Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Granule pro středního psa
Autor Zpráva
eeve
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 19:12
- Nahlásit

Jaké máte zkušenosti a reference na značky: Acana, Belcando, Bosch, Calibra, Chicopee, Eukanuba, Happy Dog, Nutram, Proplan? Rozhoduju se mezi jednou s těchto značek, ale v krmivech se nevyznám a vím, že cena bohužel není ukazatelem kvality, tak ať nekoupím zajíce v pytli. Děkuju za všechny příspěvky

younglady
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 19:40
- Nahlásit

eeve
já mám velice dobré zkušenosti s Eukanubou u malého psa a s proplanem u velkého a malého, teď si pořizuju střeďáka a půjdu zase jen do Proplanu

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 19:45
- Nahlásit

eeve
já mám labradora 9 měsíců a krmíme Royal canin labrador retriever junior a to pouze ráno, večer má vařenou stravu. Jsou možná cenově dražší než značky co uvádíš ty, ale po ozkoušení všeho možného mu nejvíce chutnají a jsou to jediné granule, po kterých nemá průjem. Ač mám psa všežravou popelnici, zkoušeli jsme vzorečky Eukanuby, Acany i Calibry a Royal canin si tak nějak sám určil za vítěze..

gabifi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 21:23
- Nahlásit

šeltie (12 kg) a kolie krátkosrstá (25 kg) Proplan. Nemůžu si stěžovat. Ale kombinuji s konzervami a vařeným.

Kelly
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 12:42
- Nahlásit

Z výše jmenovaných značek je dobrá Proplanka, ale jsou i jiné výborné granule. Např. ANF. Chce to vyzkoušet.

OPI
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 19:25
- Nahlásit

Tak já mám 3 letého labradora a krmím acanou,jsem s ní velice spokojená,pes má krásnou kvalitní srst a váhu si taky stále drží (ikdyž za váhu většinou je odpovědný majitel než granule)
Velkou chválu dostáváme i od vet.

palma1
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 19:28
- Nahlásit

máme štěndo bíglíka a chutná nám všechno, ale jako oficiální krmení používáme proplan

Kelly
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 19:36
- Nahlásit

Já se teď chystám vyzkoušet granule Platinum natural. Tak uvidíme, jak bude našemu pesanovi chutnat.

želva
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 20:37 - Změnil/a: želva
- Nahlásit

eeve
NO - asi 33kg - ted najíždím na Bosch zátěžovku
kříženec - 10kg - Bosch light - je dost tlustá
uvidíme co to udělá
ráno granule,večír vařený

L1K1
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 20:50
- Nahlásit

Já mám fenu LR, v únoru 3 roky a krmíme Pro Planem (lososovým) s velkou spokojeností

suesie
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 21:33
- Nahlásit

My krmíme Platinum Natural (teda ráno, večer pes dostává vařený) a s velkým úspěchem. Už máme 2. pytel a pořád se po tom může pes utlouct. A co jsem to komu doporučila setkalo se to s úspěchem, hlavně u pejsků.
Distributor na požádání zašle zdarma vzorečky.

Mar
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 08:17
- Nahlásit

Canidae a Kronch - nic jinýho mi nežere a to to ještě musím střídat. jiank je to fakt "kus od kusu" spoustu granulí,co mi lidé doporučovali , že jejich psi milují, ani nevzal do huby, po acaně, o které tady někdo psal,jak pes prospívá, měl lupy a matnou srst ( a přitom pes od OPI je na ní naprosto OK) - takže nejde než vyzkoušet.
JO a taky mám dobré zkušenosti s Eagle Packem holistic.

Kelly
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 10:15
- Nahlásit

suesie

Já už čekám týden na vzorečky od Platinum Natural a pořád nic.Jinak mám psa-nežravce granulí tak doufám, že mu granulky Platinum zachutnají. Pořád musím něco vymýšlet a přimíchávat, aby to psovi chutnalo a snědl aspoň předepsanou dávku.

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 15:19
- Nahlásit

eeve
Já krmím Chicopee, štěně,a teď dospělý velké plemeno - pejsan je v pohodě, granule chutnaj a cena mi přídi docela příjemná

Bára a Sam
Jak dlouhos ho nechala žrát granule, něž jsi je změnila? Mí pesani maj z každejch novejch granulí vždy týden průjem

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 16:16
- Nahlásit

Dines
ahoj.nechala tak 3 týdny a průjem byl pořád. a navíc mi po všech ostatních víc pil, takže nevydržel s čůráním. ještě mu chutnal nějakej vzorek co dostal na výstavě v ČB, jenže jsem vyhodila leták a už nevim, co za značku to bylo.

wensday
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 16:40
- Nahlásit

my z ekonomických důvodů krmíme jako Dines Chicopee / máme 3 psy / - dobrá kvalita za dobrou cenu, vyhovuje mi, že mají rybu, která psům chutná a přijde mi furt lepší, než kuře a dvě labradorky krmím lightkou, bo jsou tlustý
jinak nedám dopustit na Proplan - nejlíp zase ryba nebo jehně, Kronch je taky super, ale tam se musí opatrně s dávkováním, psi po něm hodně přibíraj
a holkám dávám ještě jako bonus olej od Kronchu
jinak pravdou je, jak říká Mar, každýmu psovi sedne něco jinýho a je potřeba to vyzkoušet

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 17:22
- Nahlásit

Bára a Sam
Týýýýjo, to je docela pálka za ty tvý granule
Chceš vzorek chicopeeho? (ale už krmíme dospělý) je to koukam o 1000,-levnější

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 17:26 - Změnil/a: Bára a Sam
- Nahlásit

Dines
co to? kolik teda ty tvý stojí? Já kupuju pytel 5kg za 510,-

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 17:28
- Nahlásit

Bára a Sam
Já teď ma 18kg (normálně je 15kg,tohle je akce 3kg gratis) za 800,-

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 17:32
- Nahlásit

Dines
já počítám se stejně přejdem na jiný aby nebyl furt na štěněcích..už jsem si vzoměla na ten vzorek, bylo to asi Platinum. Vím, že hrozně voněly, byly takový mazlavý a hodně procent masa. Já potřebuju aby to bylo mastnější, on pak hrozně chlemtá a nevydrží. Vzpomínám ale, že říkali že nejsou volně v prodeji, jen na objednávku..

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 17:38
- Nahlásit

Bára a Sam
Tohle jsou obyčejný granule....a nemyslím, že by po nich mladej nějak chlemtal, a nevydrží jen když nechce - kupodivu od Vánoc se rozhod, že vydržet chce, tak držííííí

Mar3
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 18:17
- Nahlásit

wensday
Kronch je taky super, ale tam se musí opatrně s dávkováním, psi po něm hodně přibíraj

mě po něm šel berry z 11,8 kg na 11 - a to mu tam dávám ještě olej

wensday
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 18:33
- Nahlásit

Mar3
no joooo, ale Berry není pes - viz diskuze o podobnosti psů....

zuska
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 21:57 - Změnil/a: zuska
- Nahlásit

já taky krmila čtyři roky chicopee a spokojenost!! Podle mě mají ideální poměr cena:výkon. Není to sice žádná superpremiovka, ale v těch se stejněž čert vyzná:-P protože ode všad slýchávám to je naprd, to je naprd... a přitom když se podíváš na cenu, tak by si tam nic naprd nemělo dovolit být.
Akorát teďka se mi jedna pesana přestala trošku pozdávat (ale netroufám to dávat za vinu těm granulím), tak jsem se rozhodla ji trohcu přilepšit a dávám First Mate (hypoalergenní). Druhého psa (štěně, 5měs.) jsem zatím měla na Belcandu a až dokrmíme pytel, chci se porozhlídnout po Hills, na ty jsem zatím slyšela jen dobré ohlasy

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 11:04 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

eeve

Nutramem jsem krmila léta, pak z ekonomických důvodů Belcandem Diners (25kg), a nyní zkouším Happy Dog Toscanu - moji pejsové jsou už starší. Všechny tyto značky u nás zafungovaly uspokojivě.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 11:19
- Nahlásit

jo a pejsům taky dávám převařenou vodu, kvůli chlóru, i když nemají žádné zažívací potíže.
Sice to není úplně ověřené, že jim chlór škodí i jinak, ale převaření vody mě nic nestojí...

suesie
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 17:32
- Nahlásit

Kelly
Tak pak dej určo vědět, jak tvýmu nežravci chutnaly. Já jsem se zatím nesetkala s nikým, komu by je pes odmítal. Všichni po nich byli jako diví

Kelly
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 19:26
- Nahlásit

suesie

Určitě napíšu. Já už jsem vyzkoušela snad všechny granule superprémiovky. Doufám, že v pondělí příjdou ty vzorky. nějak si dávají načas

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 22:23
- Nahlásit

Já dávám First Class, Calibru a Bosh. S těmito třemi mám dobrý zkušenosti, psovi musím dávat jen granule, po vařeným má takový průjem, že kňučí jak ho bolí břicho a teče to z něj Po těchto granulích je naprosto v pořádku a krásně kaká a i mu to chutná. Bosh nám doporučil i veterinář, že jsou jedny z těch lepších, ale přiměřené ceny

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 22:33
- Nahlásit

jejdajaja
po vařeným má takový průjem, že kňučí jak ho bolí břicho a teče to z něj
no zkus syrový ne???čubka taky syrový radši

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání