| Autor |
Zpráva |
misuna
|
# Zasláno: 19 Kvě 2005 19:30
- Nahlásit
Ahoj. Prosím jak správně postupovat? Pesek, NO, 5 měsíců, hodňoučký je na zahradě nebo s námi doma. Teď má kotec (4x4m), měl by být již jen venku. Přijde mi to hrozné, aby byl zavřený v nějaké kleci, sám, bez své smečky. Napište mi prosím, jestli na kotcích není nic špatného a jak by se ustájení v kotci mělo využívat, aby nedošlo k nějakému týrání psa (tím zavíráním do kotce). Děkuju moc.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 19:45
- Nahlásit
Pokud máte možnost nechat ho s vámi,tak proč ho dávat do kotce? Každý pes bude nejvděčnější s vámi, jakýkoliv pes potřebuje hlavně svoji smečku.
Navíc ještě takové štěndo.
Vždyt vy ho tam taky nechcete dát, váš dotaz tak vyznívá
|
misuna
|
# Zasláno: 19 Kvě 2005 19:56
- Nahlásit
No asi to bude vypadat blbě, já bych ho tam fakt nedala, ale manžel je v tomto neoblomný. Poslední naše dny vypadají takto: manžel vezme psa, zavře do kotce. Já jdu, vezmu psa z kotce. Tvrdí, že mu v kotci a pouze na zahradě bude lépe než v domě. Je tomu tak? Prý si víc poběhá, vyhraje. Nějakou dobu tam opravdu musí být, rekonstruují nám podlahy, tak nemůže běhat po čerstvém betoně. Tak jak?
|
misuna
|
# Zasláno: 19 Kvě 2005 19:59
- Nahlásit
Jo, faktem je, že jsem od začátku chtěla plemeno, které může být celoročně venku. Teď se mi to nepozdává. Pesan tam je za ňákým plotem, tak jak v tom útulku kdysi. (je z útulku)
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Kvě 2005 20:00
- Nahlásit
Pokud chceš aby byl pes stále venku tak začni dávat do kotce postupně,na chvilku.Pohraj si s ním a vem ho ven,až si zvykne bude tam bez problému,když ví že se vrátíš a vemeš ho ven.Týrání psa je podle mě to ,že si někdo myslí,že pes v kotci je vlastně venku.To není pravda musí chodit ven a pak bude OK
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 20:05
- Nahlásit
Nazor obycajneho psickara: Zaklad je vstah a aby ma pes uznal
za vodcu, t.j. za svojho Boha. Potom ho mozem odlozit aj na vyskovu budovu na TV antenu, poviem "zostan" a bude vsetko OK. Ale ak tie dve veci nie su v poriadku, moze byt nespokojny aj na gauci za 80 000 Sk.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 20:34 - Změnil/a: niniel
- Nahlásit
misuna
Ja to chapu, nedokazala bych psa dat do kotce, nejsem na to zvykla. Myslim, ze kdyz se mu budete maximalne venovat, hodne si s nim hrat a chodit na prochazky, tak pes bude tak unaveny, ze bude v kotci jen spat a to bude pohoda pro vas oba.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Kvě 2005 22:05
- Nahlásit
já k tomu mám jen jedno, tohle mi manžel dělal s mým hafanem taky, zavíral ho, řval na něj kvůli podupanejm záhonkům a řval na mě kvůli tomu, že můj pes mu devastuje zahradu a nyní jsem šťastně rozvedená.....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 08:45
- Nahlásit
misuna
Prý mu v kotci a na zahradě bude lépe, vyběhá se...
To je typický blud. Možná ještě tak dva psi si na zahradě budou hrát. Ale sám ne, a už vůbec ne takový mrně. Bude sedět a toužebně koukat, kdy ho pustíte domů. Chce být s vámi, se svou smečkou. Pes je nejšťastnější, když je se svými lidmi, i kdyby všichni pohromadě bydleli v bedničce od rajčat Nerozhodují metry čtvereční, ale vzájemné vztahy! Nikdy nechápu, na co si pořizují psa lidé, kteří ho zavřou do kotce a dejme tomu 1x denně vyvedou na 15 min. na procházku. Zkuste to panu manželovi vysvětlit. Když s Vámi pes stráví co nejvíce času pohromadě, úplně nenásilně a mimochodem se tím vychovává, sžívá s vámi... Kotcovému psovi musíte věnovat nesrovnatelně víc času. Bude-li většinu času zavřený sám, budete mít psa, kterého v podstatě nebudete znát, on nebude znát vás a nevíte, co od něj můžete čekat.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 08:54
- Nahlásit
Vladimir
|
Maya
|
# Zasláno: 21 Kvě 2005 00:38
- Nahlásit
Taky mám kotec, ale pes tam je jen v noci a párkrát do roka ve dne, když se něco dělá. Ale znám pár psů žijících trvale v kotci s občasným proběhnutím po zahradě a ti psi jsou postrachem vesnice, jejich jediným životním cílem je utéct a když se jim to zadaří, tak to vždycky špatně dopadne. Podotýkám, že dva z těch psů jsou labíci.
|
misuna
|
# Zasláno: 21 Kvě 2005 20:11
- Nahlásit
Dík, myslím, že náš hafan také bude v kotci na noc a pak s námi na zahradě. Problém bude asi když budem v práci, on se sám bude nudit a vymýšlet blbiny, takže se bude snažit utíkat, tak jsem zvědavá jak se to vyvrbí...
Anonymní - jak řval kvůli těm záhonkům, upřímně jsem se zasmála, dík... Asi mu tuhle odpověď číst nebudu, že?
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2005 11:48
- Nahlásit
Anonymní - jak řval kvůli těm záhonkům, upřímně jsem se zasmála, dík... Asi mu tuhle odpověď číst nebudu, že?
to jsem byla já....občas mě to blbne a nepřihlásí. Ne tuhle odpověď mu radši nečti
ale bohužel u nás tak z 50% (což je asi docela dost) mohl opravdu pes. Já bych psa do kotce nezavřela ani náhodou, a exmanžel to věděl, přesto doufal,že až uvidím podupanej záhon, tak na to přistoupim. Ale já místo toho navrhovala záhony zrušit, vysejt trávu a když se mnou nehnul ani rozkousanej rododentron, vyškubnutej leknín a když nás pes tradičně vítal s nějakou uškubnutou kytkou, čemuž jsem se musela upřímně pokaždý zasmát, bylo rozhoduto.... Věděla jsem, že to jsou telecí roky, byl mu sotva rok, a že ho to přejde....A navíc psa jde naučit, aby tam či onam nechodil. Jen to chce "přežít" první rok nebo dva. To ta zahrada vypadala fakt úděsně, ale on se vyblázní a pak si kytek ani nevšimne, to mi věř.. Hodně štěstí
|
misuna
|
# Zasláno: 22 Kvě 2005 13:21
- Nahlásit
Handula To muselo být úžasné, hafan s kytičkou v tlamičce... To by se mi líbilo, od manžela se toho sotva dočkám jindy než na narozky... Jinak naše ajina momentálně demoluje cypriše a všechny jehličnany jsou do půl metru výšky zcela zdemolované, jsou to pro něj nepřemožitelní soupeři, vůbec z toho nemůže spát, že furt odovávají...
|
misuna
|
# Zasláno: 22 Kvě 2005 13:22
- Nahlásit
Neumím psát... Odolávají samozřejmě
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2005 16:48
- Nahlásit
a to je teprv začátek... bavila jsem se se sousedem - zahradním architektem - říkal, že když bylo jeho NO půl roku jeho zahrada vypadala, jak když jí projde demoliční četa a zvlášť pro něj to muselo být fakt na nervy, když jeho zahrada měla reprezentovat jeho povolání... ale smály jsme se tomu, ono je to fakt spíš k smíchu. Náš Benny mě tradičně vítal s natrhanýma narcisama, ty se mu líbili dost a pak už cokoli kvetlo. Jo ještě si užijete....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Kvě 2005 21:00
- Nahlásit
Sice sem mozna muj prispevek moc nepatri, ale nad ctenim jsem se docela pobavila a hanuliny rady se mi libily, takze tady je dotaz: mame velkou zahradu, na ktere do patku behala nase Betynka, bohuzel uz nikdy nebude.... Chceme si ale poridit zase nejakeho dalsiho labradorka a k nemu nejakeho maleho voriska. Jde o to, ze pejsci tam budou hodne sami tak, aby si nepripadali opusteni. I tak mame trosku vycitky, ze tam budou hodne sami. Budou mít sice volny pristup do domu (pres takove ty psi dvere ve dverich), i kdyz tam nikdo neni a sestru sice obcas klati mdloby, kdyz vidi svou zahradu, ale nedokaze se zlobit, kdyz vidi roztomily psi ocicka. I kdyz si porad rikam, ze jim bude dobre, nekde v koutku se bojim, aby u nas byli stastni.....
|
Pajucha
|
# Zasláno: 22 Kvě 2005 21:01
- Nahlásit
Ještě jsem zapomněla - budou tam sami az budou velky, stenatka bychom tam samotna samozrejme nenechali !!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Kvě 2005 10:41
- Nahlásit
pejsci tam budou hodne sami
když tohle je těžký, pejsek potřebuje co nejvíc kontaktu s lidma, takže ani velká zahrada a dostatek pohybu mu nenahradí
páníčka. Co to znamená že budou hodně sami? Kolik hodin denně? Budou mít sice jeden druhého (když budou dva), ale je potřeba počítat s tím, že budou vymýšlet hlouposti a budou se chtít sami nějak zabavit, což může znamenat i totálně překopanou zahradu.
|
Lady
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2005 11:25
- Nahlásit
Já tomu nějak nerozumím. Já vždycky myslela, že když mám zahradu tak je príma když hafan může celý dny lítat po zahradě. Teď jsem ale od "učených" pejskařů (třeba na cvičáku a těm věřím) dostala radu ať svému pejskovi taky udělám kotec. Prý tam bude mít víc klidu, bude tam moc spinkat. Podotýkám že na zahradě má svou krásnou novou boudu a přístup do předsíně domu. A je fakt, že je to 5 měsíční štěně. Tak já prostě nevím...
A jak máte velké kotce pro psy?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2005 11:43
- Nahlásit
[handula
já k tomu mám jen jedno, tohle mi manžel dělal s mým hafanem taky, zavíral ho, řval na něj kvůli podupanejm záhonkům a řval na mě kvůli tomu, že můj pes mu devastuje zahradu a nyní jsem šťastně rozvedená.....
Tak teď jsem se fakt pobavila.
Misuno, tohle mu fakt nečti.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Kvě 2005 11:45
- Nahlásit
Lady
tohle nechápu, jak může někdo říct, že je psům líp v kleci, který jsou většinou maximálně 2x2m, leda že by ten kotec byl trvale otevřený, že by mohl kdykoliv z něj na zahradu. Řekla bych že v té boudě se má pes líp....
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2005 12:18
- Nahlásit
jooo jen se bavte na úkor cizího neštěstí... teď se tomu směju taky, ale v tý době to bylo hrozný..pes kterej nechápal, proč na něj někdo řve a já která tomu nemohla zabránit.
|
Maya
|
# Zasláno: 23 Kvě 2005 14:19
- Nahlásit
Lady
já myslím, že to bylo myšlený tak, že pes na zahradě má pořád tendenci hlídat a v podstatě se nevyspí, protože každý vjem ho vzbudí. Kdežto když je pravidelně na noc zavírán do kotce, ví, že do rána nebude nic jiného než klid a spí. Vidím to na svém psovi, jak je na zahradě, tak hlídá, nespí v kuse víc jak hodinu, ale jak ho zavřu do kotce, zaleze do boudy a spí celou noc a co se děje venku ho nezajímá. Srovnej si to se psy v bytě, ti prospí celou dobu, co je pán v práci a celou noc, ale pes na zahradě je neustále napůl vzhůru, hlavně pokud je to pes se sklony hlídat a to asi není dobře.
|
Maya
|
# Zasláno: 23 Kvě 2005 14:24
- Nahlásit
Ještě k těm kotcům - kupované jsou různě velké, 2x2m jsou nejmenší, já mám vybudovaný částečně zastřešený výběh velikosti asi 6x4m s boudou. Vzhledem k tomu, že dost psů v bytech je zavřených v jedné místnosti, možná i menší (nebo dokonce koupelně!!) celý den, tak mi můj pes zavřený v noci nepřijde zase jako takový chudák.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Kvě 2005 14:33
- Nahlásit
Já mám kotce 2x3m zastřešené+8m volný výběh.Ale je důležité si uvědomit,že pes v kotci i když s výběhem musí být normálně venčen.Já bych psa na zahradě nenechala volně pobíhat(pokud nejsem doma)hlavně pro jeho bezpečnost,co si budem povídat lidi jsou zlí.
|
TERRY63
|
# Zasláno: 10 Pro 2005 21:43
- Nahlásit
Ahoj, k těm kotcům. Já mám 2 fenky. Obě z útulku, ale myslím, že to není to podstazné. Zálží na tobě. ze zkuišenosti vím, že psi jsou moc společenští a chtějí společnost. Každému bude samotnému v kotci smutno. My máme zahradu a necháváme je tam běhat, i když občas hrabou. Chodíme s nimi 2 - 6x denně na procházku do lesa, někdy na kole, podle počasí. ale 100% ví, že chtějí být s námi. uděla jsem do dveří průlez, tak si mohou ven kdy chtějí. Než jsme ho udělali, jak byly u dveří, věděla jsem, že chtějí ven a buď jsme šly na procházku, teď, když máme zahradu je spoň pustím. Ale určitě mu bude v kotci smutno. R.
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2005 22:05
- Nahlásit
když nás pes tradičně vítal s nějakou uškubnutou kytkou
Tak pro to mám pochopení: 5x jsem sázela kanadskou borůvku-NO mě ji vždycky vytrhnul a rozkousal na padrť. Šestá přežila psa, ale ne manžela-přejel ji sekačkou. Už třetím rokem mám sedmou borůvku-Ťuk, ťuk na dřevo.
Jinak náš NO má kotec, ale chodí do něj jen když mrzne, nebo ho zavíráme když máme návštěvu, která se bojí psů nebo my nechceme kontakt. Jinak má na polootevřené verandě pelech.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Pro 2005 18:31
- Nahlásit
Pětiměsíční štěndo, které je zvyklé spávat doma, se Vám v kotci nachladí. Dost dobrý důvod na to, aby se tam nestěhovalo.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Pro 2005 18:42
- Nahlásit
Anonymní
ona to psala v květnu z toho štěnda je teď už dospělej pes
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 11:50
- Nahlásit
Tak já mám dva psy. Když jsme doma, jsou s námi v domě. Přes léto, kdy je stále otevřeno mají možnost výběru, kdy s námi budou. Na noc nebo když jdeme do práce je necháváme venku. Vzhledem k tomu, že se přes zimu topí a oni jsou oba huňatí, tak už kolem deváté večer chtějí ven. A pokud jde o hrabání, tak tuhle zálibu má jen ten menší půlroční prcek, dokonce si teď podhrabal v rohu boudu, takže ji měl jakou houpačku. Já se smála a páníček zahrabával a nožku podložil.
Zpět k tématu - u nás jsme měli psy stále, ale kotce nikdy. Prostě, když už se pořizuje pes počítá se i se zničenýma kytičkama.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:47
- Nahlásit
já myslím že kotec je super, nemám psy zevřené pořát ale prostě je to někdy potřeba. Mám tři psy a někdy by došlo ke rvačce a tomu předejdu když jsou zavřené když nejsme doma
|