Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / usi knirace
Autor Zpráva
lusy13
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2007 11:47
- Nahlásit

Mojmu malemu sa stale prevracia usku. A dnes rano sme si vsimli, ze ho ma nesene vyssie. Doteraz to tak nemal. Da sa to nejako napravit. Myslim, ze som tu niekde videla nieco o obvazovani alebo nieco take, ale nedari sa mi to najst.

evina
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2007 14:53
- Nahlásit

lusy13jak je starý?Předpokládám,že štěňátko a tam je skutečně dobré ouška vylepovat aby byla překlopená správně.Ideální by bylo kdyby Ti to někdo ukázal,co třeba chovatel?

lusy13
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2007 15:42
- Nahlásit

evina
ma 2,5 mesiaca. no ja som si ho kupila na slovensku a doviezla som si ho do talianska, takze chovatel mi to tak lahko neukaze. a nevies, ci na nete nie je moznost dozvediet sa viac o vylepovani usi?

lusy13
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2007 16:56
- Nahlásit

evina
konecne som nasla diskusiu o vylepovani usi. a ty si tam spominala, ze si to robila. nemala by si prosim ta nahodou nejake foto???

evina
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2007 18:26
- Nahlásit

lusy13:fotku bych možná nějakou našla ale nevím zda by Ti byla něco platná...podle toho co jsem různě slyšela,tak se u každého velikostního rázu lepí jinak.No a já mám střeďáka.Z fotky to možná není tak dobře vidět.Já lepila ze tří proužků náplasti.Kdy jsem dva stejné pruhy lepila přes vnější stranu ucha(odshora dolů)mírně přes okraj ucha a třetí páskou jsem oba konce spojila pod bradou(volné tak na dva prsty).Srozumitelné,ne?

lusy13
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2007 19:00
- Nahlásit

evina
Srozumitelné,ne?

Altcha
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2007 22:31 - Změnil/a: Altcha
- Nahlásit

lusy13
U první fousandy jsem se snažila lepit leukoplastí a dokonce mi bylo doporučeno dát tam kvůli zatížení mince. Skončilo to špatně, při první hře měla natrhlé ouško...
Druhé fenečce bylo ouško částečně přilepováno (ČÁSTEČNĚ - ABY MOHLO DÝCHAT) lepidlem na textilie... Drželo perfektně a když chlupy dorostly, jen se to odšmiklo.
Fotky bohužel nemám.
A není možnost obrátit se na nějakého kníračáře v Itálii?

lusy13
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2007 23:44
- Nahlásit

Altcha
no to vies, tu v blizkosti ziadna chovatelska stanica nie je. a velky bradac ani nie je taky rozsireny.

Altcha
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2007 05:09
- Nahlásit

lusy13
No jo, v tom případě jedině komunikovat po mailech s chovkama a poprosit je, ať zasílají fotky

lusy13
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2007 11:59
- Nahlásit

Altcha
otazka mimo temy. ty nemozes spavat???

Altcha
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2007 12:00
- Nahlásit

lusy13
No taky tak
Využila jsem toho a vyrazila hned ráno na stopičky...

Bluecrazy
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 08:26
- Nahlásit

lusy13

Jestli muzu pridat svym drobkem do kupy: ja mam doma stene ISCWT a te by se mely taky lepit ouska, pac v dobe prezubovani je hazi od hlavy. Normalne se to delalo tak, ze se ji spicky ousek prilepily za chlupy k chlupum na hlave. Pozadovala jsem to po svem vetovi, ale ten mi rekl, ze kdyz se to udela takhle, neni to dobre pro psa jelikoz s usima nemuze hybat a ochabuji ji chrupavky v usich a pak je ma mene pohyblive. Prelepil mi je leukoplasti jak psala Altcha, s tim ze to ma mit min. 14 dni, ale do tri dnu to mela dole, nastesti bez ujmy. Ted ji prave ucho odstava a tak nejak taky nevim co s tim

evina
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 09:34
- Nahlásit

To lepení je na delší dobu.My lepili půl roku.Vždy tak týden náplast držela než-li spadla.Zhruba den jsem ouško nechala větrat a zase zalepila.

Bluecrazy
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 10:02
- Nahlásit

evina
Myslis to lepeni za chlupy k hlave?

evina
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 13:08
- Nahlásit

Bluecrazy:já myslím,že každé lepení je dlouhodobějšího rázu.Už jen ten fakt,že štěně roste,přezubuje a vše jde do těch zubů a kostí...chrupavka tím pádem oslabuje a ouško povadá.

Bluecrazy
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 13:16
- Nahlásit

evina

To jo no Ja ji na veterine koupila takovy syrup na chrupavku, ted nevim jak se to jmenuje, ale stalo to tedy hodne

Nahoda
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 13:35
- Nahlásit

Zdravím ve spolek
Měla jsem s ušikama štěstí, ucho se feňuli začalo jakoby lámat v době, kdy přezubovala, asi po týdnu, jsem nevydržela a jela k chovatelce, aby mi ukázala jak uši vylepovat, protože po telefonu, jsem netušila absolutně co a jak a skutečnost byla, že je to vlastně hrozně jednoduché, pesan po vylepení oušek vypadá, jako babka v šátku když má ty uši přilepené k hlavě.
Většinou se teď používají ty tzv. textilní nitě, jak píšeAltcha

Bluecrazy
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 13:44
- Nahlásit

Nahoda
hihi, babka v satku, to je presny, kor kdyz ma uplne chlupatou hlavu jako ten muj

lusy13
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 18:28
- Nahlásit

pisala som jednej chovatelke ci by mi s tym nemohla poradit. napisala, ze sice psikov ma iba kupirovanych, ale poradila mi, ze z kartonu si mam vystrihnut tvar ucha a prilepit paskou a potom zvrchu usi prelepit navzajom popod
bradu. nie je to vela s tym kartonom?

Nahoda
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2007 07:53
- Nahlásit

lusy13
kartonem vypodložit ucho??? To jsem teda ještě neslyšela.
Přilepit za špičky uší, chlupů, natažené vyrovnané uši ve správném postavení k hlavě.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání