| Autor |
Zpráva |
lillii
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 11:02
- Nahlásit
Ahojky všem,
máme rok a půl starého pejska lhasa apso s PP, ale papíry stále nikde . Koupili jsme ho v jedné chovatelské stanici s tím, že nám bude průkaz původu zaslán. Chovatel nám jej údajně poslal, ale pošta jej nejspíš ztratila (posílal mi potvrzení z pošty). Poté jsem s chovatelem komunikovala a ten mi slíbil, že zařídí duplikát. Jenže již je to od té doby rok a duplikát stále nikde. Chovateli se nemůžu dovolat a na maily neodpovídá. Lze zařídit duplikát bez chovatele? Jak postupovat?
Chovatelská stanice by myslím měla být kvalitní.
Děkuji za odpověď.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 11:04 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit
lillii
žádost o vdání duplikátu na cmku
http://www.cmku.cz/index2.php?stranka=formulare
|
lillii
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 11:11 - Změnil/a: lillii
- Nahlásit
younglady
Díky.
Platí se poplatek?
Jen nemám originál poštovního dokladu, jen to co mi poslal chovatel naskenované.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 11:13
- Nahlásit
lillii
to já nevím, bližší info si už budeš muset zjistit na cmku
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 11:24 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
lillii
Jestli bydlíš v Německu, tak si zažádej rovnou o export pedigree. Na české papíry ti štěně do neměcké plemenné knihy nezaregistují.
Vydání není drahá záležitost cca 400 ,- Kč.
|
lillii
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 11:31
- Nahlásit
Smečka
Ty jsme právě měli mít. Dávali jsme na ně chovateli 500,- Kč.
Lze požádat o duplikát těchto papírů? Na stránkách není žádný formulář a já nevím jak se postupuje .
No my bysme teď byli rádi, kdybysme měli alespoň nějaké papíry.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 11:45
- Nahlásit
lillii
Já jsem vystavovala nedávno export pro jedno ze svých štěňat a platila jsem necelé 400,- plemenné knize. Stovku bych neřešila. O duplikát určitě žádat jde. Napiš jim email, jsou celkem ochotní na poradí ti, jestli se ti nechce přímo telefonavat. Také záleží koho uvedl chovatel na plemenné knize jako majitele, předpokládám že tebe a pak žádáš ty.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 11:46
- Nahlásit
lillii
Jestli ztráta proběhla na poště, měla bys žádat náhradu na nich. Záleží ale také jak byly papíry poslány, jestli byly pojištěny proti ztrátě atd. Pokud nebyly, myslím že ti peníze nikdo nedá.
|
lillii
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 11:51
- Nahlásit
Jo jasně, tu stovku neřeším..jen nemám ani peníze ani papíry.
Napsat tam zkusím.
Koho uvedl vůbec nevím, ale doufám, že mě.
Na poště žádal náhradu majitel (ten kdo dopis podal) a podle toho co mi tehdy psal by měl dostat těch 500,- od pošty, jenže teď už se s ním nejde spojit a ja bych konečně chtěla mít po roce a půl papíry.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 12:06
- Nahlásit
lillii
jenže teď už se s ním nejde spojit a ja bych konečně chtěla mít po roce a půl papíry.
To chápu. Jestli tě sám nekontaktuje a nesnaží se ti nějak pomoci příjde mi dost nezodpovědný. O papíry zažádej, nic jiného dělat nemůžeš. S chovatelem se ti třeba časem podaří navázat spojení.
|
lillii
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 12:24
- Nahlásit
Taky se mi to zdá nezodpovědné.
Psal mi loni koncem července, že zažádal o duplikát a že by měl být do 30 dní. Tak to trošku nevyšlo . To už by ho měli mít hotový 10x. A ani v časopisech nebyl uveden v žádostech.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 12:45
- Nahlásit
lillii
Nám kdysi pošta dala za ztracenou grafickou kartu náhradu až za rok.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:07
- Nahlásit
lillii
Psal mi loni koncem července, že zažádal o duplikát a že by měl být do 30 dní.
Tohle lehce zjistíš na plemenné knize.
Mě došly exporty asi po dvou měsících od zažádání a okamžitě jsem je posílala majitelům.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2008 00:27
- Nahlásit
lillii
Určitě si napište rovnou na ČMKU a vysvětlete svou situaci. Nezapomeňte uvést tetování/čip pejska, jeho celé PP jméno, příp. přidejte kopii kupní smlouvy, kde jste uvedená jako majitel a kde by měly být i nacionále chovatele a identifikace pejska. Měli by vám dát vědět, jaký PP byl vašemu pejskovi vydán (jestli vůbec) a jak si příp. zažádat o duplikát.
|
polaskovaalka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 11:46
- Nahlásit
Ahoj všem zajímalo by mě já jsem o chovu nikdy neuvažovala ale jeden nikdy neví jak probýhá získávání průkazu původu kdo ho vydá co v něm je kolik stojí atd. prostě všechno. Děkuji.
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 11:55
- Nahlásit
dobrý den, chtěla jsem se jen zeptat, musí mít oba rodiče papíry, aby měli papíry i štenátka?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 10 Úno 2010 11:59
- Nahlásit
Lucinka22
Nejen papíry - oba rodiče by měli splňovat podmínky chovnosti, který určuje klub chovatelů ...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 16:07
- Nahlásit
Tinta76
A ještě doplním - nejen splňovat podmínky chovnosti, ale i mít na to papír
A ještě papír na to, že spolu můžou mít štěňata
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 16:14
- Nahlásit
Dines
A eště papír na papír.......
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 16:18
- Nahlásit
jablunka
A eště papír na papír.......
Nojono, je těch papírů fakt moc...já mam jen jednoho ubohýho hafíka, a mám k němu 3 papíry
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 16:31
- Nahlásit
Dines
Nojono, je těch papírů fakt moc...já mam jen jednoho ubohýho hafíka, a mám k němu 3 papíry
Zlatý vočkováky.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 16:53
- Nahlásit
jablunka
Aha, ještě pas - takže 4
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 17:05