Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / plemena psů s paspárky
Autor Zpráva
Evik
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2005 12:10
- Nahlásit

Ahoj všichni,

mám na Vás všechny malou prosbu. Byla bych moc ráda, pokud sem zavítáte, abyste mi napsali co nejvíce plemen psů, která mají na nohou paspárky. Já sama si dokážu vzpomenout jen na tyto: briard, bernardýn, beauceron....a už jsem v koncích
Asi bych měla vysvětlit, proč mě to tolik zajímá....Vzali jsme si s přítelem psa z útulku. Je to evidentně kříženec NO s něčím dalším....a to právě nevíme. Jelikož má pes na obou zadních nohách dva paspárky, hledáme mezi plemeny, které je mají....Ani jedno ze shora jmenovaných to ale určitě nebude. Pes je velký asi jako NO, ale mohutnější než NO, dlouhosrstý, s hustou podsadou, barva black & tan, vpředu pes znakatější s hustou hřívou jako lev kolem krku. Má také hodně chlupaté nohy. Fotku bohužel ještě nemám na netu....
Pokud Vás někoho napadnou další plemena s paspárky, prosím PIŠTE MI JE SEM předem moc moc díky.

ola
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2005 13:51
- Nahlásit

Pokud vím,tak u mnoha plemen (často hovawart) se rodí štěňata s paspárky,které musí být následně odstraněny,protože to nepřipouští standart! Jediné plemeno,které jsem ještě našla, a které může a má mít paspárky je Pyrenejský horský pes... Jinak už nevím.

handula
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2005 14:50
- Nahlásit

já jak jsem četla, jak ten váš pejsek vypadá bych se přikláněla k tomu hovawartovi, ale s tima paspárkama nevím, náš má jen jeden....

Tasy1
# Zasláno: 20 Kvě 2005 21:39
- Nahlásit

Evik
Dost často se němečtí ovčáci rodí s paspárky,které se jim odstraňují...

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2005 22:19
- Nahlásit

Evik
On má dvojité paspárky nebo jednoduché?

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 08:32
- Nahlásit

WhiteWolf

Griffča má paspárky přesně jako Brix - na každé zadní noze po dvou. Má kvůli tomu trošku deformovaný krok - chodí jako šašek - ty nohy vytáčí do stran - i kdybych mu je nechala odstranit, tak už stejně jinak chodit nebude.....
Jo, když jsi tady, tak se chci zeptat, zda nevíš, kam až se může zastřihnout dráp na paspárcích - má je dlouhé....

Tasy1

to jsem nevěděla, že u NO se paspárky taky často vyskytují.... Takže Griffča by klidně vůbec nemusel "v sobě" mít žádného bernardýna, novofundlanda, ani howíka....Čistý NO to rozhodně není a ani choďák, ale to, cos napsala, mi napovídá to, že "hledáním" plemen z paspárky nezjistím vůbec nic takže už dál po paspárkách pátrat nebudu.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 09:39
- Nahlásit

Tasy1
Já myslela, že paspárky NO jsou jednoduché nebo ne?

Evik
Brix chodí i s paspárkama normálně Stříhám je tak přiměřeně... asi na 1cm. Je to u každého psa jiné, když se drápy nechávají dlouhé, tak ta dřeň vevnitř prorůstá čím dál tím dál. Někdy to dělám tak, že ustříhnu kousek, pak mu do toho jemně dloubnu nějakým dloubátkem jestli už je tam ta dřeň, nebo ne, pokud neni, stříhám dál.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 11:17
- Nahlásit

WhiteWolf

díky za rady, asi to tak taky udělám...Griffča má ty drápy na paspárkách moc dlouhé, možná i proto mu to v tom pohybu trochu vadí....nevím, ale ty zadní packy tak srandovně vytáčí....to už se nespraví nějakou operací....jinak běhá normálně, jen ne moc rychle (tedy v porovnání s Akoušem)...

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 11:28
- Nahlásit

Evik
Jak je má dlouhé a jak je vytáčí? Myslíš, že to je díky těm paspárkům?

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 12:56
- Nahlásit

WhiteWolf

to se těžko popisuje... myslím si, že ty nohy má prostě vytočené od narození jako genetickou vadu.... Až dobere antibiotika proti průjmu (ten už teď nemá, ale musí ty léky dobrat), tak mu hned nasadím preventivně Alavis. Jinak ty nohy vytáčí do stran jak "gymnastka" - nohy do X ale nemá. Pokud se týče paspárků, tak jsou dlouhé asi tak 5 cm včetně drápu. Má je i s kloubkem - takže opravdu 2 prsty navíc....Veterinářka mi radila, že kdyby měl jít Griff někdy v budoucnu pod narkózu, že by doporučila ty paspárky odstranit, ale mně se do toho vůbec nechce....Dovedeš si určitě představit jak by si chtěl sundavat obvazy a lízat jizvy.... takže pokud mu to v chůzi nevadí, jakože ne, tak se na to vykašlu.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 14:28
- Nahlásit

Evik
Pokud si to nebude zraňovat a nevadí mu to, tak bych to odstranit nedávala. Ještě navíc když v tom má i kůstky. Ten Alavis mu dej a jestli bude někdy v narkoze, nech mu vyfotit kyčle.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 14:32
- Nahlásit

Evik
Já myslela,jak má dlouhý jen ten dráp... Na ty Brixové jsem koukala a dráp spíš tedy 1,5cm. Dneska jsem mu je ostříhala asi na 1cm a trochu jsem ho fikla Naštěstí on si toho vůbec nevšiml, příště mu je nechám delší.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 15:45
- Nahlásit

WhiteWolf

tak jsem ráda, že se mnou souhlasíš....Griffčovi v chůzi paspárky opravdu nevadí ani si je nijak nekouše - prostě ani neví, že je má... Kdyby nějaká narkóza byla nutná, nechám mu ty nohy zrentgenovat, už jsem se tím nápadem taky zabývala.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 16:17
- Nahlásit

Tak jsem se teď od kamarádky dozvěděla zajímavou věc. Volal jí nějaký anonym a řekl, že náš Griffča je prý kříženec howavartky a choďáka bez PP. No a tím mám svůj "problém" nejspíš vyřešen, protože, když to vezmu kolem a kolem, tak Griff skutečně vykazuje fyzické znaky obou plemen......

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 16:44
- Nahlásit

FiSt
asi máš pravdu a to samé i v tom kontaktu se psy - že je moc nemusí. Pokud se týče vztahů s Akoušem tam zase asi převládl ten choďák. Zajímavé ale bylo to, že jak jsme si ho brali z toho útulku, že příteli a mně věřil od prvního okamžiku a seznámit ho s přítelovými prarodiči taky nebyl žádný problém - ty vzal po pár minutkách taky za své Tak nevím....asi se v něm ta dvě plemena nějak "hádají" Musím ale říci, že pokud je to skutečně tak a Griff je kříženec HW s choďákem, tak se v něm povahové rysy obou plemen namíchaly vskutku dobře a výsledkem je naprosto věrný, oddaný společník ale na druhou stranu výborný hlídač. (jinak bych ale řekla, že je to spíš výjimka-náhoda, že kdyby tahle plemena někdo úmyslně křížil, že mu spíš vyjdou pěkně nevyrovnaní pejsové jak po fyzické tak po psychické stránce)

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 17:11
- Nahlásit

Evik
...ale pořád mě tam nějak matou ty paspárky

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 17:25
- Nahlásit

WhiteWolf

mě ne, protože u howíků se to prý taky často vyskytuje jako vada a odstraňuje....

Eimy
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 17:34
- Nahlásit

Evik
Možná to bude hodně od věci, ale tušim, že v sobotu jsem se byla koukat v knihkupectví na knížku o canicrossu a taky jsem se koukala do knížky o voříškách... Tam bylo zrovna napsaný, že u těch mixlejch pejsanů, se paspárky vyskytujou a na obrázku tam byl i ten dvojitej...

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 17:37
- Nahlásit

Eimy

no tak to vidíš....dnes jsem se bavila o Griffčovi s jedním známým a ten mi dokonce tvrdil, že ty paspárky mají všichni psi (jenže on měl na mysli ten tzv. "vlčí dráp" ) a taky mi tvrdil, že se to psům musí vždycky nechat odoperovat Nemít k tomu známému jistou úctu, tak už se válím smíchy pod stolem

Eimy
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 17:46
- Nahlásit

Evik
No, já si na to teď vzpomněla, jak jsem to četla

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 18:52
- Nahlásit

Evik
A u hovíků jsou taky dvojpaspárky?

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 07:08
- Nahlásit

WhiteWolf

jóó tak tos mě zaskočila, fakt nevím, ale když se to tak vezme, tak nějaká anomálie se čas od času objeví....matka příroda je nevyzpytatelná

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2005 09:20
- Nahlásit

Evik
já se právě setkala jen s jednoduchými. Chodí tu malamut a ten má taky jednoduché.

silvestris
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2008 20:56
- Nahlásit

Ad Evik,
dvojité paspárky jako součást standardu a velmi užitečné "zařízení" pro běhání po sněhu a po horách mají mít všichni Pyrenejští mastinové. Na sněhu jim vlastně fungují jako sněžnice. Drápek se ale musí přikracovat, pokud pes opravdu neběhá jen po terénu.

dejavu
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2008 07:17
- Nahlásit

Evik
Z jakeho je pes utulku? A jak se o tobe ten anonym dozvedel, zejmena tvuj telefon, ze hledas puvod toho psa?

jeje
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2008 08:09
- Nahlásit

Asi najpreprstenejsi je Norsky lundehund...

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2008 08:15
- Nahlásit

Evik
Prosím tě, jak je ten pes zhruba starý a odkud je? Je ta hříva světlejší než zbytek těla? Pokud ano tak možná znám část historie toho psa I když nevylučuju, že může být více podobných kříženců

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání