Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Dandie Dinmont Terriér
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 10 Čec 2005 19:45
- Nahlásit

Nevíte někdo o psovi tohoto málo početného plemene, k nakrytí neuchovněné fenky s PP pepřové barvy.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 21:36
- Nahlásit

Když je to málopočetné plemeno, proč chcete šířit štěňátka bez PP? Není lepší fenku uchovnit a pak mít štěňátka s PP a přispět k rozvoji tohoto plemen?

Anonymní
# Zasláno: 10 Čec 2005 21:45
- Nahlásit

Výstavy nejsou zrovna můj koníček a opravdu mě to neláká. Nechci dělat psy pro peníze a jen jsem chtěla mít u čubinky jednou štěňata.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 22:16
- Nahlásit

A není to škoda? Nevím, co musí mít Dandie Danmont Terriéři splnění k chovu,ale nestálo by to za to fenečku uchovnit? Jedná se o 1 nebo 2 výstavy, nejde o získání titul šampiona,ale o chovnost! určitě je v okolí někdo, kdo se výstavám věnuje a fenečku by vám vystavil. Odkud jste? To je dobře, že štěňátka nechcete "vyrábět" pro peníze. To jste jedna nebo jeden z mála rozumných lidí!!! Rozmyslete si to s tím chovem, určitě by to stálo za to, i když jen na jeden vrh...

Anonymní
# Zasláno: 10 Čec 2005 22:32
- Nahlásit

Já už nad tím přemýšlela mockrát, tak si to znovu nechám projít hlavou, ale stejně nevím o psovi. Věděla jsem o jednom, ale tam se nám spojení nepovedlo, tak to nebudeme lámat přez koleno a necháme to na příště. Do tý doby můžeme přehodnotit tu výstavu .
Nemá ale úplně v pořádku zkus, tak je to asi fakt zbytečný. Proto i zvažuju, jestli štěňata vůbec mít, ale já si myslím, že by fenka měla mít aspoň jedny štěňáky.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 23:28
- Nahlásit

Také zastávám názor, že by fenka měla mít alespoň jednou štěňátka! Já se v tomto plemenu nevyznám, takže nevím, jaké jsou vylučující vady z chovu, ale za pokus to stojí No ale nechci nikoho tady přemlouvat a vnucovat mu něco, do čeho se mu nechce, takže pořádně promysli všechno pro a proti a ať se rozhodneš jakkoli, tak ať je to tvé rozhodnutí správné!! Hodně štěstíčka a kdyžtak mi dej pak vědět, jak jste se rozhodli, popřípadě,jak jste dopadli na výstavě Kdyžtak můžeš někdy kouknout na moje stránečky www.sweb.cz/laretbo a tam je na mě kontakt, takže můžeš napsat mailik jestli budeš chtít...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 07:58
- Nahlásit

LUCKA
Nedá mi abych nepoznamenala, že to, že by fena měla mít aspoň jednou štěňata, je ničím nepodložená (/nicméně rozšířená a oblíbená) pověra. A pokud má fena vadný skus, myslím že to je vylučující vada snad ve všech plemenech. Proč chcete množit štěňata bez PP na nevyhovující feně a kazit tím pověst plemene, které předpokládám milujete?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 07:59
- Nahlásit

LUCKA
Omlovám se, to nebylo určeno tobě, ale hlavně anonymnímu tazateli.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 09:17
- Nahlásit

Ketrin
V pohodě, i když to nebylo na mě, poučím se
No ale stejně je fajn, když má fenečka aspoň jednou štěňátka! Ale samozřejmě s PP!! Uvidíme, jak se ANONYM rozhodne, ale doufám, že spoň něco vymyslí! Hlavně to, čím něuškodí plemenu

denny
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 19:18
- Nahlásit

Dándíci jsou opravdu krásný pesani, ale bohužel o žádným pejskovi nevím, kamarádka má taky pepřovou fenku, zkusím se jí zeptat, jestli o nějakém psovi neví.
Držím pěsti.

Endy
# Zasláno: 16 Čec 2005 14:46
- Nahlásit

Dříve než nakryješ,měla by jsi zjistit,zda je vůbec o bezpapírové dandíky zájem.Je to málopočetné plemeno,ale ne proto,že by se špatně rozmnožovalo.Spíš nepatří mezi módní plemena a není o něj takový zájem.Co když budeš mít pět štěňátek a neseženeš zájemce?
Krycího psa zkus najít inzerátem.Ale určitě by měl mít perfektní skus.
Pokud chceš mít bezpapírová štěňátka,je to tvoje rozhodnutí a nám nepatří ho soudit.Ale měla by jsi mít alespoň základní chovatelské vědomosti.To,že bude mít fenka jednou štěňata,jí samozřejmě neublíží,ale ani nijak neprospěje.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání