| Autor |
Zpráva |
Fík
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2007 22:39
- Nahlásit
Ahoj,
jsou tady majitelé pudlíků? Děláte s nimi nějaký sport? Z jaké chov. stanice nebo z jakého zdroje pudlíka máte?
už jsem staršně dlouho neviděla na cvičáku pudla, k nám nechodí ani jeden , neříkejte mi, že majitelé pudlíků vymřeli - tomu nevěřím
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 08:24
- Nahlásit
Fík
nevymřeli
mám 3letou černou středňačku ze Sakké. Na cvičák nechodíme a sport děláme turistiku - 30km nám nedělá problémy.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 08:36
- Nahlásit
já znám pudlíky u nás na Flyballu a dělá snimi ještě agility
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 08:56
- Nahlásit
ne, nevymřeli. Mám mj. pudlíka apricot, 6 roků.
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 09:01
- Nahlásit
Fík
Moje kamarádka má černou 4-letou pudlici Báru a dělají agility, ve kterým jsou moc dobré. Dokonce byly ty dvě holky na IMCE ve Španělsku a přivezli si zlato z družstev. Což je určitě výborný. A já Báře říkám, že je to tryskomyš. Fakt hrozně rychlá.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 09:07
- Nahlásit
Ahojky,
uvažuji o koupi králováka. Potřebuji psa, který bude vyrovnaný v povaze /aby se u nás nezbláznil, neb já se držím zuby nehty/ a zároveň chci psa na dog-dancing a agility.Neznáte nějakého kráklováka a majitele, který s ním dělá?
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 09:35
- Nahlásit
Také mám pudlíka - potvoru kudrnatou . Včera jsme nebyli na cvičáku a večer běhala jak splašená - prostě jí to chybělo. Cvičíme poslušnost, dělali jsme agility, ale potvora si ze mně dělala legraci ve smyslu: "halo paní pojďtě si hrát" tak dolaďujeme poslušnost. V časopise Pes přítel člověka vychází na pokračování článek " Pudl není gaučový pes" od Míly Vrbové. Píše tam o pudlech, co dělají např. flyball, agility, canisterapii, poslušnost - obranu atd. Toto povídání má také na svých stránkách: http://pudl.webz.cz/pudl_gaucak.htm
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 09:41
- Nahlásit
Lesanka
Děkuji moc, ráda si to přečtu. chci s ním právě tu canisku dělat.-)
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 10:25
- Nahlásit
Fík
Mám králováka Z Hlubockého dvora, 10 měsíců, milej hodnej,mazlivej...jen to poslouchání na baterky
Jinak momentálně má štěňata na prodej http://www.queensofdiamonds.wz.cz/ a www.bruzovskeudoli.cz nemýlím-li se
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 12:41
- Nahlásit
Fík
kamarádka má králováka, dělám s ním poslušnost, agility a chodí na výstavy, pesan je super, fakt sem na něm zatim nenašla jedinou chybu (krom bílé barvy )
|
Opka
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 18:59
- Nahlásit
Mám dva středáky.Dělám s nimi coursing,agility,sportovní kynologii,flyball,dogdancing a frisbee.Jsou to super psíci.Tak za dva roky si budu pořizovat králováka.
Jinak v CHS Unno Jezvé mají posledního super stříbrného králováka.Sice už je mu pár měsíců,ale jinak je super,jedině doporučuji.Pokud si chcete o pudlech popovídat nebo se poradit napište mi na e-mail : bennyblack@centrum.cz
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 21:36
- Nahlásit
Opka
Děkuji moc za tip, ale potřebuji pejska hlavně na canisterapii a teď jsem se byla podívat v chov stanici, kde na nás byli hodní a nevadí jim, že mu budeme říkat Cipísku
Ne opravdu, je ten pejsek v povaze moc fajn a vyhledává kontakt a s chovatelkou jsme povídali a povídali.......
Ale překvapila mě reakce okolí, když řeknu, že si kupuji pudla, jsou všichni na mrtvici, nevím čím si to plemeno tuhle pověst zasloužilo
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 21:45
- Nahlásit
To ti klidně řeknu - jsou to totiž v drtivé většině kudrnaté, neposlušné, gaučové a děsně ječivé koule.
Tím nechci říct, že je to takový plemeno, chraň Bůh! Ale prostě se takhle jeví na sídlištích. A toho super sportovního pudlíka prostě člověk na ulici nepotká a nepotká.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 21:50
- Nahlásit
bullvnouzi
Víš, že budeš mít asi pravdu. Někde jsem četla, že pudl je vlastně ideální pes, neb se dokáže přizpůsobit životnímu stylu páníka, pokud je pán pecivál-pes vydrží ležet na gauči, pokud je pán sportovec-pes je také. Navíc je lehce ovladatelný a možnost vzít trpaslíka do ruky a "zachránitů ho je také výhoda.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 21:57
- Nahlásit
Cha cha. Mi tedy pověz, jakou domácnost musí mít pánečkové těch ječících koulí?
Já se obávám, že právě pro tuto pověst hodných psů se stávají "obětí" panelákových rodin, které je vemou tak max vyčůrat před barák bo uvázat k obchodu...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 22:02
- Nahlásit
No ale viz pudl našich sousedů v bytovce. Sorry, to je ale debil na entou! To prostě furt řve. Ve dne, v noci, na schodech, za dveřma, před barákem, mýmu psovi za zadkem, z očí do očí (picbul!) , FURT ŘVE! Kdybych měla to svědomí, přivřu mu nenápadně aspoň hlavu do dveří. Třeba by sklapnul...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 22:08
- Nahlásit
bullvnouzi
Je to na 100% pudl?.....no nic...před 15 lety byli pudli v módě a hlavmě bezpapíráci....to je hoooodně pseudopudlů,který si pořizoval úplně každej....teď jsou takoví jorkšíráci a za 5 let to budou uječený a agresivní parsoni a jackové...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 22:12
- Nahlásit
Anlie nemyslím si, že papírama doženeš špatnou výchovu či zanedbaný výcvik... Ale je fakt, že být čistě papíráci, nepořídila by si pudla každá rodina s děckem či každej důchodce...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 22:16 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
Pardon, bylo to tu dvakrát..
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 22:20
- Nahlásit
bullvnouzi
Vždy je to o správném vedení a výchově. už se na něj strašně těším ......... a pak vám řeknu
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 22:30
- Nahlásit
to Fík:
Jasně, je to o pánečkovi. Jen jsem polemizovala o tom, proč maj tak blbou pověst.
Tak hodně zdaru se sportovním pudlíkem. Doufám, že mi bude někdy dopřáno takového potkat.
Dobrou noc.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 08:43
- Nahlásit
Fík
nenech se od pořízení pudla odradit - jsou to super kašpaři. mám zkušenost jako majitel s pudlem bez PP a s PP - rozdíl nebe a dudy - hlavně co se týká kvality srsti a částečně i povahy (PP je mnohem jemnější, rozhodí ho i zvýšení hlasu), ale poslouchá výborně díky úplatkům
Buď připravená na posměch a předsudky, když někde řekneš, že máš pudla, každý se zlomí smíchy a bude tvrdit, že to není pes - občas bych takovým kynologům dala ránu pěstí Pak, až lidi poznají, jaký ve skutečnosti je, tak trochu na posměchu uberou, ale nikdy si nezískáš takový respekt jako třeba s NO nebo kníračem apod.
A pozor - šíleně kopírují naturel pána, pokud jsi flegmatik bude pudl vyrovnaný, když jsi nervák, bude to uřvaná hysterka
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 11:02
- Nahlásit
můj "canisterapeutickej" pudl
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 11:03 - Změnil/a: Anlie
- Nahlásit
kokoška
A tvoji pudli jsou jaký?
|
ell
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 11:07
- Nahlásit
Anlie
Nádherná fotečka!
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 11:12
- Nahlásit
ell
po výletu na kleť....ale vlastně vždycky když si někdo lehne,tak se k němu vtírnou a tulí se ;)
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 11:26
- Nahlásit
Anlie
A tvoji pudli jsou jaký?
ta první bez papírů byla flegmouš a dáma každým coulem, tu nevyvedlo z míry nic a navíc já byla dítě, takže jsem nadělala spoustu chyb
druhá s PP je plašan, ale vědomě se to snažím korigovat - zachovávat klid za všech okolností a se psem se mi to celkem daří, bez psa už hůř. když jsem v klidu, je vše ok - poslušnost a nálada psa, když se nekontroluju, tak pes kopíruje a dělá taky nepředloženosti Ale není to cholerik, spíš zmatkař.
|
ell
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 11:34
- Nahlásit
kokoška
Duffy že je plašan?
Tak to nevim, jak bych měla nazvat tu moji...
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 11:36
- Nahlásit
ell
čau, jasně, že je plašan - ještě jsi neměla příležitost vidět ji ve vypjaté situaci a doufám, že ani neuvidíš
PS: kotě to má za sebou - máma mi volala před chvílí, že ho uspali.
|
ell
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 11:38
- Nahlásit
kokoška
Počkej, jakto - já myslela, že je kotě v pohodě...?
|