Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Kříženci pinče
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
sue
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 22:54
- Nahlásit

Nemá náhodou někdo zvás zkušenost s křížencem pinče?

aren
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:09 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

sue
Mám!! Je to ten nejbezvadnější, nejmilejší, nejhodnější, nejchytřejší nejhezčí super pes, co znám!!!
Je to můj Píďa
Je to teda kříženec malého pinče - srnečky.

sue
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:10
- Nahlásit

aren
a jakej je povahově?je to taková pinčí hlavička??Já přemýšlím o štěněti z útulku ale nevím

aren
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:15
- Nahlásit

sue
Doporučuju. Je samo svůj, hrdý a sebevědomý, ale oddaný, vášnivě mě miluje a udělá po mně všechno.
Když se mu něco nelíbí, tak vrčí, ale to jsou jen takové remcy
Já teda necvičím žádnou extrémní poslušnost, ale vždy se domluvíme.

sue
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:16
- Nahlásit

aren
já mám právě doma už ovčandu která je dominantní a ještě jednoho ovčáka ale psa a tak mám strach aby se to až vyroste trošku,,nebylo,,

aren
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:16
- Nahlásit

A pak tady byl ještě Robinek, nalezenec, taky skvělý pejsek, víc o něm tady:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_6108_0.html

sue
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:17
- Nahlásit

aren
jo ty máš tohohle lumpíka

sue
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:19
- Nahlásit

aren
teda nebilo

aren
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:20
- Nahlásit

sue
tak mám strach aby se to až vyroste trošku,,nebylo,,
No, ten strach je dost oprávněnej, protože oni jsou pinči dost dominantní. Píďa by se snad nechal zabít, než aby ustoupil. Mám to doma docela aktuální, protože dorostl a dospěl Píďův syn Mercy (už jen čtvrtpinč, hodný a klidný pejsek, ale taky si nenechá všechno líbit, tak tu občas máme spory, až rvačky. Asi tak dvakrát do roka)

aren
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:22 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

sue
jo ty máš tohohle lumpíka
Tohohle:
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=ukaz&media_i d=4644
Malý pes s velkým srdcem.

sue
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:23
- Nahlásit

aren
no z toho mám právě největší obavy víš?Ona naše ovčáková je taky mršule lakomá a dominanta a aby si na něj nedošlápla a on se pak otočí a budou v sobě....radši se zeptám vás zkušenějších ...nechci šlápnout vedle

aren
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:24
- Nahlásit

sue
Ale zase na druhé straně, jsou rozumní, a když není přítomná háravka, tak je celkem klid. Někdy i při háravce je klid.

sue
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:24
- Nahlásit

aren
to je slaďoušek.-)

aren
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:28
- Nahlásit

sue
S fenkou bych se nebála, to bych řekla, že se určitě snesou. Horší pes.

sue
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:29
- Nahlásit

aren
no to já mám obavy právě z ní...je fakt můra

aren
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:29
- Nahlásit

sue
Ty, ale jestli u vás bude od štěněte, tak si zvykne. A oni na něj. To by mohlo jít.

sue
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:32
- Nahlásit

aren
ona je schopná narvat si dva míčky do tlamy aby jí je nikdo navzal a ještě přitom bručet...a když jí náhodou někdo jeden míček vezme tak to je pro ní skoro smrtelná záležitost

aren
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:33
- Nahlásit

sue
no to já mám obavy právě z ní...je fakt můra
No, tak to se nezajímej ani tak o povahu pinčů, jako o její

sue
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:36
- Nahlásit

aren
já se o ní zajímám dlouho ale už nevim jak víc protože vůči ostatním je v poho ale jak jde o hračky nebo tak tak prostě je všechno její

aren
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:37
- Nahlásit

sue
No, snad budeš mít zítra ještě další radiče. Já bych do pinčího štěněte z útulku šla.
Tak zatím dobrou.

sue
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:38
- Nahlásit

aren
díky moc ještě to pořádně promyslímdobrou

aren
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 23:39
- Nahlásit

sue
vůči ostatním je v poho ale jak jde o hračky nebo tak tak prostě je všechno její
No, to by snad nemuselo jít o život. Horší kdyby žrala malý pejsky.

sue
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 21:11
- Nahlásit

aren
Ne ona pejsky nežere má to zakázaný a papká jen granule:-D

Lola1
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 21:30
- Nahlásit

sue
Ahoj, mimo toho, že mám teď německého pinče, tedy střeďáka, kterej je úžasnej, jsem měla předtím srnčí trpasličí pinčici. Byla perfektní a dominantní, měla jsem obavy, že ji jednou někdo sežere. I na ulici si stoupala na zadní s předníma nohama na zádech ovčáků. Vždycky jsem jí připomínala, že kdo uteče, vyhraje, což bylo při její velikosti aktuální.j Ale nikdy nebyl žádný problém, vše přežila ve zdraví, asi to dobře odhadla. Potom jsem si vzala na dožití 2 dobrmany, s těmi to bylo taky v pohodě, ona šéfovala. Vůbec nebyla vzteklá a nebo kousavá, byla spíš pes vítací, ale samozřejmě v rámci pinčích možností, tedy ne hned kamarádství v prvních vteřinách, ale po seznámení..
Důkaz toho je i Píďa od Aren, který za mnou přišel sám druhý den ráno na srazu do postele. Jinak samozřejmě všechno hlídal, chatičku, tašku, paničku a tvářil se, že by i nasadil život, kdyby bylo třeba.

sue
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 21:32
- Nahlásit

Lola1
koukám že máš asi mnoho zkušeností s nimi co?

Lola1
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 22:06
- Nahlásit

sue
no ke zkušenostem jsem přišla jako wami slepý k houslím. Chtěla jsem koupit mému tátovi k sedmdesátinám psa. On žádného prý že nechce a když, tak trp. pinče. Rozmlouvala jsem mu to, že to není žádný pes, ale on si ho přál, tak ho měl. Tak přišel do naší širší rodiny Miky. Teprve jsem mohla poznat, co je pinč za bezvadného psa a potom jsem si na to konto pořídila tu pinčici, která byla malinko přerostlá, ale s perfektní povahou. Ani jsem si ji nevybírala, zbyla jim jako poslední štěně a byly jí 3 měsíce. Pošla mi totiž během týdne střední sedmiletá kníračice na rakovinu a sháněla jsem hned psa. Vlastně jsem tu pinčici koupila na inzerát, byl to vlastně zajíc v pytli, ani jsem si tenkrát nemohla pro ni jet, měla jsem malé děti, tak mi ji taťka dovezl. Byla "všestranná", chodila s námi i na běžky, když byla závěj, vzala to skrz, jen se musela v zimě pořád pohybovat, aby jí nebylo zima.
Často na ni vzpomínáme. Mám fotku na www.lola.estranky.cz
bohužel to není zrovna dobrá fotka.

sue
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2007 22:16
- Nahlásit

Lola1
mě se pinčové a krot německý líbíli vždycky jsou moc hezký,ale musim se přiznat, že mě trošku děsí ta jejich povaha.Jsou opravdu dominantnější?A asi nejsou pro nezkušený lidi co??

Lola1
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 18:51 - Změnil/a: Lola1
- Nahlásit

sue
Asi je to tak, ale (už to tu někdo psal) někdo je "nezkušený" celoživotně a někdo to má v sobě a odkoukané hned u prvního psa.

sue
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 20:00
- Nahlásit

Lola1
To je svatá pravda že někdo je nezkušený pořád....když to je těžký no já pořád vyrůstala s ovčákama a to je jiná káva než pinč.

aren
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 20:41
- Nahlásit

sue
Se nemusíš děsit oni jsou dominantní, ale ne agresivní. Nějak si ty druhé psy geniálně podřizujou, ale ne tak, že by je přeprali.
Jinak Píďa byl můj úplně první pes v životě, jsem byla tak nezkušená, až to třískalo dveřma. Ale on byl trpělivý
Lola1
Píďa od Aren, který za mnou přišel sám druhý den ráno na srazu do postele.
Jsem žárlila strašně moc
a on se mi chechtal

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání