Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / tajne cistenie mlačok
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
lusy13
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 13:56
- Nahlásit

zaujimalo by ma, ked sa vam pes vycika doma, tak to cistite tak, aby vas nevidel? som sa prave na jednom fore dozvedela, ze to tak treba. pocujem to prvykrat v zivote.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 13:57
- Nahlásit

lusy13
a jaký to má mít důvod?

Bela
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:02 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

lusy13
prave naopak, pekne sa na mna musel kukat, ako to pucujem a ja som pri tom so znacnou davkou prehanania remcala a somrala a nadavala, aby mu bolo jasne, ze panicke sa taketo veci nelubia ale ani trochu!

Silwuska
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:21
- Nahlásit

lusy13

"a neskus mi tam odpisat, ze to treba tak, aby si oznacil teritorium a to my vlastne chceme."

Nepiiisem

aren
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:27
- Nahlásit

Dělám to tak, jako Bela. Jen ať kouká. Trest ne, ale nelibost teda remcáním projevím.

lusy13
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:28
- Nahlásit

Silwuska

Silwuska
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:31 - Změnil/a: Silwuska
- Nahlásit

lusy13

lusy13
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:32
- Nahlásit

blanulinka1
a jaký to má mít důvod?

odpoved bola:
pretoze psy si znackuju svoje teritorium a je to sposob, ktorym hovoria "toto je moj dom, tu byvam ja" ...a ked to cistis pred nim, tak akoby si mu tym hovorila, ze to tak nie je...citia sa urazeny a predovsetkym to nechapu.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:33
- Nahlásit

No podla mna tym skor hovori ten pes: "boze ja sa doštím, ja sa doštím...čo teraz...sakra uz som sa odštal" ...ne??

aren
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:35
- Nahlásit

lusy13
No, decentní značku psího kluka, to bych brala, ale když fenka pustí celý obsah močáku uprostřed pokoje na koberec nebo do postele, což se mi kdysi taky stalo, tak si fakt dovolím projevit nelibost.

Bela
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:36 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

lusy13pretoze psy si znackuju svoje teritorium a je to sposob, ktorym hovoria "toto je moj dom, tu byvam ja" ...a ked to cistis pred nim, tak akoby si mu tym hovorila, ze to tak nie je...citia sa urazeny a predovsetkym to nechapu.
sry, ale to je dobra kravina, to na akom fore pisu taketo mudra?
pes nema co znackovat doma, lebo to je vecou vodcu svorky, aby urcoval hranice priestoru a ziaduce spravanie v tomto priestore

lusy13
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:39
- Nahlásit

Bela

sry, ale to je dobra kravina, to na akom fore pisu taketo mudra?

no to vies to su taliani

Bela
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:40
- Nahlásit

lusy13
jaaj, Italiano...tak uz chapem, preco sa u nas hovori, ze "co si Talian?"

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:42
- Nahlásit

Můžete mi někdo přeložit název tématu?

aren
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:42
- Nahlásit

bullvnouzi
Tajné čištění loužiček

lusy13
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:43
- Nahlásit

Bela

jaaj, Italiano...tak uz chapem, preco sa u nas hovori, ze "co si Talian?"

jo jo to bude tym, ze su to magori. ono je na tom fore viac takych hlodov.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:48
- Nahlásit

lusy13
odpoved bola:
pretoze psy si znackuju svoje teritorium a je to sposob, ktorym hovoria "toto je moj dom, tu byvam ja" ...a ked to cistis pred nim, tak akoby si mu tym hovorila, ze to tak nie je...citia sa urazeny a predovsetkym to nechapu.
jééééééžišššššššššííííí tohle téma jsi měla načít v "tahle při pátku"... Ještě mi tam chybí, že si to pejsek zapíše do notýsku a později to na tebe vytáhne u soudu

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:50
- Nahlásit

lusy13
no to vies to su taliani hehe, tak si říkám, jestli tu u nás nejsme dost pozadu a naši čoklíci jsou zřejmě ještě dost primitivní

lusy13
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:54
- Nahlásit

blanulinka1

tak si říkám, jestli tu u nás nejsme dost pozadu a naši čoklíci jsou zřejmě ještě dost primitivní

to ani zo srandy nepis.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 14:57
- Nahlásit

lusy13
myslím to smrtelně vážně, to je přeci vážná věc... Ještě že jsi nám to přeložila, bo teď se posuneme minimálně o sto let dopředu Jsi zachránce české a slovenské kynologie
btw Jak jsou na tom vlastně Taliáni se psama? Je to jako u nás, nebo jsou tam nějaký větší rozdíly? (krom uklízení loužiček )

Silwuska
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 15:02
- Nahlásit

blanulinka1

to sa ani nepitaj...lebo ta lusy posle veterinarovi...teda nie priamo ona...ale v tlmoceni talianov...

lusy13
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 15:06
- Nahlásit

blanulinka1
Jsi zachránce české a slovenské kynologie
jeee tak to som strasne rada.

btw Jak jsou na tom vlastně Taliáni se psama?
no jeden tam raz polozil otazku, ci sa pozna pohlavie hned po narodeni. tak si skus urobit obrazok.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 15:10
- Nahlásit

lusy13
no jeden tam raz polozil otazku, ci sa pozna pohlavie hned po narodeni. tak si skus urobit obrazok aha... už jsem doma Ty musíš být za dobrýho exota co?

lusy13
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 15:20
- Nahlásit

blanulinka1
Ty musíš být za dobrýho exota co?
minimalne na tom fore urcite.

inak uz som tu pisala aj o vycviku na cvicaku, ze jedine stahovak na stahovanie, ucenie lahni iba pristupenim voditka a tahanim nasilu. ziadne odmeny. opakovanie povelu aj 5krat a cakanie na jeho splnenie atd. a vycvikar, ktory si mysli, ze pes cviciaci obranu uz nikdy nemoze byt navolno, lebo nevies kedy niekoho zakusne. ...kliker, ktory pouzivaju na privolanie ci jeden klik sadni, 2 kliky lahni...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 15:23
- Nahlásit

lusy13
chudáku...docela je mi tě líto vážně Nedokážu si to představit...

Walda
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 17:09
- Nahlásit

blanulinka1

a jaký to má mít důvod?

Důvod tichého čistění loužiček je ten, že pokud se kolem loužiček dělá moc humbuku, pes si může zvyknout tímhle způsobem na sebe upozorňovat.
Takže pokud je při činu přistižen, tak hned vyhubovat a v tichosti vyčistit, pokud se loužička najde až po činu, tak jen tiše vyčistit.

Bela
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 17:29
- Nahlásit

Waldaže pokud se kolem loužiček dělá moc humbuku, pes si může zvyknout tímhle způsobem na sebe upozorňovat.
uz si takeho stretol?
tiez som nieco taketo kdesi citala, ale priznam sa, ze tomu vobec nerozumiem. pre mna to nema ziadnu logiku z pohladu psieho spravania. Specialne, ked za ziaduce spravanie (v tomto pripade curanie na spravnom mieste vzdy chvalim a odmenujem)
to by musel byt cvoko, alebo chudak, ktoremu inac nikto nevenuje ani stipku pozornosti, co by chcel takto na seba upozornovat!

podla mna, ze to vzniklo prenesenim spravania "problemovych" deti na spravanie psov

lusy13
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 17:39
- Nahlásit

Walda
no ale ty pises o tichosti. oni pisali o tom, ze ta pes vobec nemoze vidiet. a vtom si myslim, ze je rozdiel. a oni naozaj zvacsa pisu to, co som uz napisala o tom znackovanie vlastneho domu. nik sa nevyjadril, ze sa to nesmie, lebo pes tym bude na seba upozornovat.

Walda
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 17:47
- Nahlásit

Bela

uz si takeho stretol?

Ano, může to mít různé formy. Mě Inďák, dyž byl malinkej, třeba udělal tohle:
Sebral něco co nesměl (třeba špinavý prádlo z koše) já mu to zakázal, vzal a dal zpět. On šel kus dál, dělal loužičku a mazal si zase pro tu věc. To všechno přes to, že jsem se před tím snažil uklízet loužičky v klidu, ale asi to nebylo dost. To mě vyučilo - pak už to nezopakoval.

Walda
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 17:51
- Nahlásit

lusy13

Podle mě je značkování vlastního domu blbost.
Může tak vypadat to, že pro malé štěně je celý dům příliš velké nejužší teritorium, a prostě považuje jednu místnost (tu s pelechem) za teritorium, a do ostatních se chodí normálně venčit. Stačí mu na nějaký čas povolit přístup jen do té jedné místnosti a je po problému.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání