Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jak dlouho hárá???
Autor Zpráva
pavliina
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2007 22:17
- Nahlásit

Zajímalo by mě, jak dlouho fena hárá? Vím, že je to hodně individuální ale snad byste mi mohli, vy zkušenější, poradit. Fenka se mi začala hárat 10. 7., teda v tuhle dobu jsem si všimla, že začala krvácet. Barvila mi tak 14 dní, měla nateklou "pipku" a teď poslední dny už nebarví, skončilo to takovým hnědým výtokem a i jí opustilo to zduření. Ten jsem slyšela, že období po barvení je to nejhorší, že se fena začne nastavovat psovi Už jí tolik nehlídám, protože jsem si myslela, že už má po hárání, tak já nevím. Mám ji sice v bytě, ale přes den jí nechám na zahradě a bojím se sousedovic psa Jak poznám, že mi určitě dohárala, když nemám k dispozici psa Myslela jsem, že to poznám na tom zduření

aren
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2007 23:19
- Nahlásit

pavliina
Já to pokaždé poznám jen podle chování psa. Jak na ni Píďa přestane lézt, je skončeno.
No, jestli pipulka splaskla do původního tvaru, tak by to měl být taky už ok.
Však si puč toho psa na chvilku pod dozorem, kdyžtak ho s ní sundáš, když chceš mít jistotu.

aren
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2007 23:25
- Nahlásit

Tentokrát to bylo zajímavé, jak jsme skončili. Sárečka bývá přes krycí dny hodně v kleci, páč při třech psech bych ji musela furt držet ruku na pipce.
Už to snáší klidně, zná to, prostě podřimuje v kleci, prodělala si to už několikrát.
A stalo se, že najednou se v té kleci postavila, opřela se předníma packama o mříž a naléhavě mi něco sdělovala. Fakt se mi snažila říct, že už tam nemusí být, bo už skončila. Pustila jsem ji ven, a fakt, konec, už nic, přestože ještě před hodinkou bylo erotické dusno. Ta holka mi to normálně řekla.
Tak jsem čuměla, že to jsou věci na tom světě.

jeje
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 02:20
- Nahlásit

V priemere sucky haraju 2x rocne. Existuju ale velke plemenne a individualne rozdiely, napr. niektore male plemena uz po 4 mesiacoch, basenji (hoci tonie je velke plemeno) raz rocne. Zdravy jedinec ma cyklus pomerne konstantny, mozu ho vyrazne ovplyvnit niektore farmaka. Cyklus fyziologicky nemoze byt kratsi ako 3 mesiace, tolko zhruba trva destrukcia zlteho telieska. Samotna ruja (vtedy sa chce suka parit, inokedy to odmietne) Estrus trva v priemere 9 dni, ale moze byt v intervale 3-21 dni, je to individualne, v 2-4 den ruje dochadza k ovulacii a tato trva viac ako den. To je najvhodnejsi cas krytia. Uspesne kryt je ale mozne aj takmer tyzden pred ovulaciou. V Estre sa vulva zmensuje a vytok zacina byt obycajne vodnaty-hlienovy. Predchadza mu Proestrus, charakterizovany opuchom vulvy a krvavym vytokom, ktory trva priemerne 9 dni, moze trvat 3-17.

petl
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 09:19
- Nahlásit

I to období kdy je fena "dajná" se může hodně lišit.
Znám fenu která může být krytá pouze jeden den a jiný ne a zase jinou která se psům nastavuje i deset dní!

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 09:22
- Nahlásit

petl
Tak to znám,ale ne 10 dní,ale celé tři neděle a klidně ještě 14 dní po.Mám doma chtivici.

Galadriel
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 09:38
- Nahlásit

Tak to nám Bára hárá celkem 14 - 16 dní. Z toho zhruba 7 dní je z ní Garon celej divej a pořád mu dává bokem ocas, že by teda jako jo. Během toho Garon moc nežere a když už, tak to pak vyvrhne (dává to Báře).

Gerda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2007 11:13
- Nahlásit

Marie hárá zhruba 1x za 7-8 měsíců, první týden hodně krvácí, další týden krvácení ustává, začíná nastavovat, dalších 14 dní se za ní táhnou psi a svým oblíbeným by nastavila. Než to proběhne úplně celé do konce do doby, ksy psy neláká, trvá to skutečně měsíc. Pak se obvykle dostavuje faleška, není nijak dramatická, jakmile skončí faleška, máme už jen tak dva/tři měsíce na normální chování a začne další hárání

kaczka1
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2013 16:40
- Nahlásit

Dobrý den mám též dotaz,mam fenku a je ji 8 mesicu a poprve harame,akorat ze uz 3 tydny skoro a me to prijde divne ze tak dlouho,i doted porad se nastavuje a dava ocas bokem..nemam s ni jit radeji na veterinu,ma ji porad oteklou a spini porad hodne...zacinam mit starosti..
mimochodem je to krizenec labradora a pouliicniho ratlika...dekuji za odpoved

dejavu
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2013 20:27 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Celková doba vnějšího projevu hárání se pohybuje v rozmezí mezi 14 – 21 dny. Avšak první hárání se může konat déle a fenka při něm může mnohem více krvácet, stejně tak může být hárání výrazně kratší dobu...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání