Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Den krytí dle hladiny progesteronu
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 12:56
- Nahlásit

Setkala jsem se u veter. s 2 odlišnými verzemi. Při minulém vrhu (před 2 lety) jsme jeli krýt, když ta hodnota byla okolo 9. Následující a ještě další den proběhlo bezproblémové krytí.
Teď mi (jiná) doktorka říká, že máme jet už jak to bude okolo 6.
Vzhledem k tomu že krycí pes je poměrně daleko, nechce se mi tam trčet déle než je nutné....
Má někdo zkušenost?

Roxana
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 11:33 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

Ketrin
Ahoj,
uz to asi neni aktualni, ale stejne sem hodim co jsem si nekde stahla z diskuze od ostrilene chovatelky, treba to bude i tak uzitku:

Ja delam 2-3 progesterony, na stery nechodim, jejich vysledek neni az tak presny, pokud chci mit opravdu jasno (napr. kryti v zahranici). Prvni prog. delam tak 7. den, potom podle toho, jak dopadl. Jakmile se hladina dostane tak na c. 5 tak mam vyzkousene, ze to stoupa asi tak o 2 cisla za den, ale vzdy jeste potvrdim testem, nez vyrazim na kryti.
Kryju az tak od cisla 8, na cisle 10 totiz teprve konci ovulace. Nikdy neni zadny spech, i kolem 10. je porad jeste den az dva v pohode, aspon je pritomno vic vajicek ve spravne zralosti. Na teto vysi progest. by melo stacit 1 kryti.
Mam to vsechno vyzkusene a zabehnute, funguje to perfektne.
Nikdy nespoleham na to, jak fena harala minule. Muze to byt jine. Vzdycky delam progesterony. A uz vubec se neridim poctem dni, nebo barvou vytoku. To je jen doplnujici informace.

Jeden prog. nestaci a uz vubec ne, je-li prvni, protoze je dulezite vedet, jak rychle to stoupa. Muzou stacit klidne 2 testy. Kdyz by to pekne stoupalo a druhy byl treba na c. 5, tak bych kryla za 2 dny. Casu dost.
Taky obvykle nekryju blize nez 1000 km

PS. Jeste jedna poznamka - prekryti se myslim doporucuje az za dva dny - tzn. 1. kryti (napr. PO), pak jeden den pauza (UT), prekryt nasledujici den (ST). Ale asi zalezi na konkretnich okolnostech ..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 11:41
- Nahlásit

Roxana
uz to asi neni aktualni není, ale i tak díky.
Pes i fena usoudili, že jsme přijeli správně a podle toho se situací naložili

Roxana
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 11:43
- Nahlásit

Ketrin
že jsme přijeli správně , tak to gratuluju, drzim palce a preju moc krasnych a zdravych chlupatych kulicek

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2007 11:44
- Nahlásit

Roxana
Dík krásný zdravý a chlupatý ať jsou, ale ať je jich radši míň

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání