Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Přirozená výživa-štěně
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 20:22
- Nahlásit

rendik
mám psy 27,5 a 26,5 kg , dostávají cca 0,5 kg masa denně , k tomu nějaká ta zelenina, ráno pribináček, sýr, tvaroh, jogurt , vejce, rohlík s máslem ......a nějaké ty kosti , ovoce, nepřidávám nic

rendik
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 21:11
- Nahlásit

Mucholabka
Ono se to nedá gram/kilo, protože malý pes má vyšší spotřebu. To musí být fakt podle tabulky.
A kde vezmu tu tabulku? Já jsem právě začala dávat sedmiměsíční šeltii maso (zatím jen večer, ráno a v poledne má granule, ale už je mrcha moc nechce), nerada bych jí nějak překrmovala, takže se všude možně snažím vyzjistit kolik masa na den, pak bych si to rozdělila na půl a krmila bych půl denní dávky granulí a půl masa...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 07:42 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

pominul důvod tohoto příspěvku

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 08:24
- Nahlásit

Ahojky všem, nevíte někdo o nějakém zverimexu v Praze, kde se dá koupit maso a vnitřnosti? Díky

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 08:41 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit

Ketrin
Něco jsem prošvihla?
My máme spotřebu kilo masa na tři psy, 40,30 a 20 kg plus stejná váha zeleniny,ovoce,mléčný zakysaný výrobky atd atd. Ale je to individuální, naši psi mají spíš tendence nabírat než naopak a při tomhle rozpočtu si drží váhu. Pokud máš psa,který má opačné problémy, pak je zas potřeba dávat víc masa,přílohy...Chce to prostě vyzkoušet a najít správnou dávku. Asi bych plus mínus začínala na 100g masa na 10 kilo a podle potřeby šla výš.
HanuleGR
My maso kupujeme V Pesku, zverimex u metra Palmovka www.pesko.cz (eshop nefunguje). Jsou moc ochotný a pokud chceš něco,co nemají nebo normálně neberou,tak objednají

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 09:16 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

čau příznivci labroušků - kde se to nalézáte?
Tak já budu asi za kacíře,ale vaření psům mě zase tak moc nebere - jednak nemám čas se tomu zodpovědně věnovat/ t.j. naštudovat přesné dávky všeho a jednak si myslím,že nemá cenu vymýšlet vymyšlené./Kvalitní granule mi skýtají dostatečnou jistotu,že má pes to,co potřebuje.Cathy má 6.5 let a je na Proplance / losos,jehně,light- dle potřeby/ a nemám dojem,že by nebyla v kondici.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 09:25
- Nahlásit

jana33
100g masa na 10 kilo a podle potřeby šla výš.
Tak to je málo, to by můj pes dostával 250g masa denně.

Já někde četla, možná Sehnerová 20-60g / kg psa. Proto dávám psisku půl kila + přílohu

Jimmi
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 09:26
- Nahlásit

Zuzana T

Milánku my nevaříme, jak se mylně domníváš, my jim to flákneme syrový, stejně jako ty flákneš do misky šrot

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 09:39
- Nahlásit

Zuzana T
Padej na labradory a neprovokoj granulema, tady se nechytneš mě zase granule skýtaj jistotu,že jeden pes bude mít lupy,druhej průjem atd atd ale jinak v zásadě nejsem proti ničemu,ať každý krmí tím,čemu věří
Jimmi
Nám to tak vychází, labroš 40kg dostává něco málo přes 400 g, labradorka 30 kg, přes 300 a vořech 20 kg přes 200g, dohromady to kilčo. No a kilo toho ostatního. Ale jak jsem psala je to individuální, labradoři obecně mají sklon přibírat,takže radši přidám zeleninu a vořech by ani víc nesnědl,už takhle to do sebe souká se sebezapřením

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 09:56 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

No jo - koukám,koukám,že někteří dikutující jsou za svou víru odhodláni i život položit.Tak raději padám!
Jimmi
Mě zase přijde děsné maso určené pro psy,tedy pokud nekupuješ maso klasicky v masně.No ze syrového masa mám už dopředu kopřivku - dělám již dlouho u papaní a bohužel vím,co vše tam může být.
jana33
Mě by se zase zcela určite po... čubina po syrovém mase.
Ale nebijte mě - pokud to vašim psíkům svědčí,tak proč né.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 10:14
- Nahlásit

Zuzana T
Jseš prostě postižená profesionálně))) Hlavně nepřejdi do výrobny granulí,páč pak bys neměla čím krmit. Já takhle byla na střední škole na brigošce v pekárně a pak jsem dlouho nebyla schopná pozřít žádné pečívko A šup na labradora,ať nejsme mimo téma

mac1
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 10:18
- Nahlásit

HanuleGR
dnes objednávám vetamix, zítra bude přivezeno, jestli něco chceš, dej vědět do 11:30

hofikos
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 10:46
- Nahlásit

Ohříváte to syrové nebo dáváte rovnou z ledničky? Já poslední dobou ohřívám na plotně (asi proto, že jsem sama věčně zmrzlá), ale neba mě to, je to nutný?

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 10:55
- Nahlásit

hofikos
My ho dáváme v pkojový teplotě, teď přes zimu večer po krmení vyndám maso z mrazáku a do druhého dne večera má akorát správnou teplotu. Ranní dávku,kterou uchováváme v ledničce mícháme se spařenejma vločkama,takže je vlažná

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 11:17
- Nahlásit

jana33
jj, myslela jsem to přesně tak, že na odměny to vařím. Dávala jsem třeba na stopy rybu, ale jednak na to jdou víc mravenci a jednak do kapes nic moc

rendik
tady se řešilo, kolik kdo dává http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_7058_0.html
a když si to přočteš, tak uvidíš, že dávky se dost liší, takže fakt si to asi budeš muset vysledovat sama, co tvému psu sedne... Já dávala cca 300 g masa na den, pak jsem začla dávat 0,5 kg na den a že by mi nějak extra pes přibral, nepozoruju. Momentálně mu namíchám nějakou dávku, ani nejsem schopná odhadnout, kolik toho má (míchám křídla, ryby a hovězí, trošku zeleniny a malinkato přílohy - rýži, vločky nebo těstoviny) a taky to vyhovuje. Kdyby začal hubnout, přidám, kdyby tloustnul, uberu.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 11:19
- Nahlásit

Zuzana T

život pokládat nebudu neboj, štěně mám na granulkách a velkýho jsem tím živila dva a půl roku. Vypadá naprosto pohodově, ale prostě ty granule nechce jíst, u labroušů to asi problém není, ale u méně žravých plemen ano.
Pes má enzymy na trávení i masa v rozkladu a na červy jsou tablety na odčervení.
Takže maso které nám smrdí, psovi voní. Syrový nebo vařený vůbec neřeším, protože já to psovi z misky nejím. Takže syrový. Beru maso z Vetamixu a tam to někdy vypadá, že to je porcovaný v řeznictví na náměstí.

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 11:22
- Nahlásit

Beru maso z Vetamixu a tam to někdy vypadá, že to je porcovaný v řeznictví na náměstí.
A i když zrovna várka není úplně voňavá, psu to zatím nikdy nevadilo Navíc, Vetamix to má hlubokozmrazený, takže nějaký zárodky bůhvíčeho by měly být mrtvé (což mi potvrdilo i odčervení, kdy ze psa nešlo vůbec nic)

Jimmi
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 11:31
- Nahlásit

Mel

mě teď naposled nevoněla ta tláča, málem sem vrhla...ale pes blbec slintal, umíš si představit slintajícího Jima??? toho opatrníka, který si všechno nejdřív očuchá a dnes na ochutnávku používá štěně??? no tak tomu tekly z huby provázky slin, ani jsem to moc nedělila, možná sežral kilo na posezení

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 11:32
- Nahlásit

MelZuzana T

mně od vetamixu zatím trochu /někdy) smrděly ty dvoukilová balení, navíc je mám na 2 dny tak to pak zasmrádne už samo od sebe... takže už beru jen kilovky.
Rozhodně nevedu žádnou svatou válku proti granulím, 1x týdně je dávám aby si neodvykli/y pak pro případy nutnosti - tábor, dovča atd. Ale jaxi jsem granulím přestala bezmezně věřit!

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 11:37
- Nahlásit

Ketrin
tak to já jim věřím pořád - teda jen dvěma značkám... ale Garymu víc šmakuje maso, cenově to vyjde na stejno, tak proč mu ho nedopřát?
Jinak já použivám špalek a sekeru, maso si "naporcuju" v mražené formě a dále skladuju v mrazáku - už ze mě začíná být profík, dokážu to naporcovat téměř na přesný půlky. Jen se blbě dělí maso, co je v pytlíkách, salámky jdou pěkně.

Jimmi
no, já na Garym pozoruju, že "má hlad". S granulema to bylo, že si sem tam občas zobnul, ale že by vyluxoval misku, to se mi fakt nestávalo. Teď se po večerní procházce "těší domů", protože "má hlad"

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 11:45
- Nahlásit

Mel
teda jen dvěma značkám
Kterým, prozraď?

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 11:54
- Nahlásit

Ketrin
Eagle Pack a Firstmate. FM jsme zatím ještě neměli, ale až spotřebuju železnou zásobu EP, tak to vyzkouším.

hofikos
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 12:06 - Změnil/a: hofikos
- Nahlásit

Už jsem to někde psala, Vetamix je dobrej, ale jednou jsem objednala asi 6 drůbežích dvoukilovek a byl to strašnej puch hned po rozmrazení a nikdo to nechtěl žrát, když už se do toho pes přinutil, tak se posral...(a vlastně v té várce smrděly i kilovky drůbeží) - no, drůbežímu se už vyhýbám

Takový dršťky, ty taky smrděj, ale tak jinak - to čuba i kočka nemůžou dospat

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 12:29
- Nahlásit

jana33
Díky moc za tip, sjedu se tam podívat
mac1
Díky moc za nabídku Zatím je u mě problém v tom, že mám ještě doma tak na 2,5 měsíce granule Canidae jehněčí a vyhazovat se mi to nechce, pak bych zkusila jen pár kilčo, zda to bude pesovi vyhovovat a to koupím ve zveráči. O Vetamixu jsem taky uvažovala, ale nevím kolik narvu do mrazáku, že bych si to nechala přivézt. Je bezva, že si takhle vypomáháte s objednávkami, ale v Praze jen pracuji, jinak bydlím za Kladnem a táhnout domu 30 kg masa busem by asi neklaplo Ale každopádně díky

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 12:42 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

No jo,jak tu psala Jana33 - já jsem trochu - dost - postižená tou mou profesí !
Ale aby jste si nemysleli,že jsem úplnej nelida,tak Cathy dostává večer granule s masem- ovšem vařeným,ráno 1/2 jablka nebo mrkvičku a v létě a na podzim se ovocem láduje jaksi samoobslužně.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 12:47
- Nahlásit

Zuzana T
postižená tou mou profesí
když se do toho člověk ponoří do hloubky, tak by nemoh jíst vůbec nic

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 12:51
- Nahlásit

Ketrin
No nejenže by nemohl nic jíst,ale ani pít a o tom,že by vycházel z baráku nemluvě

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 12:53
- Nahlásit

Ketrin
já už se raději moc nenořím

Mar
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 13:03
- Nahlásit

jana33
Asi bych plus mínus začínala na 100g masa na 10 kilo a podle potřeby šla výš.
to je fakt asi málo, to by Berouš měl mít tak asi 100g masa denně to by už dávno chcípl

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 13:05
- Nahlásit

Mar
Proč by chcípal? To je jen maso,které by mělo tvořit 1/3 dávky,takže dohromady by mu to dělalo min. 300g,ale třeba my dáváme zeleniny vždy víc,takže nějakých 350-400 by dostal. Jinak jak jsem psala je to individuální,ale u nás to vychází tak na 120g na 10 kg. A žijeme Ale vím,že u menších psů je to dávkování vyšší

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání