| Autor |
Zpráva |
janina
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 07:41 - Změnil/a: janina
- Nahlásit
Ahojky, chtěla bych se zeptat majitelů berňáků, jak jsou na tom jejich zlatíčka s vodou. Mám sice zatím miminko 5 měsíční, ale do vody se bojí. Namočí max. tlapky a šup ven. Myslíte, že časem se mu bude koupání líbit? Myslím koupání a plavání v přírodě, ne ve vaně
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 09:51
- Nahlásit
janina
zkus hodit dotaz na mujpes, tam mají fórum přímo berňáka:
http://katalog.mujpes.cz/forum.php?id_forum=64
|
janina
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 10:41
- Nahlásit
Martina
Tam jsem se nedávno na něco ptala a nikdo mi neodpověděl ani slovo.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 11:09
- Nahlásit
moje 6ti měsíční kříženečka labradora si taky nebyla až tak jistá vodou a přesně - packy a pryč. Změna byla, když jednou na vycházce viděla psa mého kamaráda, který se do vody vrhá hlava nehlava, následovala ho sice jen po břicho, ale pro začátek dobrý. A minulý týden jsme byli na přehradě, byli tam psi, kterým byli házeny klacky do vody, hodili jsme taky klacíček a šup už byla ve vodě a jak krásně plave! Tak třeba si taky váš dá říct, když uvidí ostatní pejsky, jak dovádějí ve vodě.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 11:10
- Nahlásit
moje 6ti měsíční kříženečka labradora si taky nebyla až tak jistá vodou a přesně - packy a pryč. Změna byla, když jednou na vycházce viděla psa mého kamaráda, který se do vody vrhá hlava nehlava, následovala ho sice jen po břicho, ale pro začátek dobrý. A minulý týden jsme byli na přehradě, byli tam psi, kterým byli házeny klacky do vody, hodili jsme taky klacíček a šup už byla ve vodě a jak krásně plave! Tak třeba si taky váš dá říct, když uvidí ostatní pejsky, jak dovádějí ve vodě.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 11:20
- Nahlásit
jindriska
Nedá si říct Mám ještě dvouletou retrívřici a ta skáče do vody na každé procházce.. Zatím na berňáka klacíky hozené do vody neplatí Je na něm vidět, že by za fenkou do té vody rád vlezl, ale bojí se .... zatím jenom kňučí na břehu
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 12:26
- Nahlásit
janina
tak co aby tam vlezla otužilá panička jako příklad vhodný k následování? Náš druhý pejsek, dandík, ten jako štěndo sklouzl po kameni do potoka a byl to pro něj takový šok, že 4 roky odmítal vlézt do jakékoli vody, sotva se napil s krkem nataženým jak žirafa. Teď mu táhne na 10 rok a potok už snese, ale víc jak po břicho nejde. Ale jsem štastná, že alespoň jeden pes je plavací.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 12:30
- Nahlásit
jindriska
Panička tam vleze, ale až se oteplí, až se oteplí )) Ta řeka je příšerně studená
Jo a štěně mi totiž taky jednou uklouzlo nechcíc do vody, tak mám právě strach, aby to nebyl následek, že do vody nebude chtít
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 12:36
- Nahlásit
Muj se taky docela dlouho bál vody. Jeho sestra, co má moje kamarádka, plavala už od malička a ten můj si nechtěl ani ty packy namočit. Ale pak v létě, když už byly fakt velký vedra, tak se začal ráchat sám. Chtěla jsem, aby plaval, tak jsem šla do vody já a zavolala ho, on se rozeběhnul a zaplul pod hladinu. Od té doby si jenom "chladí břicho". Ale třeba to plavání taky přijde.
Hlavně tomu nechat volný průběh a pejska do ničeho nenutit. Třeba se zchladí už o víkendu (má být 30 stupňů)
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 12:42
- Nahlásit
to je otázka, dandík si dá říct, když je voda klidná, jakmile je proud, už se ani nenapije, ani malá nechce moc když je proud, třeba si dá váš říct u klidného potůčku nebo rybníka. A co se dandíkovi líbí nejvíc, jsou obrovské kaluže na lesních cestách, lehne si doprostřed a spokojenost největší.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 12:42
- Nahlásit
Mel
No já jsem zdrbala manžela, který měl "skvělý" nápad ho trošku popostrčit Tak jsem mu řekla: Strč ho tam a já tě pak utopím!!!
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 13:01
- Nahlásit
janina
Ono to je stejně asi nejvíc závislý na tom psovi. Právě ta kamarádka, co má tu plavkyni, tak u nich to bylo tak, že její přítel ji tam taky hodil a vodu prostě miluje.
Můj tam zahučel sám a prostě neplave. Když mu hodim klacek, tak jde akorat po břicho a různě se snaží natahovat, aby na něj dosáhl a nemusel jít dál.
U lidí se taky setkáme s tím, že někdo prostě vodu nemusí a tak je to se zvířaty. Plavat určitě umí od přírody, takže kdyby náhodou něco, určitě se neutopí (ten můj taky vyplaval a odplaval po tom svém prvním zážitku).
Pak mi taky někdo říkal, že jeho pes taky není milovník plavání, ale jakmile jde panička plavat, krouží kolem ní Tak to taky stojí za zkoušku
|
ola
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2005 18:04
- Nahlásit
Hlavně si na pejsky dávejte pozor-když je v potoce nebo řece větší proud,tak to je o strach! U nás se teď jedné paní takhle utopil yorkšír!!! Vběhla za ním do řeky,ale už bylo pozdě... Vím,že je rozdíl mezi maličkým a větším psem,ale já svoji čubinu k rychlejší vodě radši nepouštím! Nehledě na to,že jakmile jí řeka uštědří jeden špatný zážitek,tak ji tam pak nedostanu vůbec...
|
janina
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 10:03
- Nahlásit
Hurááááá, včera se můj berňáček odvážil vlézt do vodyyy!!! Sice zatím jen po bříško, ale i to je pokrok! Nejprve tam vlezl za mnou a pak už lítal s ostatními pejsky. Zatím neplaval, ale snad to přijde
|