| Autor |
Zpráva |
Lusahu
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 14:10
- Nahlásit
Akutní dotaz: Ted mi volal bejvalej přítel, že ze psa lezou červi, prej i dlouhej,takže asi tasemnice a já nevim,co ještě... hned na mě vyjel,že je to z masa.. Rozešli sme se asi před měsícem, asi měsíc předtim jsem oba psy (já mám čubu) začla krmit masem, čuba je pořád na mase, jeho pes od rozchodu na granulích nějakých marketovkách. Co myslíte,může to být z toho? Čuba příznaky (?) nemá,ale byli ve styku, mám jí preventivně odčervit,nebo koprologii? Měli jste někdo skušenost s červi po mase? Ach jo,doufám,že to neni z toho ( Předtim jsme odčervovali v létě,od tý doby ne...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 14:21
- Nahlásit
Lusahu
Jestli nežral čerstvou nepřemraženou zvěřinu, tak si můžeš být prakticky stoprocentně jistá, že z masa to není. Nejspíš někde olízl nějaké dobře zaleželé psí nebo kočičí hovínko, to je naprosto běžný zdroj parazitů. A díky tomu, že po marketovkách nemá v žaludku zdaleka tak kyselé prostředí, jak by měl na mase, mají paraziti volné pole působnosti.
Pro jistotu bych fenku rozhodně odčervila, tím nic nezkazíš.
|
Lusahu
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 14:24
- Nahlásit
lamalucni
uuuf,to se mi ulevilo, zrovna sem chtěla ještě dopsat, že maso mají zásadně přemražený, od vetamixu.... tak díky,snad mi bude věřit,že z masa to neni...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 14:29
- Nahlásit
Lusahu
To spíš bude škrkavka než tasemnice. Škrkavka vychází celá, tasemnice (pokud není mrtvá) tak po dílcích.
Daleko větší pravděpodobnost nakažení je z nějakého mezihostitele, může to být i malá bleška, kterou pes spolkne.
Řešení pro psa s červíkem je jednoduché a levné, tak nevím proč se tak vzteká. U feny by se dalo udělat vyšetření trusu, je ale lépe odebírat kousky po vícero dnů a udělat směsný vzorek, protože by se mohlo stát, že tam třeba v den odběru prostě žádná vajíčka nebudou.
|
Lusahu
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 16:43
- Nahlásit
Evey
Řešení pro psa s červíkem je jednoduché a levné, tak nevím proč se tak vzteká
páč mě přece obviňuje z veškerýho neštěstí, který se snese na jeho hlavu... (potažmo psovu pr**l)
asi brnknu vetce, jak přesně mám posbírat ty vzorky na vyšetření, doufám,že mě pani neseřve, prve mi krmení masem vymlouvala, tak snad mi nebude řikat - já jsem vám to řikala...
lamalucni
zdaleka tak kyselé prostředí, jak by měl na mase, mají paraziti volné pole působnosti. přesně tohle byl jeden z důvodů, proč jsem začla takhle krmit - vyšší odolnost vnitřností proti parazitům atd, tak právě uplně ve mě hrklo,jestli to nakonec neni žvást nějakej, ale tak snad ne...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 05:44
- Nahlásit
Lusahu
jak přesně mám posbírat ty vzorky na vyšetření Třeba nějak takto URL
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2012 14:26
- Nahlásit
Nebude někdo v Praze, středočesku, objednávat Falco nebo při nejhorším i Vetamix? přidala bych se tak 20-30 kg, tak do měsíce
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2012 18:11
- Nahlásit
stetisek123
pokud nemáš problém zajet si pro něj do prahy, můžeš si sama objednat a koupit množství, který potřebuješ v Kunraticích, zavážejí tam Pošváře: http://hlusakoval.sweb.cz/uvod.html
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2012 18:28
- Nahlásit
stetisek123
Nebude někdo v Praze, středočesku, objednávat Falco nebo při nejhorším i Vetamix? přidala bych se tak 20-30 kg, tak do měsíce
kdybys nikam nejela přidala bych se též..cca 12kg asi ,hrubomletý šišky,,víc tam nenarvu
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2012 18:34
- Nahlásit
davidkova renata
to mě furt nevytrhne, jaksi.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2012 18:47
- Nahlásit
stetisek123
to mě furt nevytrhne, jaksi
to je mi jasný trupko ))) ale mě by to vytrhlo ,takže když se někdo ještě zúčastní,hlásim se se svejma 12kilama do počtu
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2012 18:57
- Nahlásit
stetisek123
davidkova renata
já musim maso koupit nejpozději příští týden, můžu vzít max 10 kilo, víc se mi nevejde. Ale to by vás taky nevytrhlo asi co?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2012 18:59
- Nahlásit
Gerda
to by vás taky nevytrhlo asi co?
tak třá se někdo přidá eště ..písnem atuši ne? zatim bysme měli teda min. 50kg když si božka veme 30
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2012 19:25
- Nahlásit
davidkova renata
no, ale já beru levnější, žádný svaloviny a nevim jak z toho vypotíme 2 a půl tis... to je to. jako mrazák mám prázdnej, klidně těch 50 kilo,ale nejsou děngy
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2012 19:42
- Nahlásit
stetisek123
ale já beru levnější, žádný svaloviny
já beru hrubomletý s droby nebo bez,taky to levný!
ale vetamiks má na kila ne na prachy ne?70kg to je ted myslim
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2012 19:44
- Nahlásit
davidkova renata
jo, asi jo, já nevím. Jako já bych si to ráda namíchala s pošvářem z Kunratic, takže právě s vetamixu jen nějaký co nemá pošvář
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2012 19:50
- Nahlásit
stetisek123
Jako já bych si to ráda namíchala s pošvářem z Kunratic, takže právě s vetamixu jen nějaký co nemá pošvář
bože furt musíš cosi komplikovat ..hele voboje dohromady nedáme,na to zapomen
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 00:48
- Nahlásit
davidkova renata
Vetamix má 70 kg a min. 1400 Kč.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 07:35
- Nahlásit
davidkova renata
dyž von má Pošvář nádherný kuřata, super dršťky a psi milujou ty jeho gurgle,...
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 07:38
- Nahlásit
co to jsou gurgle?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 08:09
- Nahlásit
Yves
no hrtany, syrový s mašem. Holky to maj moc rády
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 18:08
- Nahlásit
stetisek123
kde kupujes posvare? objednavas nebo nekde primo? vemes mi kdyztak priste neco na zkousku?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 18:13
- Nahlásit
lucYnka XIII
Kousek od vás se dá koupit, v Ploučnický, v kunraticích.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 18:19
- Nahlásit
Gerda
to uz mi nekolik lidi vysvetlovalo, ja furt hevim kde to je D
Ploučnická ulice?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 18:30
- Nahlásit
lucYnka XIII
jojo, Ploučnická. Když sjedeš od kolejí Volha na kruhák, dáš se doleva, potom hned první nebo druhou doleva, z té hlavní, rovnoběžná s hlavní je právě Ploučnická, ten baráček je rohovej, prodejnu nepřehlídneš, za vratama tam hlídaj 4 velcí psi
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 18:38
- Nahlásit
Gerda
za vratama tam hlídaj 4 velcí psi
Leonbergeri? a ten baracek je nad rybnikem jakoby smerem k lesu?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 19:07
- Nahlásit
lucYnka XIII
na druhou stranu vod rybníka. Na kruháku doleva, když jedeš shora.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 22:03
- Nahlásit
Gerda
nevim, dam si to do navigace bych se jinak urcite ztratila
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2012 16:11
- Nahlásit
Gerda
počkej, když jedeš jako ven z Kunratic, tak je to odbočka doprava...
Luc kldně ti něco vemu, pojedu tam ale ažtak kolem 15.6.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2012 12:31
- Nahlásit
pojedu dneska, zejtra pro Pošváře do Kunratic, nechcete někdo něco?
|