| Autor |
Zpráva |
Barus
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 22:21
- Nahlásit
Dnes jsem byli s feňulí na procházce. Vody se nebojí, chodí do ní dobrovolně, dřív už do ní šla, hrála si tam s jiným psem, aportovala klacík a baví jí, jak to cáká. Ale hodila jsem jí do rybníka klacek a asi trochu dál, než stačila a ona začala jako plavat, ale divně, jako kdyby stála na zadních a hnala pod sebe vzduch a začala s přetáčet na záda... A šla pod vodu. Přítel šel okamžitě do trenek a skočil pro ní. Málem jí nevylovil... Jsem úplně v šoku, nikdo jí do tý vody nenutil, šla tam doborovolně a s radostí, s vodou už dříve do styku přišla. Je možné, že psi neumí plavat? A dá se je to naučit? Plavat bychom s ní chtěli, je to dobré na kluby a osvalení. Dík za odpověď.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 22:26
- Nahlásit
Barus
na http://dogwise.com bych ji koupil plovaci vestu pro pejsky (maji velikosti i tvary snad pro kazdou rasu) a nedal bych ji nazrat dokud by nepreplavala rybnik tam a zpet (kdyz budete klikat, urcite to zvladne)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 23:54
- Nahlásit
argosek
co máte pane svářeči proti klikru? Náhodou, nám to funguje. Dyž teda není baba na blízku
Barus
ono to chvilku trvá než se naučí plavat pořádně a aby se na to dalo koukat. Můj pes se tedy vyloženě netopil, ale při prvních rozplavbách ten pohled stál opravdu za to , nohy mu visely dolů a mlátil předníma
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 23:58
- Nahlásit
PetraK
nemam nic proti klikru, proc mate ten dojem? :-P
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:02
- Nahlásit
argosek
proc mate ten dojem?
sem tam nějak cejtila irónii, ale esli to nebylo tím, že sem odpoledne pucovala zrcadlo irónem???
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:04
- Nahlásit
argosek
P.S. dyž na mě chcete vyplazovat jazyk, musíte to po za pomlčkou napsat ale malý, asi tagle
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:06
- Nahlásit
PetraK
sem tam nějak cejtila irónii, ale esli to nebylo tím, že sem odpoledne pucovala zrcadlo irónem???
Esli to nebylo tím, že pan Argošek jinak neumí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:16
- Nahlásit
Walda
že pan Argošek jinak neumí.
a to bude jistě vono! a tak ho asi teda požádám, esli by nemohl pro nablblý psát úvožofky
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 08:29
- Nahlásit
Barus
já musela mojemu pesanovi ve vodě doslova hejbat zadníma nohama aby pochopil, že se to má a teď je ve vodě jako vydra
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 08:56
- Nahlásit
Barus
jděte s ni do vody a přidržte ji trochu pod břichem zadek , aby se do vody položila . Někteří psi to dělají, že jakoby stojí, zadek jim padá dolů a oni mlátí do vody předními tlapami, je kolem nich vodotrysk , ale neplavou , většina z nich se z toho rychle dostane sama a začnou plavat normálně, ale můžete jí takhle pomoci .
|
ijáček
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 09:53
- Nahlásit
Barus
Ahoj, tak tohle přesně dělala ta naše loni. Musela jsem jí vzít do vody sebou a učily jsme se plavat. Jdi tak aby si ty stačila, jinak se utopíte obě. Z toho dne jsem si odnesla pár pěkných škrábanců a utopil se mi řetízek ALE UMÍ PLAVAT!!!!!!
drž jí pod břížkem, ona se musí naučit vědět, že jí ta voda unese, musí té vodě důvěřovat.
|
Barus
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 13:09
- Nahlásit
To ona vodě důvěřuje, ale jak přesně píšete, asi nehejbá zadníma nohama, protože v tý vodě jakoby stojí... Tak až bude teplo, tak to zkusíme naučit. Já si právě myslela, že když se vody nebojí, tak to přijde samo, ale ona se nám opravdu málem utopila, fakt šla ke dnu...
|
ijáček
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 13:44
- Nahlásit
Keska šla taky ke dnu, podle mě dává ten zadek a nohy dolů, protože se chce dotýkat země, prostě neví, že ta voda jí bude nadnášet.
Musím říct, že učit psa plavat je pro kolemjdoucí velká zábava ale smáli se jen oni, já se topila, protože jsem taky nedošáhla na dno a ona se prostě chtěla chovat
|
Barus
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 14:12
- Nahlásit
No my jsme taky museli vypadat komicky, přítel v trenkách lovil psa v hlubinách , já poskakujíc v šoku na břehu. Naštěstí teda dejchala, sem se bála, že se nalokala vody, ale otřepala se a byla OK. Teď už to vypadá jako sranda, ale takovej šok jsem snad v životě nezažila, vidět psa jít ke dnu... Za chvíli už k vodě zas lezla... Já si taky myslim, že chce dostoupnout na dno a nechápe, že tam nestačí. Už se těším, až začnem trénovat, se utopíme obě
|
ijáček
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 14:18
- Nahlásit
Keska se takhle začla topit v potoce - teda v bahně, najednou se začla propadávat jak v bažině, rychle jsme k ní letěly jí zachraňovat, naštěstí se z toho dostala sama, chvilku jí trvalo (asi tak 5 - 10 minut) než zas do toho potoka vlezla, no a pak už se jí tam odtud nechtělo Taky jsme se dost vyděsily.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2014 23:46
- Nahlásit
Jedna z fen mi prostě neplave... Chtěla by, snaží se, ale nějak o tom moc dumá a vždy začne prskat vodu. Nevěří si, bojí se, ale hrozně jí to láká, když vidí tu druhou.
Má cenu plovací vesta? Dá se to s tím naučit?
I kdybych jí měla nosit vestu s sebou a nasadit až u vody, prostě udrží to psa nad vodou? A jaká, koukala jsem zatím jen na vesty od Hurtta, někdo nějaký tip? Dík.
|