| Autor |
Zpráva |
benda2
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2007 22:42
- Nahlásit
znáte někdo žijícího jedince plemene harrier nebo foxhounda v čr.????
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 06:45
- Nahlásit
benda2
Znám jednoho vořecha co ho majitelé vydávají za foxhounda, ale fakt je to křížený bígl s něčím . Děti se doma podívali do atlasu, našli v něm fotku foxhounda, prohlásili "podívej tati, ten pes vypadá úplně jako náš Ben" a od té doby mají foxhounda
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 17:11
- Nahlásit
no jo možná kdybych Bendu seknul s dogou a jeho trikolorní geny by byly silný tak bych měl taky foxhounda
no ale stejně bych ho chtěl vidět na vlastní oči
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 17:23
- Nahlásit
benda2
Mě se víc líbí tihle!
http://www.bernsky-honic.cz/
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 17:49
- Nahlásit
jo ten je výbornej
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 17:53
- Nahlásit
benda2
jo ten je výbornej
Viď!!!!!Jenže vím,že na tohle plemeno nemám náturu,páč mi lovecký výcvik nic neříká!
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 18:20
- Nahlásit
Jabluňka,
na co loveckej trénink když stačí traverza
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 18:23
- Nahlásit
benda2
A opět sem za blba,páč na ní sem úplně zapoměla!!!Díky pane velkokynológ!!!!
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 18:27
- Nahlásit
jablunka
Díky pane velkokynológ!!!!
není zač od toho tady jsem
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 19:03
- Nahlásit
jablunka
Bernský honič se mi taky líbí
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 20:30
- Nahlásit
jablunka
benda2
Mě se víc líbí tihle
Vás můžu seznámit s kámoškou co ho má a k tomu italskýho asi taky honiče bo co...vobá děsný šampióni,jakože fakt.Vobčas chodí s nima do Obory,ale nikdy neví,kdy pude domů bo bud vemou dráhu nebo ne
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 20:38
- Nahlásit
Davídková,
paní tohle je vážné téma nikoliv rozlítané vycházky šampionů
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 20:41
- Nahlásit
benda2
paní tohle je vážné téma nikoliv rozlítané vycházky šampionů
No to vás zklamu,pane bo s bernským a jiným honičem budete mít rozlet chca nechca
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 20:48
- Nahlásit
jakej rozlet já já velkej kynolog. To bych ho moh vodit za chvíli na vodítku ........... já jááááááááá.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 20:50
- Nahlásit
benda2
já jááááááááá
To hrozí,pane anebo si musíte na vycházky brát s sebou svačinu bo znáte se,že furt žerete
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 21:03
- Nahlásit
davidkova renata
Vobčas chodí s nima do Obory,ale nikdy neví,kdy pude domů bo bud vemou dráhu nebo ne
Tak to sou asi žampijóni f bjehu,né?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 21:08
- Nahlásit
jablunka
Tak to sou asi žampijóni f bjehu,né
Nejde vo bjech,pani,ale sou takový jako svobodomyslný a maj vlastní názor ne vždy totožný s majitelkou ,nic pro mě
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 21:09
- Nahlásit
Davídková,
To hrozí,pane anebo si musíte na vycházky brát s sebou svačinu bo znáte se,že furt žerete
no já jako velko kynologo chodím venčit jen tam kde je catering prostě bufet ............. a nejlépe zadara
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 21:10
- Nahlásit
benda2
chodím venčit jen tam kde je catering prostě bufet ............. a nejlépe zadara
Tak to to ted máte dost daleko,že jo??
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 21:18
- Nahlásit
Davidkova,
catering je pojízdnej ne. to hold záleží na zázemí a organizátorech akce. I když vono to není jednoduchý pář někdy třeba uvaříte pro zmrzlé účastníky grog ale................. pozor ............ může to být špatně protože nějaký novinář by mohl napsat že na pořádaných akcích se chlastá
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 21:36
- Nahlásit
davidkova renata
Ono už se tomu říká svobodomyslný? To sem fakt ráda, protože už jsem začínala mít strach, že ztrácím s tou traverzou ten správny grif, neboť Šagouna na vycházkách občas zahlédnu někde na horizontu a na moje zběsilé hvízdání buď přijde, nebo ne . Zatím nejvíc se osvědčilo přivolání na povel "no to je hodné Lilátko" poněvadž Lilátko je nejvíc nenáviděné z celé smečky a musí být ihned sežráno
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 21:48
- Nahlásit
biluška
občas zahlédnu někde na horizontu a na moje zběsilé hvízdání buď přijde, nebo ne
ti pustím kousek velkokynologickýho moudra: vtip je v tom okamžitě změnit povel z přivolání na odeslání případně povel stopuj. Lidi pak čuměj jak toho čokla zvládáš na dálku
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 21:55
- Nahlásit
benda2
U nás nikdo čumět nemůže, jelikož tady se v lesích a polích vyskytuju pouze a jedině já a moje smečka . Dokud bylo tepleji tak jsme ještě ojediněle potkali nějakého houbaře, ale teď už ani nohu . Ovšem kdybych náhodou někdy někoho potkala tak to určitě použiju abych si nekazila imič
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2007 22:06
- Nahlásit
biluška,
no třeba brzo potkáš nějakýho řezače vánočního stromku zdarma a pak můžeš i použít dokonalý povel: pumo stopuj taky ale to už je vrchol ledovce velkokynologie
ps: hlavně neřeš bígla kulíška jako já (debil) posledně
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2007 06:12
- Nahlásit
benda2
Puma je pes velmi hlídací a jelikož tady nemá žádné romulusy, které by mohla terorizovat tak se nudí. A když se nudí tak s ní není k vydržení. Takže z nudy terorizuje každého, koho potká. Kupříkladu ostatní psy, dojičky v kravíně kolem kterého chodíme a místního myslivce-důchodce. Pokud ho v lese potká tak ho zažene do kouta (nebo alespoň na kraj cesty), strašlivě na něho ječí, předstírá útoky zlého psa a tvrdí, že mu prokousne kotníkovou tepnu. Myslivec se jí směje (on ji má kupodivu rád) a ještě ji dráždí tím, že na ní dupe (on ji mít rád přestane až to puma jednou neustojí a přestane si hrát) . Já k nim v klidu dojdu, vydám velkokynologický povel "se neposer Belino" , pumice přestane předstírat útok, zkontroluje myslivcovi kapsy jestli nemá piškotek (by mi ipáci záviděli, oni musí zadržené osoby šacovat sami ) a jde se dál. Lesní důchodec je pokaždé v šoku jak je ten pes sqěle vycvičený. Neví, že kdybych se pokoušela pumici odvolat dřív tak si vyřvu hlasivky a pes ani neotočí hlavu
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2007 08:49
- Nahlásit
Biluška,
tak tyto radosti jdou mimo nás protože Benda je pes ignorační. Když potká lesního sběrače hub tak se pročuchá až k němu a pokropí nejbližší strom. Jednou i zkusil pokropit mužíkův koš s houbama akorát to hledání hub ho nemůžu naučit.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2007 10:51
- Nahlásit
benda2
Hledání hub jim nejde taky, už jsem to vzdala. Takový chytří psi to jsou a tohle prostě nechápou . Ale kdysi před lety jsem četla o francouzkých celnících, kteří cvičí psy na hledání ukrytých bankovek. Tak se mi to čoveče zalíbilo, že jsem si řekla, že tohle musí puma taky umět. Pak to hledání rozšíříme ještě o aport a budeme v balíku . Při tréninku se to jevilo jako nic moc, spíš to vypadalo, že to nikdy nepochopí. Pak jsme jeli ze závodů a v Brně na nádraží se na zemi válela pětistovka. Sama, smutná, úplně opuštěná . Bela ji uviděla první, vzorně prokličkovala mezi lidma, zalehla vedle ní a vrčela na všechny kolem. Sem zůstala úplně paf zírat kde se v tom psovi vzalo. Pak jsem na tyhle její schopnosti v návalu práce zapoměla a už jsme to netrénovali, ale zdá se, že současná vláda nás rychle donutí tohle naučit všech osm psů
|