| Autor |
Zpráva |
Cheri
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 20:28
- Nahlásit
Když už jsem se tedy rozhodla že si borderku pořídím a celá rodina souhlasí, tak bych se chtěla poptat po nějaké chovatelské stanici. Kdo máte s jakou stanicí dobré zkušenosti (nebo někdo ve vašem okoli)? A kterou byste mi naopak nedoporučili? V záložkách mám uloženy stránky na více než 40 stanic, ale ze stránek těžko poznám kterou jo a kterou ne. Fenku plánuju pořídit až na červen-červenec 2008, ale informace sháním už radši v předstihu.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2007 10:07
- Nahlásit
Přítelovi rodiče mají borderku z chovné stanice Foxy Fox http://www.foxyfox.eu/ A s přístupem chovatelky jsou moc spokojeni. Pejskovi teď budou tři roky a neustále jsou s ní v kontaktu. Jezdí na srazy a tak. Jestli budou mít v té době štěňátka, tak bych se určitě nebála tuhle chovnou stanici zvolit.
|
Opka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 17:06
- Nahlásit
Výborná chovatelská stanice je bohemia alké,tender flash a mnoho dalších.Jen CHS Ambra professional nemá moc hezké pejsky na výstavy,ale na práci výborné.
Nemyslím že je dobré vybírat jen podle názvu stanice nebo tak nějak,ale jet se popdívat ne fenku,která by měla mít štěnata a podle toho se rozhodnou.Jak vám vyhovuje v povaze atd.
Přeju hodně úspěchů při hledání CHS a jestli Vám můžu doporučít tak v Chs stanici Tender Flash plánují na jaro 2008 štěnátka po špičkovém psu Idrus Bohemia Alké - www.tender-flash.com
|
Opka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 17:12
- Nahlásit
Jo ještě se chci zeptat jakou barvu plánujete koupit?
|
Cheri
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 18:21
- Nahlásit
Děkuju za rady
Opka
Mě na tom nezáleží až tolik, ale kdyby to mohlo být, tak se mi líbí čokoládovo-bílá, nebo modro-bílá. Ale nepohrdnu ani klasickou černobílou, nebo nějakou jinou. Však těch barev je spoustu jde mi spíš o povahu. Borderku jsem si vybrala hlavně kvůli jejím vlastnostem - živosti, inteligenci, spoustě energie a jelikož se mi moc zamlouvají různé psí sporty jako agility, dogfrisbee, flyball apod., tak jsem chtěla pejska, kterého by tohle bavilo. A na to je borderka správný adept. A taky mi moc vyhovuje její "akorát" velikost.
A chtěla jsem se také zeptat: Je dobré si štěně zamluvit, když je teprve nějakou dobu nakrytá fena? A nebo ještě před nakrytím? Protože některé stanice berou záznamy už dost dopředu, tak aby na mě vůbec nějaké štěně vyzbylo. A taky na bratra s jeho přítelkyní
|
Opka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 20:52
- Nahlásit
Určitě je velice dobré si štěně zamluvit,pokud se vám nějaké spojení velice líbí tak určitě doporučuji.
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 22:48
- Nahlásit
Jestli máte zájem o sport, jezděte na závody ve vašem okolí, jestli se vám nějaký pes/fena nezalíbí svým přístupem k práci a zeptejte se, jestli nebude mít někdy potomky, popřípadě nové sourozence. Doporučit přímo chovnou stanici nemůžu, protože jich už je tolik a spousta nadějných, takže bych nechtěla na nikoho zapomenout. Doporučuji databázi BC http://www.bcccz.cz/gen/genealogie.php, kde si můžete najít příbuzné svého vyhlídnutého pejska a jestli nechystají štěňata. Zamluvit si štěně můžete hned, nebo čekat, u atraktivních vrhů je lepší dříve nežli později. Sestra si těď pořizovala štěně a jedno z vrhu bylo zamluvené už rok před nakrytím.
Mimochodem, většinou bývá pro povahu šťěňat hodně důležitá povaha feny, ale samozřejmě se na to nedá stoprocentně spoléhat.
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 23:31
- Nahlásit
Tak mně to samotnou nějak zaujalo, jak si an tom stojí naše chovatelské stanice v agility, tak jsem se podívala na výsledky z MR BC a celkového MR.
Když se podívám na nejlepších deset ze šesti závodů jednotlivců na MRBC, tak to je Ayky 11x, od Zlatonosné říčky 8x, Black Chevers 7x, Bohemia Alké 3x, Gasko Prim 3x, Wonderfull Dream 2x, ze Skalistých hor 2x, Unique Forever 1x, Tachyon 1x, Darley Arabien 1x, Akumulátor 1x, Bohemia Jukon 1x.
V závodu dvojic, kde je podmínka, aby psi byli z jedné chovatelské stanice, nebo byli v poměru rodič-potomek, v prvním kole uspěli do pátého místa Tachyoni, Ayky, Wonderfull Dream, ve druhém Black Chevers, Foxy Fox, Gasko Prim.
Na MR to byly ve třech nejlepších družstev jednoho a druhého kola: od Zlatonosné říčky 3x, Tachyon 3x, Black Chevers 2x, Ayky 2x, Gasko Prim 1x, Darley Arabian 1x, Milmice 1x, Alkyra 1x, ze Skalistých hor 1x, Foxy Fox 1x. Deset nejlepších ze dvou kol z jednotlivců: Tachyon 2x, od Zlatonosné říčky 2x, Ayky 2x, Miveko 2x, Darely Arabian 1x, Rubínové srdce 1x.
Na MS za Českou republiku jeli po jednom od Zlatonosné říčky, Ayky a Tachyonů.
Tolik říkají statistiky, ale je samozřejmě mnoho mladých nadějných týmů. Nejvíc samozřejmě záleží především na správném výcviku, snaživý pes je jen výhodou, ne zaručeným úspěchem.
|