Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Psia pamäť
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Cumba
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:20 - Změnil/a: Cumba
- Nahlásit

Chcem sa spýtať, ako je to vlastne so psou pamäťou. Na jednej strane všade čítam, že psa treba za nejaký zlý skutok potrestať hneď, do piatich sekúnd od jeho spáchania.
Na druhej strane som čítala, že keď niektorého psa v mladosti nejako bijete alebo mu ublížite, že Vám to v dospelosti vráti - že sa pomstí.
Ako to teda vlastne je? Zabudnú niečo do 5 sekúnd a iné si pamätajú po celý život a ešte aj kujú pykle, ako Vám to vrátiť?
Alebo si pamätajú to, čo sa im hodí?
Ej, šelmy mazané!

kokoška
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:28
- Nahlásit

Cumba
já to chápu tak, že když psa potrestáš bitím, tak si nemusí spojit za co byl bit - takže nechápe proč mu ubližuješ (ví, že asi něco není správně, ale není co a proč), ale to že na něj byla určitá osoba zlá, to si zapamatuje a v budoucnu se podle toho zařídí - záleží i na povaze psa

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:32 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Pamat maju vybornu. Avsak nedokazu si spojit udalosti, medzi ktorymi uplynul dlhsi casovy usek. Preto, ked psa zbijes, on si to zapamata. Ty=bitka. Avsak, ked ho potrestas za nieco za nieco, co znicil pocas tvojej nepritomnosti, tak nema potuchu zaco to dostal a bitku si akurat asociuje s prichodom pana.

Kurna, tak to vypada, ked rozpisem prispevok a potom musim niekam odbehnut

abby
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:36
- Nahlásit

Cumba

V případě trest a jeho důvod nejde o paměť,ale neumějí si to spojit.

S tím vrácením jsem to neslyšela,ale pochybuju o tom.

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:37 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

abby
Tu ide skor o to, ze tyrany pes vela krat pokuse svojho pana. Nic ine

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:38
- Nahlásit

pigie
jj, ale pokuse ho preto, lebo sa ho boji alebo sa brani - nie z nejakej planovanej "pomsty"

Kalliope
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:41
- Nahlásit

isdpch
to Píďa si někam něco zahrabe a do 5 vteřin neví kde to má Takže obduvuju tvého psa

abby
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:43
- Nahlásit

pigie

Já vím,ale nemyslím si,že by to bylo tím,že si pes řekne,bylo toho dost a teď ti to nandám.

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:44 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

abby
jj, to je jasne. Riesi nastavajucu situaciu. Nemsti sa Ale pre obycajnych ludi to znamena, ze to ten pes vrati. Ci nie? ;)

Cumba
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:51
- Nahlásit

isdpch

som čítala, že keď niektorého psa v mladosti nejako bijete alebo mu ublížite, že Vám to v dospelosti vráti - že sa pomstí.
to jsem slyšel o slonech, ale ne o psech, pochybuji že pes je schopen pomsty, jen tě jistě po takovémhle zážitku nebude mít moc v lásce a ze strachu mnohem snáze zaútočí

Konkrétne som to čítala o stredoázijských ovčiakoch, že sa pomstia, tak neviem.... ja sa v tom nevyznám, takže na tom netrvám

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:54 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

isdpch
Inak, ked vravis o pamati. Ja som tiez pochopila, hlbku psovej zamilovanosti do lopt az vtedy, ked sa mi stali nasledovne dve veci. Prva. Pes nasiel tenisak. Tenisak je prilis maly, hoci ich miluje. Musel ho pustit a nechat na mieste. Bolo to v oblasti, kam ho chodim vencit malo, maximalne raz za mesiac. Pes o mesiac! ten tenisak nasiel s tym, ze bezal uz dopredu! a uplne jasne ho z krika vytiahol. Mam na to aj svedka. Medzitym sme tam neboli. Druha bola ta, ze som psovi nechala dost daleko od domu nechat plast z lopty, pretoze uz mame doma takych haraburd dost. Ozelel ho, ale rano mi pes neskutocne zdrhal predo mna. Tak cca 50m, co je velky nezvyk. Nechapala som. Som myslela, ze ho chytila tretia puberta A zrazu sa rozbehol a zase nekompromisne zamieril tam, kde predtym nechal ten zbytok lopty. Radost bola nevyslovna

nika00
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:54
- Nahlásit

to muj pes si velice dobre pamatuje kde vsude venku jsou pohazeny naky prima kousky k sezrani nebo ke zvaleni...i kdyz na to ono misto nechodime peeknee dlouho...pak po pul roce zase jdeme..a sandy jde na jistotu tam, kde jsou ty super veci...
stejne doma...to ze mela zakaz do postele si teda vuubec nepamatuje.. ale ze v kumbale mam schovany dobroty, to vi sakra dobre

Cumba
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:56
- Nahlásit

pigie
Akože na WC??

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:57
- Nahlásit

Cumba
Akože na WC??

Nechapem. Odpust som po nocnej a akosi mi to nedopina

AOZ
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:58
- Nahlásit

To asi ty brožury

gabi
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 12:59 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit

Myslim ze pri trestoch v nesprávnu chvílu nejde ani tak o pamäť, ale o to že pes spravne nepochopi prečo je trestaný.

Ale to tu už popisala pigie

abby
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:00
- Nahlásit

pigie

Co je to obyčejný člověk?Jako Cumba?

Člověk,co nemá psa to tak možná pochopí,nevím

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:01
- Nahlásit

abby
Člověk,co nemá psa to tak možná pochopí,nevím
Presne. Vravim, som po nocnej, odpustite. Uz sa radsej nebudem zapajat do diskusie

Anu
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:05
- Nahlásit

já teda na pomstu od psa věřím.Doma mi pes kousal záclony a závěsy a taky mi žere spodáry....fajn,musím si na to dávat bacha.Jednou jsem ho vykopla z pokoje-pro něj z nepochopitelných důvodů.Ze vzteku mi během 5minut rozkousal složené kalhoty na židli- a druhé osobě,která semnou byla v pokoji a on ne- boty v předsíni.Nikdy předtím ani nikdy potom to neudělal. a takových příhod mám víc.Věřím,že psí pamět je hodně dobrá a že je možná trochu podceňujeme...neříkám,že psi jsou lstiví vypočítavci,ale troubové to rozhodně nejsou ani náhodou.

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:07
- Nahlásit

Anu
jj, nam sa pes pocuraval, ked som ho vymkla z izby, lebo som ju potrebovala umyt. Ale to bolo skor so stresu (ktory nikdy nemal, ked sme odchazali prec ), ze je zrazu sam Alebo pomsta?

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:09 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Anu
hmm, ale tu je otazka, ci to ten pes robil preto, ze si povedal - tak teraz jej ukazem...to si za klobuk neda!, alebo je to len jednoducha ventilacia frustracie a stresu, bez umyslu nastvat ta a pomstit sa ti, tym ze nieco ponici (system "nieco za nieco")

Anu
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:15
- Nahlásit

Bela
pigie
on je dost nevyrovnaný a sám nikdy nezůstavá -jako v pokoji-když jsem zavírala dveře tak se dral dovnitř a chtěl taky,jak jsem zavřela,hned mazal do obýváku zničit nejdřív mojí věc a pak si dal tu práci najít další věc druhé osoby...proč to udělal nevím,ale nevěřím,že si najednou řekl,to je bezva nápad nemám co dělat tak jdu rozkousat paničce kalhoty a pak náhodou narazí na boty....měl to promyšlené,vše se odehrálo během 5minut a moc dobře věděl co a proč to dělal-jen já to nevím....

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:15
- Nahlásit

Anu, Bela ma pravdu. Moj pes neznasa, ked sa za mnou v byte zavru nejake dvere okrem vchodovych. U nas to tym pocuravanim zacinalo a teraz to konci skakanim na dvere a zavyjanim, ked ho niekde vymknem Ziadna pomsta

dejavu
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:16
- Nahlásit

pigie
Ja ti verim, setkala jsem se s tim u brachova psa, ktery si po pul roce pamatoval, kdyz se k nam vratil, kam jsem vsude odlozila letajici talir a vsechna ta mista obehl a zkontroloval, jestli tam talir neni (nebyl, protoze ho pred tim rozkousal, takze skoncil v popelnici )

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:20
- Nahlásit

dejavu
jj, som chvilu rozmyslala, ci by si to pamatal aj po dlhsej dobe a neskor som dospela k nazoru, ze urcite.

Anu
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:21
- Nahlásit

pigie
v celku bych pochopila kdyby rozkousal cokoliv co mu padlo pod ruku-jako frustraci.Ale nejde mi moc do souvislosti,že měl na kousání spoutu jiných věcí ale budiť vybral si moje kalhoty,ale pak že letěl do předsíně a vybral jediný boty,které nebyli moje a ty zničil...no tak to je náhoda.....

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:22
- Nahlásit

Anu
mne pride celkom logicke, ze vyhladal pach dvoch osob, co ho vyvreli Chcel byt aspon chvilu s nimi a dat im najavo svoju lasku. Aby to nabuduce nespravili a zobrali ho dnu

AOZ
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:24
- Nahlásit

Anu
Ty jediné boty, nebyli cítit pachem té osoby, kvůli které byl "vyhnán" ?

LucieS
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:28
- Nahlásit

Konkrétne som to čítala o stredoázijských ovčiakoch, že sa pomstia, tak neviem...
Sem tam se o nich něco podobného píše, ale není to pomsta v člověčím slova smyslu. Jde o to, že když se páníček chová nespravedlivě, psa bije, tak v tom psovi se to hromadí, až jednou v nějaké krizové situaci pohár přeteče a on pána napadne. Znám takové příhody akorát z vyprávění, ale zní to pravděpodobně.

abby
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 13:30 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

pigie

Oni lidi,co nemají psa,vědí většinou jen,že má 4 nohy

Mě fascinuje u mýho psa,že někde u baráku najde nějaký fujtablb.Jdeme domů a ona za chvilku otravuje,že chce jít ven.Ty něvíš,jestli náhodou opravdu nepotřebuje,tak jdeme ven a ona rovnou k tomu fujtajblu.Tohle je schopná dělat pořád (klidně i v noci),dokud jedna z nás nerezignuje.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání