Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / kniha o Rotwailerech
Autor Zpráva
Kasia
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 13:46
- Nahlásit

Ahoj, chci se zeptat, zda byste mi nemohli doporučit nějakou knížku o rotwailerech (snad to píšu dobře ). Hledala jsem na internetu, ale nic moc tam není.
Díky

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 13:51 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Kasia
Doma ji nemam, ale pry neni spatna TAHLE kniha. Tady takovy vycuc, co kniha obsahuje.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 13:55
- Nahlásit

Fifi
No, nevím, knížkám z téhle edice bych se obloukem vyhnula.

Kasia
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 13:55
- Nahlásit

moc moc dík

Kasia
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 13:58
- Nahlásit

Mucholabka
proč?

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 14:11
- Nahlásit

Mucholabka
Proc? Jak rikam, doma ji nemam, necetla jsem ji.
Pak je jeste samozrejme kniha od MVDr. Miloš Sedlář: Rotvajler
(Vydal Ottovo nakladatelství v divizi Cesty, 1998), ale tu na netu nejak najit nemuzu, tak jen shrnuti o cem je.

Wottan
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 15:17
- Nahlásit

Kasia
Pak ještě Ester Verhoef-Verhallenová Rotvajler,/Trilabits.r.o.Vodičkova36,Praha 1.
Nebo rotvajler-Joan Blackmoreová,/TIMY,spol.s.r.o.Bratislava 1996.
Ale od MVDr Sedláře,je bezkonkurenčně nejlepší.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 16:52
- Nahlásit

Wottan
Kasia

Ester Verhoef-Verhallenová Rotvajler,/Trilabits.r.o.Vodičkova36,Praha

to mám doma a radši než tuto knihu bych si koupila tu od Jonase Wilhelma, jinak od MVDr. Sedláře jsem nečetla, tak nemůžu posoudit.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 19:13
- Nahlásit

FifiKasia
Protože je tam sice plno krásných obrázků, má hezky udělaný lesklý obal, ale v podstatě ti shrnu, co tam je napsáno: rtw je pes, má čtyři nohy, měl by ho mít zkušený člověk, ale aji začátečník, je dobré cvičit obrany, ale někdy to není dobré. Když si domů donesete štěně, kupte mu vodítko a hřeben. Pes může mít blechy (k tomu obrázek blechy). Někdy se i povede, že pes zestárne a chodí pomalu-v podstatě tohle je psané o všech plemenech, je to dělané podle šablony, ale vypovídací hodnotu to moc nemá, navíc jsou to knížky psané Američany a na naše podmínky dost často nesedí, a hlavně, někteří autoři jsou tak skvělí, že dokážou napsat knížku i o více plemenech najednou, to obdivuju. Já se nechala nachytat a jednu jsem si taky koupila. O stafordech. Pak jsem měla v ruce knížku o pitech, a byly tam stejné obrázky, naprosto stejní psi. V jedné psali, že pit je naprd, v druhé samo že AST je naprd. Pak jsem měla v antikvariátě v ruce ještě o šarpejích, pekinézovi a ještě něco, a všechny byly na jedno brdo.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 19:57
- Nahlásit

Mucholabka
Aha....
Nevim, proc se vubec Kasia na knihu o rw ptala. Treba pro nekoho znameho, nebo si jen udelat obrazek o plemeni - taky zpusob, ale ja bych radsi doporucila "live" kontakt na akcich rtw...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 10:02 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

Mucholabka
o tom základním povědomí o RTW to stačí, jako že maj sloní paměť což platí i o zlozvycích (teď se mi budete smát, ale mě tohle třeba v souvislosti se zlozvyky nenapadlo), takže na takovej ten základ dobrý, ale člověk si podle vlastního rozumu musí z té knihy vybrat, občas tam byly věci, který i mě jako laikovi přišliy dost nesmyslný, takže člověk pak stejně všechno pozná až sám na vlastní kůži, dobré je být v kontaktu s někým kdo toto plemeno chová nebo se jím jinak zabývá.

Kasia
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 10:35
- Nahlásit

Ptala jsem se, protože jí chceme někomu dát k narozeninám. A nemohli jsme skoro žádnou nikde sehnat.
Takže všem dík za názory a nabídky

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání