Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jak zhubnout psa
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 12:37
- Nahlásit

Cca před měsícem jsem začala hubnout dvouletou fenku - šeltii, která mi při hárání ztloustla, březí by být doufám neměla. Hubená nebyla ani před tím.
Pohybu má tak normálně, tzn. běžné procházky + několikrát (dle času) týdně několikahodinové, navíc začala mírně kulhat, takže výrazné zvýšení zátěže nevidím reálně.
Dávám chondra od roboranu, vitamíny od Giomu, podíl příloh (zelenina, tvaroh) 2/3, maso 1/3, krmná dávka pro cca 12 kg šeltii tak 150 g, pamlsky do 20 g.
Břicho má celkem vtažené, ale žebra hmatná nejsou.
Z věcí co jsem ještě nezkoušela, přemýšlím nad přidáním spiruliny nebo alavisu na hubnutí (koukala jsem, že to jsou hlavně bylinné výtažky), dávat light granule mi přijde jako hloupost(?).
Začínám přemýšlet nad veterinářem, napadly mě problémy se štítnou žlázou, řešil jste to někdo?
Na druhou stranu - je podzim, roste jí srst, doma nepřetápíme, venku tráví celkem dost času, takže jakéstakés důvody, aby nehubla má.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 12:51
- Nahlásit

kachna_
Začínám přemýšlet nad veterinářem, napadly mě problémy se štítnou žlázou, řešil jste to někdo?
Šeltky obecně s tím mají hodně problémy. Mají vynikající metabolismus a snad všechno dokážou uložit "do tuku". Normálně uber žrádla a přidej pohybu. Ono se ti třeba zdá, že krmíš málo, ale šeltie je fakt schopná ztloustnou z čehokoliv, prostě musíš krmit míň. Nevím kolik dostávají moji, nevážím to, mám to v oku. Kdybych ti napsala jak málo to je tak mě tady ukamenujou, takže prostě dávej míň

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 13:04
- Nahlásit

Biluška
Šeltky obecně s tím mají hodně problémy
tak to je Nyný teda šeltka ,kdo by to byl řek.... a to má PP...jako NO teda....Žere jeden syrovej skelet denně,tož nevim

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 13:08
- Nahlásit

davidkova renata
.Žere jeden syrovej skelet denně,tož nevim
No mě se z tebe něco stane Fakt Lidi, moje nervy Jak DENNĚ?? Kolikrát ti mám opakovat, že se krmí prvního a patnáctýho

inu
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 13:09
- Nahlásit

Biluška
omyl, pani, krmí se akorát dvacátýho, to je totiž obvykle po vejplatě

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 13:09
- Nahlásit

Biluška
že se krmí prvního a patnáctýho
A jo... no aspon se to konečně vysvětlilo..

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 13:12
- Nahlásit

inu
omyl, pani, krmí se akorát dvacátýho, to je totiž obvykle po vejplatě
To by ale zasejc bylo jenom jednou měsíčně. Není to málo? Máš to ozkoušený? Si nemůžu pomoc, ale mě se zdá, že by pak měl ten pes hlad....

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 13:38
- Nahlásit

isdpch
i když Čert není tlustej ... MÁ SE !!
jistě..a tlustej nejni

Gerda
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 13:50
- Nahlásit

isdpch
je v dobré výživové kondici
Anebo je prostorově výraznější.

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:03
- Nahlásit

Biluška
Šeltky obecně s tím mají hodně problémy. Mají vynikající metabolismus a snad všechno dokážou uložit "do tuku"
NO to mě aspoň uklidnilo. Ale jestli jí ještě snížím dávku, ukouše mi při cvičení prsty než dokončíme základní poslušnost.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:23 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

kachna_
Ale jestli jí ještě snížím dávku, ukouše mi při cvičení prsty než dokončíme základní poslušnost.
Na to bacha, šoltyje sou děsně agresivní jak vidí žrádlo

Edit - jsem si uvědomila, že všechno co napíšu bude použito proti mě takže jsem to zase smázla

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:25
- Nahlásit

kachna_
Podobně jako doporučuju vedle, L-karnitin.

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:45
- Nahlásit

Mucholabka
Mám asi ty samé Giomí vitamíny co ty. Giom chondro +L carnitin?
A k tomu ještě multivit. pastu od Gimborna s L carnitinem (kombinuju, abych nepředávkovala)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:47
- Nahlásit

kachna_
jj, taky mám tohle. I tak se nedaří zhubnout? Já to dávala v létě a efekt na hubnutí byl veliký, ještě teď, když to už měsíc nedávám, je nemůžu naopak pořádně dokrmit na zimu.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 14:50
- Nahlásit

kachna_
Škoda, že máš fenu...

My teď máme parádní dietu. Když máš psa, tak mu stačí do baráku strčit fenu v nejlepším a zakázat jim si vrznout. Pes už 4 dny nežere a je jak kostra.

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 15:26
- Nahlásit

kachna_
Já bych šla do těch lightek. Pes se nažere, takže nešílí, a přitom hubne. Mám s tím dobrou zkušenost, cca pět kilo (větší pes ) dolů za pár měsíců bez ztráty vitality. Ale byla to seniorka.

ajunka
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 17:06
- Nahlásit

nemusíš dávat laight granule stačí když přidáš přílohu- vlákninu prostě jí něčím zaplácneš a snížíš množství masa. plus ten tvaroh bych dávala třá odtučněnej nebo jen občas.
štítná žláza se projevuje i jinak- únava, vyhledávání tepla, apatie, zhoršená kvalita srsti

EngieB
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 17:13
- Nahlásit

ajunka
Nebo! Já jsem holt línej tvor, nevařím

ajunka
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2008 17:16
- Nahlásit

engie já taky ne

Silwuska
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 10:27
- Nahlásit

Ja pravidelne starsiemu kupujem seniorky light a aby ako tak stagnoval na terajsej vahe tak som musela znizit doporucenu davku...co potom v tej miske vypada ako naplute...

Radsej rozmrazim kocku masa, nastruham do toho jabko, svacnem trocha vlociek ma v miske slusnu davku, je napapany, ma energiu a pritom si drzi vahu...mam lepsi pocit aj ja a jemu lepsie chut

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 10:33
- Nahlásit

kachna_
dobrej den paní, nevím jestli jste si všimla, že jsem vám u sebe na fouře odpověděla na ten stopkovej dotaz.

Rocco
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 12:01
- Nahlásit

Jo hubnutí, to známe taky a nějak nám to nejde a když nedostane napapat, tak se holt obslouží sám

http://es.youtube.com/watch?v=93A743rm7-0

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 12:14
- Nahlásit

Rocco

ten je roztomilejAž bude léto,můžeš ho poslat na nějakou brigádu stran česání plodů

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 12:21
- Nahlásit

Rocco

asi budete muset teda pěstovat dietní jablka

a koukala jsem, že není hejřivej, vezme to do posledního drobku - to by měl Ešus odkoukat - on teda dělá spíš do hrušek, ale občas nechává nedojedky

Rocco
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 12:28
- Nahlásit

davidkova renata
to jo, co Rocco schvátí - to už nenavrátí - hlavně když je to k žrádlu

PetraK
No občas taky nechá zbytky. A ještě si pečlivě vybírá jablíčka- z vedlejšího stromu moc nechce a nějaké strupaté taky nebere. A ze země by je do huby taky nevzal

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 13:42
- Nahlásit

Rocco
A ze země by je do huby taky nevzal

se nediv - by v tom mohli bejt brablenici, nebo jinej humus

nějaké strupaté taky nebere

no bať však jsou taky chnusný!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání