| Autor |
Zpráva |
Nori
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 21:46
- Nahlásit
Ahojte,
po více jak roce jsem nechala opět vyšetřit krev psovi. Ledviny dobré, ale má nízký obsah vápníku a je dehydratovaný... Dávám každý den kuřecí křídlo ráno a večer mleté maso s mořskými řasy Kelpa, srst má parádní... Sem tam dostane na okus vepřovou kloubovou kost. Poraďte. Někde jsem četla přidávat do vody lososový olej. Dnes sem mu udělala kuřecí vývar odpoledne a večer byl doslova "učůraný", na každých pěti metrech jsme stáli, váží 11kg. Vápník budu asi řešit přidáváním citrátu vapanatého ve formě prášku od Giom.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 22:00
- Nahlásit
Nori
Pridej skelety, kureci. Nez pridavat ciste vapnik chemicky. Navic, pokud je pes v poho, zdrav, vesel a happy, nekdy ty rozbory zpusobi vic paniky, nez dobra.
A s tim pitim, jsou piči a nepiči, by zdejsi panicka od mamuta Huga mohla vypravet, co si pamatuju fontanky pro psa... Vodu mu zkousej davat odstatou, pripadne teda necim trochu ochutit - staci do vody dat jen trochu vyvaru - lzici treba, aby mu to vonelo. A casteji obmenovat, aby to panackovi nezkyslo.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 08:06
- Nahlásit
Fifi
jsou piči a nepiči
Moooc hezké
K původnímu dotazu: To kuřecí křídlo je jen jedno denně? A ta mletá směs je bez kostí? To by bylo opravdu málo. Mám 11kg fenu a 15kg psa, 1 křídlo je fakt málo. Stejně jako Fifi bych nepřidávala hned "chemii", ale prostě a jednoduše víc kostí. Dobré jsou ty skelety, já se k nim moc nedostanu, takže beru ve Vetamixu převážně křídla nebo celá kuřata a ze směsí neberu ty "čisté" (např. hovězí hrubomleté, telecí mleté), ale ty, kde je přimícháno něco chrupavek nebo kostí (např. hovězí a drůbeží směs syrová, kuře celé mleté).
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 10:08 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
corgi Fifi
Ano, jedno denně. Tak tedy obměním křídla za skelety, jsou aj levnější a od řezníka čerstvé, mám zdroj za 9kč/kg. Ty z vetamixu (křídla) se mi moc nelibily. Beru všemožné štagle a teď obměním výrobce. Když ne Giom tak ještě mě napadly mořské korály...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 21:00
- Nahlásit
Nori
To jedno křídlo je opravdu málo, moc už nevážím, ale matně si vzpomínám, že jedna "kostní" porce pro toho mého těžšího dělala 220g. Teď už tolik nejedu podle jídelníčků, takže někdy třeba pár dní za sebou nedostanou žádné echt kosti, ale žijou převážně z těch mletých směsí s kostmi. Pak koupím celá kuřata nebo křídla a mají zas pár dní jen porcované kuře. Čisté maso v podstatě vůbec nedávám.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 21:02
- Nahlásit
Fifi
To je nááádhernýýýý!!!
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 08:09
- Nahlásit
přidáváte někdo pupalkový olej?
Jestli jo, máte nějakou oblíbenou značku? Nebo dáváte někdo pupalkový olej + něco (na internetu je toho hodně)
a prý je hořký, nemáte s tím někdo problémy, že by to psiska nechtěli?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 12:56
- Nahlásit
Monty
já ho kdysi dávala, koupila sem ten v kapslícha normálně ho dostávali s baštikou
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 13:15
- Nahlásit
Monty
Jestli jo, máte nějakou oblíbenou značku? Kupuji tento URL. Občas si dám i já, je to nahořklé jen trošičku, po zamíchání do žrádla to nemůže být ani znát (dává se jen troška).
V bobulích dávám rybí olej URL
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 13:20
- Nahlásit
stetisek123
uno problémo, mí nedostávají paštiku
Evey
dík, jo rybí olej jim asi taky koupím, ale asi od walmarku
jak to dávkujete? myslím pupalku i rybí olej?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 13:43
- Nahlásit
Monty
U rybího oleje jsem si řídila testů na Idnes, ale už jsou rok staré... URL
jak to dávkujete? Střídmě, raděj méně, než moc. To je rada, co. Řídím se velikostí psa, ten můj má 40 kg, takže poloviční dávku pro člověka. Nedávám každý den, pupalku třeba 1x týdně, rybí olej 1-2 týdně.... Sem tam biotin. Olivový olej atd.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 13:46
- Nahlásit
Evey
aha díky, já mám prcky - westíky
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 13:49
- Nahlásit
Monty
uno problémo, mí nedostávají paštiku
no ti moji taky ne, ale prostě byla v lednici baštika a každej den dostali ždibec s kapslí
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 13:50
- Nahlásit
Evey
když jim dám jednu tobolku týdně, tak to nebude moc, ne?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 16:16
- Nahlásit
Monty
já je měla "nařízený" od veta a dávali sme jednu denně. Měla alergii na bleší kousnutí a neustále lupovala a drbala
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 17:34
- Nahlásit
stetisek123
já to chci jen jako dolněk, psí oleje, jsem nechtěla kupovat, bůh ví, čím je to konzervované, chtěla jsem obyč. tekutý, ale ten už se nevyrábí
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2012 16:18
- Nahlásit
Četli ste nejnovějšího Štourače? Je to jak by mi mluvil z duše
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2012 16:40
- Nahlásit
stetisek123
super, moc pěknej článek!
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2012 16:43
- Nahlásit
Gerda
jj, lidskej, selskej a přirozenej. Já tenkrát četla tu slátaninu od Dvořákový a bylo mi smutno, jak vymejvá mozky všem pejskařům. Proto mě tahle reakce potěšila.
Kdyby někdo měl origoš ze Světa psů, moc bych poprosila o scan
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2012 16:51
- Nahlásit
stetisek123
zkusim pohledat časák, je možný, že ho mám.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2012 18:41
- Nahlásit
díky bohu za každýho takovýho veta..bohužel jich moc neni
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2012 19:56
- Nahlásit
Napadlo mě, když pěstuju stévii, jestli nevadí, když jí přidám do krmení i psovi. Co jsem o ní četla, byla to samá pozitiva, přihodila jsem jí do zeleninový směsi, co dávám k masu.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 06:54
- Nahlásit
Monty
když jim dám jednu tobolku týdně, tak to nebude moc, ne? Určitě ne. Trošku jsem hledala, jestli jsou nějaká doporučená dávkování pro člověka, někde uvádí bez omezení, někde 1-2 g, někde 4 g ... / den. Jen ty bobule jsou docela velké, nevím jestli to takový prťavci zvládnou spolknout. Kapsle by se ale určitě dala propíchnout a nakapat do žrádla.
Gerda
Napadlo mě, když pěstuju stévii, jestli nevadí, když jí přidám do krmení i psovi. Stévie je diskutabilní, u nás se používá zatím jen jako sladidlo a to pes asi moc nepotřebuje. V EU není zatím povolena jako potravina, ale nenašla jsem proč, když jinde se konzumuje... "V Nařízení Komise (EU) č. 1131/2011 ze dne 11. listopadu 2011. Evropský úřad pro bezpečnost potravin schválil
bezpečnost steviol-glykosidů, získávaných z listů rostliny Stevia rebaudiana Bertoni, jako sladidla. Stanovil přijatelný
denní příjem (ADI) pro steviol-glykosidy, vyjádřený jako ekvivalenty steviolu, na 4 mg/kg tělesné hmotnosti na den."
Asi tak jako se všemi bylinkami - s mírou.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 07:29
- Nahlásit
Evey
už jsem to objednala, v pátek by to mělo dorazit, tak uvidím, jak to bude velké, když tak jim to budu propichovat
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 17:57
- Nahlásit
stetisek123
Ten odkaz na Štourače už nefunguje a já jsem si to nestihla přečíst! Krucipísek!!!
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 21:09
- Nahlásit
corgi
No, koukám že ne, ale třeba je to dočasný. V diskusi v jeho poradně píše, že při aktualizaci webu se ho chystá uveřejnit u sebe na Bonodě
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2012 13:14
- Nahlásit
znáte tohle? Asi nový?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2012 23:35
- Nahlásit
Sušíte psům jejich oblíbené trávy? Já teď přemýšlím, až budeme sekat, že bych jim srhu a pýr nasušila
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2012 23:41
- Nahlásit
kachna_
Budu vypadat divne, ale Dorote sem pyr pestovala v kvetinaci pres zimu. Chutnal ji jen cerstvej. Jinak sem bylinky spis mrazila, koprivy mlady.
|
Kachnička1986
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2012 13:22
- Nahlásit
Holky, Timous mi dolinal (jeste trochu pelichal, ale uz zadny extrem), ale zacina mit trochu lupy.. nedrbe se nic, parazity nema, co s tim? Kazdy den dostava do zradla lososovy olej, bereme Roboran...
naky napad?
|