Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Pudl - hysterický pes???
Autor Zpráva
papillon_girl
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 19:42
- Nahlásit

Ahoj! Chtěla bych si pořídit k papillonovi 2. psa, trpasličího pudla! Zdá se mi, že tito psi jsou chytří učenlivý, ale taky správně prdlí a rychlí! Když se o tom ale před téměř každým zmíním diví se, že druhý pes a zrovna pudl! každý si to myslí..dokonce i knihy, že trpasličí pudlové často histeričtí a extrémě vázaní na svého pána! Někdy i dost žárliví na 2. psa....... to by bylo nejhorší, kdyby si na Bowa nezvykl......... Ale zase si myslím, že to závisí hlavně na výcviku.a navíc, když bude od mala se psím kámošem měl by být naopak rád a tím pádem se nevázat tolik na pána......Tak to je alspoň můj názor C si o tom myslíte vy....určo někteří majitelé těchto supr psů zkušenosti mají, tak mi snad poradí......

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 19:47
- Nahlásit

Může se stát, že naraíš na hysteráka-pokud koupíš bezpapírového aprikota, který je spíš žlutý než aprikot, za tři tisíce měla jsem dva trp. pudly, jedna byla skvělá bílá fenečka, úžasná. Duhá je možná trochu minutá špicem, bydlí s našima, a je to prdlec, nezajímá ji nic jiného, než bal=onek. Malí pudli jsou úžasní balonkaři.

Anlie
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 19:59
- Nahlásit

papillon_girl
My měli přerostlýho trpaslíka bez PP a teď má velkýho s papírama.
Oba černý a oba zlatíčka. Je fakt,že jsou to šílený aktivisti,ale milujou všechno živý a při aspoň normální socializaci bych neviděla jedinej problém ;)

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 20:03
- Nahlásit

A nevíte nějákou dobrou chov. stanici???? o výstavy mi něják nejde...chtěla bych spíš na agi a tak

Anlie
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 20:07
- Nahlásit

Mucholabka
A milujou vodičkůůůůůů

Anlie
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 20:29
- Nahlásit

papillon_girl
Romys Choco maj teď štěňátka....a je to jedna z mála CHS hnědých pudlů v ČR

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 20:45
- Nahlásit

Anlie
jj, fifnka je věčně v bazénu, a umí se potápět na metr hluboko, když její vtuchvílioblíbený aportek nabere vodu a potopí se dolů

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 21:35
- Nahlásit

Mucholabka
Anlie
Tak to je skvělý! zkoučely jste i flyball???? Prý je to hoodně baví

Anlie
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 21:40 - Změnil/a: Anlie
- Nahlásit

papillon_girl
Náš první je už 8let po smrti (a to to snad ani ještě nebylo )
a druhej je pubertální štěndo s momentálníma zdravotníma problémama,takže ne.... ale myslím,že by to dal ;)
Aportéři jsou to nadšený,běhaj rychle a rádi,...možná agi by je bavilo ještě víc,protože je takový dlouhodobějc akčnější a rozmanitější
Kámošky pudl totálně ujíždí na cousingu.

kokoška
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 07:48
- Nahlásit

papillon_girl
jako prevenci proti hysterii doporučuju větší velikost a tmavší barvu srsti. Mám střední pudlici, která aport totálně ignoruje - za celý život ho nedonesla ani jednou a to jsem se dost snažila, ale po roce jsem to vzdala. Zato lov myší, slepic, koček a coursing, to je její krevní skupina. A varuju, jsou to fakt hyperaktivky, hlavně, pokud je odmala trénuješ- to pak mají snad atomový pohon

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 17:54
- Nahlásit

Anlie
JN! AGI JE PROSTĚ AGI A NAVÍC SI TÍM VÍC VYBIJOU ENERGII.......
kokoška
Díky..právě jsem si říkala, že bych chtěla spíš stříbrného nebo černého, takže snad nebude problém......na to jakej to bude hyperaktiv se právě těším!!!! Ale teda ta energie se snad trochu vyběhá...........každý den pořádná procházka, v létě i k vodě a mělki by být oba spokojený.....právě o to mi šlo....nechci teriéra, ale menšího psa se spoustou energie! prostě celej pudl

Anlie
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 21:08
- Nahlásit

papillon_girl
Černej bude mít i kvalitnější srst....teda teoreticky ;)

kokoška
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 08:01
- Nahlásit

papillon_girl
na to jakej to bude hyperaktiv se právě těším
to se těš, dokud ho nemáš doma, tak si neumíš představit, co je hyperaktivita
Je fakt, že toy toho tolik asi nevydrží, ale střeďák dá 30 km ani nemrkne a pak si chce ještě hrát!!! přes noc si dá oraz a druhý den se může jet nanovo. a s věkem energie a nadšení pro všechny lumpárny ubývá velmi, velmi pomalu

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 08:51
- Nahlásit

kokoška
no tak to jsem zvědavá! takový extrém jak Biluččina pumička to zas snad takovej hiperaktiv oproti ní nebude, ne!!!!!!!§

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 09:14
- Nahlásit

papillon_girl
Noooo, znám pár agilitních pudlů, do pumice to zas moc daleko nemá Nejsou teda tak praštění jak ona, ale vydrží hodně. Spíš ber trpaslíka než toye (s ohledem na agi, přece jenom se mu bude líp skákat) a až to bude akutní tak dej vědět. Předám ti kontakt na pudlaře-agiliťáky, aby ti pomohli vybrat. Pudli hodně trpí na luxaci a to bys měla po běhání A šeltičky jsou stejně lepší (teda úplně nejlepší jsou pumičky, vo tom žádná ) . Mimochodem, v sobotu je trénink.

Walda
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 09:22
- Nahlásit

Biluška
papillon_girl

Noooo, znám pár agilitních pudlů....Nejsou teda tak praštění ...ale vydrží hodně.

No jestli se mohu připojit, u nás na cvičáku je malej pudl asi nejvšestranější pes ze všech. Je docela praštěná, magor do míčku, běhá agility, umí flyball, umí asistenční prvky, je canisterapeut, stopuje, zkoušela kousat do spěšl malýho rukávu. Celej den se nezastaví. Naprosto super pes na předváděčky.

Anlie
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 09:27
- Nahlásit

papillon_girl
Hlavně se pudl strašně snadno přizpůsobí všemu!

kokoška
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 10:00
- Nahlásit

Anlie
přizpůsobí všemu!
no úplně všemu ne - dlouhodobě se nevydrží nečinně válet a nastřádanou energii si stejně vybije (jakýmkoli představitelným způsobem)

Saita
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 10:25
- Nahlásit

Já znám teda pudlíky jenom zběžně, ale několikrát jsem je viděla agilitit a to jsem koukala. Jsou jak střely. Znám teď dva pudlíky co agi nedělají a jsou to takové docela mazlivky. Oba ale když byli mladí tak prý totálně zlikvidovali gauč(když byli sami doma a zřejmně neměli nějaké velké vyžití) a vyváděli různé blbosti. Pak se prý zklidnili.

Anlie
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 10:44
- Nahlásit

kokoška
Výměnnou za lenošení v posteli nec nezničí,nedělaj naschvály a celej den se válí....druhej den už ale běhat chtít budou

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 16:56
- Nahlásit

Anlie
Nj! taky sem slyšela, že jsou pudli náladový......nevíš, co je na tom pravdy......

Opka
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 16:55
- Nahlásit

Pudl je nejlepší plemeno na světe.Žádné hysterky to nejsou,ale musí se jim lidi hodně věnovat.Já se svýmu pudly dělám coursing,agility,flyball,dogdancing,dogfrisbee,spo rtovní kynologii(včetně obran) a všechno je velice baví a jsou v tom dobří.Nejvíc je baví coursing,dogdancing a agility.Nejvyrovnanější v povaze jsou velcí a střední černí a hnědí pudlové.Apricoti a stříbrnáci jsou někdy uštěkaní a přecitlivělí.Já mám dva středáky,černého a stříbrného.Ten stříbrnák je velice citlivej nesmí se mu vynadat,ten černý je velice vyrovnanej jen nemá rád cizí chlapy.Určitě všem pudla doporučuji,ale určitě jen s PP.Luxace patelly jim nepřekáží v běhaní agility,naopak je to dobře protože se tím posilují svaly.

Anlie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 18:13
- Nahlásit

Opka
S tou luxací jsi to tu napsala docela blbě (formulovala) ;)
Já má černýho králováka a je momentálně úplně blbej

papillon_girl
Náladoví? Ani ne....splachovací jsou hodně....
Ale je fakt,že občas maj náladu spíš na válení se v posteli,než lítání někde venku (zvlášť po ránu) (taky se mi nechce z vyhřátý postýlky)

Fík
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 06:47
- Nahlásit

papillon_girl
Nesnášela jsem pudly do té doby, než jsem musela hlídat štěně trpaslíka. Tak úžasného psa, jsem dlouho v péči neměla. Když jsem se potom bavila s majitelkou, zjistila jsem ke své hanbě, že mám úplně zkreslené představy- vnímala jsem ho jako psa pro důchodce, naprosto beze smyslu pro nějakou činnost, max. pro ňafání v parku-, ale věř mi, že pokud si pořídíš pudlíka, neprohloupíš.
Pravda je, že trochu sklony k nějaké histerii asi mají, ale když s ním budeš jadnat "normálně" a ne jako s hračkou, kterou je třeba brát do ruky pokaždé, když si někdo kýchne,vyroste ti super pes

Anlie
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 07:25
- Nahlásit

Fík
papillon_girl
Aneb kup si pudla velkýho,a máš předem vyřešenej jeden z výchovných problémů

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání