| Autor |
Zpráva |
Meta
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 12:39
- Nahlásit
Hovawart - pouze levé ucho.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 13:56 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
jezevčík (trpaslík) tetování v obou uších, čte se, klasicky zleva doprava, po přehnutíí uší k sobě... Pětimístná cifra se do jednoho ucha nevleze, tak aby byla čitelná...
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 16:29
- Nahlásit
Velký knírač- dříve slabina,nyní ouško
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 18:03
- Nahlásit
Děkuji všem co se zatím zapojili, já pátrala po klubových stránkách, některá plemena to tam mají v zápisním řádě a už se to hezky plní. Ty slabiny jsou fakt místo pro kaskadéry u některých plemen, měla jsem problém ho louskat u malého knírače co nespolupracoval, nevím co bych dělala s velkým, který nechtěl spolupracovat. Proto si myslím, že by i mohlo pomoci, kdyby lidé v útulcích věděli kam u kterého plemene koukat (občas se nějaká "velká bestie" nechá nalákat na mříž předníma a pak se dá zahlédnout alespoň barva).
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 20:17
- Nahlásit
Havanský psík - levé ucho, ale nikdo neprotestuje když je tetování v pravém. Nikde to totiž není napsané kam vlastně
V našem klubu je povolené i čipování, pouze s vlastní čtečkou
Bišonek frisé - pravé ucho
Pudl - ucho - zřejmě pravé -
čipování ..................jak v jakém klubu, někde se smí jak tetovat tak i čipovat, v některém jen již čipovat.
|
Betka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 22:20
- Nahlásit
Barevný boloňský psík - pravé ucho!
|
Skypy
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 09:15
- Nahlásit
jezevčice
no já mám foxlíka tetovanýho v pravé (teď to nevím jistě) slabině, ucho se mě zdá byt celkem malý. ale je možný že se tetuje aj do ucha.
Jïnak "klokan" zadní pravá nad kotníkem
|
11111
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 13:03
- Nahlásit
SBt
dříve tetování, nyní čip
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2008 14:37 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Něco k užitečnosti čipů:
přišlo mi z Národního registru
Po půl roce se pražský krysařík vrací zpět k majitelům
Téměř na den před půl rokem hlásil smutný majitel ztrátu čtyřletého pražského krysaříka Barona. V neděli přišla operátorům Národního registru textová zpráva – našel se pejsek s číslem čipu, které patří Baronovi! Operátorka nejprve ověřila identitu pejska u nálezce a poté obratem vyrozuměla překvapené Baronovy majitele.
Samozřejmě nás zajímalo, kde se Baron našel – nálezce si ho osvojil z jednoho severočeského útulku a sám navštívil veterináře, aby zjistil, zda pejsek nemá čip. Bohužel jde o jeden z mála útulků, které dosud nevlastní či nepoužívají čtečku k ověření mikročipů u nově přijímaných zvířat. Přitom již dva roky mají útulky možnost získat čtečku zcela zdarma v rámci sponzorského programu Národního registru majitelů zvířat. Jediné, co pro to musí udělat, je obrátit se na pracovníky NRMZ a přihlásit se do sponzorského programu.
Vypnutý telefon ztracenému zvířeti domů nepomůže
Pes v útulku, telefon majitele nedostupný. Klasický letní situace se opakuje i v letošním roce. Svěříte psa na hlídání příbuzným, známým či do psího hotelu a při odletu k moři vypnete telefon? Pak se ujistěte, že jste operátorům Národního registru majitelů zvířat nahlásili kontakt na dočasné pečovatele, které můžeme během Vaší dovolené o nálezu vyrozumět. Pokud se Váš pejsek ocitne v útulku a Váš telefonu bude nedostupný, pošleme Vám textovou zprávu s upozorněním. Pejsek však bude v útulku nebo u nálezců čekat, než si zprávu vyzvednete.
Hlášení změny je snadné – stačí zaslat e-mailovu zprávu s číslem čipu zvířete a jménem a telefonem dočasného kontaktu a případně datem, do kdy uvedené číslo platí.
|
cat
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2008 15:49 - Změnil/a: cat
- Nahlásit
BO - nikam... teda aspoň ten můj ne... dřív to bylo levé ucho
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2008 16:05
- Nahlásit
Kelpie do leveho ucha (videla sem i v pravem ale) a muzou se i pouze cipovat
|
Honey
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2008 21:24
- Nahlásit
Malý knírač - tetování v levé slabině. Pejska máme 7letého a už to moc nejde přečíst
Rhodéský ridgeback - tetování v levém uchu, 2roky a super čitelné
- pro jistotu je i čipován (nepovinné)
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2008 14:33
- Nahlásit
shiba inu - leve ucho (trojmistne cislo - 158)
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2008 21:52
- Nahlásit
Šeltie - slabina
Foxteriér - obě uši
Aljašský malamut - levé ucho
Pumi - slabina
|
leila
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 08:10
- Nahlásit
Pumi - změna přechází se pouze na čipi
Beagle - většinou levé ucho
Juzevci standardi - někteří chovatelé pouze jedno ucho jiní obě viz. blanulinka1
Německý křepelák - pravé ucho
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 10:54
- Nahlásit
argentínská doga - čip
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2008 16:51
- Nahlásit
Velškorgi slabina (u mě pravá) nebo čip
Už dvakrát se stalo, že se v útulku (jednou Trója, druhý si nepamatuju) objevil čistokrevný korgi. Bohužel ho tam vedli jako křížence, je to plemínko málo známé. Klub chovatelů asi není schopný žádných větších akcí, jako je například rozeslání emailů do útulků, proto by mě zajímalo, jestli existuje něco jako adresář útulků, kam by bylo možné poslat jednoduchý mail s fotkou plemene a prosbou, aby takového psa hlásili Klubu chovatelů.
...ono se totiž víc schůzuje a řeší se takzvané problémy, místo aby se pomáhalo psům a chovatelům. (Proto také změna názvu z "Klubu chovatelů a PŘÁTEL" na "Klub" - žádní přátelé tam už nejspíš nezbyli.)
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2008 17:19
- Nahlásit
naše roční amstafka to má na pravé slabině (jakokdyby tříslo).
|
míla2
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 17:56
- Nahlásit
Fajka
AKITA INU - ucho ... do slabiny by to asi ani nešlo jsou tam hodně chlupatý a nikdo by to v husté srsti nenašel.
širko to má taky ve slabině,na slovensku se to dělá ,ale musí to strašně bolet.Já to dělat nebudu!
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 19:31
- Nahlásit
Parson Russell teriér - levé ucho
Australský ovčák - někdy už jen čip
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 19:48
- Nahlásit
blanulinka1
Tedy upřímně nevím, kam tím směřuješ. O užitečnosti čipu nepochybuju a připadá mi zcestné, že se stále řeší dilema čip nebo tetování.
Jiná věc je, že jsem osobně narazila na útulek, kde nějaký čip nebo tetování prostě neřeší - s odkazem, že je to problém majitele, když mu zdrhnul pes.
Osobně štěňata otetovat prostě nenechám, kdybych měla čubu formálně prodat do Německa.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 20:09
- Nahlásit
Akita-inu:
do ucha - klasika u chovů v ČR - nejčastější
bez tetování - jen čip - bohužel našimi dostupnými čtečkami nečitelný - importy z Japonska - přečipovává se "naším" čipem, který se ale někdy kvůli prvnímu čipu umisťuje na druhou stranu a tak je kolikrát přehlídnut a odchytovky či policie omylem konstatují, že čip nemá
do slabiny - jen v případech, že v uchu číslo mizí - znám ale jen jeden případ
ohledně čipu: moje jedna čubina byla čipována normálka sinistra v ČR a přesto má čipa na hrudníku mezi předníma - prostě jí odcestoval - veterináři tvrdí, že se to stát nemůže, že se čip opouzdří, ale naše čubina asi potvrzuje pravidlo, a asi je to nějaký problém plemene, protože znám více akit kterým čip odcestoval - třeba ta akitka Čikarka co byla u mne na převýchově má čipa na břiše - také čip nenašli a vet se strašně divil, jak to, že má v očkováku čip a na ní ho nenačetl - prostě to nevěděl kde ho má - myslím si, že by útulek měl psa čtečkou projet raději celého - výjimky existují.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 20:15
- Nahlásit
Marmorata
čip je tak trochu problém - lze ho mnohem lehčeji zničit - udělat nečitelným
jinak je mnohem jemnější ke zvířeti a já mám celou smečku čipovanou a nezdá se, že by čip dělal nějaké zdravotní problémy, jen máme problém u jedné čubiny, že jí odcestoval - to je asi jediné co mi vadí.
myslím si, že zfalšovat lze i čip stejně jako tetování. Čipy budou dobré, až bude naplno fungovat centrální evidence a bude se celosvětově používat jen jedna výr. značka, která půjde číst všemi čtečkami. Do té doby je lepší ještě kombinace obojího.
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 20:26
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
lze ho mnohem lehčeji zničit - udělat nečitelným
A můžete mi, prosím vás, napsat jak? Podle veterinářů maximálně tak na CT a to pes normálně nepodstupuje, že? Zato tetování se dá přepsat raz dva. O tom, že je samo o sobě po nějaké době nečitelné ani nemluvím. A zfalšovat asi čip opravdu nezvládnete.
bude se celosvětově používat jen jedna výr. značka, která půjde číst všemi čtečkami
proč jedna značka? to je jak za komunistů značek může být kolik chce, jde o to, aby si technicky rozuměly. a to je v rámci evropy denska už normální
, až bude naplno fungovat centrální evidence
v Německu jsou evidence tři a majitel si vybere. výhoda pro něj.
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 20:27
- Nahlásit
asi je to nějaký problém plemene, protože znám více akit kterým čip odcestoval
fakt jsou některá plemena náchylnější - akity mají hodně volné kůže, stát se může. po očipování by pes podle veterináře neměl moc běhat, je menší riziko, že se čip posune.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 20:45
- Nahlásit
Marmorata
A můžete mi, prosím vás, napsat jak?
lze - opravdu strašně lehce a nemohu to tady napsat - řekli jsme si s vetem, že to raději nikomu neřekneme - zjistili jsme to omylem - nechtěně jsme čip znehodnotili - je nečitelný - psa jsme museli přečipovat a přeregistrovat, byl to fakt omyl a docela mne překvapilo, jak je to jednoduché
s tím aby si ty značky rozuměly plně souhlasím. Teď jak je to, tak je to bídné - pořád se řeší nedostupnost čteček na některé čipy.
Tři evidence v Německu? Ale asi všechny skvěle fungují - u nás skoro nic nefunguje. Známý hledal svého psa, kterého měl evidovaného na centrální evidenci a přesto našel psa až za půl roku čirou náhodou - i přesto, že pes byl čipován a zapsán v evidenci, tak ho jako majitele nenašli. Nechápu, jak je tohle možné, když psa odchytili policajti a pak byl ve dvou útulcích.
A normálka měl Trovan.
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 21:14
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
pořád se řeší nedostupnost čteček na některé čipy.
myslím, že hledáte problém, kde není. potkala jsem se s různými čipy a čtečkami a bez problému. co je norma EU, tenhle problém padl
nás skoro nic nefunguje A normálka měl Trovan.
to si ten známý asi špatně vybral. prvního psa jsem měla očpovaného už před 13 lety. od té doby všechny. normálka Datamars, několikrát se pes díky čipu zase našel. všechny registruju v národním registru a funguje celou dobu bez potíží
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 21:38
- Nahlásit
Marmorata
a jak se to u vás řeší s osobními údaji? když někdo najde tetovaného psa, zjistí většinou spíše chovatele a ten někdy neví ani telefon a ni adresu na majitele. Když ČMKU ví, kdo je majitel, či to ví policie apod. tak mohou to sdělit tomu subjektu, který o psa pečuje (útulek) nebo má pravomoc jen nějaký orgán s těmito údaji pracovat a jen orgán může majitele psa vyhledat a kontaktovat? Co je vlastně dnes osobní údaj?
Když je pes čipován, kdo musí údaje doplnit do evidence? Veterinář nebo majitel? Jak to, že spousta psů je čipováno a přesto jsou podle čipu nedohledatelní když nejsou s PP?
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 22:05
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
psa by si měl zaregistrovat majitel, tak to alespoň vnímám. Tetování není o nic spolehlivější. Když chovatel řekne, že si nenapsal telefon nebo už si nepamatuje majitele, tak se stejně nikdo dál nedostane. Národní registr to řeší tak, že sami volají majiteli a dávají mu kontakt na nálezce. Pokud chce orgán kontakt, musí to zdůvodnit podle zákona. Proč by měl třeba útulek dostat můj telefon? Ne všude se chovají k majitelům korektně. osobně jsem ráda, že můj telefon nepředají prvnímu, kdo zavolá. Jako majitel dostanu konkrétní telefonní číslo, kam mám volat. lepší, než kdyby mi někdo volal z utajeného čísla a chtěl za psa výkupné, jako se to stalo kolegovi.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 22:15
- Nahlásit
Marmorata
a jak to s tím výkupným dopadlo?
|