| Autor |
Zpráva |
silvie
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2008 23:09
- Nahlásit
Ahoj všem,
ráda bych se zeptala, jestli máte někdo zkušenost s psí boudou od firmy Pet mate - jedná se o izolované psí boudy tvaru Indigo nebo Rulf.
Našla jsem je na netu, protože sháním boudu pro bígla, a bohužel se mi nepodařilo objevit "kamenný obchod", kde by je prodávali, jsou k dostání pouze v internetových obchodech, takže si ji nemůžu prohlídnout "na vlastní oči". Zajímalo by mě, jestli tyto boudy mají opravdu takové izolační vlastnosti, jaké uvádí prodejce. Dále mě zajímá, jestli je tato bouda v případě potřeby přenositelná (nenašla jsem nikde údaj, kolik bouda váží - chceme ji umístit do průjezdové garáže, kde je pravděpodobné, že ji občas budeme muset vynést). Další otázka, která mě zajímá, jestli je bouda "hygienická" (problém blechy a tak ).
Prodejci v internetových obchodech uvádí u těchto výrobků popis:
Konstrukce se skládá ze tří vrstev vytvářejících celkovou sílu a odolnost. Jedinečná izolace dusíkem zajistí teplo v zimě, chládek v létě. Snadno omyvatelné vodou. Boudy mají ve spodní části odtékací kanálky. Prostředí odolné proti blechám, zabráňuje jejich uhnízdění. Velice stabilní při silném větru – nepřekotí se! Energeticky účinné – v kruté zimě je pes schopen boudu vyhřát vlastní tělesnou teplotou, která je v ní dokonale izolovaná.
Boudy jsem našla na internetových stránkách: http://www.happyanimals.cz/psi-boudy/
Předem moc děkuji za všechny rady a zkušenosti,
Silvie Klosková
e-mail: silvie.kloskova@centrum.cz
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2008 07:28
- Nahlásit
Nějak tomu vyhřívání nevěřím, bouda otevřená venkovním podmínkám, není tam předsíňka.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2008 08:13
- Nahlásit
Mucholabka
Tak tak, a navíc se mi zdá malá, bouda na celoroční užívání musí mít předsíňku s menším vchodem, kde se pes protáhne a ložnici tak velkou, aby se tam pes pohodlně postavil. Tady v té boudě na něj potáhne, tak jak by si to mohl vyhřát. Není nad klasickou boudu zateplenou polystyrenem.
silvie
Boudy nechce hledat přes internetové obchody, ale hledej výrobce boud a kotců, na netu jich je spousta,určitě si vybereš nějakého poblíž a tam můžeš boudu i zkouknout. Nebo se pozeptat někde poblíž v truhlářství, u nás je tam taky dělají. Napiš odkud jseš a třeba ti někdo dá na nějakého výrobce tip.
|
silvie
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 15:08
- Nahlásit
Díky moc za rady, dám na vás a boudu nechám vyrobit.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 18:30 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Odkud jsi? Tady u nás se jeden truhlář na výrobu psích bud specializuje, na míru, s předsíňkou, zevnitř dřevo, zvenčí dřevo, mezitím polystyren nebo minerální vlna. Je to asi 20km na východ od Moravské Třebové. Boudy jsou průběžně k vidění, i celý proces výroby.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 18:32
- Nahlásit
Našla jsem ho na netu:
http://chovatelske-potreby.sbazar.cz/bouda-pro-psa -vranova-lhota-o1211177.html
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 21:31
- Nahlásit
aren
To je dobrý kontakt, já co sem našla na netu tak byla cena od 7 do 12 tisíc a tady je cena hluboko pod....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2008 15:42
- Nahlásit
Kdybyste potrebovali vypocitat presne rozmery pro sveho psa, kouknete na muj web:
URL
Je tam i odkaz na puvodni zdroj, kde jsou rozmery pro velka plemena.
|
Janis
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2008 22:35
- Nahlásit
Bígl není vůbec plemeno na ven. Sebezateplenější bouda nepomůže, Psi mají snížený práh pocitu zimy. Každý pes chovaný venku na stáří nemůže na nohy. Na cvičáku nás učili, že správný chovatel sebechlupatějšího psa při nula stupních nenechá v noci svého psa venku a vezme jej do baráku. Proč mám psa, když jej nechám v boudě? Pes je smečkové zvíře a nyní jsme pro něj smečka my, tak proč ho nechávat zbytečně o samotě?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2008 22:58
- Nahlásit
Janis
Můj pes by ti pěkně poděkoval, kdybys ho rvala do baráku, když konečně se mu splní vytoužený sen a nasněží a mrze.
A jinak dovedeš si představit ten teplotní šok, když psa vezmeš na noc do baráku kde je 20 stupňů a ráno ho vyšoupneš na den do mrazu? Ani srst by se mu nepřizpůsobila. Se psem musíš zacházet buď jako s byťákem, tedy mít ho pořád doma a jen chodit ven venčit a nebo musí být převážně venku, udělá si podsadu a je mu fajn. Samozřejmě když je -20, tak je lepší většinu plemen uklidit na noc někam dovnitř, ale ne tam kde se topí, ale třeba do garáže nebo do chodby. Pes se zimní podsadou by ti pěkně poděkoval za spaní ve 20stupňovém vedru. To se samozřejmě týká plemen, která mají podsadu a vůbec vhodnou srst, ostatní musí být v zimě v teple. A to nejen v noci, ale i přes den.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 07:41
- Nahlásit
Janis
s tím bych až zas tak nesouhlasila. na spoustě bíglích stránek i v knížkách jsem četla, že bígl být venku může - teda s pořádně zateplenou boudou.
navíc - bíglíka máme a problém s boudou jsme řešili nedávno - je to tak 4 týdny, co jsme pro bafinu boudu postavili. a řekla bych, že se jí líbí - sama se rozhodla, že tam bude i přes noc - prostě jednou jsem jí večer už z boudy nevytáhla...
Maya
na jednom fóru jsem napsala téměř totéž - tj. že se mi to zdá jako moc veliký rozdíl... a měla jsem pocit, že si to myslím jenom já, protože tam hodně lidí tam psalo, že to tak dělá a nemají problém... ale fakt už nevím, kde to bylo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 08:09
- Nahlásit
palma1
Maya
Ale když se psék venčí, ten teplotní skok je tam taky, ne? Jako srst se podle mého názoru přizpůsobí. Doma psi vyhledávají chodbu s nižší teplotou vzduchu a vyhřívanou podlahou. Ale ze staršího psa jsem bez váhání udělala byťáka.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 10:18
- Nahlásit
kachna_
Jenže něco jiného je když se pes venčí, tedy je víceméně neustále v pohybu a něco jiného když polehává na zahradě.
palma1
Oni problém nemají, ale ti jejich psi určitě jo, akorát to nemůžou říct.
Je to každého věc, já bych tohle svému psovi neudělala, ani bych ho netahala spát domů, v zimě vydrží v domě dobrovolně tak maximálně půl hodiny a já bych ho měla nutit na celou noc? Ještě by mi zkolaboval, vždyt to by bylo jako kdybych já šla ven do mrazu a po návratu šla spát stejně oblečená, tak jak jsem byla venku.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 10:23
- Nahlásit
kachna_
A čemu se ta srst přizpůsobí? Nízkým teplotám venku a nebo vysokým doma? Pravda je že ničemu a psovi bude venku zima doma teplo.
Jinak samozřejmě to střídání teplot při venčení taky některým psům vadí, vždyt různá nachlazení a podobné nemoci jsou vždycky jen u byťáků, nikdy jsem neslyšela, že by tohle měl nějaký venkovní pes. Proto taky dneska spousta lidí dává i chlupatým byťákům oblečky.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 10:39
- Nahlásit
Maya
Oni problém nemají, ale ti jejich psi určitě jo, akorát to nemůžou říct.
jo jo - moje řeč. já jsem ti tak ráda, že nejsem blázen (když mám tenhle názor... z tamtý debaty jsem tak vyšla )
kachna_
možná mi to nějak nemyslí... jak může být vyhřívaná podlaha a chladnější vzduch... my máme vyhřívanou podlahu jen v koupelně, ale taky tam máme vždycky největší vedro... (i když radiátor je vypnutý, tak ta podlaha to bezpečně vytopí)... když se nad tím zamyslím, tak i když bude pejsa vyhledávat chladnější místnost s teplou podlahou, tak tím, že bude ležet na tý podlaze a u země, tam má stejně nejlepleji - nebo ne?
Každopádně pokud půjde z +20 do -10 tak je to rozdíl 30°C, což mi přijde jako docela veliký šok. Navíc ten pejsa se nemůže oblíct ani vysvlíknout, hřeje ho jeho srst pořád stejně - ať je doma nebo venku. Pokud je doma a vezmeš ho ven jen vyvenčit, tak se hýbe a zahřeje se (třeba jako ty v zimě při sportu), ale na to, aby tam pak přes den třeba spal to je jiné - to se nehýbe a nemá se jak zahřát. je to asi tak, jako kdyby sis teď, tak jak jsi, vlezla do mrazáku a chtěla tam spát...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 10:47
- Nahlásit
Já uznávám, že to co obě tvrdíte má logiku, ale nějak mi k tomu prostě nesedí, jak se na váma zavrhovaný systém tváří psi co znám (chlupatí zdraví psi s možností zatepleného úkrytu co spí vevnitř).
Proč by si pes na takové pravidelné přechody nemohl zvyknout?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 11:47
- Nahlásit
palma1
Neboj, já myslím, že takových lidí je víc, určitě neznám nikoho, kdo by třeba malamuta rval v zimě do baráku a myslím, že každý, kdo má psa, který na zimu minimálně zdesateronásobí, možná i zestonásobí objem srsti, tak je taky s námi.
kachna_
Proč by si pes na takové pravidelné přechody nemohl zvyknout?
Protože to není možný, stejně jako není možný, aby člověk v rozdílných tepolotách existoval se stále stejným oblečením. Jo, přežije to, časem si asi i zvykne na střídání vedra a zimy, ale ideál to není. Na vyrovnávání teplot příroda psa i jiná zvířata vybavila letní a zimní srstí a to mu bohatě stačí. Pomíjím samozřejmě plemena, která už tuto srst nemají.
Každý kdo má chlupatého psa, který mění zimní a letní srst, tak ví, jaký je mezi nimi rozdíl a věřím, že by nikdy neudělal to, aby psa se zimní srstí zavřel do vytopeného pokoje na celou noc a nebo psa bez této srsti nechal na venku na mrazu.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 12:55
- Nahlásit
Maya
Já jsem prostě přesvědčená, že pokud má člověk zdravý rozum a nedohání nic do extrémů, tak bude fungovat jakýkoliv způsob ubytování psa.
To co obhajuju já je pes přes noc na chodbě, přes den venku se zateplenou boudou. Když mrzne, tak jsou psi doma. A nevěřila bych tomu, že většina lidí, co to takhle praktikují, "vyhodí psa na mráz", když je venku pod -5 (zaprvé to je v okolí Prahy tak deset dnů v roce), za druhé, většina lidí je na diskusi přísnější než v reálu.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:19
- Nahlásit
kachna_
beru, když je pes dejme tomu na chodbě, kde se temperuje tak kolem 5°C - tj. někde, kde je závětří. to mu skutečně neublíží. ale moc velké přechody mi připadají fakt "o zdraví". když by tebe někdo strčil nabalenou v zimní bundě do vytopeného obýváku a ráno stejně nabalenou vyšoupnul na celý den ven, tak taky dostaneš nejspíš pěknou rýmu... a vsadím se, že nabalené se ti v tom obýváku určitě líbit nebude.
ale máš pravdu s tím, že záleží, kde taky člověk bydlí - my v podhůří orlických hor - -5 a míň je tady v zimě docela často
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:33
- Nahlásit
Je pravda, že Praha a okolí - to je +10 stupňů oproti zbytku republiky, vidím to dnes a denně.
Je jasný, že všeho musí být s mírou, ostatně stejný případ je klimatizace v létě, taky je daný počet stupňů, o kolik se může teplota uvnitř a venku lišit a při špatném nastavení na větší chlazení už člověk riskuje zdraví.
Důležitý je, aby člověk znal svého psa, třeba můj pes tak do
-10 spí před boudou, do ní leze až při větším mrazu a nebo při velké plískanici, toho tahat do chodby byť s 5 nebo 10 stupňi by bylo proti přírodě, a navíc bych mu zkazíla noc. Naopak přece když uvidím, že to pes špatně snáší, tak si ho budu brát domů. Ovšem pak já bych ho už ven na celý den nevyšoupla.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:57
- Nahlásit
Maya
pravda pravda - ideální stav podle mě je - psí vchod ve dveřích (bohužel mi doma neprošel ). ať si bafík vybere, kde chce být. a myslím, že to je dobré i pro páníky takového nerozhodného psa, který chce být 10 vteřin venku a 10 vteřin uvnitř
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 16:21
- Nahlásit
palma1
Psí vchod ve dveřích by se mi taky líbil, ale jen když je slunečno a sucho, v tomhle počasí teda ne.
Mám psy naučený, že když je volám domů a oni nechtějí, tak nejdou, v tomhle případě je jim prominuto a když jsou doma a chtějí ven, tak si štěknou u dveří.
Samozřejmě pro ně nelítám každou minutu. A i tak je každý pes jiný, jeden přijde, obhlídne to doma a chce ven, víceméně se v domě zdržuje jen v létě, kdy se chladí na dlažbě, druhý jak kdy, někdy taky domů moc nechce, ale častěji spíš jo, ale omezuje to nejvíc v zimě, kdy se taky moc když se topí, doma nezdržuje, zato v létě je schopný pobýt na gauči celý den.
|