| Autor |
Zpráva |
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 11:25
- Nahlásit
Co děláte s exkrementy? Jak správně exkrementy kompostovat? Lze to vůbec? Nebo postavit extra jímku? Co pak s nimi?
Nevíte někdo co s použitýma plenkama po psovi? Existuje nějaká možnost ekologického zpracování?
Díky
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 11:30
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Vyhazuju je do popelnice. Kompostovat by asi šly, někde jsem četla, že kompostovat lze prakticky všechno. Ale osobně bych měla strach, že si budu šířit potenciální parazity, nebo viry. Takže já čas od času sbírám a hážu do popelnice, nebo do žumpy podle toho kam mám zrovna blíž a podle toho, zda se mi chce hrabat ty bobky zase z kyblíku ven.
S plenama nevím, asi to bude stejné jako s plenama po dětech - čili neekologické a zatěžující
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 11:40
- Nahlásit
Biluška
tak popelnice u nás nehrozí ) páč máme popelnici společnou s tchánem - ten by mi dal. Vždy když jedou popeláři, tak rychle tam šoupnu pytel za celý týden - jenže minule mi řekli, že exkrementy do popelnice nepatří , tak jsem se zeptala co s nimi a řekli mi, že dát psa do guláše a až pak se divili kolik toho ten náš pes vy*ral - a já jim najust neřekla, že těch psů je víc. Takže teď řeším kam s nimi.
Také jsem právě myslela na ty parazity. Takže kompostovat se bojím. Jenže když budu mít jímku, tak budu muset nechat vyvážet a může se to dohromady s lidskejma? My máme normálka jímku na lidské protože nemáme kanalizaci ale exkrementy psů pokud vím se tam dávat nesmí. a proč nevím.
Ty plenuše asi fakt do popelnice - ovínka z nich vyklepu a dávám bez nich do popelnice - ale stejně to dost voní. A je to neekologické.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 11:43
- Nahlásit
http://www.ecofit.cz/index.php?main_page=index&cPa th=5_9
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 11:45
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
jenže minule mi řekli, že exkrementy do popelnice nepatří
No hele,já bych to moc neřešila,do něčeho je zamaskuj ne?Nevim jak u vás,ale tady v Praze jsou někde takový ty koše s pytlíkama na houna a kam myslíš,že to popeláři při sběru sypou?Navíc tam lidi házej všechno nejen ty houna.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 11:58
- Nahlásit
Extrementy idu do spalovni. Takze pokial sa vam to vozi na skladku, je jasne, ze to smetiari nechcu zobrat. Tam, kde sa to vozi do spalovne by nemali robit ziaden problem...
Ci to moze ist do ludskej jimky, to netusim. Asi tiez zalezi, kde to vypustaju...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 11:59
- Nahlásit
Třeba by se mohlo hodit tohle:
http://www.baron.cz/pes/exkrementy/na-zahrade/i-0
|
Lure
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 12:01
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
A jak ti pracovníci poznají rozdíl mezi lidským a psím? Však tam akorát strčí hadici a vycucnou to.
Taky mám jímku, ale nějak mně nenapadlo to tam házet.To by potom asi museli jezdit 4x ročně, né 2x.Jinak máme kousek od baráku les a tam jedno místo u lesa, kam se dává biodpad ze zahrad.Takový kompost.Takže bobky zbírám do koleček a pak to tam vyvezu.I s trávou, listím a pod.Tento kompost se nevyužívá na zahradě.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 12:03
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Do popelnice to hážu zabalené v takovém tom černém pytli na odpadky. Prostě čas od času jdu, všechno to na zahradě posbírám, pytel zavážu a hodím do popelnice. Popeláři nezkoumají co v tom je . Nebo to vysypu do jímky (když jsem blíž k jímce), tam to už teprve nikdo nezkoumá . O žádném nařízení co by to zakazovalo nevím a podle mě je celkem jedno jestli jsou v té jímce exkrementy lidské, psí, nebo třeba klokaní. Likvidovat se to snad musí stejně, ne?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 12:06
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Vzhledem k tomu,že kompost na zahradu nepoužívám(nejsem holt Přemek Podlaha a nepěstuju nic krom šnitlíku),tak jsme vyčlenili zadní cíp zahrady,oddělený i plotem,kam se vyváží tráva ze sekačky i houna! Ono si to tam spokojeně vytleje aje klid!
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 12:09
- Nahlásit
U baráku ve městě to hážu do popelnic, kam taky jinam. U babičky na zahradě do hnoja nebo na kompost, kam je to blíž. A když se mi po... doma, tak to spláchnu do WC.
Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 12:31
- Nahlásit
Do popelnic to ofiko nesmí - je to biologický odpad...
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 13:11
- Nahlásit
isdpch
je z toho nebezpečnej odpad a do popelnice to nesmí
když jsem se na školení o odpadech zeptala na likvidaci psích výkalů-zda se smí házet do popelnic, tak se mi paní odbornice (zastupuje nás v EU) na odpod vysmála a řekla mi, že komunální odpad z veřejných košů se považuje za nebezpečný sakumprásk - nikdo nezkoumá, zda je tam vskutku něco nebezpečného a rovnou se sním nakládá jako s nebezpečným a to prý platí i pro netříděný odpad z popelnic v domácnostech a nemám si prý s tím lámat hlavu a házet to tam
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2008 14:14
- Nahlásit
aren
ten kompostér je malej - ten by byl u nás plný za chvilku ) a ne za týden. Ale jako námět dobré. Už vím, že existují nějaké ty bakterie - takže v létě uděláme extra jímku a budu tam dávat ty exkrementy a pomůžu jejich rozkladu těmi bakteriemi - a pak to dáme na pole.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2008 14:17
- Nahlásit
sarax
http://www.ecofit.cz/index.php?main_page=index&cPa th=5_9
tý jó, to je drahé. Tak na eko pleny raději zapomenu.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2008 20:57
- Nahlásit
Zatím,jak už tu někdo psal,do pytle a do popelnice. Až bude hotový kompost,tak do něho.
|