| Autor |
Zpráva |
tosaNina
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2008 07:49
- Nahlásit
Ahoj, má tady někdo tosu? Já mám doma dvouměsíční miminko Pedra a hledáme virtuální kamarády. Fotky přidám jak zjistím jak se to tady dělá.
Přidejte fotky svých tosenek.
|
tosaNina
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2008 07:50
- Nahlásit
Ještě jsem zapomněla napsat, že mám doma kromě Pedra ještě devítiletou babču Ninu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2008 07:58
- Nahlásit
tosaNina
jj, mám tosu, tříletou Emminu. Odkud jsou ti tvoji? Moje je Athea Bovary. Otec je Adashi Diamanat Severu a matka Akanuke.
Přiznám, že jsem čekala úplně jinou povahu, velkého bojovníka, a vono je to lenivé jak čuně a hysterka. Kam to položím, za hodinu ji najdu. Hlídá dobře-když se jí chce a zrovna nemá těžký úkol spát.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2008 08:02
- Nahlásit
Co já vím, chodí sem ještě jeden s tosinou.
|
tosaNina
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2008 08:04
- Nahlásit
Moji jsou bez PP.
Nina je fajn pes. Sice je to už babča, ale za mlada byla velkou sportovkyní. Milovala nejvíc běh u kola a aportování. Pedro je nevycválané štěně, které chvíli neposedí.
Kde máš tosu ubytovanou? Doma, v kotci... Máš ji s jinýma psama? A fotky?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2008 08:09
- Nahlásit
tosaNina
Na kolik vyjde bez PP? Deset?
Já ji měla venku, mamka ji má v lůžku. U mě byla s dvěma pitbulkama, pak jedna pitbulka odešla, byla s pitbulkou a pitem. Pak jsem odjela na týden pryč, hlídala je mamka a tosu si už nechala tam je s pitem-psem a pudlicí. Se psama celkem v poho, akorát ji nesmí žádný naštvat. Když viděla po měsíci tu moji pitku, tak ji chtěla zabít-pitbulka chvíli váhala a pak do ní taky chtěla jít, takže ty dvě už spolu asi nebudou. Nemá být hloupá.
Jinak přemýšlivá je moc moc. Aportuje taky, nejradši křáky i kořenama rovnou ze země.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2008 08:17
- Nahlásit
tosaNina
Jo, a dělala jsem s tosinou dvakrát ZZO. Ani jednou se to nepovedlo. Ona cvičí fajně, ale spíš tak nějak pro sebe-poslušnost má, ale rozevlátou do okolí
|
baruska
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 20:28
- Nahlásit
Ahoj, mám 4měsíční miminko tosy Ailley (Elišku)
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 20:36
- Nahlásit
baruska
Odkud?
|
baruska
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 20:45
- Nahlásit
Já ji mám z Liberce, ale puvodně je z chovné stanice Japansun z Prostějova
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 20:48
- Nahlásit
baruska
Neznám. Mají www?
|
baruska
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 20:51
- Nahlásit
www.tosainu - japansun
|
baruska
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 20:56
- Nahlásit
Já tedy velikého bojovníka mám, máme ještě 8letou labradorku Barboru a dokousaní od té malé piraně jsme včetně manžela všichni.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 21:05
- Nahlásit
baruska
Tak to mi fakt nic moc neříká...objevila jsem v Polsku psa, nepříbuzného, kterým bych asi kryla...
|
baruska
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:16
- Nahlásit
Mám ji od p. Zindulkové z Liberce,co má chovnou stanici Diamant severu, ale jinak je z Prostějova Ailley Japansun,otec je Aki du Center Club Moloss Wolf, matka Aibe Japonská zlatíčka
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:27
- Nahlásit
baruska
Jo tak. Otec mojí fenky je Adashi Diamant severu takový klasický rodokmen ze strany otce. Matka je maďarka.
Aki-super, akorát už taky začíná pokrývat všechno, co se hýbe. Nemáš někde Akiho pedigree? Je tam Ryoma?
|
baruska
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:33
- Nahlásit
Jinak mohla by jsi mi o nich něco říct,už jsem měla všechno možné,voříška,NO,jezevce,baseta atd. o tomhle jsem jen četla a moc se v tom nevyznám.
Např.jsem četla že nemají rádi vodu,ta naše jo,potápí se i z hlavou - ovšem nevím jakou roli v tom sehrál fakt, že náš druhý pes je labrador.
Dál vím, že se nerady učí a nenechají se cepovat, ale základy posluš. umět musí,chytrá je dost,ale taky tvrdohlavá jako mezek - tak jak na ni ?
Basseta jsem taky naučila a nebylo to jednoduché.
A pak potřebuji vymyslet něco, abych z nich obou Báry a Elišky (obě feny) udělala správnou dvojku.
|
baruska
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:38
- Nahlásit
To že Aki pokryl snad všechny poslední vrhy v celé ČR jsem si všimla, poslednímu nerozumím - co je pedigree?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:40
- Nahlásit
baruska
Hele, tosu mám jen jednu a ani ne moc dlouho co se týče správné dvojky-měla jsem, pak se měsíc s druhou fenou neviděly a teď po menší feně tosa hrozně pase a nesnese ji. Takže už jsou sólistky. Se samci tosa bez problémů, normálně se s nima "rve" a lítá po zahradě, jako kdysi s malou fenkou. Asi by to šlo dát zase do kupy, ale nechce se mi s tím patlat poslušnost-naučí se časem sama, je to chytrý pes. Na cvičák to není, ani na sporty. Oni si všechno udělají po svém, ale dobře vodu ráda teda nemá, jak čert kříže
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:48
- Nahlásit
baruska
pedigree je rodokmen.
|
baruska
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 09:11
- Nahlásit
Dík za ten rodokmen
A jak ji učíš, ta naše odkoukává od Barči(lab),proto asi i ta voda.
A ještě, všude píšou netrestat, co tedy dělat když 15krát za sebou skočí na Barču a já ji 15krát strhnu s tím že ne a ta tvrdá palice jen vystupnuje vrčení a pokračuje dál.
Otočím ji k sobě chytnu hlavu a kouknu do očí a dám povel sedni, ale jak ji pustím udělá zas
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2008 09:15
- Nahlásit
baruska
A ještě, všude píšou netrestat, co tedy dělat když 15krát za sebou skočí na Barču a já ji 15krát strhnu s tím že ne a ta tvrdá palice jen vystupnuje vrčení a pokračuje dál.
Zabít jednej s ní jako s jakýmkoli jiným psem, jen trochu více s citem.
|