| Autor |
Zpráva |
rendik
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 17:50
- Nahlásit
Musím se s vámi podělit o poznatky z dnešního nákupu. Procházím takhle nejmenovaným supermarketem a samozřejmě jsem se zastavila u regálu s granulemi, konzervami a hlavně s pamlsky a sušenýma ušima. Koukám, co se mi tam nezdá a oni to nové granule, dokonce s nápisem "premium". Tak si říkám, že to bych teda chtěla vidět, protože "značka" všehovšudy žádná - nebo teda alespoň ne nic známého, nějak se to jmenuje, že jo... Tak teda koukám na složení a musela jsem to číst dvakrát - na prvním místě kuřecí maso (23%), pak kuřecí moučka, pak kukuřičná moučka,..blablabla... Granule skoro zadarmo (cena klasického supermarketového šrotu) a složení (tedy alespoň podle toho pytle) lepší než Acana - Kurecí moucka, ovesná moucka, rýze, kurecí tuk (konzervovaný vitamínem E, kyselinou citrónovou a rozmarýnem),...
|
puro
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 18:11
- Nahlásit
sakra, dnes uz ani lacny srot neni to co byval
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 18:33
- Nahlásit
puro
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 18:56
- Nahlásit
Rendik a co je to za granule? nebo v aspon v kterym supermartketu. myslis, ze to slozeni faktz muze mit takovy?
Otazka jestli tam je taky sul a barviva, marne se snazim steneti sehnat granule co budou relativne solidni ("zdrave") a zaroven ji budou chutnat... (pro rypalky varene maso obcas dostane, dyczky z toho ma prujem, syrovy davat nemuzu)
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 19:00
- Nahlásit
rendik
Asi na tom něco bude . Nebožka Brajenka jeden čas žila u mojí máti, ale já jsem ji zásobovala krmením. Nekupovala jsem jednu značku, ale vždycky to, co se namanulo, nebo jsme to zrovna vyhráli . Pokud to tedy nebyl absolutní šrot. Jednou jsme koupili cosi (fakt už nevím co), stálo to cca 800,- (10 kg) . Přivezu to k našim a tam stál pytel zn. Kaufland. 10 kg za 155,- Kč . Jako první bod jsem vynadala matce. Máti se hádala, že je absolutně jedno jakými granulemi ji krmí. Dovlekla jsem ji k pytlům a začala porovnávat složení. Světe div se, Kaufland vyhrál . Na psovi to teda vidět nebylo, šla z formy, pyodermie se rozjela ve velkém.... pak jsem ji vzala domů, začala krmit tím žrádlem co vyhráváme a Brajka se pomalu vracela do formy. Tak ti nevím, jestli na těch supermarketovkách prostě nekecají.
Jo a jednou jsem se bavila s prodavačkou v Kaufu co dělají s neprodaným zbožím. Myslím přímo krájené sýry, salámy a tak. Prý to jednou týdně někam centrálně sváží a dává se to do granulí pro psy.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 20:00
- Nahlásit
Kniga
Bohužel jsem ten název zapomněla, ale určitě obsahoval to slovo "premium"... Na pytli je tusím ridgeback a je to krmivo pro dospělý psy. Bylo to v Penny, vedle měli Pedigree a vedle Pedigree Boddie (složením se to Pedigree dost podobá, vzhled neznám ). Určitě to složení příště prozkoumám pořádně.
Taky se mi to složení zdá podezdřelý, ale všude se píše, že podle nějakýho zákona se musí uvádět jako první to, čeho je tam nejvíc a tak... otázka je, jak moc se to dodržuje, no...
Biluška
Kauflandový Dante jo? Já se vždycky zděsím, když náhodou potkám na návštěvě u strejdy něco takovýho. Nedávno jsem se s nima o granulích bavila a bylo mi řečeno, že krmí Pedigree, protože pes nic jinýho nechce. Kupovali mu dokonce (!!) i Chappi (áááááááá ) a on ho nechtěl. Prostě Pedigree je nejlepší, no... A můžeš vysvětlovat co chceš jak chceš...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 20:02 - Změnil/a: Mar3
- Nahlásit
rendik
jj,takovou má přítel babičku - ted teda zaplatpánbu svýmu psovi už vaří,protože "ona granule moc nechtěla a ona je asi taky nějaká alergická jako muj Berry, protože ona z nich vždy měla průjem" (kupovali 10 nebo 15kg asi tak za 100,- Kč ) z toho věřim by se pos**l snad každej
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 20:05
- Nahlásit
rendik
ono se to jmenuje "Premium", proto si nevzpomenes na nazev...
taky jsem na slozeni jukala, dokonce jsem toho i 3 kg koupila, jako obcasnou prilohu... No, nevoni to, vzhled prumerny... Pazravci to zbodli a nezravci se na to vyprdli... Zkratka granule no...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 20:18
- Nahlásit
wami
Myslím, že to mělo dvouslovný název a jedno slovo bylo "premium"... Ale možná se pletu no, odrovnalo mě to složení...
|
zelmont
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 20:47
- Nahlásit
jakej tady máte názor na granule orijen?
|
Johule
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 20:54
- Nahlásit
Kniga
Teď jsem začala Arimu dávat granule Natural platinum...docela se mi líébí složení...Arimu strašně chutnají (nejsou to klasický granule, jsou poloměkký a placatý)
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 21:23
- Nahlásit
Johule
Taky bych ráda vyzkoušela granule Natural platinum, ale už skoro 14 dní čekám na vzorky.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 08:08
- Nahlásit
zelmont
já je koupila,protože si je každej šííleně vychvaloval,a jsou to snad jediný granule, který pes nechtěl. On je teda nežravec,ale nový nebocizí granule sní hnedka, přestanou mu chutnat až tak do tejdne tyto snědl asi 3ks a tváří se na to,jak dyby to bylo jedovatý...
|
zelmont
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 20:34
- Nahlásit
Mar
Tak u mě něco podobnýho naštěstí je všežravec, tak si občas zobne.
|
dejna2
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 21:42
- Nahlásit
zelmont
Tak ta moje potvůrka je prvně taky moc nechtěla: dostávala Acanu, při přechodu z 1 granulí na 2. jsem jí je míchala a ona vybírala prvně Acanu a Orijenu si jen zobla. Ale teď, co krmím jen Orijen, ho baští v pohodě a řekla bych i s chutí. Dokonce je pozře i ten náš pažravec.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 21:48
- Nahlásit
zelmont
Orijen si myslím že jsou fajn granule. Jen je to asi docela rozdíl ty bílkoviny a některým to nemusí sedět. Nevím
Já teď přecházím z premiových "šrotů" na superpremium, jelikož mám doma cíťu co se dostatku vitamínů týče. Konkrétně z Anky na EaglePack
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 23:14
- Nahlásit
Mar
je teda nežravec,ale nový nebocizí granule sní hnedka, přestanou mu chutnat až tak do tejdne tyto snědl asi 3ks a tváří se na to,jak dyby to bylo jedovatý...
No, to je jasne. Vedel, ze si ich kupila. Keby si dostala iba vzorku, tak by mu priserne chutili. A keby si ich kupila viac, tak by mu okamzite chutit prestali. Tak to aspon fungovalo u nas
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 23:32
- Nahlásit
pigie
tak to moj zere granule s chutou len na navsteve, doma sa tvari podobne, ako to popisuje Mar
|
martaska
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 23:32
- Nahlásit
My zase krmíme Pudigree a nemůžeme si to vynachválit. Krmíme jimi už třetího psa a všem moc chutnali. Jsme z vesnice a naši sousedi stále nemohou pochopit, že krmení zbytky od jídla nebo levnějším masem z blízké drůbežárny je nejen nezdravé, ale třeba i škodlivé a hlavně dávno přežité. Naši jsou naštěstí chápaví, takže i oni krmí tým Pudigree takže vlastně tím byla krmena i máma i otec našeho psa a teď jsou všichni moc zdraví. Akorát je to dost drahé a otec stále prosazuje, že bychom mohli vozit něco, na čem bychom více ušetřili. Ale já se jen tak nedám, kvalitní žrádlo je určitě důležité i pro psy.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 02:40
- Nahlásit
levnějším masem z blízké drůbežárny je nejen nezdravé
No to nevím, zda je horší to maso, nebo Pedigree
|
zelmont
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 07:05
- Nahlásit
Taky se přiklánim k tomu masu. Dřív jsem s nim taky krmil, než to byla samá hovězí kůže a vůbec všechno co už nešlo semlejt ani do salámu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 07:36
- Nahlásit
Bela
pigie
Holky, jak já vám ty nežravce závidím . Je můj sem mít alespoň jednoho takového psa. Zatím všichni co jsem měla se na misku vrhají jak kdyby dva týdny nežrali a je absolutně jedno co jim tam hodím. Sumasumárum už to bylo 14 psů a všichni hladovci. Mým snem je pes, za kterým budu lozit po kolenou a prosit ho, aby něco sežral
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 07:55
- Nahlásit
Biluška
ved pockaj. Sa ti potom budu slzy tlacit do oci, chudacika nezraveho vidiet aky je chudcky ako slizik. Ono, aj moj pes ma tendencie zrat,ked je okolo druhy pes, boji sa, ze by mu to zozral Nebude to skor tym?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 07:56
- Nahlásit
rendik
ma napadlo, odkial boli tie granule? Ak boli z inej krajiny, preklad moze hovorit, co sa mu zachce a kludne tvrdit, ze tam je maso z karety obrovskej, ale original nesmie klamat.
|
martaska
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 08:00
- Nahlásit
Joker, ale já vím, že ty granule jsou speciélni připravovány pro psy a obsahují všechno, co pes ke zdravému životu potřebuje. V mase je přebytek některých věcí a psovi se klidně po něm mohou skřyvit tlapky nebo může dostat průjem. A to říkal i náš pan veterinář a ten je opravdu dost chytrej a o zvířatech hdoně zná.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 08:02
- Nahlásit
pigie
Ono, aj moj pes ma tendencie zrat,ked je okolo druhy pes, boji sa, ze by mu to zozral Nebude to skor tym?
Já ti nevím. Ty první tři jsem měla "slušně" po jednom. Takže konkurenci doma neměli. Stejně žrali jak kyseliny. Tihle, co jsou ve smečce jsou úplně zabitý případ . Zatím nejslibněji vypadá Armageddon, ten je ochotný žrát jenom pokud v okolí není nic, co se dá nakrýt (nakrýt se dle jeho názoru dá úplně všechno )
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 08:04
- Nahlásit
martaska
JJ, máš naprostou pravdu. Taky v televizi říkali, že Ariel vypere bez namáčení a že jako ženy musíme jíst jiné vitamíny než muži. Po těch mužských by nám třeba mohli narůst vousy
V mase je přebytek některých věcí
To jistě. Je vědecky dokázáno, že v mase je přebytek masa
|
martaska
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 08:06
- Nahlásit
Biluška, ale z toho byste si neměla dělat legraci, třeba vám vaš pes pak může onemocnět, když se omylem dostane k masu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 08:07
- Nahlásit
martaska
Neboj, moji psi se k němu omylem nedostanou . Oni ho dostávají schválně
|
martaska
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 08:09
- Nahlásit
Opravdu? To je ale nedobré pro ně říkal náš pan veterinář, ale je to váš pes, trak Vám do toho nebudu mluvit. Tak se omlouvám a nezlobte se prosím.
|