| Autor |
Zpráva |
cumka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 21:08
- Nahlásit
Pořád se nemůžu rozhoupat k vyšetření kyčlí u svého psa, už jsou mu dva roky a já stále váhám..nějak se mi příčí jej pouze kvůli svému rozmaru uchovnění nechat uspat..jaké máte zkušenosti s narkozou vy? Pro aplikaci anesteze bude pravděpodobně nutno psovi oholit packu- ale my se pravidelně účastníme výstav, jde o dlouhosrsté plemeno a srst by mu pak dorůstala pěkně dlouho.. Od veta vím, že existuje narkoza, ze které lze psa po vyšetření okamžitě probudit- tuto variantu bych nejspíš volila, protože zážitek s postupně se probírajícím, sténajícím, pomočujícím se psem mi stačil jednou provždy..
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 21:12
- Nahlásit
Záleží nejspíš, jestli má něco, čím by mohl být po plemeno přínosem a taky , jak si to zvážíš a srovnáš se svým svědomím.
Kařdá narkoza ma urcite relativne male riziko, ze pes se jiz neprobudi.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 21:14
- Nahlásit
Ja zatim vsechny sve psy nechaval fotit pri plnem vedomi a vsechny snimky se podarili bez problemu predpoklada to jen ze se pes necha polozit do kolibky na zada, necha se nathnout do pozadovane polohy a v klidu v ni par sekund vydrzi bez pohybu.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 21:46
- Nahlásit
cumka
my jsme byli na rtg asi před 14 dny u dr. Duchka a byla jsem z toho naprosto nadšená... už jednou mi psa uspávali jinde (poraněný dráp, který musel ven) a to jsem z toho měla noční můru. Pes vůbec nechtěl spát a když mu dávali probouzecí injekci, nechtěl se zase probudit a když se pak konečně probudil, byl celý den úplně mimo... U dr. Duchka jsem byla nadšená. Packu mu neholili, jen mu píchli kanylu (snad se tomu tak říká) a do ní pak uspávací látku. Fotili jsme celkem pět snímků (kromě kyčlí i lokty, rameno a nakonec i hrudník, když se mu nezdály plíce na tom snímku ramene), takže mu občas trošku přidal a pak mu tam dal i probouzecí látku. Během chvilky byl pes na nohách a trošku mimo byl jen asi hodinku. Prostě paráda...
Sice to nebyl přímo MVDr. Duchek, ale jiný lékař, ale přístup byl skvělý a na snímky koukal i Duchek - máme je perfektní a i cena mě příjemně překvapila.
A být tebou, nedělala bych si s tím hlavu, já snímky nechávala dělat, protože psa dost zatěžuju (kromě chození na cvičák děláme i coursing, občas i weight pull, pes mě tahá na kole, na bruslích i při běhání), tak abych kdyžtak trošku ubrala.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 22:56
- Nahlásit
cumka
no já slyšela, že je lepší nechat psa, ať se probere sám, než mu píchat injekci na probuzení, ale nevím co je pravda. Moji psi měli narkózu při RTG DKK oba a starší ještě jednou při šití tlapky a nezvraceli ani jeden, natož aby sténali či se dokonce pomočili ...a u toho DKK nás bylo více, nesténal ani se nepomočil nikdo . Každá narkóza jak u psů tak u lidí je jisté riziko , ale když se toho tak bojíš, tak ho neuchovňuj nebo by to byla pro plemeno taková ztráta ?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 23:01 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit
mac1
no já slyšela, že je lepší nechat psa, ať se probere sám, než mu píchat injekci na probuzení
jo, to jsem taky někde slyšela, tak jsem se na to ptala veta... říkal, že to je veterinář od veterináře, každý propaguje něco jiného. Je to sice zátěž navíc, ale on osobně je pro probuzení, protože ví, že pes se probral a odešel po svých. Prý není neobvyklé, když lidi volají třeba po 12 hodinách, kdy byl pes na sundavání zubního kamene (jinde), že pořád ještě spí... a vůbec to těm lidem nepřijde divný - bohužel to už je na všechno pozdě
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 07:35
- Nahlásit
Já mám zase takovou zkušenost, že psice po probouzecí injekci zvracela ještě dva dny... Když jsem jí při snímkách na DKK nenechávala probudit, probudila se postupně doma po cca 2 hodinách, jediný, co bylo, že jí pustily anální váčky... A při operaci DLK měla inhalačku, tam jí oholily packu kvůli kanyle... ale při ostatních narkózách jí nic neholili, prostě dostala injekci a za chvilku spala...
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 07:58
- Nahlásit
cumka
tak přesně takhle to bylo u nás, taky jsme to odkládali, u nás se nejvíc bál manžel, ale po druhých psích narozeninách jsem se konečně odhodlala s vědomím, že když se pes neprobere, čeká mě ještě ke všemu rozvod. Takže koncem června jsme naklusali. Sranda byla, že ve stejnou dobu se objednával jiný pán s hovicí a paní doktorka mu tvrdila, že už je objednaný. On - že to není možné - vždyť volá prvně a paní doktorka: Mám vás tu nasaný v kalendáři - rentgen DKK - hovawart, takže přijďte. No, sešli jsme se dva. Nejprve dostal každý pes nějakou oblbovací injekci, aby se omámil (Bert jim pozvracel chodbu, ač nežral - hovice to snášela v pohodě). Když už klimbali, přišel pan doktor a každému vpíchl nakózu, psi usnuli dočista, vytáhli jim jazýčky a odnesli je na rentgen. Za chvíli jsme si pro psa šli, byla jsem úplně zblblá, že jsem si ani na nějaký snímek nevzpomněla, ale pan doktor nám ho ukázal nasvícený. Říkal, že pravý kyčel je trochu lepší než levý ale že když se změří úhel, tak snad (huhlal si pod nos) dvojka, asi jsem dost pobledla, protože se mě zeptal, kolik bychom potřebovali a když jsem špitla, že dvě nuly, tak už neříkal nic. Berta nám pomohli odnést až do auta a jeli jsme domů jak opaření. Vyčítala jsem si, že psa zbytečně trápím, že jsem mu přece jen měla přidávat nějaká chondro protektiva. Doma jsme psa na dece vynesli a dali do pelíšku, spal ještě asi hodinu, pak chodil jak omámený, trochu se počůral, ale částečně si to uvědomil, tak se dokymácel ven a vyčůral se venku, zase si šel lehnout, to bylo tak šest večer a kolem desáté už aktivně "hlídal" a ráno byl úplně v pořádku.
Smířili jsme se s tím, že hodnocení asi nebude nic moc - vyčítala jsem si, že možná, kdybychom šli na rentgen v roce, tak by to bylo lepší.
Nakonec to dopadlo výborně - přišli nám (minulé pondělí) dvě nuly, takže jsem skákala asi tak dva metry vysoko. A máme to za sebou!!!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 08:52
- Nahlásit
Narkóza u rtg se liší od narkózy třeba při operaci. Mému psovi při rtg teda nikdo nic na probouzení nedával, ale byl jen přispaný injekcí do nohy bez oholení, asi po hodině se celkem rychle probral a za další půlhodinu jsme normálně odešli domů. To při operaci ho uspávali několika injekcema do stehna a probudil se až po několika hodinách doma.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 09:17
- Nahlásit
my jsme při kontrole DKK nemohli odejít od veta, dokud se pes neprobral , museli jsme čekat v nějaké místnosti k tomu určené, odešli jsme asi po půl hodině po svých ( na probuzení jsme nedostali nic) , trošku se mu sice ještě pletly zadní, tak jsme šli pomalu, ale šel sám. S námi tam čekala i jedna flatka a ta chrupala nějak tvrdě, tak té pak dali injekci na probuzení. Myslím, že při RTG DKK se nedává narkóza v takové dávce ( případně jiná látka) jako třeba při operaci.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 12:28
- Nahlásit
Mel
a vysledky...? jestli vam mam gratulovat...
|
kkathy
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 22:21
- Nahlásit
My byli na DKK teď v neděli, přímo u doktora, který to smí rovnou vyhodnotit a bylo to uplně v pohodě.Agáta dostala oblbovací injekci, taky bez vyholování, přešli jsme do vedlejší místnosti a už lehla.Byla pořád jakoby při vědomí, doktor řikal, že nespí, že je jen zklidněná.Po hodině (když to vyhodnotil) jsme odcházeli po svých, v autě sice zas usnula, ale to ona v autě spí vždycky.Byla taková ospalá ještě asi dvě hoďky, ale normálně vnímala.Jo jinak nesměla 15hodin předtim nic jíst a potom taky ne.Špatně jí nijak nebylo.Taky jsem se toho bála.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 23:34
- Nahlásit
wami
no, jen gratuluj, gratuluj
Jen nám našli malinký výrůstek na rameni, ale ten snímek se mi nepodařilo nafotit...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 08:31
- Nahlásit
Mel
supr!
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 12:52
- Nahlásit