| Autor |
Zpráva |
Nori
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2012 19:35
- Nahlásit
Stalo se Vám někdy, že pes vyblil maso se zeleninou za 24hod nazpět? Celý den v pohodě byl a teď tohle...
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2012 19:38
- Nahlásit
stetisek123
A není to tím, že navýšili množství a cenovou hranici? Jinak kvalita stojí i za...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2012 19:45
- Nahlásit
Nori
že pes vyblil maso se zeleninou za 24hod nazpět?
A mel o vyblitek pak zajem? Nebo vyhodil bordel ze zaludku a odkracel? Nam se to teda nestalo, kdyz cuba shltla vetsi kus, tak vyblila obratem nebo po par minutach. Jestli treba nejaka virozka?
Zato dneska a v noci cuby blily fest Dostaly po delsi dobe ucho uzeny a zrejme bylo nejak chyceny, pritom na omak nematlavy, na pohled ok a smrad jako normalni ucho. No a jakej byl srumec.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2012 22:21
- Nahlásit
Fifi
No šel ke dveřím a já to hned uklidila, ale stalo se to kdysi vícekrát a zájem měl co vím o to asi dvakrát... Ale teď jedl večeři... Možná to bylo z hladu nebo z horka? V pokoji mám celkem teplo...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2012 11:20
- Nahlásit
ahojte, chtěla bych udělat psovi směs zeleniny na zmrazení, ale nevim, co tam všechno dát, napadá mě leda tak mrkev s petrželou a co dál? ať je to pestřejší
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2012 11:30
- Nahlásit
Shelticka
a co dál?
řepa, kapusta, zelí, špenát, brokolice, květák, mangold, bylinky....
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2012 14:44
- Nahlásit
zelený salát a jiné lupeny. a rajčata.
|
Lusahu
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2012 18:44 - Změnil/a: Lusahu
- Nahlásit
jabka, hrušky, červená řepa, porek, čínský zelí
já jsem dala i cibuli a česnek,co na to řikáte?
edit: cibul a česnek samozřejmě v minimnožství - jedna cibule a asi 5 stroužků česneku na 10 kilo zeleniny...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2012 19:14
- Nahlásit
to se dá všechno dát zmrazit bez újmy? nevim, ale mě takové to měkké ovoce a zelenina moc vhodný k mražení nepřijdou ne?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2012 19:51
- Nahlásit
Shelticka
Nejhodnotnější je zelenina listová, té by mělo být cca 50% (čínské zelí, zelí, kapusta, špenát, salát...), zbytek cokoliv, na co si vzpomeneš - nejlíp červená řepa, mrkev, brokolice. Plus já tam v sezóně přidávám, co zrovna vyrostlo (a má nějaký smysl) - řeřicha, roketa, kudrnka, pažitka, dýně.... Bylinky spíš dávám čerstvé, ale proč nezmrazit, jestli máš
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2012 20:15
- Nahlásit
díky
No mám zatím mrkev, petržel a ledový salát. Brokolici tady mají mít v akci, tak se pro ni stavim a ještě chci zkusit splašit tu řepu
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2012 20:23
- Nahlásit
jo a květák máme
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2012 20:25
- Nahlásit
Shelticka
Moji po květáku strašně prdí, ale u venkovních se to dá snést Taky je tu větrno po kapustě, zelí a topinamburech...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2012 21:13
- Nahlásit
Na ty nadýmací věci pozor u velkých plemen s rizikem torze...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2012 08:50
- Nahlásit
no ten květák máme hlavně dneska my na oběd, tak jestli uchráním nějakej kousek, tak to tam bude mít spíš jen tak na spestření
|
Lusahu
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2012 10:35
- Nahlásit
Mám dotaz, krmíte někdo hovězí oháňky?? Včera a dnes jsem čubě dala,včera takový ty užší kousky a dneska se mi zdálo jestli neni ucpaná,kadila jen tak trochu a tlačila dost... Tak ráno jsem jí dala ten větší kus,že jí nechám okousat to maso - bylo ho tam dost, a pak že jí to vezmu,jenže ta svině to chvíli okusovala a pak to snad spolkla celý byl to kus dlouhej tak 7 cm,dost obalenej masem...tak se trochu bojim o ní co myslíte,rozloží se ta kost,nebo cooo? no už bude zas dostávat jen křídla,prdim na pokusy... (btw,fená má 26 kg,je to takovej zmenšenej ričbek)
A ještě se chci zeptat,nemáte zkušenosti s hyrolyzovaným kolagenem? Je to sypká forma, mělo by to být dobře vstřebatelný a je to dost levný oproti normální kloubní výživě,tak přemejšlim jestli to nezakoupit,teda jako prevenci... Díky dobří lidé
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2012 10:53
- Nahlásit
Lusahu
Mám dotaz, krmíte někdo hovězí oháňky??
já, když se k nim někdy dostanu, ale právě to vždy kombinuju i třeba se svalovinou, nebo vnitřnostma, aby to nebyla čistě jen ta oháňka. Když mi přijde tak ten pytlík rozdělím na tři-čtyři části a ty pak přidávám k něčemu jinému.
|
Lusahu
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2012 11:11
- Nahlásit
mě se zdálo že tam toho masa a šlach je celkem dost...no tak snad to holka zpracuje...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2012 11:13
- Nahlásit
Lusahu
já to prvně udělala taky tak a právě že taky jaksi byla tlačenice , takže pro další už jsem to udělala tak, že to spojím s něčím jiným.
|
Lusahu
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2012 13:44
- Nahlásit
PetraK
Hlavně aby tu tlačenici nakonec vytlačila a někde se jí to nezaseklo...
A ten hydrolyzovanej kolagen náhodou neznáš? Zajíbalo by mě jestli to někdo vůbec používá... stojí čtvrt kila 84 korun,což je paráda,dává se lžička/den/25 kg psa
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2012 16:27
- Nahlásit
Lusahu
Oháňky jsem kupovala, když je Vetamix začal dělat. Pes 15kg je poolejované zvládal, ale pak začali do těch pytlíků dávat víc těch tlustých kusů a skoro žádné tenké, pes se ucpával, tak už to neberu. Občas oháňku vepří nebo kraví seženu u řezníka.
O tom kolagenu jsem nedávno diskutovala s někým na facebooku ve skupině Přirozená strava psa. Už se i tady na diskuzi psalo, že: "V nevařených nožkách je lyofilizovaný kolagen, který se vstřebává tam, kde má a tudíž pomáhá" (MVDr. Špruček), zatímco ve vařeném sulcu je ten hydroněco, který byl hitem v r. 2006 - od té doby zřejmě tedy doba pokročila, těžko říct.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2012 17:01
- Nahlásit
Lusahu
já dávám hydrolyzovaný kolagen+3 psům přidávám ještě Alavis pro koně, z toho jedné staré fence občas čisté MSM
|
AliceaAtrej
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2012 18:39
- Nahlásit
Ahoj, měla bych dotaz. Jsem z Příbrami a chtěla bych začít s BARFem, ale nikde okolo jsem nenašla žádný zdroj méně tradičních druhů masa jako skopové apod. Nevíte někdo o něčem? Díky moc
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2012 20:20
- Nahlásit
AliceaAtrej
Pídila bych se po místních menších farmářích. Třeba i u nějakého malého řezníka se optat, jestli mu někdo nedodává na jaře jehňata, jestli někoho nezná.
|
AliceaAtrej
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 15:38
- Nahlásit
Dobrý nápad, díky za radu
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 17:47
- Nahlásit
AliceaAtrej
A na co to potřebuješ? Máš alergika nebo co?
|
AliceaAtrej
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 21:35
- Nahlásit
Ne, alergika nemám. Jen bych mu jídelníček chtěla zpestřit, pokud mu to nebude dělat problémy. Když nic takového neseženu, nic se nestane. Bude dostávat to maso, které je běžně k dostání. Jedna firma ze S Moravy se teď chystá zavážet i Čechy, tak se s nimi snad domluvím.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2012 09:47
- Nahlásit
AliceaAtrej
Já jsem sehnala husí, kachní a brojleří "zbytky" tak, že jsem si všimla, že kolegyně berou od jednoho farmáře husy a kuřata. Líná huba, holé neštěstí, zeptala jsem se, co dělají se zbytky, a ejhle - dvakrát ročně dostanu zadarmo několik tašek "odpadu"
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 22:11
- Nahlásit
corgi
OT, neco pro tebe.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2012 18:51
- Nahlásit