Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Tosa inu :-)
Autor Zpráva
tosaNina
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 07:49
- Nahlásit

Ahoj, má tady někdo tosu? Já mám doma dvouměsíční miminko Pedra a hledáme virtuální kamarády. Fotky přidám jak zjistím jak se to tady dělá.

Přidejte fotky svých tosenek.

tosaNina
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 07:50
- Nahlásit

Ještě jsem zapomněla napsat, že mám doma kromě Pedra ještě devítiletou babču Ninu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 07:58
- Nahlásit

tosaNina
jj, mám tosu, tříletou Emminu. Odkud jsou ti tvoji? Moje je Athea Bovary. Otec je Adashi Diamanat Severu a matka Akanuke.
Přiznám, že jsem čekala úplně jinou povahu, velkého bojovníka, a vono je to lenivé jak čuně a hysterka. Kam to položím, za hodinu ji najdu. Hlídá dobře-když se jí chce a zrovna nemá těžký úkol spát.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 08:02
- Nahlásit

Co já vím, chodí sem ještě jeden s tosinou.

tosaNina
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 08:04
- Nahlásit

Moji jsou bez PP.
Nina je fajn pes. Sice je to už babča, ale za mlada byla velkou sportovkyní. Milovala nejvíc běh u kola a aportování. Pedro je nevycválané štěně, které chvíli neposedí.

Kde máš tosu ubytovanou? Doma, v kotci... Máš ji s jinýma psama? A fotky?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 08:09
- Nahlásit

tosaNina
Na kolik vyjde bez PP? Deset?
Já ji měla venku, mamka ji má v lůžku. U mě byla s dvěma pitbulkama, pak jedna pitbulka odešla, byla s pitbulkou a pitem. Pak jsem odjela na týden pryč, hlídala je mamka a tosu si už nechala tam je s pitem-psem a pudlicí. Se psama celkem v poho, akorát ji nesmí žádný naštvat. Když viděla po měsíci tu moji pitku, tak ji chtěla zabít-pitbulka chvíli váhala a pak do ní taky chtěla jít, takže ty dvě už spolu asi nebudou. Nemá být hloupá.
Jinak přemýšlivá je moc moc. Aportuje taky, nejradši křáky i kořenama rovnou ze země.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 08:17
- Nahlásit

tosaNina
Jo, a dělala jsem s tosinou dvakrát ZZO. Ani jednou se to nepovedlo. Ona cvičí fajně, ale spíš tak nějak pro sebe-poslušnost má, ale rozevlátou do okolí

baruska
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2008 20:28
- Nahlásit

Ahoj, mám 4měsíční miminko tosy Ailley (Elišku)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2008 20:36
- Nahlásit

baruska
Odkud?

baruska
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2008 20:45
- Nahlásit

Já ji mám z Liberce, ale puvodně je z chovné stanice Japansun z Prostějova

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2008 20:48
- Nahlásit

baruska
Neznám. Mají www?

baruska
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2008 20:51
- Nahlásit

www.tosainu - japansun

baruska
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2008 20:56
- Nahlásit

Já tedy velikého bojovníka mám, máme ještě 8letou labradorku Barboru a dokousaní od té malé piraně jsme včetně manžela všichni.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2008 21:05
- Nahlásit

baruska
Tak to mi fakt nic moc neříká...objevila jsem v Polsku psa, nepříbuzného, kterým bych asi kryla...

baruska
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:16
- Nahlásit

Mám ji od p. Zindulkové z Liberce,co má chovnou stanici Diamant severu, ale jinak je z Prostějova Ailley Japansun,otec je Aki du Center Club Moloss Wolf, matka Aibe Japonská zlatíčka

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:27
- Nahlásit

baruska

Jo tak. Otec mojí fenky je Adashi Diamant severu takový klasický rodokmen ze strany otce. Matka je maďarka.
Aki-super, akorát už taky začíná pokrývat všechno, co se hýbe. Nemáš někde Akiho pedigree? Je tam Ryoma?

baruska
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:33
- Nahlásit

Jinak mohla by jsi mi o nich něco říct,už jsem měla všechno možné,voříška,NO,jezevce,baseta atd. o tomhle jsem jen četla a moc se v tom nevyznám.
Např.jsem četla že nemají rádi vodu,ta naše jo,potápí se i z hlavou - ovšem nevím jakou roli v tom sehrál fakt, že náš druhý pes je labrador.
Dál vím, že se nerady učí a nenechají se cepovat, ale základy posluš. umět musí,chytrá je dost,ale taky tvrdohlavá jako mezek - tak jak na ni ?
Basseta jsem taky naučila a nebylo to jednoduché.
A pak potřebuji vymyslet něco, abych z nich obou Báry a Elišky (obě feny) udělala správnou dvojku.

baruska
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:38
- Nahlásit

To že Aki pokryl snad všechny poslední vrhy v celé ČR jsem si všimla, poslednímu nerozumím - co je pedigree?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:40
- Nahlásit

baruska
Hele, tosu mám jen jednu a ani ne moc dlouho co se týče správné dvojky-měla jsem, pak se měsíc s druhou fenou neviděly a teď po menší feně tosa hrozně pase a nesnese ji. Takže už jsou sólistky. Se samci tosa bez problémů, normálně se s nima "rve" a lítá po zahradě, jako kdysi s malou fenkou. Asi by to šlo dát zase do kupy, ale nechce se mi s tím patlat poslušnost-naučí se časem sama, je to chytrý pes. Na cvičák to není, ani na sporty. Oni si všechno udělají po svém, ale dobře vodu ráda teda nemá, jak čert kříže

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:48
- Nahlásit

baruska
pedigree je rodokmen.

baruska
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2008 09:11
- Nahlásit

Dík za ten rodokmen
A jak ji učíš, ta naše odkoukává od Barči(lab),proto asi i ta voda.
A ještě, všude píšou netrestat, co tedy dělat když 15krát za sebou skočí na Barču a já ji 15krát strhnu s tím že ne a ta tvrdá palice jen vystupnuje vrčení a pokračuje dál.
Otočím ji k sobě chytnu hlavu a kouknu do očí a dám povel sedni, ale jak ji pustím udělá zas

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2008 09:15
- Nahlásit

baruska
A ještě, všude píšou netrestat, co tedy dělat když 15krát za sebou skočí na Barču a já ji 15krát strhnu s tím že ne a ta tvrdá palice jen vystupnuje vrčení a pokračuje dál.
Zabít jednej s ní jako s jakýmkoli jiným psem, jen trochu více s citem.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání