| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Čec 2005 07:52
- Nahlásit
Ahoj všetci čo máte Bullmastiffa. mohli by ste mi niečo o tomto plemene napísať? ako sa správa akými chorobami trpí a tak? Ďakujem Vám!
|
jana33
|
# Zasláno: 4 Čec 2005 13:31
- Nahlásit
anonyme, na mujpes.cz je přímo forum chovatelů bullmastifů. Určitě ti tam poradí
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2005 21:43
- Nahlásit
ahojky jsme chovatelé bullmastiffů,jsou to ůžasná zvířata s velkým srdcem pro rodinu,jsou velmi sensitivní na výchovu,potřebují tvrdou,ale láskyplnou ruku,milují děti a svou rodinu.Chorobami moc netrpí,ale pozor na tzv.torzi žaludku,jako jiní velcí psi,je to zrádná potvora,a už nám zabila dost zvířat,jediná prevence-klid po jídle,krmit vícekrát denně,a ten klid i před jídlem(min.2 hodiny)milují procházky.Jsou velcí,mohutní amají velké srdce.Zdraví BOHEMIA EBERO
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Čec 2005 11:55
- Nahlásit
Elvira,
Chcela by som sa opýtyť, keďže máš už skusenosti s týmto plemenom:aká veľká by maly byť 7,5 mes. fenka bullmastiffa? Do akého veku rastie. Viem že je to u každého jedinca iné, ale aspoň tak približne. Ďakujem veľmi pekne.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2005 20:26
- Nahlásit
elvira
Znám dva, oba samci a každý je totálně jiný ve stavbě těla. Asi jako když se podíváš na amerického buldoka štíhlého a robustního typu. Který je u bullmastifů typičtější? Který má být?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Čec 2005 22:07
- Nahlásit
tak zatial vyzerá že je taka štíhlejšia.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Čec 2005 22:55
- Nahlásit
je to velmi odlišné, a hodně závisí na genetice,jsou jedinci,kteří jsou v pubertě lehčí a vymakanější a když dospějí tak zmohutní,bullmastiff dospívá později,je to moloss,obecně má bít bullmastiff tzv.cvek,kvadratický,silný,mohutný,ale má být i mrštný,dnes je tady hodně vidět tzv.prasopsi,to už nejsou praví bullíci,mrkni na některé stránky anglického chovu,tam jsou bullmastiffové hodně pracovní a mají taky podmíněně zdravější kostry.Každopádně fenulku nepřekrmovat,nohy musí být jak latě,počkej kolem 2 let to vyspěje a bude tak jak má být.Moc ji neprohlížej,stejně za nějaký půlrok bude jiná.Výška je taky o ničem,může se vytáhnout během měsíce do výšky a pak dohánět mohutnost,každopádně shrnuto:nižší robustnější cvek(pozor nezaměnovat s tlustým prasopsem) Měj se fajn a kdyžtak zas napiš Elvíra
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Čec 2005 22:57
- Nahlásit
to jsem byla jáááá,zapoměla jsem se přihlásit pá....
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2005 23:04
- Nahlásit
zase já ted už doopravdy
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Čec 2005 09:16
- Nahlásit
ďakujem ti pekne.