Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / progesteron test
Autor Zpráva
MartinaR
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 15:45
- Nahlásit

Ahoj, prosím, poradíte mi někdo, kolikátý den chodíte na progesteron test? Vet mi řekl, že 7. a 10., ale já si myslím, že by bylo lepší jít až dýl - třeba 12. a 14. den. A při jaké hodnotě progesteronu v krvi je nejlepší krýt? Díky za zkušenosti.

MartinaR
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 16:31
- Nahlásit

Opravdu se nenajde nějaká dobrá duše, která by mi sdělila svoje zkušenosti???

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 16:37
- Nahlásit

já osobně nechovám. Jsem ale toho založení, že bych to raději nechala na přírodě, dala pejskům víc času...a kdyby to nešlo, holt smůla...zkusíme jindy-nebo vůbec

MartinaR
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 17:23
- Nahlásit

No to je hezký, jenže když bydlí pes daleko, nemůžu si na několik dní platit hotel v místě jeho bydliště - to přeci jen člověk potřebuje vědět alespoň orientačně.

lidaj
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 19:04
- Nahlásit

Hezký den, určitě bych dala na radu veta, my jsme při prvním krytí fenky jeli na krytí 10. den, při druhém dokonce už 9. den. ani jednou jsme nepřekrývali - také jsme jeli daleko, poprvé bylo 8 štěňátek, ta druhá čekáme asi za týden. Tím chci říct, že 12. den může být i pozdě. při obou jsme byli na progesteronu 7.den

MartinaR
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:35
- Nahlásit

Díky. No my totiž minule jeli 11. a 13. den a bylo brzo, ale to jsme měli citologii, tak zvažuji, co tentokrát.

kety
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 09:24
- Nahlásit

Na progesteron je ideální jít ,když je kapka světlounce růžová ideální hodnoty jsou 0.8 a více to je na krytí. Podle počtu dní bych to nedělala, každá fena hárá jinak a pokaždé má jiné krycí dny málo kdy je to stejné.Ta kapka je asi tak nejpřesnější a to musíte počítat ,že už i pojedete.Poprvé jsem kryla 12den a po druhé cca +-14den.Přeji hodně chovatelských úspěchů.Píšu až teť ,ale je spoustu chovatelů co hledají rady i na starých forech.

Marie Šustová
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 10:15
- Nahlásit

Progesteron Fáze pohlavního cyklu Doporučený termín krytí

pod 2 ng/ml proestrus nutné opakované vyšetření za 3-5 dní

2–3 ng/ml den LH peaku opakované vyšetření nebo krytí za 3-4 dny

3,1–4,5 ng/ml období po LH peaku krýt za 2-3 dny

4,6–8 ng/ml období po ovulaci krýt za 1-2 dny

8,1–16 ng/ml ukončení fertilního období krýt ihned

Já osobně chodím na progesteron když výtok začíná růžovět a ještě k tomu pro sychr dělám stěry.

sarax
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 10:41
- Nahlásit

Mucholabka
že bych to raději nechala na přírodě, dala pejskům víc času...a kdyby to nešlo, holt smůla...zkusíme jindy-nebo vůbec
to je ideální stav,ale fakt to nejde..si vezmi že na krytí jedeš třeba 1500 kiláků že..bych neriskla

Citera
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2009 10:48
- Nahlásit

MartinaR
Zkuste udelat oboji, progesteron i cytologii, pokud chcete jistotu. Jinak jdete radsi driv nez pozdeji, porad je lepsi udelat test vickrat nez prosvihnout spravny den.
Me treba pri minulem kryti fenka doslova prekvapila, jeli jsme kryt 11. den, ale podle progesteronu bylo kryti uz od 7. dne. Riskli jsme to i pozdeji a vyslo to

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání