| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čec 2005 09:39
- Nahlásit
ahojky,
chtěla jsem se zeptat kolik tak stojí bíglí štěňátko(samozřejmě s PP)Chceme ho totiž pořídit mamce. Budeme se na něj s bráškou skládat. Nebojte pro maminku to není úplný překvapení, neboť si pejska moc přeje. Ptám se proto neboť oba teprve studujem, takže na pejska musíme vydělat brigádičkou
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2005 10:09
- Nahlásit
Našla jsem na netu v inzerátech ceny od 5 do 9 tisíc. Co chovatelská stanice, to jiná cena. Připravte si radši víc a pak budete třeba mile překvapeni.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2005 12:26
- Nahlásit
V inzerátech jsou hodně bez PP-to je cena tak od 3.000,- do 5.000,- Kč. S PP je cena kolem 10.000,- Kč. Dokonce jsem v jednom inzerátu našla údaj : "poloviční PP"-docela jsem se pobavila ! Tudíž hlavně pozor při výběru a radši najít opravdu dobrou chov. stanici.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čec 2005 14:30
- Nahlásit
tý jo 10 000,- už je pro mě asi moc. budu muset se ohlídnout asi po jiný rase. poraďtě něco malýho moc nenáročnýho na výchovu a péči o srst. dík jo drobátko levnější
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2005 14:40
- Nahlásit
Anonymní
Neděs se, já myslim že když budete hledat tak určitě najdete i levnější. Zavolejte na pár inzerátů, já jsem koukala a myslim že kolem 6-7 tisíc by se měl dát sehnat.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2005 14:43
- Nahlásit
Vždycky to nemusí být těch 10 tisíc. Obvolej si pár chovatelských stanic a uvidíš. Nezávazně se můžeš zeptat, že plánuješ v nejbližší době atd. atd. Nikdo Ti hlavu neutrhne, když se zeptáš za kolik prodávají štěňátka. Já opravdu viděla inzeráty od 5.500 po 9.000 samozřejmě může být cena i vyšší.
Ale vždyť nemusíš koupit štěně s PP po bůhvíjakejch šampionech. Někteří chovatelé mají fakt nějaké nadupance, tak podle toho se odvíjí i cena štěňat. Jestli se mamince bígl líbí, tak bych zatím jiné plemeno nehledala. I za jinou rasu s PP ty peníze zaplatíš.
|
Tina
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2005 14:47
- Nahlásit
Ahoj, jestli mohu, moc bych se přiimluvila za tento inzerát :
Hledám naléhavě domov pro asi 10ti měs. fenečku křížence - černou s pálením, malého vzrůstu. Někomu se nehodila asi na prázdniny, tak jí vyhodil z auta. Nemůžu jí mít už doma a musela bych jí dát co nejdřív do útulku. Je skvělá. Utrhlo by mi to srdce. Kdybyste o někom věděli, ozvěte se prosím. Jsme ze Říčan u Prahy. Fotka na: http://sweb.cz/be.ad
Pokud nechcete vysloveně nějakou rasu, tak tato fenečka mě připadá naprosto úžasná a prý do pátku jí paní musí dát pryč, takže pejska skončí nejspíš v útulku.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čec 2005 15:03
- Nahlásit
samozřejmě chci pár inzerátů obvolat, ale bojím se toho, jak už tady bylo někokrát psáno, jak chovatelům vysloveně vadí když někdo zavolá, že má zájem o štěně a hned see ptá kolik stoji.Tina
fenečky je mi moc líto ráda bych si jí vzala ale mamča chce štěně od malinka. Věřím, že se tu nějaká dobrá důše najde a ujme se jí
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2005 15:07
- Nahlásit
Anonymní
To tu bylo sice psáno, ale přesto to zkus. Musíš začít, že jsi studentka a nemůžeš rozhazovat pětitisícovky. A věř mi, že nejvíc smlouvají o cenu štěněte pracháči, kteří si přijedou v meďouchu. Určitě se toho neboj a jdi do toho. Držím palečky
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2005 15:23
- Nahlásit
Anonymní
Naprosto souhlasim s Martinou. Já když jsem scháněla štěně tak jsem se taky na cenu ptala a bylo to v pohodě. Takže se neboj a nějaký ten inzerát obvolej.
Nebo pokud chce mamka štěně od malička a nevadí jí že to bude kříženec zkus se poohlídnout v nějakém z útulků. Tam se určitě nějaké to štěňátko najde. Ale to je jen návrh.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2005 15:25 - Změnil/a: Ala
- Nahlásit
ola
Olo, teď jsem taky narazila na ten inzerát poloviční PP- dobrý A ke všemu odběr v 6 týdnech.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čec 2005 15:26
- Nahlásit
Obvolat pár inzerátů jistě nezaškodí, ale cena štěňat s PP se průměrně pohybuje kolem 10 000kč (na velikosti psa v dospělosti cena nezáleží!!!!) Pokud bude pes s PP hodně levný - třeba za 3 tisíce, tak bych ho nebrala dokud mi nedají rovnou i PP (ale zase to nebude 2 měsíč. štěndo - papíry chvíli trvají, ale zas to není půl roku), protože je tady velká pravděpodobnost, že PP nikdy nedorazí
Co takhle vzít maminu do útulku, velmi brzo tam bude přecpáno prázdninovými štendy uděláte dobrý skutek a hafin bude zadarmo a v exponované časy (vánoce+prázdniny) tam bývají i skutečně prvotřídní psi - pokud to berete z pohledu PP.
Ovšem leckterý voříšek svým šarmem okouzlí stejně jako superšampion , jen sebrat odvahu a dojít tam.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2005 15:53
- Nahlásit
Je spousta chovatelů, kteří prodávají štěňata za mnohem méně než 10 000....protože chovají s láskou k těm tvorečkům a ne pro peníze. Z takové jedné ch.s. mám svého pejska já. Koupila jsem ho za 6000 a to ještě chovatelka říkala, že kdyby tolik nestálo kvalitní krmení pro fenu a následně i pro štěníky, že by mi štěně ráda dala i mnohem levněji, když viděla, že půjde do dobrých rukou.
Já sice nemám bígla, ale takových chovatelů, jako ta "moje" je pořád ještě dost a jistě i mezi bígli se najdou Jinak bych jen ráda upozornila, že bígl je prima pes, ale je třeba se smířit s jeho silně loveckou povahou a poměrně slušnou střeštěností, což může začátečníkům činit problémy s výchovou, takže, než štěňátko koupíte, prostudujte nejdříve nějakou knížku o výchově
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čec 2005 16:05
- Nahlásit
Evik
když píšu, že je cena PRUMERNA, tak to neznamená, že zrovna vy ji musíte zaplatit (průměr z 6000, 8000, 12 000,14 000 je stále 10 000 ) Ale jsou určité cenové mantinely, které v tomto případě není dobré pokoušet - viz cena 6000kč, to je podle mě vážně minimum za které se dá sehnat běžný pes s PP.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2005 18:45
- Nahlásit
poraďtě něco malýho moc nenáročnýho na výchovu a péči o srst
Když chceš nenáročného na výchovu (lépe řečeno mamka), tak proč bígla? Evik má pravdu, bígl je přes svůj milý vzhled docela potvůrka...
Co nějaké společenské plemeno, máte i nějaké jiné tipy než bígla?
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2005 19:03
- Nahlásit
Já bych radila z osobní zkušenosti - když už bígla pro mamku, tak rozhodně fenku. Bíglí kluci jsou docela divoši a potřebují pevnou ruku, kdežto fenky jsou takové klidnější a mazlivější (mám dvě doma). Ale základní poslušnost není problém ani u bíglů. A ti lidé co si od nás brali štěnda jsou s výběrem plemene spokojení a nestěžují si, že by je hafani neposlouchali.Moji jsou ale bez PP.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čec 2005 21:14
- Nahlásit
A co se takhle domluvit s maminkou, ze ji nejake penize pridate a zbytek ona doplati. Jestli o pejska hodne stoji, urcite se s ni s brachou domluvite. Urcite se da sehnat stene s PP levnejsi. Je potreba hledet na rodice. Jestlize nekdo ma stenata ze zahranicniho kryti, urcite levne prodavat nemuze (z vlastni zkusenosti vim, kolik stoji jet za psem 600 km tam a dalsich zpatky, kvalitni krmeni, veterinar, cipovani, ockovani, odcerveni, poplatky, rodokmeny, atd.). Takze pokud nekdo kryje doma a kryti neplati, urcite je schopen dat nizsi cenu.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 07:11
- Nahlásit
Anonymní
Ale jsou určité cenové mantinely, které v tomto případě není dobré pokoušet - viz cena 6000kč, to je podle mě vážně minimum za které se dá sehnat běžný pes s PP.
s tímhle nemůžu souhlasit, protože mám psa po výborných rodičích, kteří byli velmi úspěšní jak pracovně tak výstavně.Kdyby chovatelka bývala chtěla, mohla si za štěně klidně říci mnohem víc, protože vrh byl mimořádně kvalitní a vyrovnaný. Člověk si akorát musí vybrat opravdu dobrého chovatele. Ta paní ,od níž mám psa se chovatelstvím neživí, má ho jen jako koníčka, takže když má stálé zaměstnání, může si dovolit dát štěně i za opravdu nízkou cenu..... Já osobně bych si asi nevybrala štěně ve stanici, kde se živí pouze tím chovem a prodejem štěňat.....ale to je jen můj názor.
Navíc já mám české národní plemeno, které není dosud uznáno FCI a proto také cena štěňat nejde většinou nad 8000. To jen pro příklad, že lze sehnat vysoce perspektivní štěně s PP i za nízkou cenu, protože třeba plemeno není ještě uznáno FCI.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Čec 2005 08:04
- Nahlásit
Všem vám moc děkuji za rady, ještě se poradíme. Ten nápad že si mamka přidá je fakt dobrej. dík Taky jsem přemýšlela o té fence, že to bude lepší.
Jiná rasa mě nenapadá, ale pokud poradíte budu moooc ráda.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 08:41
- Nahlásit
Jestli chce mamka "nenáročného" menšího psa, tak mě napadá několik dalších plemen, která nejsou příliš náročná na údržbu srsti a i začátečník je dokáže dobře vychovat.....: westhighland white terier (srst se stříhá, jsou to veselí psíci, temperamentní, ale při správné výchově dobře ovladatelní), yorkshire terier (když se stříhá taky není se srstí moc práce), čivava, francouzský buldoček, pudl, bostonský teriér, mops.............
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 08:51
- Nahlásit
Evik
westhighland white terier sa trimuje, nestriha
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 08:53
- Nahlásit
Anonymní
pokud se mamince bígl líbí, myslím, že byste nemuseli vybírat jiné plemeno.Vemte fenku a uvidíš, že budete spokojení, jsou to psi absolutně nenároční, zdraví, nijak nepřešlechtění. Pokud budeš chtít, koukni sem do mé galerie Bígl naši miláčci bez PP na obrázky.
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=349
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 08:54
- Nahlásit
aha, tak se omlouvám za mystifikaci...(psala jsem to podle westíka známých, kteří si ho stříhají doma sami - stříhají...takže jsem myslela, že se to tak dělá...)
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Čec 2005 10:16
- Nahlásit
Terka
a vy nebudete mít štěnátka???
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 12:17
- Nahlásit
Anonymní
¨Betynka je nakrytá, maminu i taťuldu Scooba můžeš vidět v galerii, štěnda budou koncem prázdnin - ale upozorňuju Tě, že ani jeden z rodičů nemá PP (přesto jsou krásní a hodní). Pokud chceš, napiš mi na mail, který mám uvedený v úvodu galerie.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Čec 2005 12:33
- Nahlásit
Terka
Hrozně ráda bych ti hned napsala maila, ale mě teď nefakčí, ale večer bych ti ho napsala, ale pokud mi chceš napsat nějaký info sem byla bych ráda. Třeba odkuď jsi a tak. To že by štěndo bylo na konci prázdnin by bylo úplně ideální a PP jsem chtěla hlavně proto aby mi někdo neprodal něco jinýho než bígla, ale u tebe vídím že máš fenku i pejska mimochodem jsou nádherní a miminka taky
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 12:54
- Nahlásit
Terka
ten Scoob, to je ten pes, jak si ho jeho páník nemohl vzít s sebou do ciziny, že? To je prima, že jste se ho ujali....a jen tak zvědavá otázka...to krytí bylo plánované, nebo to byla "nehoda"? Já jen, že si neodpustím poznámku, že bezpapíráků běhá po světě spoustu a "vyrábět" další mi přijde dost nezodpovědné....ale nic ve zlém
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 16:03
- Nahlásit
Evik
ano, jde o toho pejska co mu Didinek sháněl páníka, je u mých rodičů, kteří o svého bígla těsně před tím nešťastně přišli. Je to super pesan, myslím, že si zvykl úplně v pohodě - ono z bytu na zahradu se mu zvykalo určitě lépe než naopak. S mýma fenkama se hned skámošil a Didinka pravidelně informujeme jak se mu daří - viz téma Daruji psa bígla.
Krytí bylo plánované, ano, jsem jeden z těch množitelů bezpapíráků, ale nechci to tady nijak víc rozvádět, mám svoje psy ráda a snad všechno jsem už psala v bohaté diskuzi Štěňátka bez PP (nejdřív pod nickem Tery). Klidně si to přečti, já se za své psy bez PP nestydím, starám se o ně jak nejlíp můžu a ze současných majitelů našich štěňátek si nikdo nikdy nestěžoval - samozřejmě nejsem v kontaktu se všemi. Ale nechci to tu už rozvádět, tam se diskuze potom zvrhla k tomu, že ostatní na mě útočili za každou napsanou větu.
Anonymní
klidně napiš až večer, nevadí. Ptej se na cokoliv, ráda Ti odpovím.Sem to rozvádět nebudu, není to tu pesanům bez PP moc nakloněné. Ale o štěnda se starám jak nejlíp to umím, budoucí majitele zásobuju fotečkama odmala a jsem ráda, že jsme v kontaktu i dál, když už jsou štěnda u nich.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 22:00
- Nahlásit
Evik
Opravdu bych Terku už s tím chovem bezpapíráků nechala na pokoji, na diskuzi "Štěňátka bez PP" jsme to probírali ani ne před měsícem snad na deseti stránkách... a i když ten chov neschvaluju, musím uznat, že tam bylo řečeno a vysvětleno snad všechno co jen šlo...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 07:10 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
Terka a Tony
já tu diskusi taky četla a proti Tobě Terko nic nemám, však jsem taky psala "nic ve zlém" - patříš k těm dobrým případům, kdy se člověk o svá štěňata, byť bez PP, dobře stará, takže Tě za množitele neoznačuji. Ačkoli s chovem bez PP nesouhlasím, důležité je zdraví štěňat a to aby se dostala do dobrých rukou
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 10:20
- Nahlásit
Tony a Evik
díky
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Čec 2005 12:21
- Nahlásit
Terka
Ten mail mi stále nefakčí, ale jen co to půjde, hrozně ráda se s tebou spojím a budu se ptát.
Volala jsem na pár inzerátů, a o jeden hovor s jedním pánem se chci podělit. Ptala jsem se ho jestli má ještě štěnátka a za kolik je prodává a pán mi řekl, že už je všechny prodal do výkupu v 6 týdnech, ale že má ještě 5 fen a všechny nakrytý. Že se mám ozvat ale dřív, že jinak vždy dává celý vrh do výkupu. úplně mi naskakovala husý kůže, co to bylo za člověka, který dělá štěnata jen kvůli prachům a je mu úplně jedno co s nimi bude.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 12:47
- Nahlásit
Evik
Je spousta chovatelů, kteří prodávají štěňata za mnohem méně než 10 000....protože chovají s láskou k těm tvorečkům a ne pro peníze.
Zase perla. Tady se člověk doví věci! Takže když má někdo standartní štěňata za standartní cenu, nemá logicky svoje psy rád?
Anonymní
Bohužel i takoví lidi jsou. Znám jednu špičkovou chovatelku, co se takhle živí - chová pro výkup bezpapíráky a z toho žije a platí čistokrevný chov. Je mi z ní na blití. Ví to všichni a nikdo s tím nic nedělá.
Ale v drtivé většině to dělají chovatelé bez PP, buď klidná.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 13:13
- Nahlásit
Já mám tu zkušenost, že zatím pokaždé se mi na inzerát o prodeji štěňátek ozval někdo, kdo chtěl koupit celý vrh zaráz - kam jinam než do výkupu a já radši nepřemýšlím, co se stěmi vymazlenými štěndy pak dál děje. Samozřejmě jsem odmítla a jsem typ člověka, který by je raději rozdal lidem za symbolickou cenu než abych je dala do výkupu. Za štěně nabízí 3500Kč.
Naštěstí jsem nikdy neměla zatím nouzi o zájemce o štěnda a všichni na mě působili velice dobře.
Souhlasím s tím, že takhle se množí psi bez PP - oni ani o psy s PP zájem nemají. Je to tragédie, ale bohužel žijeme v reálu a tam, kde je poptávka bude vždycky i nabídka a to se netýká jen chovatelství psů...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 13:46
- Nahlásit
Prosím vás, a co to je ten výkup? Co se s těmi štěňaty pak děje - když podle vašich reakcí tuším, že nic dobrého. Jak může někdo prodat celý vrh jednomu člověku a ještě k tomu v 6 týdnech !
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 14:20
- Nahlásit
Terka
oni ani o psy s PP zájem nemají
Můžu tě ujistit, že mají, taky mi volají... Chtějí třeba jen jedno štěně, ne celý vrh, i když to už se mi taky stalo, ale volají.
Ketrin
No to je právě výkup - vykoupit a prodat dál. Vozí se v šílených podmínkách do ciziny, polovina cestu nepřežije, a ti šťastnější se nedostanou někomu na talíř.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 14:40
- Nahlásit
Hrůza.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 14:42
- Nahlásit
shiba
vidíš, to jsem netušila, myslela jsem si, že kšeftují právě s těmi štěňaty bez PP.
Ketrin
vím, že je vozí do ciziny, ale co s nimi dál? Raději mě to ani nezajímá, ale aspoň doufám, že je tam dávají do nějakých zverimexů. Zrovna včera mi psala neteř, která žije už nějaký čas v Londýně, že si jejich známí pořídili štěně bígla, ale že se divila, jak těžce ho sháněli a jak bylo drahé (bez PP). Já vůbec netuším, jak je to v jiných zemích se štěňaty, jestli je tam taky tolik inzerátů na prodej jak tady. Myslím, že ale u nás chová psy - nebo je prostě má doma jako mazlíčky- extrémně velké množství lidí.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 14:47
- Nahlásit
Syn byl na jaře v Kanadě a říkal, že ve zverimexech viděl štěňata (labradorů, ale asi i jiná plemena) natěsnaná v malých klecích, bez vody, prý to bylo hrozné.
Asi se tam nikdo tak nepatlá s odchovem a socializací jako my tady. Odstavit od feny a hromadně pryč. Je to hrozný.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2005 14:48
- Nahlásit
Ale nenapadlo mě, že tomu napomáhají i lidi tady nějakými dodávkami do výkupů. No, zase jsem moudřejší.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Čec 2005 15:04
- Nahlásit
Terka
Tvoji psi jsou opravdu krásní, taky uvažuju o štěňátku - fence bígla, ale budu si ho moci pořídit asi až na jaře. Nemohla by jsi prosím aspoň napsat odkud jsi? Určitě vychováváš štěníky s láskou a tak bych taky stála o jedno od tebe. Je u tebe možnost si vybrat a zamluvit konkrétní štěňátko? Podle čeho si lidé štěňátka vybírají, podle vzhledu nebo podle povahy?
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2005 16:32
- Nahlásit
Anonymní
bydlím na půl cestě mezi Brnem a Prostějovem.. Samozřejmě dávám každému možnost si vybrat z volných štěňátek to, které se mu líbí a je to skoro vždycky podle zbarvení, někdo chce tmavé, někdo zase flekaté. Povaha se pozná až později, v té době už jsou většinou štěnda zadaná.Asi to není nejsprávnější, ale lidé na povahu moc nekoukají, víc jim záleží na vzhledu. Vyberou si a jezdí se dívat jak štěně roste a nebo jim průběžně posílám fotky. Nechci to tu moc konkretizovat, asi by to moc široký okruh lidí nezajímalo, takže když budeš chtít napiš na alenasekerakova@seznam.cz.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2005 11:28
- Nahlásit
Když tady mluvíte o výkupech atd. Podělím se s Vámi o současnou kauzu, která otřásá Chorvatskem. Záhřebská veterinární fakulta nakoupila asi 30 bíglů s PP z Itálie (upozorňuji na to, že to jsou doopravdy papírová štěňata). Dělají na nich pokusy, testují nový lék pro srůstání kostí, tzn. že těm psiskům lámou kosti, mají je v malých klecích a pak je napíchnou a usmrtí. Tato kauza vyšla na veřejnost minulý týden a zatím si vyžádala rezignaci děkanky a spoustu demonstrací ochranných spolků a lidí... Takže nejen psi bez papírů se vykupují a děje se s nimi bůhví co...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2005 11:45
- Nahlásit
Příšerné. Takže opravdu je nutné považovat za automaticky podezřelého a nadstandartně prověřit každého, kdo chce koupit více než jedno štěně najednou.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2005 15:11
- Nahlásit
Jandula, to je hrůza, lepší je nevědět. Ale to je zase to, že ty lidi, kteří ty štěňata mají do výkupů - tudíž jen pro peníze to tady stejně nikdy číst nebudou!!! A stejně se to bude dít dál a my s tím nic nenaděláme... A ti chudáci bíglíci doplácejí na tu svoji mírnou a naprosto neagresivní povahu tímto způsobem.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 12:32
- Nahlásit
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 13:23
- Nahlásit
Konečně taky něco o bíglech (i když ten výkup - hrůza). Já už myslela, že tady maj všichni jen labradory, retrívry a boxery. Mám 2 měsíčního bíglího lumpíka bez PP a už teď je děsně vyčůranej. Ale aspoň je legrace. A co vy? Kdo tady máte bígla? Pavla
|
stamir
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:07
- Nahlásit
ja mam rocniho bigla. chytrejsi nez opice. Pro piskotek skoci pres plot (flopem) )
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 17:07
- Nahlásit
mám rok a půl starou bíglici bez PP...je to bestie je trochu nakříženás jezevčíkem a je to na tý její povaze znát... takže-psa bez PP už nikdy! nikdy nevíte, proč ten pes nedostal PP nebo proč ho neuchovnili...nikdy nevíte, jestli křížíte s příbuzným nebo ne....nene, psy bez Pp bych nikdy nemnožila a už ani nekupovala...
|