Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Posouzení DKK
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2007 20:59
- Nahlásit

Jak to funguje? Stačí vzít čokla pod pažu, přijít k veterinářovi a říct Brý den, ja chcu ten rentgen tu tomu psovi, nebo se to řeší nějak přes kluby nebo jak to vlastně funguje? A kdo to pak napíše do PP?

monika
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2007 21:13
- Nahlásit

Mucholabka
no nevím jak jinde, ale u nás si necháš udělat rentgeny a pošleš je určenému odborníkovi. Odborníka určí klub.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2007 21:15 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

monika
Takže vemu psa za gágor, dotáhnu k vetovi, kamkoli, udělám rtg a snímky si nechám, pak je na základě doporučení klubu pošlu NĚKOMU, ok?
Co jsi za klub? Přímo německých dog? Já su málopočetné dogovité plemeno

Fakt se v tom absolutně nevyznám, jakože fakt sorry, v tomhle případě se mnou jako s blbem.

rendik
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2007 21:21
- Nahlásit

Mucholabka
Já se v tom teda taky prd vyznám, ale řekla bych, že se vyplatí netáhnout psa na rentgen kamkoliv, ale radši spíš dojet k někomu, kdo to fakt umí... Ono když budeš mít snímky na nic, tak je pak asi celkem jedno, komu je pošleš...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2007 21:22
- Nahlásit

rendik
Víte o někom z Ostravy, kdo to fakt umí? Příp. Ostrava a okolí.

monika
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2007 21:23
- Nahlásit

Mucholabka
no nejlepší je, domluvit se s klubem jestli bere ten odborník snímky od kohokoliv nebo je zase určený vet podle kraje nebo bůh ví čeho. Já jsem přímo v klubu německých dog. Zatím jsem to ještě nijak nezjištovala, my to nemáme povinné.

rendik
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2007 21:23
- Nahlásit

Mucholabka
Jo, tak to nevim, ale zkusit se zeptat klubu? Podle mě klub většinou má někoho, kdo to hodnotí a ten by měl umět i rentgenovat nee?

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2007 21:49
- Nahlásit

Mucholabka
Omrkni TOHLE,
mozna ten MVDr Nytra z Ostravy bude ten spravny...

Roxana
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2007 22:03
- Nahlásit

Mucholabka
Cauko, z Ostravy MVDr Nytra posuzuje mj. akity, takze osobni zkusenost ... Kazdopadne to byva tak, ze vetsinou ma klub urceneho doktora, ktery ty snimky dela a vyhodnocuje, takze nejlepsi je jit rovnou k nemu. Pokud je to daleko, nejdriv bych se s nim domluvila, jestli ti nedoporuci, ke komu jit tam u vas a nasledne si je doktori preposlou

Smečka
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2007 22:56
- Nahlásit

Mucholabka
Rtg DKK ti může zhotovit každý veterinář, který k tomu má oprávnění.(Ne všichni ho mají). On sám pošle snímek k veterináři, který je Klubem určený jako vyhodnocovatel pro dané plemeno.
Druhá varianta - jet přímo k vetovi vyhodnocovateli pro dané plemeno. Většinou jsou ochotní vyhodnostit výsledek snímku napočkání a nemusíš se několik týdnů nervovat.
Výsledky rtg se do PP třeba u čsv nepíšou, jen razítko, že pes byl rentgenován za účelem vyhodnocení. Pak je záruka, že už nikdo jiný mu oficiální rtg snímek zhotovit nemůže.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání