| Autor |
Zpráva |
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:14
- Nahlásit
Když budu chtít mít štěňata, vím, že ze mě žádný velký chovatel nebude, tak můžu mít ty štěňata nějak pod jinou chovatelskou stanicí mé známé? Jde mi o to, abych nemusela procházet nějakým papírováním a zdlouhavým procesem, když vím, že ty štěňata budou tak jednou, možná víckrát, ale nehodlám se nějak extra zabývat chovem....
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:15
- Nahlásit
Mel
copááák, Gary je zbouchnutej?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:15
- Nahlásit
Mel
jde to i pod ch.s. odkud máš psa...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:16
- Nahlásit
Mel
Podle ČMKU můžeš max. jeden vrh odchovat na jméno někoho jiného. Víc oficialně nesmíš, ale kdo ti na to přijde?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:16
- Nahlásit
Mel
ale jenom 1x
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:17
- Nahlásit
Mel
Nemusis, muzes chovat pod CHS kryciho psa (pokud majitele jsou zaroven i chovatele) nebo sepises smlouvu o pronajmu chovne feny s kterymkoli chovatelem, ktereho si vyberes
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:19
- Nahlásit
Biluška
Ketrin
no, ale jak to je v praxi? Prosím o podrobnosti, to víte, já mám vořecha, tudíž tyhle věci jsme nikdy neřešila...
Mar
jj, zbouchla ho jedna papíračka
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:21
- Nahlásit
Mar
Když budu chtít mít štěňata
špatně si to pochopila... To Mel chce mít štěňata...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:23
- Nahlásit
Mel
V praxi se prostě domluvíš s kýmkoliv, kdo chs má a veškerou agendu vyřídí on (krycí listy, hlášení vrhu atd). Štěňata jsou napsané na něj, on je všude uváděn jako chovatel, ale rodící fena je normoš u svého majitele.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:24
- Nahlásit
Mel
můžeš max. jeden vrh odchovat na jméno někoho jiného
jo, tak jsem to myslela. ale kdo ti na to přijde? asi na to přijdou celkem snadno na plemenné knize, ne?
ono toho papírování až tolik zas není... průměrně inteligentní gramotný člověk to zvládne a vybavení CHS " za mých časů" - asi 5 let z5 - stálo tuším 1700,- tak možná že to je teď trochu víc...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 15:34
- Nahlásit
Ketrin
no, dobře, nejde zase až tak o papírování jako spíš o vymýšlení názvu A pokud by štěňata byla jen jednou, přijde mi zbytečný registrovat si "ochrannou známku"
Biluška
no, ale to se nějak řeší přes chovatelský klub, ne? A když budu mít štěňata NO a CHS bude chovat jiné plemeno, tak ten chovatel bude muset řešit něco s klubem NO nebo je to přímo přes ČMKU?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:13
- Nahlásit
Mel
Asi by to bylo lepší udělat přes chs, která chová to dané plemeno a ne nějaké jiné.
A když budu mít štěňata NO a CHS bude chovat jiné plemeno, tak ten chovatel bude muset řešit něco s klubem NO nebo je to přímo přes ČMKU?
U většiny plemen to jde přes klub, takže asi touhle cestou.
Ketrin
ale kdo ti na to přijde? asi na to přijdou celkem snadno na plemenné knize, ne?
Kdyby se jim v tom chtělo rýpat tak asi jo. Pořád ale můžu fenu na oko prodat, nebo udělat spolumajitelství. I když mě osobně taky přijde jednodušší zaregistrovat vlastní chs.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:29
- Nahlásit
Mel
jako spíš o vymýšlení názvu
to je fakt, to nam zabralo nejvic casu ...
A když budu mít štěňata NO a CHS bude chovat jiné plemeno, tak ten chovatel bude muset řešit něco s klubem NO nebo je to přímo přes ČMKU?
no kyci listy a podobne bude vydavat klub NO, takze by musel komunikovat s klubem NO ....
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 16:42
- Nahlásit
Jak říká Biluška,je lepší vyřídit si vlastní chov.stanici.
Troška papírování,schraňovat veškeré náklady na fenu(náklady),proti tomu přiznat FÚ prodej miminek a je to je celé.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:59
- Nahlásit
Mel
Hele, nakonec to nebude APBT z toho onoho spojení? Ty jsi ale do větru!
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:19
- Nahlásit
Mel
A mají oba rodiče PP?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:34
- Nahlásit
Mucholabka
ale símtě, to zjišťuju pro někoho jinýho.... u mě NO nemá šanci - i když musím uznat, že Aira vypadá fakt dobře
Filip
zatím se to plánuje, takže je zatím jistá jen matka ale ano, oba budou mít PP, jinak bysme neřešili chovatelskou stanici
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:39
- Nahlásit
Mel
Já nevěděl, že máš i fenu
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:47
- Nahlásit
Filip
já ne, ale kámoš chce štěnátka, tak mě to taky tak nějak zaujalo Gary, chudák, bude panic do konce života
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 23:07
- Nahlásit
Mel
přijde mi zbytečný registrovat si "ochrannou známku"
Na druhou stranu máš na tohle konto u některých firem slevu na krmení. Někde to vycházelo až na cca 30%.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 05:36
- Nahlásit
Mel
prave sa tomu venuje Svět psů 12/07, je tam aj vzor zmluvy o zapozicani chovnej suky do chovatalskej stanice...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:20
- Nahlásit
Mel
Gary, chudák, bude panic do konce života
nejsem si jistej .... von ho jednou Cert vojede a o venecek ho pripravi .....
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:25
- Nahlásit
Jirikovo
nejsem si jistej .... von ho jednou Cert vojede a o venecek ho pripravi
a jakej teda nááázev ste vymysleli? se pochlub né?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:43
- Nahlásit
Mar
a jakej teda nááázev ste vymysleli? se pochlub né?
Tara Dhatu, coz je tibetsky (kupodivu pro tibetskou dogu) a v prekladu to znamena Na pocest Tare ....
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:53
- Nahlásit
Jirikovo
hmmm, pěkně vymyšlený! to se musí nechat. gdo z vás umí tibetsky?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:55
- Nahlásit
Mar
gdo z vás umí tibetsky?
kdybys videla, kolik knih s tibetstinou a podobne jsme procetli a hledali ......
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:58
- Nahlásit
Jirikovo
téda to klobók dolů strécu!
já , dybych měla feu s PP, mám méno CHS dávno (pakliže už není zabraný žáno..) ale páč mám psa a navíc bez PP, je mi to jaksi stejně k ho...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:59
- Nahlásit
Mar
(pakliže už není zabraný žáno..)
no to byl prave kamen urazu .... takovych hezkych jmen se nabizelo a tolik jich bylo zabranych ....
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 11:38
- Nahlásit
Walda
Na druhou stranu máš na tohle konto u některých firem slevu na krmení. Někde to vycházelo až na cca 30% - to je pravda, mozna i vic, ale vetsinou je pak pro ziskani teto slevy nutne mit v majetku nejmene dve chovne feny v produktivnim veku
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 11:42
- Nahlásit
Já dokuď jsem krmila granulema, tak sleva pro CHS vycházela asi tak 200,-Kč na 20 kg balení Puriny. A chovnou fenu mám jen jednu. Teď teda ještě čerstvě chovného psa. Je fakt že nechovatelům ty 20 kg vůbec neprodávali, jen 15 a to vyšlo ještě dráž.
|