Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / štěňata na mojí CHS
Autor Zpráva
Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 09:42
- Nahlásit

Mám dotaz na ty,kdo s tím už má zkušenost.
Obrátila se na mě majitelka fenky z mého chovu,že by ráda odchovala štěňata,ale nechce si zřizovat svojí CH a ráda by odchovala na tu mojí.Vím,že to jde ,jen bych to ráda udělala správně.Krycí listy a pod vystaví klub na mě,jen si myslím,že by měla být nějaká písemná dohoda nebo tak něco mezi námi,kterou pak asi pošlu i klubu/ možná ČMKJ/?!.Co říkáte?

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 09:44
- Nahlásit

Zuzana T
Napiš nebo zavolej Ketrin,teď na její CHS odchovávala vrh majitelky její áčkový fenky

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 10:03
- Nahlásit

Zuzana T
Ahoj, jsem zde
je to celkem jednoduchý, ale jde to jen jednou (tj.kdyby ta která fena měla mít druhý vrh, tak už majitel musí mít svou CHS).
Akorát jsem napsala prohlášení, že:
souhlasím s tím, aby vrh feny xxx, narozený dne ..... z krytí psem xxx, majitel feny pan xxx, adresa..... atd.
byl zapsán na mou CHS tu a tu, č.reg. xxx... atd.

a toto prohlášení bylo 1x pro klub (poradce chovu) a 1x pro plemennou knihu. Fena je chovná v RK CZ a já chovám v KCHLS, ale ani to nevadilo.
Jinak jsem samozřejmě poskytovala takový ten servis okolo, kontrolu štěňat, pomoc s inzercí, rady porady zájemcům, smlouvu atd.

Jave
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 10:27
- Nahlásit

Zuzana T

v PPČ nebo Světě psů byl velký článek včetně návrhů smluv k "propůjčení" CHS.
tak mrkni na jejich stránky do archivu.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 10:50
- Nahlásit

Je holky děkan za cenné rady...
Ketrin
Fakt to jde jen jednou? A proč....?

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 11:33
- Nahlásit

Zuzana T
Víckrát by to mělo jít, pokud by si měla fenu ve spoluvlastnictví, ne? Jestli kecám, tak mě někdo opravte, ale mám pocit, že se to někde řešilo.

Roxana
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 11:36
- Nahlásit

kokrvnouzi
Víckrát by to mělo jít, pokud by si měla fenu ve spoluvlastnictví, ne? Jestli kecám, tak mě někdo opravte, ale mám pocit, že se to někde řešilo.
jasne, ale pokud je ve spolumajitelstvi, tak je to neco jineho, nez kdyz fenu zapujcujes nekomu druhemu

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 11:44
- Nahlásit

Roxana
kokrvnouzi
Já si nezapůjčuji,fena odrodí u své majitelky,já jen propůjčím jméno své CHS.Starosti i radosti svrhem si prožije sama.
Přijde mi totiž divné,když někdo nechce svoji CH a odchovává na rodné stanici své čubiny,proč jen jednou.Pak nemá šanci mít vícekrát štěňátka a musí sí stejně stanici zřídit a je fuk jestli na 1. nebo až na 2. vrh.

Roxana
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 11:48
- Nahlásit

Zuzana T
Nadpis: Zapůjčení feny
Vložil: Petra dne 28.8. 2008
Chtěla bych se zeptat, zda je možné zapůjčení chovné feny na více než jeden vrh. Pokud ne, proč tomu tak je?
Odpověď:
obrý den, Zápisní řád ČMKU hovoří o tom, že v případě, kdy majitel feny nevlastní chráněný název chovatelské stanice, může jednu fenu zapůjčit do jiné chovatelské stanice pouze jedenkrát a že zapůjčení feny musí být plemenné knize doloženo písemnou smlouvou. Důvod je jednoduchý. Celá řada majitelů fen nemá zájem chovat, ale z různých důvodů si přejí, aby fenka měla alespoň 1 x štěňata a Zápisní řád ČMKU jim to umožňuje. Trochu jiná je situace, kdy někdo postupuje jinému chovateli právo chovu (tak to nazývá Chovatelský řád FCI). Opět je k tomu třeba písemna dohoda (smlouva), ale počet vrhů není omezen. Hovoří o tom i Zápisní řád ČMKU, který říká že:"chovatel je držitel chovné feny v době vrhu, jehož chovatelská stanice byla řádně zaregistrována a že držitelem chovného psa nebo feny je buď majitel, nebo ten, kdo je majitelem zmocněn používat je k chovu." Mimo předpisů ČMKU a FCI, ale platí i předpisy jednotlivých chovatelských klubů a je rozumné zapůjčení feny nebo postoupení práva chovu s klubem konzultovat. Vladimíra Tichá

to je z poradnu na webu CMKU

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 11:50 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

Zuzana T
Já si nezapůjčuji,fena odrodí u své majitelky
to je jasný, ale oficiálně je to tak že majitelka feny ti ji půjčí. (takováhle nějaká formulace tam je)
proč jen jednou.
já myslím že plno lidí chce ty štěňata jen jednou - ten tzv.zdravotní vrh, tak asi proto

áá Roxana je rychlejší a přesnější

Roxana
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 11:53
- Nahlásit

Ketrin
áá Roxana je rychlejší a přesnější
mam tu na prepsani jeden hnusnej dlouhej nesrozumitelnej francouzskej dopis, tak delam vsechno mozny, abych to odlozila

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 12:02
- Nahlásit

Roxana
No to měla být spíše rada, pokud majitelka feny chtěla ty vrhy třeba dva a nechtěla stanici, že by to šlo mít fenu ve spolumajitelství...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 12:31
- Nahlásit

Roxana
díky to je srozumitelné.Já info hledala na ČMKJ a tam se nedá chovat.řád rozkliknout.
Já netuším,jestli bude čuba mít jedny nebo více štěňat,tak se ještě radějí zeptám hl.poradce,co on na to.
kokrvnouzi
Fena byla řádně prodána a má jednoho majitele.Spoluvlastnictví je v našich krajích ošemetná záležitost a ani jedná z nás to nechceme.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání