukat dlouho. Nechávali jsme je spolu v bytě, i když jsme šli do práce.
Moje známá má dva zakrslé králíky a křížence labradora. A také si zvykli na sebe.Dokonce jí králíci běhají po bytě a pes s nima.
Myslím, že když si pořídíš štěně, tak si na králíčka zvykne.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Čec 2005 14:32
- Nahlásit
Já mám labrouše a k němu jsme pořídili králíčka. Králíček je tak oprsklej, že když ho pustíme, tak leze labroušovi po zádech, honí mu ocas,ale když vyskočí na sedačku a ĺabík si k němu de čuchnout, tak si na něj králík dovoluje a vrčí na něj a labík sklopí uši a dá mu pokoj.
Taky se od něj nechá králík olizovat od čenichu až po ocásek
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 14:34
- Nahlásit
Anonymní
A nenosí ho? (Myslím labrador králíka.) Já když si to tak představuju, jak by asi reagovali naši lovecky vedení LR , tak myslím že by ho určitě "v měkké mordě" nosili.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Čec 2005 14:42
- Nahlásit
Ketrin
To jsem nezkoušela, ale jednou mi přinesl sousedovic slepici.
Naštěstí náš měkkohubec jí nic neudělal
|
jana33
|
# Zasláno: 20 Čec 2005 14:44
- Nahlásit
já takhle tahám labroušovi na poli myši z huby. Nic jim neudělá, vždycky mu myš vyklepu z huby a ta si vesele odběhne
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 14:50
- Nahlásit
Myši, to je ovšem jiná. Ty naši psi loví a k mé pramalé radosti konzumují.
|
Lady
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2005 15:02
- Nahlásit
Ja mam take moracatko a kralicka, ale muj krizenec NO a malamuta je lovi. Takze pokud jsou v kleci tak vse v pohode, maximalne na psa kriknu kdyz na ne zacne vrcet ci stekat, ale pustit je dohromady se bojim
|
jana33
|
# Zasláno: 20 Čec 2005 15:06
- Nahlásit
to naši loví potkany, polní myšičky malej ještě neulovil a labrouš je schovává v držce :
|
Tina
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2005 11:54
- Nahlásit
Já mám doma morče a kříženku Praž.krysaříka. Myslela jsem, že bude nemožné, aby si fenka na morče zvykla, přece jen z krysaříka má hodně, ale nějakým způsobem si ho oblíbila, zvlášť potom, co zemřelo druhé morče, tak mu chce pořád dělat společnost, nejspíš aby se nenudilo
Vůbec se nemusím bát nechat je oba volně ložené o samotě, snad jenom musím psa usměrňovat, aby nebyla moc surová, protože do morčete klobe a snaží se ho vyzvat ke hře. Ovšem nejvíc má na morčeti ráda jeho bobky.
Co mě ale hodně zaráží je, že fenka se morčáka snaží nakrývat Vždycky si ho pod sebe nahrne tlapkou a jede, je to srandovní. A to je fenka kastrovaná.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2005 12:03
- Nahlásit
Tina
To mu dává najevo svou dominanci. Moje devítiletá kastrovaná fena takhle "ojede" mladou fenu i psa aspoň 1x týdně. Aby bylo jasno, kdo doma velí a kdo poslouchá.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2005 12:07
- Nahlásit
To zase moje fenka (nekastrovaná - zatím), takhle "ojíždí" plyšáky. Taky sranda
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2005 12:29
- Nahlásit
Já jsem taky měla jeden čas psa, kočku a morče....kočka milovala morče a morče kočku, pes miloval morče, kočku snášel dobře a jen kočka nenáviděla psa
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2005 12:31
- Nahlásit
Můj předchozí pes miloval křečka. Fakt z něho byl úplně rozněžnělej, hýčkal si ho, lízal, ošetřoval a pusinkoval. Miloval ho tak moc, až mu jednou ve vášni lásky zlomil vaz. Pak ho nosil něžně v šňupáku a vnucoval mi ho, jako: "Co je s ním? Řekni mu, ať si se mnou hraje..!?"
|
Tina
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2005 12:39
- Nahlásit
Ketrin
Já jsem si to myslela. Ve vztahu pes-pes je to jasné, ale že si potřebuje dokazovat dominanci u hlodavce...
Když byli morčáci dva, tak to nedělala, asi se bála, že by ji přemohli
Fenka rodičů taky ojíždí plyšového psa, který se jí navíc vzhledově dost podobá. Kolikrát ani nevím, jestli na gauči leží ona nebo plyšák.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Čec 2005 12:39
- Nahlásit
Garfielde-to je dojemně smutný...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2005 12:45
- Nahlásit
Anonymní
Já nevěděla, jestli víc litovat křečka nebo psa...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2005 12:49
- Nahlásit
My měli taky křečka a ten v kleci strašně rád běhal v tom kolotoči. Do zblbnutí, pořád dokola. Fenka ho při tom ráda pozorovala. A jak se tak pořád předváděl, tak si určitě uhnal infarkt.
|
žanda
|
# Zasláno: 21 Čec 2005 13:47
- Nahlásit
Garfield- to jsem já anonym-zlobí mě pc......nedivím se ti,asi bych obrečela oba dva.
Ještě k těm zvířátkům,když jsme měla kokrouše,tak naše morče lítalo běžně po bytě a koupalo se mu v misce z vodou......a kokřík jen chudinka čuměl a čekal,až se může k misce dostat.
A papouch-měli jsme většího-ho jako prcka tehdy klovnul do hlavy,když na něj dorážel...a když lítal papochu-pes raději ležel pod stolem. Pka už kokřík nebyl a opakovalo se to s naším stafíkem.....do dnes si nevšimne třeba holuba-jo holt co se v mládí asi naučíš ))
|
haha
|
# Zasláno: 3 Srp 2005 09:20
- Nahlásit
myslím když si pes zvykne od štěněte tak to bude v pohodě, jeden z mejch předešlejch psů byl kamarád s bílym potkanem, a byl to bígl honič, přesto neublížil, jinak andulka nám po bytě poletuje normálně a s kočkou je to taky v pohodě
|
Dáša
|
# Zasláno: 23 Říj 2005 16:28
- Nahlásit
To je kouzelný,
já jsem vždycky milovala kočky, ale "vyvdala jsem" 10ti roční fenku briarda. Po roce soužití jsem si kočičku vyřvala.... Naše Bára se o kotě starala jako o vlastní štěně(které nikdy neměla)bylo to dojemné. Pak Barunka odešla přes duhový most a mladá Kačenka, kterou jsme si pořídili, taky briardice, tak ta má kocoura na hraní. Když na ně člověk kouká tak nepotřebuje televizi co ti dva spolu vyvádějí. Když je musím kvůli hlídání rozdělit tak je máte vidět při tom vítání. No kámoši na život a na smrt. Jen ten kocour je od Kačeny pořád strašně oslintanej.
Pes by měl od začátku vědět, že to druhé zvíře patří do rodiny a pak si snad zvykne na cokoliv.
Dáša
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2005 18:33
- Nahlásit
To je fajn, že máte tak dobré zkušenosti se vztahem pes x jiné domácí zvířátko...Já mám doma tříměsíčního westíka a už trochu starší morče, a pes je, když se je snažím dát k sobě a seznámit, kouše...A kdybych morče pustila proběhnout na koberec, asi by ho zakousl... Nevím, jak je aspoň trošičku skamarádit (navíc pes na morčátko strašně žárlí. Když si s ním chvilku povídám, pes na mě skáče a kňučí) - aspoň tak, aby kdyby někdy morče NÁHODOU nebylo v akvárku- nám ho nezakousl...
|