| Autor |
Zpráva |
mikie
|
# Zasláno: 4 Čec 2005 16:24
- Nahlásit
Ahoj všichni, máme 2leteho bernaka.minuly rok jsme s nim jeli na dovolenou k baltu-aby mu tam nebylo takove vedro jak na jihu (stejne pak byla tropicka vedra ale bobes to kupodivu krasne zvladal , koupal se v mori, hral si na plazi a vubec nevypadal ze by ho to teplo nejak omezovalo.to mi pripadli horsi nektere teple dny v cr kdyz bylo dusno.mam pocit ze ten pomerne silny vitr u more to teplo kompenzoval.tento rok jsme narazili na vyhodny zajezd do italie do apartmanu kam se muze brat i pes.je to pro nas velke dilema, prece jen je italie teplejisi.cestu bychom meli zmaknout-mame klimu a jeli bychm castecne prec noc.poradite nam?mate nekdo podobne zkusenousti?za vsechny navrhy dekuji.
|
Lenka + T.
|
# Zasláno: 4 Čec 2005 19:56
- Nahlásit
Já jsem teda se psem u moře nikdy nebyla, ale podle mě, pokud se pes může ráchat ve vodě a být ve stínu a nechodí na dlouhé procházky na slunku, tak je to v pohodě.
|
*sara*,
|
# Zasláno: 4 Čec 2005 21:55
- Nahlásit
Teď jsme se vrátili z Chorvatska. Byli jsme tam bez psa,ale viděli jsme tam dost lidí, co si psa tam berou. Jen na některých plážích je zákaz psů. Chtělo by to pláž, kde jsou stromy, aby mohl ležet ve stínu a apartmán s klimatizací. Nevím jak v Itálii, ale na několika místech v Chorvatsku (např. Makarská riviéra, Istrie)jsou dobré pláže- napůl pláže jde slunce a napůl rostou borovice a je krásnej stín. Takže pro pejsky je to dobré- můžou ležet nablízku páníčků, kteří se opalují a oni chtějí být ve stínu a potom se třeba jít zchladit do moře.
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2005 22:20
- Nahlásit
My sme v Taliansku tiež boli len bez psov. Boli sme v Caorle a v Rimini. Na to Rimini si ohľadne psov veľmi nepamätám, ale v Caorle na pláž v pohode mohli. Lenže nikde tam neboli stromy, len rozpálený piesok. V Rimini nám zakazovali použiť vlastný slnečník. Takže aj toto by bolo dobré si dopredu zistiť, či v danom letovisku môžu na pláž psy a či je možné mať vlastný slnečník.
|
Kimina
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2005 11:13
- Nahlásit
Ahoj,
my jsme tedy byli v Chorvatsku také bez psa. Musím uznat, že některé dny bylo takové horko, že jsme měli co dělat, abychom to ustáli. Asi bych si to tak neužila, protože bych pořád dohlížela na psa, jestli je v pořádku. I když pokud chcete být každý den u moře a bude se moci koupat, tak proč ne. Ale co když budete chtít někam na výlet, nebo večer za zábavou. No, většinou je mi psa líto, když ho nechávám doma, ale vždycky si říkám, že když ho můžu nechat ve svém prostředí s lidmi, které zná, je to pro něj lepší, než ho vláčet tolik hodin v autě do takového hicu. Záleží to jen na Vás, ale zkuste zvážit, co je pro Vašeho psa méně stresující. Jo, a užijte si dovolenou.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Led 2006 12:03
- Nahlásit
My byli loni se 7 měs. pejskem Bolonáčkem v Chorvatsku,prvních 14 dní v září.Bydleli jsme na opuštěném místě v ryb.domku,přímo u moře.Na pláži bylo dost přírodních stínů pro nás i pejska.Celou dobu byl volně puštěný,myslím,že mu nic nescházelo.Určitě to bylo lepší,než jej od nás na tu dobu odloučit a nechat někde u příbuzných.Vyhrabal si nad pláží v kamení pod dřevěnou lodí pelíšek a tam spávall ve stínu.Když mu bylo horko,šel se sám namočit po pás do vody a pak se vrátil do stínu.Venku měl pořád čerstvou chladou vodu na pití i granule,do kterých se mu ale dávali mravenci,ty jsem musela hlídat.
Příští rok s pejskem jedeme znovu, ale samozřejmě zase na nějaké opuštěnější místo a také cestujeme v noci,to je v autě bez klimatizace příjemně.A to nejen pro pejska.A taky nám s pejskem bylo mnohem veseleji.
Pejsem ležel cestou celou dobu v autě na zadním sedadle mezi našimi 2 kluky.Cesta mu taky nevadila,častěji jsme zastavovali,ať se proběhne.
Jediný menší problém byl v suchých travinách a bodláčcích,které se mu rády cuchaly do srsti.To jsem vyřešila tak,že jsem celý prostor kolem domu obešla a vše problematické vytrhala.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Led 2006 21:43
- Nahlásit
Já mám taky berňačku, a nedovedu si představit, trávit s ní dovolenou u moře - stačí jí teplé léto tady (je jí 14měs.), byla z toho hotová a zalézala do chládku ve sklepě přišlo by mi to jako trápení vláčet ji s sebou takovou dálku a ještě do toho tepla ... Ale na druhou stranu známí s berňákem absolvovali Chorvatsko a až na to že se hafanovi udělal hot-spot tak si nestěžovali - kvůli zapaření se jim dovolená zkrátila a frčeli domů ...
|