| Autor |
Zpráva |
bambule
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 11:52
- Nahlásit
Před týdnem jsem začala krmit 9ti měsíčního AST metodou BARF (+tvarohy,jogurty) a po týdnu tohoto stravovacího režimu (ze kterého je nadše) brutálně líná. Hůř než línal na jaře. Chybí mu tedy nějaké prvky, které si tělo bere ze srsti. Chtěla jsem se proto zeptat, jestli a jaké doplňky stravy podáváte. Jak je vidět, zelenina, vejce, chrupavky, prasečí nožky, tvaroh apod. mu nestačí.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 11:57
- Nahlásit
bambule
tyzden je strasne kratka doba na to aby sa prejavili akekolvek dieteticke veci spojene so zmenou stravy.
skor by som povedala, ze lina proste kvoli tomu, ze je teplo, letne linanie je vzdy viac brutal
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 11:57
- Nahlásit
bambule
po týdnu tohoto stravovacího režimu (ze kterého je nadše) brutálně líná.
A seš si jistá,že je to tím???Mě tady teď brutálně líná pět psů......prostě potřebujou přelínat.
|
bambule
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 12:00
- Nahlásit
Jistá si nejsem, jen mě to jako první v této souvislosti napadá. Popravdě řečeno nemám s letním línáním zkušenosti. Jen je to fakt mazec. Takže doplňky žádné nepřidáváte?
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 12:01
- Nahlásit
bambule
tož to nemůže být po týdnu, že by mu vysloveně něco chybělo. To nevěřím. Jediný, tak že se tělo čistí, ale to se projeví spíš na kůži. Pročti si články na http://baron.cz/pes/prirodni-lekarna/clanky/i-0
Jako pes nemusí mít denně vyváženou dávku, stačí v rámci týdne/týdnů. Já ještě nakoupila knihy od Sehnerové a studuju. Proti psovi já osobně jím uboze....
|
bambule
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 12:02
- Nahlásit
Bela
týden podle mě krátká doba není a první se to projeví na srsti. I já po týdnu pití mojita olezla
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 12:03
- Nahlásit
bambule
Já přidávám Micro Minerál, občas lněný olej - na srst, hodně bylinek, mák, ořechy...apod. Ovoce, mletou papriku...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 12:03
- Nahlásit
bambule
taky bych to viděla na to vedro a letní línání - každej den teď lamentuju nad tím, že mám ohaře a ne naháče .
|
bambule
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 12:04
- Nahlásit
Sijes
na baronovi sem se právě dočetla, že se má podávat micro mineral a oleje, tak se ptám, jestli to teda někdo podáváte nebo je to jen jejich reklama
|
choco
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 12:04
- Nahlásit
já bych tady řekla,že to nebude z toho....můj pes línal na jaře a teď už tak měsíc líná znova. až si říkám,jestli mu něco zůstane. Jinak přidávám mořské řasy Kelpa, lososový olej, pangamin s pupalkou, ester vit. C (i když toho teď dávám míň ) plus teda ještě kloubní výživa.. a budeme kupovat Fit-Barf sensitive http://www.baron.cz/pes/prirodni-lekarna/doplnky-v yzivy/zelenina-byliny/i-0
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 12:10 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
bambule
ono, kratka doba ako na co
po tyzdni sa da uchlastat, alebo umriet zizni, to ano, ale aby sa prejavil akutny nedostatok vitaminov alebo mineralov to dost kratka doba je
|
bambule
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 12:10
- Nahlásit
choco
to vypadá dobře, zvažuju taky něco takovýho, přece jenom je to ještě štěndo
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 12:13
- Nahlásit
bambule
tak jako psovi v růstu prostě přidávám. Já dávám - ne denně. Jednak ne pokaždé mi sní tu všecku zeleninu apod., kterou já bych chtěla, druhak se běžně ví, že vitamíny apod. i v přirozené stravě nejsou co bývaly. Potraviny jsou daleko chudší. To platí i pro lidi.
Jak jsem tady už někde psala, nám teď dělal celkový krevní obraz a vše v pořádku po výživové stránce. Tak jsem spokojená.
Oleje - dávám občas lněný, ten je právě na srst. Dávala jsem taky dýňový - výborný zdroj zinku. Problémy s drápky a praskáním pacek jsou pryč (vyrostla na kaufland granulích u pův. majitele). Al es mírou - příliš rostlinného oleje může narušit u psa hospodaření s vitamínem E. Moc důležitý. Klidně přidat živočišné tuky - sádlo, máslo.
|
bambule
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 12:21
- Nahlásit
Sijes
Díky, taky to pošéfuju. Líná ale fakt hrozně, úplně sem se toho lekla. A samozřejmě půlka rodiny hned že je to z toho, že nemám vyvážené granulky co měl. No přidám a uvidíme. Jinak je ale BARF super, hrozně se nám oběma líbí.
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 12:27
- Nahlásit
bambule
Nojo, to je jasný, rodina vyšiluje. Ale já prostě granulím nevěřím. Kde se naráz vzalo tolik civilizačních chorob, alergíí apod..... u psů Všecko je spojené s jídlem. Jsi co jíš, fakt že jo. Nedá se to nikomu vnucovat. Krmit přirozeně mi nepříjde zase tak strašně složité a když teď studuju k psovi na co kde jaký vitamín, tak si uvědomuju, jak sem zanedbávala sebe!
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 12:36
- Nahlásit
bambule
Mně pes teď taky hodně vylínal, víc než roky před tím, nevím, třeba je to těma vedrama.
Jinak já k masu přidávám jednomu Roboran a druhému vitamíny od fy Biofaktory
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 13:56
- Nahlásit
bambule
Mně teď skoro na kůži vylínala Deluna. Už naštěstí docela přestala, tak jsem v klidu. Dle veta je to nějakým zatížením organismu (u ní například opětovným háráním)... Nestalo se Bambimu něco podobného (jako hárání samo ne-e ) ale třá nějaká nemoc nebo tak...
Já koupila biotin od Giomu a po 3 týdnech je to o 100% lepší! Mám s tím výbornou zkušenost, protože když mi druhá fena prakticky všechnu srst vylínala po porodu, kdy z ní byla tak poctivá matka, že se nestarala vůbec o sebe, pomohli jí 3 balení biotinu ve zvýšených dávkách. Za chvilku měla srst úplně perfektní!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 16:25
- Nahlásit
pawLINka
Já koupila biotin od Giomu a po 3 týdnech je to o 100% lepší
prosímtě jak se to přesně jmenuje a kolik to stojí? My nemáme problém, ale chtěla jsem zpevnit drápky.
Doporučili mi jakýsi čistý biotin - má to být na dva měsíce kůra - a to by vyšlo 2500 kč... ale to už je pro vážně narušenou srst nebo rohovinu. Mi by stačily doplňky spíš pro svůj dobrý pocit.
Jinak dávám taky Roboran, pupalku nebo pangamin. A nebo jsem mívala Giom na srst.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 18:35
- Nahlásit
Terri
Já používám www.phytovet.cz
na srst mám s nimi výborné zkušenosti, Aron trpěl na popraskaný polštářky a drápky a je to pryč, a tak krásnou srst nikdy neměl...jen to má trochu delší nástup, přeci jen jsou to jen bylinky, žádná chemie
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 19:31
- Nahlásit
Ebony
Díky za tip!
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 20:54
- Nahlásit
Terri
Já dávám taky normál giom na srst a mám s ním fakt výborné zkušenosti... A jinak sypu ještě plastin do žrádla.
A jinak pangamin mi vet rozmluvil docela... Prý by to s ním nepřeháněl, pač může trpět zažívání psa. Tak teď nevím jestli jo nebo ne. Zase je fakt že někteří členové naší smečky se bez něj obešli skoro 6 let a nevypadají, že by strádali
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 21:06
- Nahlásit
Když už se tady o tom tak bavíme - nevíte jak přidávat bylinky jako třeba máta, gingo biloba, kopřiva, echinacea, měsíček, řebříček apod. tak, aby to pes strávil a něco si z toho vzal? Když to hodím jen tak do žrádla, bude to mít nějaký účinek?
Jinak můj otec si dělá různé lektvary např. z echinacei, abychom byli zdraví , ale jelikož se to máčí ve slivovici tak nevím nakolik je tohle vhodné pro psa, že..? (i když se to ředí asi jedna ku milionu)
Tak nevím. Rozhodně nemám čas na nějaký vychystávání se s bylinkama. Max jsem schopná si je doma vypěstovat, utrhnout a hodit do misky
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 21:09
- Nahlásit
pawLINka
Teda nevim, ale muj pes je typickej alkoholik, a vychlemtá jakejkoliv chlast v jakymkoli množství - ikdyž teda pivo nejradši Plzeň, ostatní mu tolik nešmakujou
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2008 22:50
- Nahlásit
pawLINka
pangamin mi vet rozmluvil docela
šak ho dávám občas stejně jako tu pupalku. Prostě jak dopotřebuju, koupím něco jiného a občas to hodím do žrádla...
Ebony
Jsem se dívala, že to je 250 g za 300kč, tak to "moje" je 300 kč/ 160 g. Takže to máš fakt levnější (při stejném dávkování) a navíc bylinky. Jmenuje se to Ungiotin.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 21:25
- Nahlásit
Co si myslíte o tomhle oleji místo lososího od Kronche? Nejde mi o cenu (i když to teda potěší), ale o to, že nechci, aby se kvůli mejm psům zabíjej lososi (normálně chovaná zvířata mi nevadí).
A u pivovarskejch kvasnic hrozí stejná rizika jako u pangaminu?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 21:40
- Nahlásit
pawLINka
Pangamin jsem rvala do Feruny horem dolem, když přišel, a narostly mu chlupy během 14 dní problém nebyl. Buca dokonce sežrala zbytek sáčku-asi třetinu, a v klidu...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 21:42
- Nahlásit
kachna_aby se kvůli mejm psům zabíjej lososi (normálně chovaná zvířata mi nevadí).
Dyk lososi se chovají na farmách jak kapři.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 22:20
- Nahlásit
Mucholabka
Dyk lososi se chovají na farmách jak kapři.
Jenže já to nevěděla.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 22:38
- Nahlásit
Jsem nikdy lososi olej od Kronche psum nedavala, kapu jen panensky olivovy.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:05
- Nahlásit
kachna_
Oni se ti divocí více cení, protože mají výraznější barvu a prý i lepší chuť. Je to kvůli potravě, kterou přijímají, chovaní lososi se prý krmí nějakými přídavky, aby byli růžoví. Já se rozhodně zaměřím raději na zvíře z přírody odchycené a zabité než na to, které někde namačkané ve stresu se vykrmuje, vykrmuje, až ho někdo jebne po hlavě.
|