Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Ztráta srsti u kojící feny
Autor Zpráva
Luis
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 23:32
- Nahlásit

Jsem začínající chovatel, mám dlouhosrsté plemeno, nyní má fena štěňata, srst velmi líná, nevíte někdo o nějakém výrobku, který by se mohl feně v období kojení dávat, aby se srst zachovala co nejvíce v dobrém stavu, a zamezilo to vypadávání. Nebo co je dobré přidávat ke granulím, nějaké vitamíny, myslím zelenitu.atd. Nyní dávám vit.tbl. od Giom Mega III.

Díky za rady.

Nevíte někdo jak si zde mohu nastavit jiné heslo než mi přidělili?

aren
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 23:39
- Nahlásit

Luis
Srst nevím, to heslo by mělo jít změnit nahoře ve volbě "preference"

Luis
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2007 00:35
- Nahlásit

aren
díky, to heslo už jsem si změnil.

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2007 11:20 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Kojící fena by měla mít dostatek vitamínů, to rozhodně. Vypadávání strsti v tomto období ale příliš neovlivníš. Je to celkem přirozený proces. Nejde jen o vitamíny, jde i o hormony.
Zase ti může být útěchou, že mnoho fen (alespoň u čsv) nasadí po štěňatech kvalitnější srst, než měly před ním.

Luis
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2007 19:59
- Nahlásit

Díky, radši jsme to mírně přístříhly, začalo to být dosti špatné.
Ona zase pak naroste, to je naše útěcha

ajunka
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2007 22:10
- Nahlásit

no mimáme štěstí že nám fena nespadla ani vsrsti a díkybihu ani ve váze nevím čemu to řpikládat asi i individualitě ale určitě i kvalitě krmení a dostatečné mnočství minerálu a vitaminu

jezevčice
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2007 12:27
- Nahlásit

Jestli můžu poradit, zkuste Pupalkový olej, dá se koupit v lékárně, nebo já kupuji psům olej z lososa od firmy Kronch, je potřeba dodat feně biotin- ten je i ve vaječném žloutku. Pozor dávejte jen syrový žloutek, bílek ne.
Snažte se pak štěňata brzo přikrmovat, aby je fena odstavila a nevyčerpávala se.

Luis
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2007 22:53
- Nahlásit

jezevčice
Pupalkový olej může mít i kojící fena? Aby tím neublížila štěňatům. Máte to někdo vyzkoušené, vím, že se dává jinak na srst, ale nevím zda dávat když kojí. Přikrmovat asi od 3.týdne?

KEISSA
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 12:55
- Nahlásit

To bude asi silně individualní,jí krmím klasikou a feny mám v kondici ale stejně přelínají většinou do velmi kvalitní srsti.Moji sousedi mají fenu velkého plemene (setr),tato fena má pravidelně dvakrát do roka 8-10 štěnat,fenu krmí zbytky+ supermarketové granule a konzervy a fena je v dokonalé srsti i po štěnatech.

jezevčice
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2007 19:04
- Nahlásit

Pupalkový olej štěňatům neublíží, mám vyzkoušené.
Přikrmuji zhruba od třetího týdne, sleduji štěňata, když se mi zdají hladová, zkusím jim něco nabídnout - naškrabané maso, bobíka,aj. Vždy jen jednu novou věc denně.

Bubacek
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 00:16
- Nahlásit

Luis
To, že fena při štěňatech strácí srst je samozřejmostí, ale velmi brzy po odstavu nahodí mnohen kvalitnější srst.
Pupálkovým olejem vůbec nic nepokazíte spíš přispějete. Je to olej, který se může podávat i v době zotavování po nemocech či operačních zákrocích.
Rozhodně bych neodstavovola štěňata dřív než v pěti týdnech, pokud má fenka dostatek mléka a začátek přikrmování je také ovlivněno množstvím mléka a počtem štěňat, které sají mléko. Většïnou se to pozná podle přírustku na váze štěňat a nespokojenosti štěňat Dokonce jsou feny, které když cítí, že nemají dost mléka pro své štěňata tak jim vyvrhují natrávený obsah žaludku.
Přeji mnoho chovatelských úspěchů Bubu

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání