Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Čím krmit?
Autor Zpráva
Tonny
# Zasláno: 15 Kvě 2005 10:04
- Nahlásit

Zatím, co jsem se dočetla na tomto fóru, mám pocit, že téměř všichni krmíte psy granulemi, mně jsou granule tak trochu proti srsti, přijde mi to pro psa nepřirozený (ještě jsem neviděla psa, aby žral granule s takovou chutí, jako vařené jídlo, teda pokud je zvyklý na granule a nic jiného ani nezná, tak mi asi budete oponovat). Já osobně bych dala přednost dobře vyvážené veřené stravě (pokud bych nekrmila dorustajícího obra - tam je asi riziko komplikací ve vývoji při každé chybě hodně vysoké) nebo konzervám (ale co vysoký obsah soli???). Co si o tom myslíte vy ostatní???

nefer
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 14:18
- Nahlásit

ještě jsem neviděla psa, aby žral granule s takovou chutí, jako vařené jídlo
Tak já takového doma měla. Čubině bylo úplně jedno jestli dostává misku se suchými granulemi nebo vařeným. Šílela pořád stejně. Jen vařené méně hltala.

Podle mě je vaření super, když ho člověk umí a má čas. Jen tak má člověk jistotu, co jeho pes skutečně dostává. U velkých a obřích plemen je ale prostě problém doma sestavovat dlouhodobě optimální krmnou dávku. Takže já krmím pouze granulemi v době růstu. Sem tam přidám tvaroh, mrkev, jablka atd. prostě co dům dá. HL. chod jsou ale granule.
Poté co přestane pes růst sem tam uvařím. Ono se sice hodně říká, že má mít pes buď granule nebo vařené, ale můj veterinář s občasným prostřídáním problém nemá a u psa jsem si taktéž žádného nevšimla.
Konzervám neveřím - nedávám - nekupuji. tak asi tak

niniel
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2005 16:48
- Nahlásit

Tak muj pes zere granule s takovym nadsenim, ze byste koukali Taky hlavne krmim granulema, obcas pridavam kosti, maso, ale hlavne zere granulky.

kure25
# Zasláno: 15 Kvě 2005 19:49
- Nahlásit

Presne jak u nas! At dostava cokoli,hlta jak o zavod!

*sara*,
# Zasláno: 15 Kvě 2005 20:58
- Nahlásit

Můj pětiletý pes nemá problémy s ničím. Žere všechno s chutí.Krmím granulemi, jednou týdně dávám kuřecí vařené maso s mrkví, těstovinami nebo různou zeleninou.Přidávám petržel(prý dobrá na ledviny). Přilepším tvarohem, sýrem. Miluje suchý chléb.
Jako štěně dostával granule a kupovala jsem často konzervy. Pro velký obsah soli je ale už nedávám. Od roka do tří let byl jen na vařené stravě, ale bylo to časově náročné a hlavně v těch granulích má vše co potřebuje.
Desetiletý rotvík je od mala jen na vařené stravě (kuřecí maso a těstoviny). Čtyřletý bígl také, ale ten je taková popelnice, ten žere i to co nemá.

Martina
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2005 09:48
- Nahlásit

Tonny
Pokud Ti nevadí trávit čas u plotny a pořád se s něčím kuchtit, tak klidně pejsovi vař. Já si myslím, že je pokud má pes kvalitní granule tak není třeba vyvařovat. Neříkám občas, ale denně, to by fakt nebylo nic pro mě. Granule jsou určitě pohodlnější, někam jedeme, vezmu do tašky a je to. Je to určitě také o pohodlnosti. Třeba můj vet říkal, že je správné, že je na granulích, že většinou nemůžete sestavit krmení, tak aby to obsahovalo vše co pejsek potřebuje. Ale jinak nic proti vaření.

Maya
# Zasláno: 16 Kvě 2005 11:19
- Nahlásit

Tou solí v konzervách myslíte ve psích konzervách?
Taky je dávám, ale popravdě složení jsem nijak nestudovala.

Anonymní
# Zasláno: 16 Kvě 2005 12:10
- Nahlásit

měla jsem pred 16 lety prvniho psa - tenkrat zadne granule nebyly, psovi jsme varili a byl ve spickove kondici, granule nikdy nezral, jelikoz se s nimi setkal az ve vysokem veku a odmital je. Muj soucasny pes zere granule, ale priznam se,ze je to jen kvuli me pohodlnosti. Myslim si, ze obecne se se psim zradlem dela zbytecna vedau obrich plemen to samozrejme problem je,ale na druhou stranu: ktera matka venuje tolik pozornosti jidlu sveho ditka proti nekterym lidem zaobirajicimi se psy

JanaK
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:33 - Změnil/a: JanaK
- Nahlásit

S předešlým pejskem jsem chodila k veterinářovi, který měl ordinaci a čekárnu doslova zaplněnou granulemi všech značek a na všechny psí problémy ordinoval jen granule a granule. psa nikdy ani neposlechl a všechno u něj bylo velmi rychlé a drahé. Nyní s novým malým pejsou jsem se dostala náhodně k jinému vetovi a nelze srovnat. Granule nazavrhuje ale ani nepropaguje.
Můj pejsa dostával ty nejdražší a přesto po nich měl průjem, takže jedeme vařenou stravu a vše je bez problémů!
Granule jsou komerční záležitost a hlavně bobky plné chemie!!!!
Jsou dobré na cesty a na rychlovky, ale na stálo? - já tedy NIKDY!

Anonymní
# Zasláno: 17 Kvě 2005 14:09
- Nahlásit

Radeji o cas potrebny na vareni prodlouzime venceni a pak s chuti dlabou granule(kvalitni znacku).

Tony
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2005 23:16
- Nahlásit

Díky moc za názory. Docela se mi ulevilo, že nejsem jediná kdo vaří (teda spíš kdo kombinuje)

Carrie
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 18:58
- Nahlásit

Jde o to, jakými granulemi krmíte..myslím, že superpremiovky jsou v mnohých případech spíše nadstandard než nepřirozenost..Např.takové jako Brit care.Každopádně, nejsou všechny takové, je důležité prostudovat složení!Ja jsem všeak s granulemi spokojená.

Alexa
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 19:03 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

Tonny
Tedy neřekla bych že tu většina krmí granulemi, mám opačný pocit nebo to tipuju 1:1. Hlavně většina lidí co nekrmí granulema krmí syrovým takže argumenty typu mám málo času na vaření apod. se těžko uplatní. Nicméně je pravda, že granule jsou pohodlnější. Určitě se neměj obavu že bys byla jediná. Jen do toho.

staropramen
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 19:41
- Nahlásit

Ale to je dojem z uživatelů pět let starý,že krmí většina granulema,od te doby se asi mnoho změnilo..

MilanS
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 22:19
- Nahlásit

Jojo, změnilo, dneska kdo "neBARFuje" je blb a není IN !

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání