Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / mame doma tehulku
Autor Zpráva
Luuca
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2007 17:24
- Nahlásit

cao, chtela jsem se zeptat, mame doma tehulku yorksirka, chtela bych poradit, cim je nejlepsi krmit. Dostava granulky purina a obcas vareny samozrejme nesoleny maso. Taky ma vitaminky,ale moc ji nejedou

Bela
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2007 21:23
- Nahlásit

Luuca
myslim, ze tu je jednoducha rada: najlepsie co jej mozes dopriat je pestra cerstva prirodzena strava

Luuca
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:30
- Nahlásit

taky jsem si to myslela, ale známá, která chová psy mi tvrdí, že jí máme dávat jenom granulky, protože např. z vařenýho masa si nevezme nic moc dobrého pro sebe a štěnáky, každopádně zkusím i tu zeleninku a ovoce vid, díky moc

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:39
- Nahlásit

Luuca
Pokud krmite granulemi, existuji i verze pro brezi a kojici feny, mozna to by byla volba ..
Jinak i ja jsem zastancem prirozene stravy, jen si nejsem jista, jestli je rozumne na ni prevadet momentalne brezi fenu ..

Bela
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:46
- Nahlásit

Roxana
nevidim dovod, preco by aj brezi fena nemohla prejst na prirodzenu stravu.
Vacsinou to psi znasaju velmi dobre.

Luuca
neviem ako prisla tvoja znama na to, ze vařenýho masa si nevezme nic moc dobrého pro sebe a štěnáky, ale urcite to tak nie je. Je pravdou, ze najlepsie je krmit surovym, ale niektori ludia sa zdrahaju. Ked varis pre psa, staci maso len trochu obvarit (pokial teda nevaris sulc z bravcovych noziciek), zeleninu a ovocie samozrejme davas v surovom stave.
Ak ale nechces so stravou teraz experimentovat, vyber si take granule, ktore neobsahuju synteticke konzervanty a rozne aditiva, a idealne take, ktore nie su vyrobene z mucok zahadneho povodu (napr. Drubezi moucka).
O krmivach sa tu velmi kvalifikovane vyjadruje fosilia (zadaj si prispievatela do vyhladavaca), tiez ti doporucujem diskusiu na: http://www.chovatelia.sk/forum/viewforum.php?f=2

Luuca
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:59
- Nahlásit

Oni jí naši krmili spíš tím kuřecím masem a dokrmovali případně granulkama, jenže ona o ně moc nestojí a o ty pro březí vůbec ne. Snaží se právě přejít jenom na granule, na základě tvrzení té známé, ale myslím, že je to ted asi špatný. Každopádně jste mě uklidnili, že krmení vařeným masem je OK. Přidáváme ještě vitamínky, který musíme chytře zapreparovat dovnitř, aby si jich nevšimla no už aby chuděra porodila, zbývá jí týden a já už se v noci budím

Bela
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 15:08
- Nahlásit

Luuca
dokrmovali případně granulkama, jenže ona o ně moc nestojí a o ty pro březí vůbec ne.
ma rozum
zostante pri mase, davajte jej vajicka, tvarok, jogurt, ryby, nas miluje aj hovadzie srdce, a treba dbat aj na to aby mala dostatok mineralov ci uz v prirodzenej podobe alebo ako doplnok
Drzim palce!!!

Luuca
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 15:14
- Nahlásit

Bela

OK a ještě se zeptám, už jsem několikrát četla o tom tvarohu, ale mám strach, aby neměla průjem a aby jí to zbytečně nevysílilo, není na mléčné výrobky totiž zvyklá

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 15:25
- Nahlásit

Bela
nevidim dovod, preco by aj brezi fena nemohla prejst na prirodzenu stravu - ja napriklad ten duvod vidim v tom, ze pokud byla az doted zvykla pouze na granule, muze byt nahly prechod na syrovou stravu ponekud zatezovy.
Vacsinou to psi znasaju velmi dobre - to je velmi individualni, nektery nemusi mit nejmensi problem, jiny se po*ere okamzite, pokud dostane nez "svou" obvyklou znacku.
Mimochodem - kolik psu, notabene brezich fen jsi prevadela z granuli na syrovou stravu?

Luuca
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 15:27
- Nahlásit

Roxana

ona byla zvyklá dostávat obojí, ale ted jí naší v dobré víře chtějí převést jenom na granule, aby měla všechno, co potřebuje

Bela
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 15:45
- Nahlásit

Luuca
tvaroh jej neuskodi, nema sa davat len normalne kravske mlieko

Roxana
v pripade, ze nema z granul uplne rozhodene travenie, tak jej normalne strava neuskodi, ale to musia vediet majitelia. ked doteraz dostaval aj to aj to, zostala by som pri tom, nemyslim, ze krmenie len granulami je pre psa to najidealnejsie

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 16:03
- Nahlásit

Luuca
V tom pripade zalezi ciste na vas - bud granule pro brezi a kojici feny nebo vyvazena domaci strava. Do 1/2 brezosti netreba nijak vyrazne pridavat na mnozstvi, 2. polovine uz samozrejme naroky rostou, ale i tady dat prednost kvalite. Krmeni pak probiha po menisch davkach nekolikrat denne (v brisni dutine je mene mista kvuli miminkum
Pokud te zajima krmeni prirozenou stravou, tady je celkem zajimavy link (ovsem jen pro inspiraci, celkove to musis prizpusobit vasemu mini-plemeni ) :
http://www.geocities.com/bluegracepwd/pregnantbarf .html

Saita
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 21:15
- Nahlásit

Moje fenka v březosti granule moc nechtěla spíš právě to vařené. Vystřídala jsem čtyři značky (Winner plus,Eukanuba-tu jenom na chvilku fence chutnala ale nevyhovovala, FirstMate, Trainer) vždycky to bylo jenom na chvilku pak jsem ji musela všechno různě obměňovat(krmící balón, druhý pejsek sežere, s vývarem, rozemleté s vývarem- každý den vyhrála jiná kombinace). Teď po porodu fenka postupně všechny zásoby dojídá k tomu ještě každý den buď tvaroh, sýr, cottage, a vařené(má pět štěňat což je na jorka docela záběr a dostává tolik kolik se do ní jen vejde). Vitamíny jsem v době březosti nepřidávala a až teprve od třetího týdne po porodu přidávám vápník.
Každopádně jestli do toho půjdeme znovu tak si ty nervy ušetřím a rovnou fence budu v březosti vařit.

Luuca
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 07:41
- Nahlásit

Saita
taky čekáme 5 žížalek, což je u yorka vážně dost. mám docela strach z porodu, jak to probíhalo u vás?

Saita
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 13:18
- Nahlásit

Luuca:
Probíhalo to dobře. Fenka rodila už 59. den. 58. den to vlastně jakoby začalo odpoledne se mimina v břichu hodně mlela, pak začala fenka rychleji dýchat klesla jí teplota, večer se i třepala. Noc byla v pohodě ale ráno luftovala ještě víc teplota se ji vrátila k normálu, hledala si pelíšek. Pak se najednou uklidnila a začaly stahy, za chvíli bylo první štěně venku, potom druhé třetí přišlo taky hrozně rychle, docela jsme s fenkou nestíhali, pak ještě čtvrté. Potom si fenka dala pauzu ale na břichu byl hezky nahmatatelný ještě jeden váleček. Do hodiny začala znovu tlačit a vyšlo poslední páté štěně. Dnes už mají pět týdnů a začínají pěkně zlobit už i baští.
Nedávno se jedné známé narodilo šest štěňátek. Tam to tak rychlé nebylo, mezi štěndama byly delší pauzy(kolem hodiny) a tak rodila celý den ale fenka to taky hezky zvládla.
Držím palce ať to dobře probíhá i u vás.

Luuca
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 14:03
- Nahlásit

Saita
my ted máme 55. den, štěnda kopou a mamina chuděra heká a kňourá a vzdychá je mi jí strašně líto
už aby to bylo, potom dám vědět

Luuca
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 11:22
- Nahlásit

tak už se nám to narodilo máme nakonec jenom 4 (2 kluky a 2 holky) náááádherný jedna holčička bohužel nepřežila
jinak proběhlo všechno v pořádku, takže se nám ulevilo

želva
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 11:45
- Nahlásit

Luuca
tak to gratuluji a at se mrnatum daří

Luuca
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 12:51
- Nahlásit

želva
děkujuvyřídím šťastné mamině

Saita
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2007 15:36
- Nahlásit

Gratuluju, a´t hezky rostou a prospívají. Těm našim je dnes šest týdnů a je s nima pořádná zábava. Chodí i na zahradu a lítají tam jak draci.

Luuca
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 10:08
- Nahlásit

Saita
děkujeme,
na tohle se taky moc těšímakorát nám mamina nechce moc žrát, ale doufáme, že se to spraví. Veta vůbec nezajímala, jen se podíval na štěnáky.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání