Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / První hárání
Autor Zpráva
Kniga
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2008 00:14
- Nahlásit

Jak fence vysvetlit, ze se nic nedeje? Prisla jsme domu, Spoty byla jakasi vydesena, ale to jsme prikladala, tomu ze si bracha hral se svejma flintickama (je airsoftak a zitra ma akci), mno po chvilce jsme si vsimla, ze luxuje koberec, tak jsme se lekla, ze treba ma ucpany zlazky jak pes rodicu, ale preci jen je to stene, tazke mlada na to aby mela takovy probnlemy, no a jak jsem ji vzala do naruci tak mi bylo jasno, je to tady, dva dny pred devatym mesicem a hara. je z toho jakasi spatna, furt mela tendenci se utirat o ten koberec, aji venku to delala, kdyz jsem ji nasadila lkalhotky, tak se parkrt ohnala po ocasku, ale jinak si jich nevsima, ma se tendenci olizovat i pres ne teda... Poleha, je desne klidna, je mozny, ze by se tak zmenila za 10 hodin? rano byla jeste hrava aktivni a divoka jako kazdy bigli stendo... ted mi lezi u zidle (to jeste nedelala)...

Radecha
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2008 00:17
- Nahlásit

Klidně z toho může bejt nervní. Kolísání hormonů atd.

argosek
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2008 01:39
- Nahlásit

Kniga

vies, jedno haranie je vzdy prve

po nom z vysky ton
po nom z vysky chut
nejde z hlavy von
nejde zabudnut

vieeees, jedno haranie je vzdy prve

po nom z vysky tien
po nom z vysky dym
este o nom viem
uz ho nevidim

prve je to
z dvorou a kin
ked smies byt s nou
ked smies byt s nim

prve je to
z troch surnych slov
ked smies byt snim
ked smies byt s nou

Kniga
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2008 16:21
- Nahlásit

Radecha a takova zemna behem par hodin?
jako je dneska jakasi desne klidna... vubec nevim jestli mam nechat v klidu nebo se ji snazit rozhecovat a atak, ted este vymyslet kam chodit ven abychom nepotkavali moc psu... dlais tri tydny na voditku,a si ji koupim flexi...

wami
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 10:50
- Nahlásit

Kniga
smarja, zas to moc resis...

jestli chce byt v klidu, nech ji v klidu, jestli ma naladu na mazleni, tak ji hodne mazli, pocitala bych s tim, ze pres harani bude i pubertalni ("nechci delat, nebudu delat, dejte mi se vsim svatek"), tak si akorat pohlidej, abys nemela tendence ji "litovat", zkratka i s haranim se posloucha. Akorat ji zbytecne nedrt, jestli si nechce hrat, nevnucuj se ji...

Priznam, ze ted si nejak neuvedomuju, kolik ti je, ale tusim, ze coby zenska PMS uz znas...? No tak si vem, jak se citis ty, ona se citi stejne - litaji hormony, cloveku se nic nechce, ale je schopny fungovat v ramci moznosti normalne...

Neessi
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 12:30
- Nahlásit

wami
čék aby furt něco vysvětloval,že jo

wami
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 13:15
- Nahlásit

Neessi
a tak vysvetlovani mi nijak zvlastni neprijde... to je v poho...

spis me jen prekvapuje, na co vsechno se da ptat...

Neessi
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 13:31
- Nahlásit

wami

Mě už ne.Lidé jsou různé...........Hlavně se tak strašně vzdalují od přírody,až z toho mám občas strach.

Smečka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 14:34
- Nahlásit

wami
Já si spíš říkám jestli jsem normální, když mi všechno příjde normální a co by se vlastně mým psům muselo stát abych měla tendence se nad tím pozsatavovat, neřkuli to veřejně řešit.

Neessi
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 15:03
- Nahlásit

Smečka
a co by se vlastně mým psům muselo stát abych měla tendence se nad tím pozsatavovat, neřkuli to veřejně řešit.

Já tě chápu,ale raději to hned odvolej,aby se nic nestalo.Znáš to,člověk si myslí,že všechno zvládne a pak příjde nějaká pecka.
Já si raději denně říkám:to je dobře,že jsou čubís v pohodě,jen aby nám to vydrželo.

Radecha
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 15:15
- Nahlásit

Kniga

Jak píše wami, nechat bejt a hlavně nelitovat. Příměr s PMS je velmi trefný.

Smečka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 21:14
- Nahlásit

Neessi
Jj taky jsem pověrčivá. Hned jak jsem to napsla, šla jsem přepočítat psy

Neessi
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 21:20
- Nahlásit

Smečka
Jj taky jsem pověrčivá. Hned jak jsem to napsla, šla jsem přepočítat psy

polaskovaalka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2011 12:11
- Nahlásit

Ahojte všichni tak poprvé háráme. Já vím, že to tady už několikrát bylo ale i tak se zeptám na pár věcí. Mám nějak omezovat vycházky. Moje fenka je zvyklá deně lítat po venku 1-2 hodiny. Ale bojím se, že neodhadnu období a stane se nehoda. Taky ji nechci stresovat tím, že ji budou obletovat psi. Koupila jsem sprej na hárající fenky chci se zeptat jestli je používáte a s jakým výsledkem. Doma ji zabavím ale nevím na jak dlouho. Bydlím na bytovce s velkým dvorem ale branka je nespolehlivá tak jestli ji mám mít pro jistotu na vodítku i během venčení bohužel s ní nebudu moct být venku ani na tom dvoře protože sousedka má psa, a ještě jak mám poznat ve kterém stádiu je všechno co sem četla je rozmezené od 5 do 10 dnů což je velký rozsah.

Petule88
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2011 12:09
- Nahlásit

ahojky,

také poprvé háráme, je nám 8měsíců a jedeme druhý týden...sprej na hárací fenečky mám a absolutně to nezabírá..možná první 3 dny ale pak už vůbec...psi mi zatím nechce, takže je k sobě vůbec nepustí tak ji i pouštím docela často když tam teda není moc psů a nejvíce ráno nebo večer...odpoledne už chodíme cestou kde nikdo nechodí abychom neprudili zbytečně...já ji hlídám a budu hlídat celou dobu co hárá, nevím jak je to s tím stádiem kdy je to možné a kdy ne takže já sleduju pořád někde jsem slyšela že nejhorší je to až když špiní a jakoby končí, ale nevím co je na tom pravdy..obletování psů je nepříjemné, ale pokud jsou majitelé aspoň trochu normální jde to..ovšem i na nenormální lidi jsem narazila a to už bývám trochu agresivní

pajda222
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2011 13:56
- Nahlásit

když fenu chytíte za slabiny a mírně zmáčknete a ona dá ocas na stranu, tak začly dny, kdy by se nechala nakrýt. Nebo když ji očuchává pes a ona ho(ocas) dá ke straně, tak to je to samé.

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2011 16:40
- Nahlásit

Tak já se vyjádřím ještě k prvnímu starému příspěvku - mě když čuba začala hárat, taky koukala jak kdyby jí ulítli včely, vysloveně nešťastná a nevěděla co - tak jsem si spolu sedly na gauč, já jí vzala za tlapku a asi pět minut jsem jí vysvětlovala co se to v jejím těle děje a proč a co to znamená - ale co je nejhorší, čuba se po té pětiminutové předášce sebrala a plná nové energie a optimismu odkráčela pro míček - a pak že nám psi nerozumí

Papi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2011 17:33
- Nahlásit

pajda222
no s tím dáváním ocasem na stranu před psem to není tak jednoznačné,teda aspoň u mé fifiny.Ona se vystavuje snad každému psovi co potká těsně před háráním,během hárání i po něm,asi mám doma malé "kurviště nymfomanku" nebo si to neumím vysvětlit.

pajda222
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2011 07:13
- Nahlásit

Papi
jj, kurva to je.

polaskovaalka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2011 08:43
- Nahlásit

Na procházky chodíme na místa kde psi moc nebývají ale samozřejmě uplně se jim vyhnout nedá. Sprej používám a stříkám ho i na práh dveří. Včera jsme šli přes pole do vedlejší vesnice k rybníčkům a když jsme se vrátili tak by nikdo nevěřil, že mám jorka. Mám trochu problémi se sousedkou která si myslí, že sem ji pořídila jejímu jorku psovy na sexualní hrádky. Vůbec ji nezajímá, že ani jedna s nás nemá chovné psy a že je ta moje na štěňata moc mladá, prostě když ji chci na dvoře venčit tak vyjde s tím svím taky venčit a i když mám svoji na vodítky ona se ani nesnaží toho svého přivolat. I když jsem ji o to žádala. Jinak to ta moje holka zvládá velmi dobře. Už aby to bylo za náma.

Petule88
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2011 09:54
- Nahlásit

jo tak já mám taky kurvu, ona totiž ocásek dává na stranu už asi týden, ale pejsky k sobě nakonec nepustí si ani čuchnout tak proto ji hlídám stále jinak moje čubina je hrozně líná, nechce moc jíst (ale to ona nikdy, je takový nejedlík, kdyby nemusela umře hlady), protivná je, chce se více mazlit... no a když ji pustím, mám připravý párek aby věděla že když přijde dostane moc dobrou věcičku
Polaskovaalka taky už to chci mít za sebou! kolik dní je za vámi? achich jo.. a ta tvoje sousedka je pěkná blbka teda...

polaskovaalka
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2011 07:59
- Nahlásit

Hárat mi začla 1.4. přesně takže ještě hodně. Včera mi ji nenechala v klidu vyvenčit ani než jsem šla do práce takže musela jít potom na plinku. Mam v plánu ji dat v létě vykastrovat ať máme obě pokoj. Štěňata stejně neplánujeme tak to bude nejlepší.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání