Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Zápis do průkazu původu?
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 11:00
- Nahlásit

Můj mladej mi položil doma otázku na kterou neznám odpověď. Prosím, nevíte někdo, jak to vlastně je?

Jestliže se psovi stane nějaký úraz, kdy je viditelné poškození ( např. zlomená noha a následné kulhání nebo třeba vypíchnuté oko.....), píše se záznam do papírů nebo stačí mít od veterináře potvrzení o úrazu a následcích?

Vzhledem k tomu, že jsem vždy měla voříšky nebo psy bez pp, tak jsem se o nic takového nestarala ( a přiznám se, že by mně to nenapadlo ani teď).

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 12:15
- Nahlásit

brut
7. Zápisy do části PP k tomuto účelu určené provádí příslušní oprávnění pracovníci (plemenná kniha, rozhodčí, výstavní kancelář, veterinární lékaři, poradci chovu a pověření pracovníci sekretariátu ČMKU). Za správnost údajů uvedených v PP odpovídá svým podpisem ten, kdo zápis provedl.
Plemenka - preregistrace psa, rozhodci - vysledky zkousek, vystavni kancelar - vysledek vystavy, veterinari - razitko pri rtg, PCH - vysledek bonitace, rtg..)
Asi hodne zalezi na klubovych predpisech, pokud vim, tak u mych plemen se zaznam o urazu do PP nepise, upozorni se poradce a jen je treba potvrzeni od veta. Pokud je pes pred urazem uz uchovnen, o nic nejde, pokud ne, tak je to asi smula, neb neprojde vystavou.

brut
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 12:31
- Nahlásit

Fifi
díky, dám to přečíst mladýmu, ať to nezblbnu ... doufám, že už nebude mít žádný "pitomý" dotaz

Jinak to od něj je reakce na souseda blba, který opět začíná vyhrožovat poštváním svého psa na lidi nebo psy

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 12:33
- Nahlásit

brut
Proc pitomy?
Co ma soused za psicka?

brut
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 12:38
- Nahlásit

Fifi
Proc pitomy?
pro mně pitomý... když nevím odpovědi

soused má něco kříženého NO a je to fenka... jen doufám, že bojácná ....

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 12:49
- Nahlásit

brut
Ty mas samy lepsi sousedy, ze. Tak at souseda tyhle blby napady rychle prejdou.
My to mame naopak, nevyhrozujeme, chovame se slusne a stejne sme ty krvelacny rotvajleeri. Jedna babka i zavira psa ze zahrady do kulny, kdyz mijime jeji plot s vykrikem "Smarjaaa, zabijaci!", pritom stara rotvice je rada, ze se kutali a dejcha.

viky
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:08
- Nahlásit

a nevite nekdo jak ot je, kdyz v PP jsem jako majitel uvedena ja i muj expritel, ale on uz majitelem nebude. Muzu to nejak skrtnout nebo jak se to dela ?

brut
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:40
- Nahlásit

Fifi
Ty mas samy lepsi sousedy, ze. Tak at souseda tyhle blby napady rychle prejdou.
no, mám... bohužel ... on tenhle chlap než jsme se přistěhovali poštval svého psa na dva jezevčíky ( jeden umřel hned, druhého museli utratit), nějakého menšího voříška a na kluka se štěnětem.
Já mu hned jasně vysvětlila, co ho bude čekat, jestliže ublíží mým psům nebo dětem... ale stejně se děti bojí chodit se psama ven.. co kdyby náhodou ho popadl rapl

Pověst zabijáků tu máme taky... pro změnu od cikánů a já se přiznám, že jim nic nevyvracím.. za a) je to zbytečný za b) mám od nich alespoň klid

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:30
- Nahlásit

viky
Prepsat jen na sebe v PP, rekla bych, ze tam musi byt uveden ve zmene podpis ex. Pokud mas psa chovneho, tak dat zmenu vedet i klubu a na plemence.

brut
No potes.

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:42
- Nahlásit

brut
Hesinka přišla o zub při fotbale, ještě před bonitací. Hrávala fotbal se mnou (je špičkový brankář ), pak si ji jednou vzal ven exmanžel a vrátil se se zkrvaveným psem a s historkou jak vběhla na hřiště, chtěla chytit ten balon, ten kluk co ho právě nakopával už to neubrzdil a kopnul Hesinku do tlamy. Nevím nakolik je to pravda a nakolik se stalo něco jiného (exovi se rozhodně věřit nedá), každopádně pes byl bez zubu. Do PP nám to potvrdil veterinář. Navzdory potvrzení na to při bonitaci nebrali vůbec ohled a zapsali jí chybějící zub.

brut
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:40
- Nahlásit

Fifi
No potes.
jj, naštěstí na něj zatím platí dost důrazné bubu

Biluška
Do PP nám to potvrdil veterinář. Navzdory potvrzení na to při bonitaci nebrali vůbec ohled a zapsali jí chybějící zub.
to je príma

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 17:12
- Nahlásit

Biluška
Áno, áno, tenhle zubní problém mě neskutečně štve. Nevím, jestli to platí pro všechny, nebo je to podle klubu. Správný postup je tento: Pes si vylomí nebo ulomí zub, krvácí, bolí ho to, ale musí se zavolat poradce chovu, který situaci vyhodnotí a vydá nějaké potvrzení nebo provede zápis nebo co, pak teprve je možné psa vzít k vetovi a řešit zub. Potvrzení od veta prostě nestačí.
Podle mě to hraničí s týráním, poradce chovu máme až v Brně (jsem od Plzně), takže se už vidím, jak na nějakého čekám, aby mi milostivě dovolil jít k vetovi. Sice se říká, že psi mají vysoký práh bolesti, co se týče zubů, ale stejně...
Holt prevence před majiteli, kteří mají buď kámoše veta nebo by byli schopní dát tučnou obálku vetovi za potvrzení o neexistujícím úrazu.

viky
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 18:59
- Nahlásit

Fifi
tak to je v prdeli, to mi asi nepodepise ....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání