Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Pemmikan Kronch
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 19:47
- Nahlásit

Máte někdo zkušenosti s přidáváním Pemmikanu? Je to přípravek od Kronche, který se dá přidávat u psů s podvýživou. Má se dávat ke Kronch granulím. Dianici jsem totiž trochu přikrmila, dávala jsem jí granule, ale hlavně maso, rohlíky a sádlo syrové i škvařené. Pak jsem přestala se sádlem a zase spadla dolů a je vysušená. Tak nevím co s tím. Každopádně asi nadvakrát odčervím, srdíčko poslechnuté má. Co je lepší? Ten Pemmikan plus Kronch, nebo štěněčí granule a sádlo (mám na 4 dny zásobu sádla se kvarkama a chutná jí moc )? Nemám s Pemmikanem zkušenost a fakt z ní chci udělat soudeček napořád. Je fakt, že už je to stará fena, má podle všeho 13 let. Emmice už mi přibrala krásně. Přístup ke granulím mají pořád a maso vždy večer, Diana žere stejné porce jako tosa, Buca žere třetinu co Diana, a to je větší.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 19:51
- Nahlásit

Mucholabka
Je fakt, že už je to stará fena, má podle všeho 13 let

Počki,to je ta 5krát vrácená???To je teda síla,jaks na to přišla?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 19:54
- Nahlásit

davidkova renata
no, za prvé má očička úplně šedivé, za druhé leze jak housenka a za třetí mooooožnáááááááá vím kdo ji odchoval.

Už ti říkala Danka, co se mi včera stalo?

Kelly
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 19:57
- Nahlásit

Já s Pemmikanem zkušenosti nemám, ani nemám podvyživeného psa, ale spíš mám problém, že poslední dobou moc nežere, i když to zatím na něm není vidět. Nechutnají mu granule a maso s přílohou na něj taky nedělá velký dojem.

Zaujalo mě to sádlo a škvarky. Asi to vyzkouším, třeba potom začne líp žrát. No doufám, že se z toho nepodělá.

wami
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 19:57 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Mucholabka
pemmikan je rychly zdroj energie, neco jako jako je musli (nebo jiny energy "mlsky") pro lidi, tak akorat pro psy. To ji na vaze neudrzi...

Spis bych koukala po zivocisnych tucich, takze sadlo se skvarkama a tak... ale jestli je to uz takova babca, tak mozna pujde dolu s vahou diky veku at se budes snazit, jak chces...

Kelly
na rozezrani ji soupni pivovarske (nebo klidne i kalsicke) kvasnice...

Kelly
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:04
- Nahlásit

wami

Já jsem dávala Pangamin, ale ten taky moc nezabírá.

Mar
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:05 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit

Mucholabka
hele, my to dávali, vloni,když měl otravu díky které zhubl na 10 kg - a nabral to do tejdne zpět - ale ja kříká wami - neudrží to - po tom, co sme dávat přestali,to zase haprovalo,než se dostal na to, co měl předtím........

wami
to nám taky nezabralo...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:09
- Nahlásit

Mucholabka
a za třetí mooooožnáááááááá vím kdo ji odchoval.
tak to je síla,chudák,ta si taky asi užila.Dana mi nic neříkala,mluvily jsme spolu převčírem a budem až po víkendu

wami
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:11
- Nahlásit

Kelly, Mar
rada s kvasnicema je akorat okoukana, jediny pes, ktery mi nikdy nezral, byl dedek, a toho jsem nakonec dostala do kondice proste masem...

Mar
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:16
- Nahlásit

wami
okoukaná,ale fakt neplatí

já už to přestala řešit - jesice nejhubenější buldoček na světě,ale tak svalečky trochu má, lítá, vypadá spokojeně, tak ho prostě nechám a nebudu ho vyžírat - asi mu to tak vyhovuje...

Kelly
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:17
- Nahlásit

wami

No já jsem to chtěla vyřešit tak, že budu psovi vařit, ale nějak se to taky neujalo. Sní pár kousků masa a přílohu tu vůbec nechce. Těžko říct, co si představuje k jídlu. Možná mléčné výrobky, nebo je to vegetarián. Fakt nevím.

Kelly
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:19
- Nahlásit

Mar

To máme podobný problém! Já jsem myslela, že takovýho "hlupáka" mám jenom já.

Mar
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:21
- Nahlásit

Kelly
nene,žral mi v životě jenom tejden- to sme byli v chatce se foxteriérkou a kníračem (na táboře) tak měl asi strach,že mu to snijou,tže dycky poctivě vyjed misku inak se netkne

má jíst tak 200g denně, jí tak 3-400g tejdně počítám...

wami
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:21
- Nahlásit

Mar
tss, nyhodou vypada super... Deny sveho casu vypadal jak radiator na nozickach - a stejne vzdycky zral akorat "na preziti", taky jsem to nijak neresila... To ted, na stary kolena, uz by bastil, az by byl jak soudek...

Kelly
esi ono to nebude tim, ze ja nevarim krmim syrovym a co se priloh tyka, tak pouzivam nejcasteji krmny testoviny Tropo, coz se ve vode rozmoci napadrt a promichany s masem to nevytaha ani fajnsmekr...
Na druhou stranu, kdyz nechce, tak bych mu tam vrzla Roboran a neco zeleniny, a hotovo...

Mar
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:23
- Nahlásit

wami
joooo,žebra Béčkovi spočítáš i na dálku šecky

Kelly
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:26
- Nahlásit

Mar

Můj pesan má jíst okolo 600g a poslední dobou nesní ani 200g denně. Neexistuje způsob, jak ho přimět k tomu, aby žral. Já už na to nemám nervy, pořád dělat psovi "divadýlko" u misky. Nechce, tak nechce. Když vidím s jakým odporem pesan převaluje v tlamce každou granuli, tak jdu raději pryč.

Mar
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:27
- Nahlásit

Kelly
joo,to sme an tom stejně : kolikrát veme denně jednou do huby a konec ale přesně tak -tak tady prostě leží plná miska a nic jinýho nebude ,dokavaď miska nebude prázdná....

Kelly
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:30
- Nahlásit

wami

Syrové maso jsem zkoušela, jeden kousek si pesan vzal. Tvářil se jako bych ho chtěla snad otrávit. Ten Roboran určitě budu dávat. Jinak doplňujem minerály Biocalem.

Kelly
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:32
- Nahlásit

Mar

Ty máš francouzského buldočka? O těch bych si vážně nemyslela, že špatně žerou. Ale fakt je,že bych to ani neřekla do leonbergerů, než jsem si pořídila vlastního.

Mar
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:33 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit

Kelly
jj. ale máš recht, vono VŠICHNI OSTATNÍ buldočci na světě fakt problémy s jídlem nemaj

ale tak, mám ho ráda i když je dost rachitik

Kelly
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:37
- Nahlásit

Mar

Jo jo. To mi něco dost připomíná.
Já jsem měla předtím ohaře, a to bylo úplně o něčem jiném! Ten pes žral všechno, i to co se vzdáleně podobá jídlu. Tento pesan je fakt frfla.

No asi ještě budu investovat do pasty, která má psům zvýšit chuť k jídlu a když nepomůže ani to, tak to nechám být.

Kelly
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 20:39
- Nahlásit

Mar

Takhle tvrdý suchý rohlíky, to by našemu pesanovi šmakovalo. Hlavně když si je může sám ukradnout.

Bela
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 15:22
- Nahlásit

wamipemmikan je rychly zdroj energie, neco jako jako je musli (nebo jiny energy "mlsky") pro lidi, tak akorat pro psy.

oplati sa to kupit na treky? aku s tym mas skusenost?

wami
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 09:26
- Nahlásit

Bela
zkusenost mam takovou, ze na treky nejsou psi zdaleka tak hotovi... (doporucuju spis hroznovy cukr pro lidi! )

ale je to dobry tam, kde potrebujes silovy naraz energie - musher zavody, agility a pod. I kdyz maji psi natrenovano, tak na zavodech je vetsinou prece jen vic zenes, a tak - toz ja mam ten pemmikan hlavne na tohle
Jinak na tech trecich - to fakt zalezi, vzit to s sebou muzes, a uvidis, kdyz budes mit pocit, ze pes potrebuje nakopnout, tak se pemmikan hodi... osobne bych to videla na klasiku - psa to zacne poradne bavit presne na tom kilometru, na kterem to tebe bude prestavat bavit... :P

( Na agility jsem ho uz zavrhla, bohuzel je Lump i tak nabusenej vic, nez bych si byvala predstavovala, aby me vnimal, musim ho naopak tlumit )

Bela
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 10:08
- Nahlásit

wamiosobne bych to videla na klasiku - psa to zacne poradne bavit presne na tom kilometru, na kterem to tebe bude prestavat bavit
tak v tomto asi budes mat pravdu...
takze co? pre psa sa hroznovy cukor a pre ludi pemikan?

wami
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 11:05
- Nahlásit

Bela
ne, pro psa vlidne slovo a trpelivost (az te s bolavejma nohama potahne z kopce dolu )

a pro lidi hroznovy cukr

Bela
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 11:09
- Nahlásit

wami
tak ja bez hroznoveho ani na krok

brut
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 11:18
- Nahlásit

wami
pemmikan by jsi dala před závodama nebo až po? Přemýšlím, jestli bych ho občas nemohla dát babče při dlouhé procházce, přece jen mám pocit, že ke konci už jí dochází síla

wami
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 11:26
- Nahlásit

Bela
ja bych bez glukopuru nechodila vubec, mam trosku problem s hypoglykemii (ale nejsem cukrovkar, jen mam blby metabolismus) :P

brut
pred... po bych dala spis klidecek...
prece potrebujes nakopnout pred vykonem (pripadne v prubehu), po uz ti staci prirozena regenerace...

monika
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2008 11:29
- Nahlásit

No mě když nežrala dogina a na výstavě jsem dostala dobrou s prohlášením rozhodčího, že je Fanka podvyživená, tak jsem jí prostě 3x denně šiškovala jako husu. Dělala jsem to asi měsíc. Manžel prohlásil, že mě udá, že týrám psa (předtím vyhrožoval taky, protože byla Fanka jak z koncentráku).Přibírala krásně, pak se jí roztáhl žaludek a navíc tím jak žrala vlastně pravidelně pak dostávala i hlad. Ted žere v pohodě, když ne, vím, že se něco děje. Bylo to pro mě a asi i pro ni šílené, ale já se s něma fakt nemažu. Mají první poslední. Maso nechce ani syrové (darovala jsem 50 kilo vemen do útulku), ani vařené. Z příloh sežere kroupy a jiné nechce, ještě tak houskové knedlíky. Miluje rohlíky, ale to bych přišla na buben. Musí být čerstvý, jinak ani náhodou. Má granule, pokapané sádlem nebo výpekem z pod masa. Samotné je nechce tak furt něco vymýšlím. Dorka je popelnice, sežere cokoliv a v jakémkoliv množství. Lexina taky.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání