| Autor |
Zpráva |
bajuska
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 13:18
- Nahlásit
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli si může bezpapírová fenka německého ovčáka udělat bonitaci... Můžu ji díky bonitaci zařadit do chovu? Děkuji
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 14:08 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit
Mužu se zeptat na duvod zařazení do chovu,Myslíte že by vaše fenka byla přínos pro chov.
Jednou z podmínek učasti na bonitaci je prukaz puvodu ,bez toho se nemuže zučastnit bonitace a ani výstavy která je duležitá pro zařazení do chovu.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 15:30
- Nahlásit
bajuska
chtěla bych se zeptat, jestli si může bezpapírová fenka německého ovčáka udělat bonitaci.
Nemůže. Papíry jsou podmínkou.
|
bajuska
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 21:44
- Nahlásit
No já moc zkušenností zatím nemám... mám prvního psa a je bez PP. Ptám se spíše ze zvědavosti. Zatím je mladá a štěňata neplánuji, je ale šikovná, co se týče veškerého výcviku a zajímalo mě, jestli je možné mít štěňata s PP... což je asi blbost! Po štěňatech s PP je větší poptávka, neboť jsou u nich lepší předpoklady pro výcvik (alespoň jsou jistotou, ale u bezpapírových psů člověk nikdy neví do čeho jde). Ale děkuji za nové informace
|
bajuska
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2008 08:44
- Nahlásit
myslela jsem to tak, že je jisté, že jsou ta štěňata čisotkrevná, ale u bezpapírových psů člověk nikdy neví, pokud nezná oba rodiče!
|
inu
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2008 20:25
- Nahlásit
bajuska
Já ti teda nevím, jestli PP jsou s lepšíma předpokladama pro výcvik. IMHO jsou papíry zárukou akorát toho, že jsi schopná dohledat předky, víš, kdo byli rodiče a taky bys z toho všeho mohla s vysokou pravděpodobností usuzovat na zdraví, povahu a exteriér, kdyby se ovšem v našem Kocourkově i v této oblasti nedělaly podvody všelijaké.
A mimochodem, podle mě je po NOčkách stále vysoká poptávka, ať mají papíry nebo ne, protože je lidi mají zafixované jako služební psy = hlídače.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2008 20:49
- Nahlásit
inu
A mimochodem, podle mě je po NOčkách stále vysoká poptávka, ať mají papíry nebo ne, protože je lidi mají zafixované jako služební psy = hlídače.
hm...akorát že ti bez PP,tedy levnější,často končí na řetězu u boudy nebo zavřeni v malém kotci nebo někde v autobazaru,kam je občas přijde někdo nakrmit a občas holt ne.To je ta cena za "služební psy = hlídače.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2008 20:56
- Nahlásit
davidková renata
to já přece moc dobře vím. A křížence NOček, co jich jen v útulcích je, ani nepočítám
Osobně svýho bezpapíráka milostným hrátkám vystavovat nehodlám. I když pracuje, je pěknej a zdravej..
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2008 21:07
- Nahlásit
inu
ani nepočítám
bys to ani nedokázala Jako mě je fuk esi pes nemá PP,znám nočka bez PP,který natrhnou zadek těm papírovejm v klidu,ale holt tak to prostě je...chtěj psa na hlídání(rozuměj na řetěz aby štěkal) tak si poříděj "vlčáka,páč ten hlídá,to ví přece každej.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2008 21:13
- Nahlásit
davidkova renata
páč ten hlídá,to ví přece každej
No, to je jejich prokletí a ještě dlouho zůstane. Vobčas si to teda trochu prohoděj s momentálně oblíbenejma plemenama, ale vlčák je prostě trvalka
A komu aspoň trochu není jedno, co s jeho štěndama bude, ten si to setsakra rozmyslí, jestli bude rozmnožovat!
|
bajuska
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 08:34
- Nahlásit
Ne každý ,,hlídač" skončí u boudy na řetězu! Ale na druhou stranu máte pravdu... hodně lidí si NO pořizuje jen kvůli hlídaní a na starosti kolem něho z vysoka kašlou! Ta moje fenka je šikovná co se týče výcviku tak sem se na tu bonitaci chtěla zeptat ale myslela sem si že to bude asi kravina:-D
|
hanule
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 10:45
- Nahlásit
mám dotaz ohledně testů DNA, prý jsou teď povinné. Jak se to dělá a v jakém stáří psa??? Díky
|
viky
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 10:53
- Nahlásit
hanule
asi nejjednodussi je to udelat zaroven s RTG odebere se vzorek krve a posle do Nemecka k analyze.
Tady je seznam pracovist, kde vzorky odebiraji.
1. Chotěboř MVDr. Otakar Meloun 603534641 Nad Hliništěm 271,
2. Český Brod MVDr. Otakar Novák 321622460 Klučovská 128,
3. Krchleby MVDr. Milan Decker 379492722 Krchleby 44,
4. Kroměříž MVDr. Karel Chvátal 573337809 Kojetínská 1347,
5. Hulín MVDr. Tomáš Žák 573337809 Zahradní 897/5
|
hanule
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 10:55
- Nahlásit
viky
Jé, díky za superrychlou odpověď. mám teprve 2měs. štěndo, ale jen se chci na vše připravit. Díky
|
viky
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 10:59
- Nahlásit
hanule
neni zac, jaky jaky jaky ?????
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 11:11
- Nahlásit
viky
jaky jaky jaky ?????
tipuju ze nemeckyho vovcaka....
|
viky
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 11:15
- Nahlásit
Mar
tipuju ze nemeckyho vovcaka....
faaaaaaaaakt ty voe, bych necelala
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 11:30
- Nahlásit
holky nemáte někdo zkušenost jak fotí v tom Brodu? Budu letos potřeboval zrentgenovat čubínu a chovatelka chce abych jela do jižních čech s ní, já jsme z Prahy a na to DNA bych zase musela jinam, mi přijde blbost sjezdit půl republiky. Co myslíte?
díky
|
hanule
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 11:49
- Nahlásit
viky
Celočernou fenku Carmen z Třešňáku.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 11:51
- Nahlásit
hanule
a de je fotka, sem dloho nevidela ovcaci miminko ...
|
hanule
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 11:57
- Nahlásit
viky
fotky jsou ve foťáku, ale nejni čas je dat na net..... večer. Zítra nemusím do práce, tak dnes to zvládnu. Mám nafocenej i otrhanej stromeček.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:24
- Nahlásit
hanule
vecir budu cekat u kompu, ale at to netrva moc dloho, bo si chcu kopit vino tak abych pak este neco videla...
|
hanule
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 08:13
- Nahlásit
http://habridu.rajce.idnes.cz/Carmen_z_Tresnaku/
|
viky
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 08:24 - Změnil/a: viky
- Nahlásit
ta je krasna. Prcina jedna...